2006/09/13

292 produkter i Alternativa Shopen!

ALTERNATIVA SHOPEN Tack vare er läsares tips och hemgjorda förslag till Barabens designteam växer nu alternativa shopen så att det knakar. Just nu finns det inte mindre än 292 (!) olika produkter att välja bland! Allt från t-shirtar, sweatshirts, babykläder och tjejtopar finns bland de just nu 17 olika motiven så variationen växer dag för dag.

Hett just nu i Alternativa shopen:


47 kommentarer:

 1. den gråa längst ner var riktigt snygg, en sådan blir det inom kort!

  SvaraRadera
 2. Måste bara säga att den alternativa shopen knäcker den officiella med hästlängder!!
  Mycket schyssta grejer

  SvaraRadera
 3. Det kanske redan är så, men skulle man inte kunna hjälpa Blåvitt genom de här försäljningarna? Att skänka lite av pengarna till klubben eller så? Tråkigt om Alternativa shopen ska konkurrera ut Blåvittshopen, och sänka klubbens inkomster därifrån.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt om Alternativa shopen ska konkurrera ut Blåvittshopen, och sänka klubbens inkomster därifrån.

  I och med att 100% av Alternativa Shopens överskott går till att driva Supporterfonden så går pengarna direkt tillbaka till IFK Göteborg ändå!

  SvaraRadera
 5. All heder åt er, galet stilrena motiv. Detta behövs verkligen.

  SvaraRadera
 6. Bollkalle målskytt i brassematch

  En bollkalle blev ovan matchhjälte
  för Santacruzense i cupmötet med
  Atletico Sorocaba, som slutade 1-1.

  I stället för att passa bollen till
  Sorocabas målvakt vid en inspark sköt
  bollkallen bollen i mål. Domaren och
  den assisterande domaren valde då att
  godkänna målet till allas förvåning.

  Protesterna var enorma och matchen
  urartade. Spelare och fans började
  slåss och omhändertogs av polis.

  Domaren är numera avstängd av
  förbundet. Bollkallen och den ass.
  domaren ligger fortfarande på sjukhus.
  svt.se/sport

  SvaraRadera
 7. Men, om det inte blir något överskott, men däremot en förflyttning av inköp från IFKs shop till er shop då? Innebär inte det att IFK faktiskt förlorar pengar på det här då, vilket borde gå emot vad Supporterfonden ämnar till? Vad krävs i försäljning för att det här ska generera inkomster till fonden (och i förlängningen IFK)?

  SvaraRadera
 8. gubbhörnan

  Jag ser det såhär, det finns produkter i barabens shop som blåvitt aldrig skulle kunna sälja, av olika skäl. Därför är det välkommet. Sen har vi inte som mål att konkurrera med blåvitt shoppen, men samtidigt finns det hål att fylla, eftersom att ingen fyller hålet så gör vi det.

  Med detta tillskott får vi på Supporterfonden möjlighet att sprida budskapet på fler sätt, hittills har vi tryckt upp flyers affischer osv själva, det kan vi nu lösa på annat och mer proffesionellt sätt, vi har möjlighet att ev köpa in saker som vi kan ge som priser till fondhjältarna osv. Pengarna kommer att återinvesteras i Supporterfonden, det är iallafall klart.

  SvaraRadera
 9. Kom att tänka på en grej; borde man inte kunna ha ett motiv med Poseidon klädd skrudad med änglavingar strypandes en makrill. För att bildligt visa vilka som äger stan. Kan inget om design/ritprogram, annars hade jag gärna försökt få ihop det.

  SvaraRadera
 10. Borås - 3,5631
  Göteborg - 8,2314

  Det där kamratmotivet i lila var inget vidare va?

  SvaraRadera
 11. röd guling, SE PÅ MIG SNÄLLA SE PÅ MIG! "Jag skriver något som jag vet ingen håller med mig om här så kanske jag får lite uppmärksamhet!" Nu var jag snäll och gav dig min, men det bjuder jag gärna på! Ingen kan ändå ta ditt inlägg på allvar!

  SvaraRadera
 12. Glenn Army & Wernbloom inhandlad. Länge leve alternativshopen.

  Förresten. Är det någon som vet vad som har hänt med Ruben & Tommy-tröjorna, dvs de enda snygga klädesplagg "ordinära" shopen någonsin producerat? Tänkte vara storsint och tjacka en dylik när jag ändå var i gasen, men de finns inte kvar i webshopens sortiment...kan väl inte vara utgångna redan?

  SvaraRadera
 13. Tommy och Ruben fanns i själva shoppen senast jag var där och då var dom bortkollrade från webben. Det finns alltså anledning att tro att det fortfarande finns några kvar hängandes på galje där på Berzelligatan.

