2006/09/19

Dags för en rejäl backrockad?!

TRUPPEN Vi har flertalet stabila alternativ på backplats i dagens Blåvita trupp. När Lago och Hjalmar gjorde katastrofala insatser mot Öis så efterlyser vi en rejäl omvaskning i försvaret. Eftersom vi har tre spelare avstängda i nästa match tvingas vi ändå vaska om en hel del och då måste försvarslinjen stärkas så att vi inte drabbas av det defensiva kaos som präglade matchen i måndags.

-----------Bengan------------
--Adam-Bjärsa-Dennis-Ölme--
Alex-Tomas-Wernbloom-Hjalmar
--------Wallerstedt-Berg--------

Då samarbetet Lago/Hjalmar varit under all kritik så är det dags att ge Hjalmar chansen längre upp i plan och få in Ölme på vänsterbacken. Detta då Wowoah är skadad och Vasquez avstängd vilket ger oss chansen att formera ett stabilare vänsterkantsförsvar. Vår föreslagna elva låter med andra ord Lago bli backreserv och Dennis ta klivet in för att täta till mittförsvaret. Detta i kombination med att få in mer rutin kring Bjärsa genom Ölme och Dennis så att smålandssonen får tillbaka den rytm i sitt spel han tappat under samarbetet med Lago.

Framåt börjar alternativen sina lite grann i avstängningar och skadors spår. Selakovic, Vasquez och Kilhberg drog på sig sina tredje varningar mot Öis och är avstängda. George och Wowoah är som bekant skadade en tid till vilket öppnar för att Wallerstedt får starta i tvåmannaanfallet. Det var även härligt att se Tomas Olsson ersätta Kilhberg under Öis-matchen med ett helt annorlunda mittfältsspel, där han dock med rejäl diciplin låg rätt i den defensiva innermittfältspositionen medan Blåvitt trummade på i jakten på en kvittering. Förhoppningsvis kan han gå in och lyfta det Blåvita spelet från start mot Bajen på Torsdag...

11 kommentarer:

  1. Han finns kvar. Jag frpgar mig dock om han håller i en guldstrid, tydligen väldigt svag defensivt...

    SvaraRadera
  2. eurodance/ Jo han är glad på framåtmarsch Schaffer, men noteras skall att han är jäövligt instabil bakåt och det finns ett sådant ansvar även som vänstermittfältare...

    SvaraRadera
  3. Bra uppställning!

    Lago är inte ensam syndare vid Källanders mål. Innermittfältarna lät honom gå hela vägen bortglömd. Sedan var väl Lago i o för sig passiv....

    Rätt att ge Dennis en chans nu.

    SvaraRadera
  4. Johannes/ Själv tycker jag Gustav var ganska kass mot Ellos, just för att han tvingades spela till vänster där han inte är van att vara. Sedan flyttades han in i mitten med...

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Dennis såg lite darrig ut vid b-lagsmatchen mot Elfsborg senast. Kommer inte riktigt ihåg hur elfsborgs mål kom till, men försvarsspelet övertygade inte i den matchen.
    Gräset var lite väl högt och ledde till lite underliga studsar som inte var helt lätta heller i den matchen.

    SvaraRadera
  9. Min trupp hade sett ut så här...

    - - - - Bengan - - - -
    Adam - Bjärsa - Dennis - Hjalmar
    Alex - Wernblom - Olsson - Moses
    Walle - Berg

    Tycker det varit intressant att se Moses kliva in i hetluften, oftas forward men han borde ju veta var anfallarna ska ha mackorna, dessutom kvick, Många av dessa spelare har ju lirat B-lagserien med varandra så det kan funka...friskt vågat, hä, ja ni vet!
    Hade varit kul om BLÅVITT på deras hemsida haft statestik från B-lagmatcherna! IFK Göteborgs sida är under all kritik, fy f-n va kass!

    SvaraRadera
  10. Larsa/ Gerba har inte direkt impat i Norge, så vette fan om de vill köpa loss honom...

    SvaraRadera
  11. fishchurch/ föga förvånande att du tycker att lago ska spela även om han är urusel.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.