På gång


onsdag 19 maj 2010

Drugges agent: "Ett bud från Blåvitt vore trevligt"

SILLY SEASON. Från 1 juli till 31 augusti är transferfönstret öppet, vilket innebär att perioden fram tills dess är ett preludium till Silly Season. Det är endast då som en spelare tillåts byta klubb enligt Svenska Fotbollsförbundets och FIFA:s övergångsbestämmelser. BaraBen.com kommer därför att specialbevaka olika rykten om spelarköp och försäljningar fram till och under den här perioden.

Rykten började nyligen spridas om att Andreas Drugge (Trelleborg) skulle vara klar för Blåvitt. Ryktet började förmodligen när Tobias Hysén sa att han skulle vilja se Drugge, tillika Hyséns svåger, i Blåvitt som ett svar på frågan "Vem är din realistiska drömvärvning till Blåvitt" under BaraBens derbyuppladdning här om veckan. Sedan har djungeltrumman dundrat i gång och plötsligt "är Drugge klar". Här bloggar Andreas Drugge, för övrigt.

Så BaraBen undersökte saken och snackade initialt med våra källor som har insyn i saker och ting - utan att få några indikationer om att en sådan affär vore på gång. För att vara på den säkra sidan konfronterade vi på tisdagen även Andreas Drugges agent, Borås-baserade Jonas Svensson, som sa så här till BaraBen.com:

Det snackas om att IFK Göteborg hugger på Andreas Drugge, stämmer det?
- Va? Det kan jag säga att det har jag inte hört själv. Men det hade ju varit trevligt.
Trevligt? Är det något som är på gång framöver?
- Nej det är det väl inte. Men Andreas har ju ett halvår kvar, alltså hans kontrakt går ju ut efter den här säsongen med Trelleborg så vi får väl se vad som händer efter det. Men än så länge finns inget bud på honom.
Har Andreas själv snackat om att vilja flytta på sig?
- Ja, jag menar det är klart att han är intresserad om det dyker upp något som är intressant för honom. Med tanke på att han är 27 år så är det klart att det kan vara intressant. Det har ju inte alls något att göra med att han inte skulle trivas i Trelleborg, men ja, vi får se. Det kan ju dyka upp något i sommar eller i så fall efter säsongen om Andreas inte förlänger kontraktet med Trelleborg.
Men det finns inget konkret än så länge?
- Nej det har inte kommit något. Nej, inte än så länge i varje fall. Fast vi får se till sommaren vad som sker. Så som marknaden ser ut i dag så är det ju klart att de spelare som har kort kontrakt kvar...
...blir attraktiva för andra klubbar?
- Ja, det blir ju enklare än om han hade haft säg tre år kvar på kontraktet, säger Jonas Svensson.

BaraBens slutsats: Jonas Svensson är genuint förvånad över ryktet men erkänner samtidigt - mellan raderna - att IFK Göteborg vore en attraktiv klubb för hans spelare. Samtidigt berättade Jonas Svensson att det inte är uteslutet att Andreas Drugge kommer att teckna ett nytt kontrakt med Trelleborg längre fram i år. Det vill säga förutsatt att det inte finns ett hett intresse för honom på transfermarknaden. Med andra ord känns snacket om att han skulle vara på väg till Blåvitt, i varje fall i nuläget, väldigt avlägset. Till och med som ett iskallt och innehållslöst rykte.

22 kommentarer:

 1. Sportsday.se tar en paus

  SvaraRadera
 2. BaraBen.com tar ingen paus. Fem år utan paus!

  SvaraRadera
 3. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej inte det avskrapet

  SvaraRadera
 4. Återigen smäller favoritbloggen hål på alla myter och lösa rykten som cirkulerar på AB-forumet. AB-forumet måste vara den största källan till lösa blåvita rykten som finns. Har för mig att det var där som någon (guld-alex, the warrior och allt vad de nu heter) påstod att Ericsson var klar för blåvitt.... som sedermera hamnade i Elfsborg.