  Tror väl det ska vara ganska uttalat att ha begränsad (om än tillräcklig) kvantitet av varje tröjmodell så inte alla har samma så att säga.

  Sunt initiativ detta med alternativ shop. Härligt att Frankie & CO tar tag i det hela och bjuder på lite konkurrens i kapitalismens sanna anda. ;)

  SvaraRadera
 14. Excathedra

  Hehe, tro inte att det lilla profitsugna kapitalistsvinet klarar sig undan gliringar ;)

  SvaraRadera
 15. Gubbhörnan/ Det blir något av en skev jämförelse då Blåvittshopen omsätter över 1,5 miljoner om året. Alternativa Shopen kanske i bästa fall kommer att omsätta ett par tio tusen om året, vilket gör att det eventuella bortfall som drabbar Blåvittshopen är så litet att det inte märks hos det över huvudtaget. Dock tror jag att det kan finnas positiva synergieffekter av att det finns ett alternativ, dels att fler människor klär sig i blåvita motiv vilket skapar intresse och mänskliga reklampelare runtom i Sverige och dels även att shopen blir lite konkurrensutsatt och därmed även måste ha ett högt tempo och skarpa lösningar för att hålla sig konkurrenskraftiga.

  Mer eller mindre ser jag bara positiva effekter av detta, vem vet- om ett eller två år kanske Officiella shopen till och med kan tänka sig att ha en liten "Alternativhörna"...

  SvaraRadera
 16. Någon som kom ihåg "Sug Röv" tröjorna med sthlms motiven!?
  Grejen en sån och jag köper två!

  / ÄM

  SvaraRadera
 17. Varför finns d inte "My name is Glenn" i herrmodell???

  SvaraRadera
 18. Anonymous said...
  Varför finns d inte "My name is Glenn" i herrmodell???

  13/9/06 19:58


  Ge oss 10 minuter så löser vi det.

  SvaraRadera
 19. Så, nu finns det 17 stycken nya tröjor med "My name is Glenn"m i shopen.

  SvaraRadera
 20. Haha, frenetisk skaparglädje, kollade IFKs shop och där fanns kanske ett par T-shirts man öht skulle kunna ha på sig, här blir man ju sugen på allt. Kombinationen "Comendante"-motiv på haklapp känns iofs lite skum, men vetefan om inte svägerskans yngsta skulle klä i den trots allt.

  SvaraRadera
 21. Kan ni inte låta alla änglakreatörer bland oss skicka in egna motivförslag? Finns ju mängder av konstnärliga typer som behärskar mer än photoshopfiltret cutout/stansa ut.

  SvaraRadera
 22. Tycker fortfarande inte att det är bra att "Alternativa shopen" ska konkurrera med Blåvittshopen. Det är fullständigt omöjligt att administriva satsningar i Supporterfonden ska kunna täcka Blåvittshopens förluster av samma pengar.

  Varför inte samarbeta med Blåvittshopen istället, och verkligen låta ALLT överskott gå till klubben? Då slipper man både se att Blåvittshopen konkurrerar med egna supportrar, och att Blåvitt ska förlora pengar i en administriv satsning av Supporterfonden.

  SvaraRadera
 23. Varför inte samarbeta med Blåvittshopen istället, och verkligen låta ALLT överskott gå till klubben? Då slipper man både se att Blåvittshopen konkurrerar med egna supportrar, och att Blåvitt ska förlora pengar i en administriv satsning av Supporterfonden.

  Jag förstår helt och hållet ditt resonemang och det är fullt möjligt att det blir så framöver, alla samarbeten som leder till gott för föreningen är av godo som vi ser det.

  Dock finns det nackdelar med att samarbeta direkt med Shopen, en av dem är att man begränsas en hel del i vad man kan hitta på i motivväg. Exempelvis är det ju trolgitvis helt otänkbart att trycka hånfulla och skarpt humoristiska motiv för föreningen- men fullt möjligt för ett fristående alternativ.

  "Sug röv" tröjan som Änglarna (?) hade är ju förmodligen inget Blåvitt-Shopen skulle ta i ens med tång, dock var det en väldigt populär t-shirt bland supportrar.

  Sen var ju aldrig den debatten aktuell (eller det kanske den var, jag deltog dock inte i den) om att Änglarnas egen shop skulle sno marknadsandelar av IFK, ens när de hade två "konkurrerande" butiker nära varann i Nordstan (IFK) och på Friggagatan (klubben). Så därför blir det lite felriktat att dra fram den här kritiken nu då vår satsning på souvenirer just går ut på att ge alternativ till det enorma utbud som Shopen redan erbjuder. Sedan blir det även lite som att jämföra Gais och Barcelona då shopen omsätter miljoner medan vi i bästa fall kan komma att omsätta ett par tio tusen kronor om året...

