På gång


fredag 28 maj 2010

Här är Englands värsta VM-låtar!

VM & GÔTT. Förstemålvakten Kim Christensens kontrakt med IFK Göteborg går ut i vinter:
– Håkan (Mild) och jag har börjat diskutera. Familjen trivs väldigt bra i Göteborg och lägger han fram ett drömkontrakt så blir det svårt att säga nej. Men vi får se vad som händer de närmaste veckorna, säger Kim Christensen till Aftonbladet.

@@@BaraBen.com@@@BaraBen.com@@@BaraBen.com@@@

Folk snackar om att Kim inte blev uttagen till VM. Men jag får det till minst sju stycken Kim i VM:

1. Kim Young-Kwang (Ulsan)
2. Kim Dong-Jin (Ulsan)
3. Kim Hyung-Il (Pohang),
4. Kim Bo-Kyung (Oita, Japan)
5. Kim Nam-Il (Tomsk, Russia)
6. Kim Jae-Sung (Pohang)
7. Kim Jung-Woo (Gwangju)

I Sydkoreas landslag finns alltså sju Kim. Det kanske vore ett tips till Kim Christensen - ansök om Sydkoreanskt medborgarskap, så kan du få den VM-chans du längtat efter.


@@@BaraBen.com@@@BaraBen.com@@@BaraBen.com@@@

England är Världsmästare - i usla VM-låtar. Let's go (varning för otäck upplevelse):

"Bring It Back to Blighty"


BaraBens absoluta favoritstycke:
"Ferdinand waves to the band that keeps the spirits high - John Terry nicks a ball as easy as apple pie." i tät konkurrens med sista orden: "Have a banana". Haha, wtf?
BaraAnalys:
Det här är precis som att Lorry-gänget skulle få uppdraget att göra en VM-låt i Sverige. Pinsamt för alla inblandade, men extra för dem som är med i videon. Hade det varit ett seriöst försök som gick snett hade det varit väldigt roligt, men här försöker de att vara roliga och det blir bara hemskt.
Betyg: 0 av 5 ben.

"World cup song feat. Denise Happy Mondays"


BaraBens absoluta favoritstycke:
"Now were having tea, you can eat our bread and strawberry jam - but you gotta que behind us."
BaraAnalys:
Här orkade de inte med att fixa en ny melodi så de stal lite gammalt. Sedan slängde de in en mix av "roligt" och "supportergapigt" i texten för att försöka få till en hit. Det misslyckades.
Betyg: 0 av 5 ben.

"Take it all the way"


BaraBens absoluta favoritstycke:
"No one can stop this crazy ride, it's our time for joy and pride, oh my god this team is the best we had."
BaraAnalys:
Om det hade varit 1980-talet skulle vi lätt ha sett en hit i den här låten. Det här är 80-talsrock med enkla rader, lite som hockeyrock om man så vill. Men det är extremt daterat och har lite för många "oh my lord - champions of the world"-rim för att bli intressant till och med för de övervintrade pudelrockarna. Sedan undrar jag hur väl det går hem att sjunga på klockren amerikansk brytning i en Engelsk VM-låt? Känns malplacerat så det står härliga till.
Betyg: 1 av 5 ben.

"Sing It For England"

BaraBens absoluta favoritstycke:
"Been brought up on storys that my father told, only time the boys struck gold, and I were not born yet."
BaraAnalys:
Okay, det är inte världens bästa låt. Men det är allsångsvänligt, den har en bra refräng: "We need a 4-4-2, bring the trophy home to you, the only thing I will ever do for sure is sing it for England", och den kan haka fast. Videon tilltalar säkerligen den vanliga supportern i England då den ger intryck av att vara "de vanliga grabbarnas" låt och efter två lyssningar så börjar texten redan sätta sig.
Betyg: 3 av 5 ben.

"Three Lions 2010 - England to win!"

BaraBens absoluta favoritstycke:
"Everyone seems to know the score, they have seen it all before, they just now, they are so shore, that Englands going to blow it away, but I know they can play..."
BaraAnalys:
Det är en klassiker som kom till hemma EM i England 1996 och återanvänds om och om igen. Det går inte att undvika den och fans både i och utanför England kan låten och texten, vilket gör den till ett naturligt sångval. Dessutom uttrycker den på ett enkelt sätt den ångest som VM-upplevelsen innebär för britterna, de som ser sig som fotbollens anfäder får aldrig vinna titeln och bara längtar efter att "fotbollen ska komma hem". En trallvänlig klassiker.
Betyg: 4 av 5 ben.

"Fabio - England World Cup Song 2010"

BaraBens absoluta favoritstycke:
"Tic toc, ninety minutes on the clock, the ref is slowing down looking at his stop watch... ...it's gonna be decided from the penalty spot, oh no not again."
BaraAnalys:
Ett försök att göra en lite mer modern låt, men av en amatör - som förvisso gör ett gott försök, men faller rätt platt ändå. Han - Fabio - kan inte sjunga och är rätt svag på att rappa, men försöker sig ändå på dessa element. Kul försök men rätt så dåligt om man ska vara ärlig, skönt dock med lite nyskapande i dessa låtar och inte enbart återanvändande av gamla melodier.
Betyg: 1 av 5 ben.

"Think about England - Head the ball"

BaraBens absoluta favoritstycke:
"When I'm lonely in some distant foreign land, I just close my eyes and someone takes my hand, I think about England lalala, I think about moshey peas, I think about Bradford."
BaraAnalys:
Återigen ett lite amatörmässigt försök, men mycket bättre än en del av konkurrenterna. Ett slags raspigt riff-rock med enkel text och en supporteranknuten video. Här spelar man på patriotiska känslor och typiska engelska fenomen, knepet att sjunga om engelska städer och områden ska kittla igenkänningsfaktorn och det är faktiskt inte helt uselt tänkt. Men det är långt ifrån världsklass.
Betyg: 2 av 5 ben.


"Englands glory - Stevie Gee"

BaraBens absoluta favoritstycke:
"Well keep the faith St George vill ride again, victory the fule for our fire."
BaraAnalys:
Total jävla katastrof. Det här platsar lätt på min topp tio över de sämsta fotbollslåtarna någonsin. Vad fan tänkte de inblandade på? Nej, det här tänker jag inte kommentera mer än så här. Bläh!
Betyg: 0 av 5 ben.

8 kommentarer:

 1. den sista låter är ju bara terror.

  SvaraRadera
 2. Det skall vara "sure" och inte "shore". Skriver du "for shore" blir det "för strand", inte "säkerligen" som du är ute efter.

  SvaraRadera
 3. Bästa Engelska sången, någonsin
  Med hjälten John Barnes som rappare

  http://www.youtube.com/watch?v=4uFWGALVF0Y

  SvaraRadera
 4. Som om vi svenskar skall säga något vi har ju pajasen Markoolio som återkommande skit varje VM,EM,OS what ever..

  SvaraRadera
 5. Badabing:

  Tänkte precis påpeka samma sak..

  SvaraRadera
 6. "... som att Lorry-gänget skulle få uppdraget att göra en VM-låt i Sverige." Du har kanske glömt att både Galenskaparna och Markoolio har gjort svenska VM-låtar. Inget särskilt konstigt med det.

  SvaraRadera
 7. Men New orders " world in motion" till vm -90 för det engelska landslaget är ändå den bästa vm låten någonsin. Vm -90 hade vi ciao ciao italia och den om någon var dålig :)

  SvaraRadera
 8. http://www.youtube.com/watch?v=fySnN4a7Nu4

  En lite mer realistisk och nedtonad låt. "If England play the best thy can, we might beat Poland or Japan".

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.