2006/09/01

Jakten på den signerade tröjan är i full gång!


SUPPORTERFONDEN Nu är det dags för andra gången, ytterligare en tävling går av stapeln på Supporterfonden. Men den här gången går inte alla pengar till Supporterfonden. Som i tidigare tävling kommer vi att, att skänka en signerad matchtröja som tack till den som ger störst bidrag till Supporterfonden under månaden. Pengarna från det vinnande bidraget kommer dock att delas 50/50 mellan Supporterfonden och Drottning Silvias barnsjukhus.

Drottning Silvias barnsjukhus som ingår som en del i Sahlgrenska universitetssjukhuset. På sjukhuset finns ett ovanligt stort antal så kallade riksspecialister, som står till förfogande för patienter från hela landet. Det gäller bland annat vård och behandling av barn med ovanliga sjukdomar i lever, njurar, hjärta, muskler och hjärna, barn med immunbristsjukdomar, autism och hormonella tillväxtrubbningar.

Om Drottning Silvias barnsjukhus
Varje dag:
- Befinner sig 550 barn och ungdomar här
- Vårdas 130 ungdomar (13-18 år)
- Ligger mer än 80 småbarn (under två års ålder) inne
- Finns här 150 barn som under ett år tillbringar mer än 10 dagar eller gör fler besök än 10 besök på sjukhuset.
- Vid varje besök kommer även föräldrar och ibland syskon till sjukhuset.

Jakten på matchtröjan är igång från och med fredagen den 25 Augusti till och med fredagen den 29 September. En tröja till som tillfaller den fondhjälte som skänker mest under perioden. Här kan man alltså inte tillgodose sig tidigare bidrag, utan här vinner den som skänkt störst summa under September månad. (25/8-29/9)

Den högsta summan kommer att delas i två, halva summan går till Supporterfonden och den andra halvan skänks till Drottnings Silvias barnsjukhus i Göteborg. De gåvor som kommer in under perioden men som inte vinner tröjan går som vanligt direkt till insamlingen till IFK Göteborg. Det är med andra ord den vinnande gåvan, periodens största bidrag, som delas mellan fonden och Drottning Silvias barnsjukhus, en anledning nog att vara riktigt generösa!

Självfallet går det att lämna ett flertal separata bidrag under perioden på samma användarkonto/användarnamn och på så vis räknas den sammanlagda summan ihop i jakten på matchtröjan! SMS-bidragsgivare kan tyvärr inte deltaga i denna tävling.

Har du frågor? Maila Supporterfonden och ställ dem till vår projektledning eller om du redan är fondhjälte så registrera dig för forumet på Supporterfondens hemsida!


STÄRK BLÅVITT-
STÖD SUPPORTERFONDEN!

26 kommentarer:

  1. Är det någon mer än jag som är jävligt trött på supporterfonden?

    SvaraRadera
  2. Jag vill höra MER om fonden, fonden är det mest konstruktiva förslag och projekt som gjort av blåvita fans. Helt sanslöst att bara 202 pers skänkt än så länge, snåla jävla göteborgare.

    SvaraRadera
  3. Ha ha!

    Det är annat än våra RIKA BORÅSARE det. Snåla FATTIGLAPPAR är vad blåvita fans är.

    SvaraRadera
  4. johannes

    Du kan alltså inte stödja något som du vill stödja pga en person?

    Tycker lite synd om dig.

    SvaraRadera
  5. johannes

    Du kanske oxå borde sluta gå på matcher, jag vet att Hankins gör det och du vill väl inte göra saker som han gör?

    SvaraRadera
  6. Johannes/ Jag rekomenderar dig att inte läsa Baraben, speciellt inte artiklarna skrivna av signaturen "Frankie" då det är just Markus Hankins som skriver dessa och har grundat hemsidan Baraben.com!

    Vidare säger det väl det mesta om ditt stöd till IFK Göteborg att du inte vill stödja föreningen IFK Göteborg eftersom du inte delar en persons åsikter...

    SvaraRadera
  7. Ditt SÅ KALLADE stöd för Blåvitt borde jag skrivit!

