2006/09/07

Dåligt tajming - minst sagt.

BLÅVITT Detta var det sista jag ville se. Jag har tidigare på denna blogg skrivit om min förhoppning om att Arne skulle stanna. Nu blir det inte så, och tajmingen kunde inte vara sämre. Vi är mitt upp i en tät slutstrid om SM-guldet och att överlåta ansvaret på vår andre tränare i detta läget är en nästintill omöjlig uppgift om vårt mål är guld (även om jag tror att Kjell Pettersson fixar uppgiften). Arne säger själv att klimatet i Blåvitt inte är av guldkaraktär. Och på ett sätt kan jag förstå honom.

Det utan tvekan tyngsta skälet till att han kan resonera så är den spelarflykt som fått råda i truppen. Framförallt i vår kära backlinje som fram tills nu varit vår starkaste utpost. Spelare som Risp, Wendt, Antonsson och Kalle Svensson har lämnat för att spela utomlands. För att kunna få kontinuitet behövs en stomme, och som oftast börjar man bygga bakifrån. Vi har Bengan i mål, men i fältet framför har det inte fått råda långsiktig trygghet utan istället osäkerhet vem man ska spela vid sidan av i nästa match. Det är där ett guldlag skall börja byggas, det är där säkerheten skall finnas. Och det har inte varit möjligt under Arnes tid, trots att det är vad han har velat från början. Både denna sommaren och föregående sommar gick Arne ut i Media och kritiserade föreningens agerande, och påpekade att ett lag som aspirerar på guld måste byggas på kontinuitet och trygghet. Redan förra sommaren, alltså.
Detta tror jag är det största skälet till att Arne väljer att lämna. Inte på grund av att han inte fick igenom en kortsiktig lösning för Mourad. Utan för att han inte fick en långsiktig lösning från början. Därför resonerar han som han gör.

Jag skulle också vilja passa på att ge Arne lite cred för hans arbete med det unga talanger som idag är mer eller mindre viktiga i dagens Blåvitt. Wernblom, Vasques, Berg men kanske framförallt Bjärsa som utvecklats enormt och blivit en viktig del i truppen och startelvan. Jag hoppas föreningen är smart att behålla dessa talanger ett par år till, och börjar bygga ett guldlag. För annars spelar det ingen roll vilken tränare vi kommer få nästa säsong.

21 kommentarer:

  1. Håller med helt. Arne har varit tydlig med många av sina önskningar och det är inte många som har slagit in.
    Vet att vissa inte gillade Arne men i mina ögon var han en ledare som vinnande lag behöver.

    SvaraRadera
  2. tvärtom är det väl ganska uppenbart att detta är BRA för oss då det kommer just nu. detta för att spelarna (som varit huvudsakliga problemet för erlandsen) nu kan spela ut och kan känna glädje över fotbollen igen.

    NU ser det ut att kunna bli guld, dock är häcken en sjuk nyckelmatch. seger där och det kan bli mkt mkt bra detta.

    SvaraRadera
  3. Har man inte spelarnas förtroende så blir det inget guld. Nej skönt att han försvann. Tror det kan bli guld nu, när orosmomentet är borta.

    SvaraRadera
  4. kan du inte läsa igenom din text jolla? fullt av stavfel och syftningsfel.

    SvaraRadera
  5. Texten skrevs snabbt då jag skulel iväg. Ber om ursäkt för diverse fel.

    SvaraRadera
  6. Jag skriver under på det här.

    SvaraRadera
  7. Ni som ville ha kvar Arne. Om ni inte kan läsa mellan raderna att spelarna mer eller mindre avksytt honom borde ni läsa det ni läser e gång till. För ni vill la ändå inte ha Arne om det är så att han inte har truppens förtroende?

    SvaraRadera
  8. Popularitet bland spelartruppen är inte oväsäntlig, men nästan. Det är värre om man är oenig i ledarstaben, vilket jag tror är fallet denna gången. Det funkar definitivt inte.

    SvaraRadera
  9. bra artikel Jolle! Men som sagt det fanns ett par spelare som avskydde Arne och under dessa omständigheter bärgar man knappast guld.Men visst Arne gjorde många bra saker.Fast nu kanske vi blir ett mer spelande Lag som under Bosse Johanssons tid. Tror spelarna kan få en nytändning nu under Arnes avgång!!

    SvaraRadera
  10. Vilka spelare avskydde Arne? De som inte platsade i startelvan?

