2006/09/04

Skandal att ställa in hemmamatchen och åka till Norge istället!

INSTÄLLT IMORGON Först utannonserades att IFK Göteborg skulle spela träningsmatch mot Vålerengen på tisdagen. Plötsligt ville Vålerengen inte komma till Sverige och Blåvitt raggade då upp nytt norskt (!) motstånd i Fredrikstads FF. Men nu har inte heller Fredrikstad lust att åka ner och istället för att styra upp den utlovade matchen på hemmaplan mot lokalt motstånd väljer Blåvitt att ställa in matchen och åka upp till Norge istället!

Från IFK Göteborgs officiella hemsida:

Fredrikstadsmatchen spelas i Norge

Tisdagens träningsmatch mot Fredrikstad är flyttad. Hemma blir borta.

I morgon, tisdag 5 september, skulle Blåvit träningspelat på Gamla Ullevi mot norska Fredrikstad. Match blir det, men inte i Göteborg.
- De hade svårt att ta sig hit och då åker vi dit. 18.00 är det avspark på Fredrikstad Stadion, meddelar Johan Bohman, matchansvarig på IFK Göteborgs kansli.


Vi på Baraben.com anser att det är direkt pinsamt uselt att först gå ut med att man ska spela en träningsmatch på tisdagen för att sedan inte ställa in matchen utan gå med på att flytta den till bortaplan i Norge. Man visar ingen som helst respekt för de hundratals, kanske tusentals supportrar som nu gjort luckor i sina scheman, berättat för barnen att de ska få gå på Blåvitt på tisdag, sett till att byta skift på jobbet för att få en lucka att gå på match och bara i allmänhet sett fram emot en intensiv träningsmatch på Gamla Ullevi.

Om man kunde fixa nytt Norskt (!) motstånd på kort varsel när Vålerengen hoppade av så måste det ha gått att ordna lokalt motstånd till på tisdag kväll i Gais, Öis, Häcken, Qviding, Frölunda, Ljungskile, Elfsborg, Halmstad, Falkenberg eller liknande. Men istället så åker man återigen upp till Norge för att spela en av tusen träningsmatcher mot norska lag. Arne Erlandsen älskar Norge. Tydligen lite mer än vad IFK Göteborg älskar att spela på hemmaplan.

Vi är IFK Göteborg, vi ska inte åka Norge runt för att hitta träningsmatchmotstånd. Tvärtom ska lag som Fredrikstad vara riktigt glada att de bjuds ner för att träningsspela här överhuvudtaget. Annars finns det gott om svenskt motstånd att ställa upp mot...

27 kommentarer:

  1. Varför inte möta ett superettanlag eller dylikt för att få öva lite anfallsspel? Och kanske skulle Sella kunna få göra lite mål så att han fick lite bättre självförtroende?

    SvaraRadera
  2. Arne Erlandsen skiter väl fullständigt i oss supportrar. Skandal dock att andra inom föreningen med makt verkar göra detsamma.

    Vad kommer härnäst? Spela våra Allsvenska hemmamatcher i Norge med?

    SvaraRadera
  3. AVGÅ SÄLMÖRDARE!

    SvaraRadera
  4. Ja, det där var fanimej buh!

    Jag hade sett fram emot det, och hade tvekat en stund mellan Blåvitt eller landslaget.
    Men kommit fram till att man nog kunde se båda.

    Men det bidde ju inte ens en tumme. Tack Blåvitt!

    Danmark är också ett land som ligger nära Sverige, Arne. Glöm inte det.

    SvaraRadera
  5. Vi visar undergivenhet gentemot de norska lagen.

    SvaraRadera
  6. Märkligt meddelande!

    Det finns nog något mera i vassen....

    SvaraRadera
  7. Alla till Fredrikstad!

    SvaraRadera
  8. Jag tycker att vi börjar bli lite ego nu...

    SvaraRadera
  9. Bojkotta norska lag! Så trött på eländet.

    SvaraRadera
  10. pinsamt blåvitt pinsamt

    SvaraRadera
  11. Hörde att man förbudit norrmän att spela fotboll på Copacabana pga skaderisken.

    Dom slog 200m långa bollar och rusade efter som skenande noshörningar. De "Coola" brassarna riskerade att komma ivägen och bli svårt skadade då de blev påsprungna.

    Jag ser inte skillnaden mot blåvitt, möjligen att bollarna är 300m långa.

    SvaraRadera
  12. Det må vara en träningsmatch, men med tanke på luckan i spelschemat så är det en speciellt intressant sådan.

    Gillar absolut inte ignoransen i dels själva matchflytten och definitivt inte sättet det framförs på. Inte ett ord om oss supportrar, inget "tyvärr" eller ens godtagbar förklaring varför.

    Förbannat dåligt.