  Slutligen är det även så att vi än så länge har en hel del löpande utgifter för både Supporterfonden och Baraben, inga stora summor, men någon tusenlapp hit och dit. Dessa vill vi se till att täcka utan att behöva gräva alltför djupt i våra privata fickor. Så där finns det även en funktion för alternativshopen. Precis som det finns motsvarande funktion för Änglarnas medlemsavgifter, som trots att de existerar knappast kan anklagas för att stjäla medlemmar från IFK Göteborg...

  Anonymous said...

  Kan ni inte låta alla änglakreatörer bland oss skicka in egna motivförslag? Finns ju mängder av konstnärliga typer som behärskar mer än photoshopfiltret cutout/stansa ut.


  Jo viss går det, det har vi redan efterlyst här på Baraben och det gäller även i fortsättningen. Alla med kunskap att producera förslag är välkomna att maila in dem till oss på kontakt@baraben.com så är det mycket möjligt att de strax efteråt förvandlas till souvenirer som går att köpa. Möjligheten inte bara finns utan välkomnas av oss!

  SvaraRadera
 24. "Haha, frenetisk skaparglädje, kollade IFKs shop och där fanns kanske ett par T-shirts man öht skulle kunna ha på sig, här blir man ju sugen på allt."

  Anonym: Du har inte tänkt på att Blåvittshopen verkligen måste trycka upp sin produkter och lagerhålla? Artiklarna på alternativa shopen trycks ju först när någon beställer en produkt. Idéer finns säkert på Blåvittshopen också, men det är lite oekonomiskt att chansa på att trycka upp 1000 t-shirtar utan planering. Men du kanske tror att Hankins har tryckt upp över 200 artiklar á några hundra ex och lagerhåller hemma på Hisingen?

  SvaraRadera
 25. Artiklarna på alternativa shopen trycks ju först när någon beställer en produkt. Idéer finns säkert på Blåvittshopen också, men det är lite oekonomiskt att chansa på att trycka upp 1000 t-shirtar utan planering.

  Han menade nog inte antalet produkter utan kvalitén på de som finns. Om man räknar på antalet motiv så är ju shopen 25 gånger större än Barabens alternativ. Då kanske jag överdriver lite, men du förstår nog min poäng.

  SvaraRadera
 26. Förresten, är Hankins samma person som Frankie? Och i så fall- varför jobbar han inte för IFK eller shopen?

  SvaraRadera
 27. "Du har inte tänkt på att Blåvittshopen verkligen måste trycka upp sin produkter och lagerhålla?"

  Jo, jag har fattat upplägget här, det jag imponerades av var att man på några dagar lyckats producera så många motiv. Och sedan är ju själva idén med den här typen av shop suverän dessutom, just för att produktvarianterna blir så många som man känner för, och kanske något som IFK borde komplettera sin verksamhet med.

  För Blåvittshopen generellt tycker jag dock inte mängden produkter är ett problem, för min del skulle man snarare kunna dra ned på antalet T-shirtvarianter t.ex. och i stället se till att man höll en högre standard på designen - nu är ju 80% jävligt smaklöst och överträffas av det som säljs här, designat av rena amatörer (no offense).

  Sedan är det ju synd att vinsten här i väldigt liten utsträckning kommer Blåvitt till godo.

  SvaraRadera
 28. Förresten, är Hankins samma person som Frankie? Och i så fall- varför jobbar han inte för IFK eller shopen?

  Jo jag är samma person som Hankins och jag jobbar inte för IFK för jag har inte sökt jobb hos dem och har vare sig ambition eller förmodligen ens kompetens att sköta något jobb hos dem. Sedan är jag supporter, inte klubbledare så ambitionen saknas.

  SvaraRadera
 29. på häcken-matchen såg jag en t-shirt med ett ifk-emblem och med texten "Tills döden skiljer oss åt" under. Den var fräck, tycker jag! Kan det vara aktuellt med ett alternativt tryck i samma stil?

  SvaraRadera
 30. "Crossa fick aldrig chansen" är ju helt fenomenal. Många trevliga produkter, keep it up!

  SvaraRadera
 31. på häcken-matchen såg jag en t-shirt med ett ifk-emblem och med texten "Tills döden skiljer oss åt" under.

  Har inte sett tröjan du talar om själv, men vi ska försöka undvika att göra produkter som är alltför lika Shopens egna så att vi inte stjäl kunder direkt från dem. De motiv som Shopen har och närliggande motiv låter vi vara ifred. Köp den i Blåvittshopen på Berzeliigatan!

  Malte/ tack för berömmet!

  SvaraRadera
 32. Varför Hankins inte jobbar för IFK? Ja, du...den dagen de släpper in honom skulle jag vilja se. Knappast troligt.