    SvaraRadera
  8. Blåvitt borde ju marknadsföra fonden mer aggressivt själva med, snackar ni på Supporterfonden med IFK Göteborg fortfarande? Vet att ni hade en del möten i våras...

    SvaraRadera
  9. anonym/ Vi har en löpande diskussion med Blåvitt och kommer inom kort att få hjälp med 3-4 små men viktiga vägar att synas mer av IFK- så håll ögonen öppna!

    SvaraRadera
  10. Johannes

    Hej först och främst. Jag är "utvecklare" på Supporterfonden. Kan säga först och främst att jag inte stödjer Frankie på alla av hans bloggposter och kan heller inte påstå att vi samma politiska åsikter. Dock kan jag säga, att som PERSON är Hankins HELT RÄTT person att driva detta projekt, han får saker gjorda, han tar de rätta kontakterna och han vågar sälja in idéer hos marknadsfolk. En tillgång som jag inte ser någonannan ställa upp med och jag tänker inte sitta still och vänta med att en liknande talang bara oväntat dyker upp. För jag kan lova dig att unge herr Hankins är en talang och han är på god väg att göra något stort med Supporterfonden. Kalla det ryggdunkarklubb (rövslickeri var iåfs ditt ord..) om du vill, men jag ser inga andra supportrar som seriöst för en diskussion med styrelsen, eller som har god kontakt med marknadsavdelningen och som samtidigt ligger ett halvår före i planeringen med Supporterfonden. Jag tycker att det är värt, om inte pengar, så iallafall respekten att se skillnad på Baraben och Supporterfonden.

    För att klargöra, ytterligare en gång. Baraben != Supporterfonden. "!=" betyder INTE lika med. På samma sätt gäller ekvationen åt andra hållet.

    SvaraRadera
  11. Frankie/
    Jag högaktar projektet supporterfonden och de som står bakom, men blanda inte in IFK i detta. En supporterfond skall vara en SUPPORTER-fond och inte något slags tiggarprojekt från IFK GÖteborg. Jag vill inte att IFK skall lägga sig i fonden överhuvudtaget utan istället tacka och ta emot när pengarna skänks. Det känns så gais-aktigt om Blåvitt skulle stödja någon slags insamling till sig själva.

    Medveten om att jag varken har en aning om vad det är för hjälp fonden skall få av Blåvitt och att jag inte har någon som helst rätt att klaga på fonden (jag har inte ens skänt pengar) tycker jag det här är viktigt.

    Nu låter jag som en jävla gris som bara klagar när andra drar igång något de tror på och som självklart är positivt. Det jag menar är att jag tycker ni kan sköta fonden utan inblandning av Blåvitt, det har ni gjort bra hitills.

    Mabus

    SvaraRadera
  12. Johannes/ Din nivå på inläggen säger det mesta, du söker forum där alla håller med dig och får du inte den bekräftelsen så anser du att det är jobbigt och hemskt. Du verkar lite sucidial faktiskt, blir lätt så när man anser att alla andra som kommer överens om saker är rövslickare och där man hatar andra människors åsikter lite rent allmänt.

    Tragiskt är förnamnet och ett under att inte Baraben konsekvent raderar sådana skitinlägg som du producerar.

    Frankie (Hankins) gör ett arbete som jag i dagsläget inte kan se någon annan matcha i det Blåvita supporterledet. Men jag antar att du tillhör den patetiska bengalkastar och banderollviftarklubb runt ett par ultrasgrupper (med extremt låg medelålder) som Baraben ständigt kritiserar.

    Frankie & Whoami, de som sitter och gnäller på Supporterfonden för att de inte tål Baraben är till största grad så kallade TONÅRINGAR och ULTRAS, vilket leder en att dra slutsatsen= Supporterfonden har inte dem som potentiella fondhjältar ändå så varför låter ni detta uppenbara sabotage mot Supporterfonden och i förlängningen IFK Göteborg få finnas kvar?!?! Radera skiten konsekvent och skapa POSITIV debatt kring fonden, denna debatt är ju direkt vansinnig och småaktig, dessutom finns risk för att ANDRA lags supportrar kommer och lägger sig i för att uppvigla till interna stridigheter bland blåvita. Vore inte första gången.