    SvaraRadera
  13. Vaa fan håller säldödar`n på med? Pissar du på oss pissar vi på dig!
    det hade säkert gått att sätta ihop en bra göteborgs kombination av spelare från div 2 osv. superetta lag vill nog inte tränings spela med a-lagen mellan serie matcher.

    SvaraRadera
  14. Håller med ..

    SvaraRadera
  15. Jag tycker det är märkligt. Att de inte kan åka hit men vi kan åka dit.

    Men skyll för fan inte på Arne. Är ALLT Arnes fel? Vad jag vet så är det fler än Arne som arbetar i föreningen.
    Sjukt hur den här bloggen får allt till att vara Arnes fel.

    SvaraRadera
  16. permobil/ Men gomorron yxskaft, tror du det är Håkan Mild som insisterar på att alla träningsmatcher ska spelas mot norska lag hela tiden?

    SvaraRadera
  17. Hur många bussar blir det till Fredikstadsmatchen?
    Kan bli en grym match, alla till Fredrikstad!

    SvaraRadera
  18. Anonymous said...

    Hur många bussar blir det till Fredikstadsmatchen?
    Kan bli en grym match, alla till Fredrikstad!

    må sep 04, 06:21:59 PM


    hahahahahhaahahahhahahahahahaaha.

    SvaraRadera
  19. Min åsikt: En tränare som längtar hem är inget för oss. Det postitiva med Arne är att han verkligen vågar satsa på de unga. Många kanske anser att han inte har något val men det har han faktiskt då det finns mer rutinerade spelare att tillgå tex sammy framför Vasqes och GS. Att göra Ozzy till vänsterback ska han också han en eloge för liksom att han släppte fram P.W och Bjärsa osv. Jag bor tyvärr inte i städernas stad längre pga studier så har inte sett en träning sen Arne tog över, så min fråga är: Är dom unga så jävla bra att det är självklart att dom ska ha chansen? isåfall är det ju inte Arnes förtjänst utan b och u-lagstränarnas. Sen att Sammy klagar samt alla artiklar som skrivs av er här på baraben kan man utan att vara Mensa mässig läsa mellan raderna att alla spelare inte verkar helt nöjda med Norrbaggen. En del kanske viftar bort det med att det bara är petade spelares åsikter men min egen erfarenhet av lagidrotter säger mig att, är bara tränaren tillräckligt kunnig och har normal socialkompetens accepterar man en petning. Upplever man dock tränaren som okunning sprids det negativstämmning i gruppen och så mycket skit det skrivits om Arne här och min lilla egna uppfattning jag skapat är verkligen inte Arne rätt man att leda Blåvitt. Den person som tränar Blåvitt skall det inte finnas ett tvivel till, varken om dennes fotbollskunnande eller person!

    SvaraRadera
  20. Frankie:
    Självklart inte, det är klart att Arne har nåt att säga till om om sådant här. Han (och resten av tränarstaben) har såklart önskemål men tror du han själv kan bestämma att "nu drar vi till norge för en träningsmatch". Han har väll för f-n en chef och annat folk som (kan) bestämma sådant här.
    Kanske dags att säga ifrån där nu.
    Det är ju klubbens pengar och det är inget Arne bestämmer över.
    I sånnafall är det dags för Håkan att sluta dansa efter Arnes pipa. Men kanske var laget, ledarstaben och Håkan överens om det här?
    Sluta svartmåla hela tiden.

    Jag tycker det också är ett högst märkligt beslut, men att ge Arne skulden.. Det e ju sjukt.

    SvaraRadera
  21. Permobil/ Fortfarande tycker jag du är naiv. Det är Arne som är operativ chef över A-laget och har sista ordet. Så vill han till norge och spela så äker blåvitt till norge och spelar...

    Spelartruppen dock, de älskar inte direkt det här norgependlandet. Det kan jag lova.

    SvaraRadera
  22. Håller med. Inte fan ska vi kuska runt i norge och ragga motstånde hela tiden. Nog fan finns det lag som vill träningsspela mot oss i göteborg.

    SvaraRadera
  23. Detta måste vara århundradets skandal! Avgå Mild!

    SvaraRadera
  24. Allt för att Arnes hemlängtan ska mildras..
    Han kan stanna kvar i Fredrikstad när övriga åker hem.

    SvaraRadera
  25. Patetiskt, vissa tar varje liten chans att klaga på Arne.

    SvaraRadera
  26. Nej nu får det fanimig räcka, inga mera Norgeresor och pubkvällar din jävla sälmördare.. Vissa i laget har faktiskt familj och kanske inte vill åka till Norge varje ledig stund??

    SvaraRadera
  27. Ska Mild avgå för att Arne vill spela i Norge? Ska Arne avgå för att vi träningsspelar mot norska lag när vi ligger fem poäng från serieledning, efter att ha tappat nästan hela laget sen han kom hit? Ibland blir man ju fan mörkrädd vilka inskränkta 12-åringar som skriver på internetforum. Helt utan insikt eller kunskap om fotboll.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.