  SvaraRadera
 33. Enligt principen "If you can't beat the join them" borde de ju tänka över saken. Nu vet jag inte vilka som driver Baraben exakt, men jag hade inte kopplat samman Hankins från Änglanras forum med Frankie här. Baraben-teamet skulle nog blåvitt få stor nytta av i olika former. Snacka om att kunna väcka uppmärkasamhet med små medlel.

  SvaraRadera
 34. *JÄVLE HELVTETS STAVFEL*

  SvaraRadera
 35. Så stavade jag fel på det med.

  SvaraRadera
 36. Ok, LÄGG NER DEN HÄR DEBATTEN nu. Det är smickrande att ens nämnas i det sammanhanget men jag har inte varit och är inte aktuell för någon tjänst hos IFK Göteborg. Så vad finns att debattera? Snacka souvenirer istället i den här tråden.

  SvaraRadera
 37. Officiella shopens nya "jag älskar långbollar" är det ironiskt? förstår inte humorn i det.

  SvaraRadera
 38. Frankie/ Nu handlade det väl inte om att debattera om du är aktuell för ett jobb inom Blåvitt, mer ett konstaterande att det är drivna och engagerade personer som dig som IFK BORDE locka till sig.

  SvaraRadera
 39. supporterfonden och alternativa shopen är två imponerande projekt som Baraben dragit igång.

  SvaraRadera
 40. Kan inte annat än hålla med. IFK borde "chockvärva" hela Baraben-gänget. Kanske skulle bli lite fart på blåvita maskineriet då...

  SvaraRadera
 41. jo de anställer ju säkert gärna folk som smutskastar deras anställda i återkommande "artiklar". troligt.

  SvaraRadera
 42. jo de anställer ju säkert gärna folk som smutskastar deras anställda i återkommande "artiklar". troligt.

  Ja precis, så som Baraben "smutskastade" Arne och Mats Persson, eller OJ! Allt man skrev var helt korrekt. Jävla pajas.

  SvaraRadera
 43. om det var korrekt eller inte hör inte till saken. diskussionen handlade om att frankie har bränt sina broar mot ifk genom all dålig pr han skapar för dem (han är INTE omtyck där). man skriver inte sån skit om man älskar ifk. låt aftonhoran mm hålla sig till det. motarbeta kvällstidningsjournalistik istället för att försöka hänga på dem och ge dem vatten på kvarnen. det är så jävla mycket dubbelmoral här att man kräks för fan.

  pajas kan du vara själv för övrigt.

  SvaraRadera
 44. "ifk genom all dålig pr han skapar för dem (han är INTE omtyck där)."

  Det är den som:
  - super på arbetstid
  - sågar våra spelare offentligt
  - skapar internbråk
  - sänker ner föreningen i en sanslös skatteaffär

  osv osv som sänker vår förening.

  krädd till Hankins för att han tar kampen mot detta svineri. precis som hankins själv sagt många gånger till mig när folk pushar honom att engagera sig i typ Änglarna "jag är supporter, inte någon i behov av att ingå i en grupp för inbördes beundran". utan Baraben fanns ingen vettig kritik mot föreningen, idag finns den. även utrymmet för oss som vill debattera och när man använder argument som att "låt kvällstidningarna skapa negativ pr" så missar man poängen, det är supportrarnas ansvar att vara kritiska och vilja det bästa för föreningen.

  men en liten gapig grupp av blåvittsupportrar hejar hellre på mats "fuskaren" persson och arne "alko" erlandsen än ifk göteborg.

  SvaraRadera
 45. Sicket kackel, jag vill jobba lika lite för Blåvitt som jag vill jobba för Vänsterpartiet. Bägge får mina sympatier men jag söker inte jobb hos dem för det.

  SvaraRadera
 46. Du missar poängen Hankins, jag säger att personer som dig borde jobba för IFK för du kan få saker gjorda från små eller inga medel, vilket är precis sådan entreprenörsanda vi behöver. Att du inte vill är en annan femma.

  SvaraRadera
 47. Senaste anonym:
  Om det är något som är en grupp för inbördes beundran så är det väl Baraben.

  Själv tycker jag man kan skita i om Arne dricker för mycket eller inte. Har är inte tränar i IFK längre. Skit i det nu, det ger bara pressen en anledning att fortsätta skapa dåliga rubriker för IFK. Sen tror inte jag Arne är alkis bara för att han kanske dricker öl några gånger i veckan. Eller en eller två, vad som nu stämmer. Han har gjort ett jävligt bra jobb i IFK i alla fall. Mer än vad ni gör med erat skitsnack och "artiklar" som bara förstör för föreningen. Det är fan inte saklig kritik att skriva som ni gör.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.