    Mabus/ Frankie sa förvisso att man skulle få hjälp med ett par viktiga detaljer att synas av IFK, inget annat. Den logiska slutsatsen är väl att det handlar om medlemstidningen 4-4-2 och kanske via flygblad i utskick osv. Jag har följt fonden på nära håll (då jag var en av dem som skänkte en stor summa tidigt) och jag har sett Supporterfonden konsekvent uttala att supportrar driver och initierar fonden, inte föreningen. Men om samtalen föreningen kan hjälpa fonden att komma fram på nya vägar är det bara smart och rätt, anser jag.

    Ta hjälp av Blåvitt= JA.
    Exempelvis: Få prylar att lotta ut eller få deras "medier" att skriva om Supporterfonden.

    Låta Blåvitt göra arbetet= NEJ.
    Exempelvis: Ansluta IFK Göteborg som officiell partner och använda sig av IFK:s medlemslistor för att söka potentiella fondhjältar.

    Sedan vill jag bara säga i mitt första inlägg på Baraben att jag uppskattar ALLAs arbete med Supporterfonden, alla från er aktiva till de 202 personer som till dags datum skänkt en slant!

    SvaraRadera
  13. Intern debatt kommer hädanefter att föras på Supporterfondens hemsida. Exempelvis diskussioner om vilka metoder som är lämpliga att använda för Supporterfonden och varför man anser att olika personer bör vara aktiva för fonden anses som intern debatt som främst rör dem som DELTAR i projektet. Det är inte vare sig speciellt trovärdigt eller respektabelt att såga formerna eller medarbetarna för Supporterfonden om man själv inte väljer att delta. Deltar man som fondhjälte har man tillgång till internforumet där all kritik, skarp som konstruktiv är mer än välkommen- den uppmuntras till och med, allt i strävan efter att ständigt föra förbättringsprocessen med fonden vidare.

    Här på Baraben.com är tanken att man ska kunna ge respons på de specifika projekt vi genomför som i detta fall tröjtävlingen och gåvan till Drottnings Silvias Barnsjukhus. Nu i valtider kan man dra en paralell till politiken- om man sympatiserar med ett parti men framför endast negativ kritik gentemot partiet på öppna hemsidor utan att vara medlem i partiet blir ens aktioner i förlängningen (oavsett motiv) ett slags sabotage. Detta sker inte om man i vanlig demokratisk ordning väljer att delta och påverka inifrån med sin kritik.

    Därför uppmanar jag alla att bli fondhjältar, om bara för att få lite inflytande och få sin röst hörd på internforumet där den verkliga debatten kring Supporterfonden och dess taktiska funktioner bör finnas.

    Kritik är alltid välkommen, men den framförs effektivast och smartast genom att föras i intern debatt. Att välja att stå utanför, utan deltagande och att trots det endast rikta ospecificerad och allmän kritik blir lätt klassat som en pajkastning. Har man ett klagomål framförs detta gärna till någon av Supporterfondens medarbetare eller på vårt internweb för fondhjältar.

    kontakt@supporterfonden.se är en mailadress som är tillgänglig och där man alltid får svar från "Whoami" (Jonas H) eller mig (Markus H).

    Stöd Blåvitt- stärk Supporterfonden!

    SvaraRadera
  14. SAXEN- gör nåt åt debatten här tack!

    SvaraRadera
  15. Verkar som Johannes från "Palmepartiet" har hittat till bara ben

    tack för länktipset till en humordebatt haha

    ERASE!

    SvaraRadera
  16. Johannes

    Ärligt talat så har jag svårt att se om jag skall ta dig på allvar eller inte. Att kalla Hankins nonchalant och rövslickare känns varken sakligt eller verklighetsförankrat, utan enbart enfaldigt och korkat (med all respekt för din åsikt..).

