På gång


fredag 7 maj 2010

Inför: IFK Göteborg - Halmstads BK (J-allsv)


Andreas Petersson
INFÖR. Det är dagen efter igår. Vilken underbar dag det är! Man suger i sig allt som går att läsa. Äntligen kan man få lite andrum från alla domedagsartiklar om Blåvitt och likt en manodepressiv känna att man svängt om humöret till det positiva. Och dagen blir ännu bättre. Ikväll är det ny match för IFK Göteborgs juniorlag i Juniorallsvenskan Elit Södra. Kl 18.00 tar man sig an Halmstads BK på Lemmingvallen.

Efter en något knackig inledning på säsongen (oavgjort mot Öis och förlust mot Häcken) har nu juniorerna fått upp ångan och har tre raka segrar inför kvällen (Helsingborg, Elfsborg och Öster). I en haltande tabell ligger man på andra plats efter Malmö FF, som är utan poängförluster så här långt. Halmstads BK återfinner man på fjärde plats, tre poäng bakom IFK Göteborg med lika många spelade matcher.

Blåvitt har lite skador i truppen för tillfället. Alexander Berntsson dras med ett trasigt lår och är borta ett tag. Sam Larsson har känning i ett knä och William Lundin har ont i en fot, men båda är snart tillbaka igen. Chris Mbamba som åkte på en knäskada tidigare på säsongen är nu så återställd att han kan köra för fullt från och med nästa vecka. Robin Alnäs var med i matchtruppen först, men har ringt in återbud på morgonen pga sjukdom.

Kamal Mustafa har börjat köra fullt ut på träningarna och var aktuell för spel i dagens match, men en magsjuka i veckan gör att hans återkomst dröjer ytterligare lite till. Med största sannolikhet är han med på tisdag i U21 borta mot Jönköping Södra.

Joel Allansson, som var med i matchtruppen igår mot AIK, kommer vara upplyft till A-truppens verksamhet fram till VM-uppehållet och kommer inte vara tillgänglig för spel i U19 under tiden. Han kommer däremot att följa med U-truppen på en cupturné i Schweiz och Kroatien med avresa 20 maj. Därefter tror Eijlert Björkman att Allansson på stadig basis kommer tillhöra A-truppen. Han har utvecklats så mycket under vintern och våren att han behöver nya utmaningar för att bibehålla sin utveckling.


***********************

Så vad vet jag om Halmstads BK juniorer? Inte mycket får jag erkänna, så jag har kallat in experthjälp i form av Glenn Abrahamsson som driver utmärkta Halmstadsbloggen. (Oerhört stiligt förnamn, måste man säga!). Glenn pekar ut främst tre spelare som man bör hålla lite extra koll på ikväll:

Joakim Wrele (f.1991). Lagkapten och lite av lagets ryggrad. Håller normalt sett till på mitten, men eftersom Richard Magyar har blivit uppflyttad till A-truppen (gjorde debut i onsdags mot Kalmar) får han ibland vikariera som mittback. Satt för första gången med på bänken i allsvenskan mot BP borta i söndags. Har imponerat stort i U21-serien och är lärling i A-truppen. Tvillingbror med Andreas.

Marcus Antonsson (f.1991). Fick sin anfallskollega Inel Arslanovic (som har gjort tre av lagets sex mål) knäskadad i DM-matchen i tisdags, så han kommer att få ta ett större ansvar nu. En kraftfull anfallare som stod för imponerande 36+13 på förra årets 36 matcher! Även han lärling i A-truppen.

Kristoffer Thydell (f.1993). En av två 93:or från start (Sebastian Möller den andra) och båda med P93-landslagsmeriter. Testas i matchen mot IFK Göteborg som släpande anfallare, vilket ska bli spännande. Har ett underbart spelsinne och tillslag. Gjorde en strålande debut i U21-serien för 1,5 vecka sedan. Kommer precis som A-lagets Joe Sise från Snöstorp Nyhem.