    Jag tror det är lite påhitt att han inte var omtyckt av spelarna.

    SvaraRadera
  11. BRA! Blåvitt är en förening som ska ställa krav och det spelarna fan klara av.
    Arne var tydlig och hade höga ambitioner. Synd att inte klubben har det.

    SvaraRadera
  12. håller med om att det var en dålig tajming..

    tror dock inte att vissa ur spelartruppen avskydde honom.

    Arne ville satsa kortsiktigt, vilket jag tycker var bra. detta leder till sm guld och därigenom gör att spelare vill komma till klubben!

    SvaraRadera
  13. De spelare som är precis utanför startelvan bör inte avsky tränaren, för då är nåt fel.

    Hans jobb är att dalta med dem, uppmuntra dem, peppa dem och få dem att kämpa hårdare.

    Och genom att konstant köra med samma byten, samma gubbar, om och om igen utan hänsyn till var en speciell spelare bör spela *hostgustavsvenssonsomvänsterytterhost* visar han de spelare som är på gränsen till startelvan att de kan skita i att träna, för inget de gör kommer ändra på hans inställning till dem. =>
    Lex Jonatan Berg

    SvaraRadera
  14. äntligen bort med norrbaggen..

    kom aldrig hit igen..

    SvaraRadera
  15. är kul att läsa i media att arne passade bättre med MP, Bh och Jp än vad han gör med nyvarande styrelse.

    Men det skrivs inget om vad den styrelsen gjorde med blåvitt för ett antal mänader sen....

    det vi alla vet, förstörde vår ekonomi.

    Tycker arne är en bra tränare på många vis, t.ex. med våra juniorer, men det har samtidigt sett väldigt tråkigt och fantasilöst ut på plan.

    Och jag tror oxå att Mild kommer att handla kortsiktigt i framtiden, dvs. när vi har pengar...

    En rolig sak är; varför värva espen olsen? 14 mål, 0 mål??

    SvaraRadera
  16. "majornas..."

    Tror att det du såg med Gustav Svensson var något alla reagerade på nästan. Det går inte att låta bli att fundera på om Gustavs utttagning blev en prestige handling av Arne.

    Nu är det inget fel på Gustav tvärtom men just den platsen är inte hans. Inte kan vi väl på läktarna vara de enda som reagerade på det?

    SvaraRadera
  17. menade givetvis 14 matcher, 0 MÅL!!

    SvaraRadera
  18. En tränare ska inte frysa ut spelare inom den egna truppen, Alvbåge och Wowwen. Visst, det fanns och finns bättre spelare än dom men en tränare ska kunna prata med spelarna.

    SvaraRadera
  19. Det som är bra med Arne är att han vågar släppa fram unga spelare och att han hatar att förlora. Han vet vad som krävs för att vinna och formar truppen och tränar dem utifrån det. De som inte håller måttet eller klarar det blir tyvärr behandlade därefter.

    Ta t.ex. vovven. Varför fick han gå från Djurgården? Var han en vinnare? Knappast. Nu tog Arne inte ut honom till matcherna i Blåvitt heller. Det går att se samma mönster i andra lag och tränare. Signori var ingen vinnare i Lazio trots att han var skyttekung i ligan under många år. Svennis lät honom gå och så vann Lazio ligan.

    De spelare som inte håller för pressen och inte är tillräckliga vinnare måste tyvärr gå även om det gör ont hos supportrarna. Vi vill vinna och måste då ha ett gäng med vinnare i laget.

    Tack Arne för det du gjort för Blåvitt. Nu hoppas vi att klubben klarar slutföra det du byggt upp under säsongen.

    SvaraRadera
  20. Är kluven, mest beroende på att Bosses och Arnes filosofi vad det gäller fotboll skildes radikalt åt. Spelarna verkade trivas under Bosse, medans Arne såg dom som verktyg.

    Vette fan vad som är bättre, men jag hade roligare med Bosse.

    SvaraRadera
  21. Från Jollys artikel
    "Detta tror jag är det största skälet till att Arne väljer att lämna. Inte på grund av att han inte fick igenom en kortsiktig lösning för Mourad. Utan för att han inte fick en långsiktig lösning från början. Därför resonerar han som han gör"

    Patetiskt att tro att det är Arne som väljer att lämna oss. Detta är naturligtvis en lösning för att Arnes anseende inte skall gå förlorat. Det är med största sannolikhet IFK som inte vill ha honom kvar - och ställt ett ultimatium: begär avsked eller få sparken.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.