    Om din åsikt är denna, utan att bemöda dig att ta reda på mer korrekt information, så är snarare så att jag ber dig hålla dig borta från Supporterfonden, både dina bidrag och dina åsikter. Vill du skänka dina pengar direkt till blåvitt så kommer inte Supporterfonden att klaga, för hade vårt initiativ inte dragit igång, så hade du troligtvis aldrig skänkt några pengar direkt till blåvitt.

    På sätt och vis har vi nått dig och åstadkommit en förändring, men ändå inte... Intressant spin-off effekt.

    SvaraRadera
  17. Johannes/ Läs igenom mitt förra inlägg en gång till. Vid närmare eftertanke, läs igenom det ett par gånger. Ditt senaste inlägg innehöll inga som helst konkreta exempel på saker du :

    1. Var missnöjd med
    2. Ville förbättra
    3. Hade en synpunkt på

    Istället spyr du ur dig barnsliga dumheter och försöker angripa min person taget helt ur luften. Vi på Baraben försöker ständigt hålla högt i tak men då du nu i flera inlägg ligger och dansar på lagens rättesnöre för förtal och förolämpning så kommer du hädanefter att hållas kort, ja av mig, den stora stygga vargen som driver Supporterfonden och Baraben.

    Du skriver klockan: lö sep 02, 02:00:05 AM följande brillianta inlägg:

    Jag klarar inte av rövslickeri eller nonchalanta (stavning?) stilar, sånt går mig på nerverna. Hankins har båda egenskaperna, därför stödjer jag INTE supporterfonden. Då kan jag lika görna skäns till föreningen direkt.

    Vilket inte bara är ett personangrepp helt utan bas i verklighetsförankring utan dessutom uppviglande och saboterande. Du är helt klart de senaste veckornas i särklass mest utmärkande rättshaverist och det mest underliga är att du inte själv har tillräcklig självinsikt att inse att ingen tar dina barnsligheter på allvar.

    Som Whoami säger, om du (mot förmodan) skänker en slant direkt till Blåvitt så har vi gjort vårt jobb. För argumentet som du för är lika verklighetsfrämmande som dina påhopp, om du nu ser den här möjligheten att skänka direkt till föreningen, varför har du inte gjort det redan för många år sedan?

    Leva som man lär är väl inte så intressant antar jag.

    Var god förpesta inte våra debatter om du inte har något konstruktivt eller intressant att säga hädanefter. Det kan AIK:are och Gaisare få ha patent på, att förstöra för Blåvitt.

    SvaraRadera
  18. Bra att ni äntligen börjar stävja de uppenbara sabotörer som kommer in här och ska kasta skit på Supporterfonden. Fonden är ett genialt projekt och de som saboterar är sådana som inte vill ha minskad uppmärksamhet på sig själva. Uppenbart och onödigt.

    SvaraRadera
  19. johannes

    Omvärderar du oss så skall jag omvärdera dig!

    Du är välkommen att bli medlem på Supporterfondens medlemssektion (http://www.supporterfonden.se/?section=forumreg&validation=registration) där vi har ett forum där vi mer än gärna delger dig svar på dina frågor!

    SvaraRadera
  20. Nu blir det ett svar här ändå..

    1. Första steget togs hemma mot Elfsborg då vi delade ut flyers, satte upp affischer och samtalade med ett par spelare om Supporterfonden. Kommer inte ihåg siffran på antalet flyers/affischer, men vi behöver mycket fler exemplar till nästa hemmamatch, tryckeri är löst för denna uppgift.

    2. Det har varit svårt att sälja in idéen till företag, otroligt svag respons till en början, nu börjar det dock röra på sig och vi har ett massivt samarbete på gång med ett stort bettingföretag med en viss känd blåvittprofil som delägare.