***********************

För egen del är jag extra nyfiken på att äntligen få se Lawal Ismail spela. Han gjorde mål senast mot Öster och har fått idel beröm av tränare Eijlert Björkman. Sen så vill jag gärna se Andreas Petersson återupprepa en sådan insats han gjorde senast jag såg juniorerna i matchen mot BK Häcken, där han med sin fart och teknik var oerhört svårstoppad för motståndarna.

Det finns många mycket lovande spelare att titta på i IFK Göteborgs juniorlag och det känns oerhört ovisst vem som kommer få chansen i A-laget nästa gång. Joel Allansson har ena benet i Allsvenskan. Visst hade det varit roligt att kunna skryta litegranna inför din läktargranne nästa gång en egen produkt skall göra debut på Gamla Ullevi: "Du, den killen såg jag när han spelade på Lemmingvallen! Jag såg direkt att han skulle bli nåt!"? Varför inte komma förbi ikväll och titta på underhållande juniorfotboll? Kanske du ser nästa landslagsstjärna?

IFK Göteborg - Halmstads BK
Lemmingvallen, ikväll kl 18.00Fotnot: Stort tack till Glenn Abrahamsson för supporterkommentaren om HBKs spelare.

14 kommentarer:

 1. Grymt Olaf.. en fråga ang halmstad killarna. ser det inte ut som han i mitten har kaptensbindeln? (ist för han till vänster)

  SvaraRadera
 2. Det är nog bara på bilden. Enligt Glenn Abrahamsson är det Wrele som normalt är lagkapten.

  SvaraRadera
 3. Halmstadsbloggen7/5/10 11:14

  Ang. kaptensbindeln så var det en match som Joakim Wrele inte var med i.

  SvaraRadera
 4. När är Andreas Petersson född? Inte hört mycket om honom innan.

  SvaraRadera
 5. Helt otrligt imponerande inför-rapporter ni lägger upp. Tusen tack.

  SvaraRadera
 6. Jag vet inte när han är född, men det kan man alltid ta reda på. Däremot vet jag att han är ny för året från Stenungsund.

  Kännetecken på honom är att han är ganska kort men är snabb och har bra teknik. Han brukar få rätt mycket stryk eftersom det är svårt att stoppa honom när han fått upp farten. Verkar också ha bra uthållighet för han rör sig väldigt mycket.

  Mycket intressant spelare och lite av årets stora överraskning.

  SvaraRadera
 7. Om man tittar på den bilden ni lagt upp där uppe i artikeln så ser det ut som han är 12 år.

  SvaraRadera
 8. sthlmsängel7/5/10 11:30

  det har säkert sagts förut... men måste kommentera.

  Fantastiskt att ni lägger sådant engagemang på detta! För en som bor utanför Göteborg och enbart är på plats för a-lagsmatcherna är det en fröjd att kunna följa även j-lagets framfart via Baraben.

  Tack.

  SvaraRadera
 9. sthlmsängel: Det är ett rent nöje. Men det är ju främst av egoistiska skäl man lägger ner tiden - jag är intresserad av att veta. Sen kan man alltid dela med sig av det man tar reda på.

  Jättekul att arbetet uppskattas!

  SvaraRadera
 10. Grymt jobbat Olof. Tycker J-pojkarna spelar den roligaste fotbollen av de tre(A-U21-J)lagen och det blir intressant att se laget utan Joel. Tycker att Lawal Ismail ser liten och tunn ut men man inser snart att skenet bedrar, riktigt intressant.

  SvaraRadera
 11. Andreas Petterson är född -92

  U-laget hittar ni här:

  http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,9124269&_dad=portal&_schema=PORTAL

  /Thurk

  SvaraRadera
 12. Thurk: Av alla källor så glömmer man ifkgoteborg.se...

  *DOH!*

  Tackar!

  SvaraRadera
 13. JagheterinteGlenn :(7/5/10 19:58

  Tycker att du gör ett grymt arbete Olof! Fortsätt så!

  SvaraRadera
 14. Tack, EjGlenn!

  ..

  Hemma från matchen nu. IFK vann med 2-0 efter mål av Jetmir Kurti och Bragi Bergsson. Rapport med bilder och annat smått och gott kommer under kvällen.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.