    3. De affiliate avtal vi hade gav inte mycket, dom kontona finns dock kvar någonstans (med nån krona på varje).

    4. Vi har löst x antal signerade matchtröjor som vi skänker ut till fondhjältar på olika vis, vi har arrangerat souvenirtävlingar och nu försöker vi få nytt liv i fondhjältarna via SMS utskick (för de som registrerat mobnr). Vi har just nu en tävling, där om man skänker mest under månaden vinner en signerad matchtröja. Sist men inte minst har satsningen kring matcher kommit igång, just nu enbart med informationsutdelning. Ansökningar för att skramla pengar (med bössa) finns hos polisen men drar ut på tiden, vilket gör att vi överväger att skramla i hink, men litar folk på oss då?

    5. Just nu för jag och Hankins diskussionen om hur det går, tillsammans med fondhjältar på vårt forum. Det är i planeringsstadiet att vi skall träffas, "företrädare" för fonden och fondhjältar, vi får väl se hur intresset blir. Vi söker dessutom aktivt efter fler som är intresserade och som vill engagera sig i fonden, så förhoppningen är att snärja ett par personer vid ett sådant möte.

    6. Som det står i punkt fem så söker vi efter fler som vill avsätta sin fritid till detta och faktum är väl att det under informationsutdelningen dök upp ett par ansikten som ingen av oss sätt tidigare, vilket är jävligt kul! Och med HJÄLP kan jag säga att vi har en person i IFK Göteborg som aktivt hjälper oss att lösa frågor som vi vill driva.



    Jag hoppas att om du är intresserad och har lust att engagera dig gör det. Det är inte fel att ha lite andra röster som kan ifrågasätta och kanske få andra idéer än de vi redan har. Så registrera dig på forumet, lägg till mig på msn, eller ring för den delen.

    SvaraRadera
  21. Johannes/ Ser att Whoami svarat men jag slänger in ett par korta svar med:

    1. Vi har lämnat in en ansökan till polisen om att samla pengar med ordentliga bössor, för detta krävs polistillstånd och i väntan på detta samlar vi inte aktivt på matcherna utan sprider istället information om fonden vid matcherna. Anledningen till att vi gör detta så seriöst är dels för att vi inte vill göra en dåligt intryck på våra potentiella givare (dvs gå med hink) och att vi det första året bygger en struktur för vår verksamhet som ska hålla på lång sikt, dvs vi förbereder redan nu en organisation som ska fungera väl nästa och nästnästa år med...

    2. Vårt mål på två miljoner var naturligtvis högt i förhållande till att vi idag ser ut att kunna samla cirka 200 000-400 000 första året. Men för det första så lär man sig av sina "misstag" och det har vi haft en del i första året av projektet, självfallet. Konstigt vore det nästan annars om vi fick allting helt rätt första gången vi gjorde det.

    Gällande de stora rävarnas inblandning hade vi ju en idé om att vi skulle ha två sektioner av fonden till en början, en med "små" bidrag som nu och en för större som skulle fungera mer som ett direkt riskkapital. Men i diskussion med IFK Göteborg fick vi ny info om deras tanke kring riskkapitalbolaget (investeringsbolaget som de kallar det) och tonade därför ner våra ambitioner att jaga de "stora fiskarna" då Blåvitt själva har planer på att genomföra ett sådant projekt och vi vill absolut inte förstöra för dem i deras arbete.

    Sedan är det även så att medelstora givare blir lättare att locka när vi har ett KONKRET exempel på vad Supporterfondens insamlade medel ska gå till. Om detta kommer vi att föra dialog med Blåvitt framöver, för att se om de har någon mer konkret åtgärd att samla in pengar till för säsong två av Supporterfonden. Vi tror att det blir lättare för alla att skänka en slant om man vet att pengarna går dirket till ett projekt som ett träningsläger eller en inomhushall eller liknande...

    3. Vi beslutade att sluta med den typen av registreringar via Barabens banners av den enkla anledningen att det gav alldeles för lite igen till Supporterfonden. Trots ett par månaders bannersreklam fick vi in så lite pengar att vi inte ens plockat ut dem från kontot hos Tradedoubler. Dvs ett test på en idé som inte blev tillräckligt framgångsrik för att fortsätta jobba vidare på. Nu har vi dock ett reklamsamarbete på g som kommer ge betydligt bättre avkastning från ett specifikt företag. Info om detta kommer upp inom en vecka!

    4. Öset är i full gång igen. Under den senaste veckan har fonden dragit igång för fullt och snittat ungefär 600 kronor om dagen. Vi har haft vår första matchdagsaktivitet där vi delade ut flygblad på Harrys inför matchen, där vi affischerade 4-5 gångstråk mot Ullevi inför matchen och där vi delade ut ungefär 500 flyblad på ståplats och 100 på sittplats. Detta var ett första test på hur mkt info som krävs för att nå ut och vi lyckades ganska väl. Besöken på Supporterfonden.se har exempelvis ökar med cirka 40% den senaste veckan, en ökning som vi hoppas leder till ökat antal fondhjältar i höst. Nu i September kommer vi även storsatsa på en match för att nå ut i minst fyrdubbel skala mot matchen senast, i detta arbete har vi kontakt med två tryckerier för att få subventionerade priser för att trycka flygblad och reklam. Men allt detta material betalas ju ideellt av våra medarbetare med i dagsläget så det är inte bara att trycka upp 50 000 planscher över natt. Men tro mig, vi diskuterar hela tiden lösningar med Blåvita aktörer för att synas mer.

    5. Vi har fortfarande möjligheten att påverka för alla som skänkt stora summor, dels genom vår internweb där man automatiskt märks med +1000 när man skänkt över 1000 kronor till fonden och dels genom den kontakt vi tar med fondhjältarna, främst i höst. Internweben är en bra plats för att hela tiden ge direkt respons till oss som arbetar med detta för att förbättra och stärka projektet. Där bjuder vi även på lite extra erbjudanden och möjligheten för alla att vara med och hjälpa till när vi kör våra kampanjer och evenemang.

    Höststämman (kommer förmodligen bli en vinterstämma dock) är absolut inte avbokad, direkt när löst en lokal och program (ekonomisk fråga i viss mån) så kommer information om detta. Vi lovar dessutom lite underhållning för alla som kommer och deltar!

    6. Varför bes det inte om mer hjälp, med större saker?

    Har lite svårt att förstå vad du menar med större saker, specificera gärna det så ska jag svara på det med!

    Souvenirtävlingen kan jag hålla med om att det inte blev någon större succé i första omgången och det var främst för att vi endast lät alla våra läsare och blåvita supportrar själva designa förslag. Dock har vi redan beslutat om att göra en likadan tävling i omgång två (eventuellt redan i omgång 1 om vi hittar någon aktiv medlem som vill hålla i det här projektet) där vi bjuder in ett flertal etablerade klädmärken, desginers och liknande för att ge oss förslag till tävlingen.

    Sedan när du talar om "den interna bubblan" får du gärna specificera mer vad du menar med- då vi faktiskt med ÖPPNA ARMAR ser att nya personer aktiverar sig och hjälper till, detta har vi till exempel en stående inbjudan på i vår internweb. Men tyvärr är det ofta många som har åsikter och vill lägga en kommentar på Baraben men som har ork, tid och engagemang att hjälpa till aktivt.

    I dagsläget skulle vi bara må bra av att få mer aktiva hos fonden som är villiga att lägga en del tid för att driva ett av våra många projekt, det har vi sannerligen inget som helst emot!

    SvaraRadera
  22. Riktigt bra svar av er på fonden, skönt att debatten nu kommit ner på en saklig nivå kids!

    SvaraRadera
  23. Helt klart ett fint initiativ, jag tycker att det är en fin start, men jag ser än mer framemot nästa år och nästa efter det. Jag tror att detta är en kalasidé som fortfarande bara är i sitt eget knyte. Jag hoppas att man hittar rätt metoder och hela tiden utvecklar verksamheten, iallfall tycker jag att det verkar som att det går åt rätt håll precis hela tiden!

    SvaraRadera
  24. jag har slängt in mina första stål i fonden idag! GRYMT INITIATIV! nu måste ni bara nå ut till fler med detta!

    SvaraRadera
  25. Haha ser att han gaphalsen Johannes varit även i den här tråden men OJ vad han blev tagen ner på jorden då...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.