  SvaraRadera
 5. Ser bra ut killen, man inget vidare på fotboll va?

  SvaraRadera
 6. Kenny/ Hela inlägget säger "Drugge inte aktuell för Blåvitt" och din kommentar är "nej inte han"? LÄS INLÄGGEN FÖRE DU KOMMENTERAR FÖR FAN.

  SvaraRadera
 7. Anonym 00.45//
  Så BaraBen har aldrig varit fel ute? Finns åtskilliga exempel där man slagit på den stora trumman i onödan. Det gör alla. Tycker det är roligare om de rykten som florerar presenteras, och sen är det upp till betraktaren att avgöra huruvida det är rent nonsens eller ligger någon sanning bakom.

  SvaraRadera
 8. anonym 01:06/ Naaaawh, tog du illa vid dig nu som en av forumhäckarna? Sött.

  SvaraRadera
 9. 01.15//
  Tycker du att man borde hålla alla rykten man hör inom sig för att risken med att de är felaktiga är uppenbar? Eller bör man dela med sig av det man fått reda på?

  SvaraRadera
 10. Översten19/5/10 03:11

  anonym 02:09/ Jag tycker man ska använda sunt förnuft. Om någon säger "Thomas Ravelli ska göra comeback i Blåvitt" till dig, sätter du dig på ditt forum på nätet och diskuterar detta med eller? Om någon/några med insyn säger att det inte är fallet, för exempelvis "Nej, Thomas är alldeles för gammal för elitfotboll nu" så kanske du ska lita på det istället för att berätta för alla du känner "jag har hört att...".

  Ett vänskapligt råd bara.

  SvaraRadera
 11. Översten//
  Sunt förnuft ska ju alltid användas, och för att återkoppla till exemplet som gavs 00.45. Så basunerade stora medier upp att Ericsson de facto var väldigt nära IFK Göteborg, samtidigt som Mild inte dementerade.

  Sen kan man ju faktisk få lite utrymme till spekulationer, det rör ju om lite i den desperata gryta vi befinner oss i just nu.

  Drugge är väl egentligen inte något "long shot" utan en fullt realistisk värvning. När då TFFare säger att det pågår förhandligar eller vad det nu var dom sa så känns det väl rätt så lägligt att disskutera detta? Eller använder man inte sitt sunda förnuft på rätt sätt då?

  SvaraRadera
 12. Det behövs inga nya spelare - utan vi behöver spela de som finns på rätt sätt.

  Är ledsen in i döden att se tränarana misshandla våra spelare....

  SvaraRadera
 13. Vad gulligt att ni konfronterade agenten med uppgiften. Var det verkligen nödvändigt. En enkel fråga var inte att tänka på?
  Eller hade det inte fått den goa kvällstidningstouchen på inlägget då?

  SvaraRadera
 14. 08:18: Kan du inte länka till din blogg där du visar hur det skulle ha gjorts egentligen?

  SvaraRadera
 15. Ett rykte som faktiskt stämmer.

  SvaraRadera
 16. frankie: fattar du inte att skälet till att agenten säger att Drugge kan stanna i skåne är att blåvitt ska veta att drugge har flera alternativ och därmed blir prislappen för honom högre. Du är inte den vassaste kniven i lådan du inte.

  SvaraRadera
 17. Hej
  Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag erbjuder följande tjänst....
  för det händer säkert att du känner dig frustrerad, besviken, orolig, ledsen eller rådlös under livets långa resa
  och då behöver du någon att prata med...någon som inte behöver se ditt ansikte och någon du slipper åka till
  bara för att prata med..psykologer är dyra och tidsbundna, likaså kuratorer..och om du ringer till
  bris, eller någon vännlinje, svarar oftast en person du bara kommer att prata med en gång.
  för nästa gång du ringer möts du av en annan person..därför erbjuder jag mig att vara ett alternativ..
  du erbjuds därför att kunna ringa mig på min mobil, om vad som helst...när som helst...om du vill fråga mig personliga frågor så svarar jag ärligt på dom
  vilka frågor det än är.......det är du som bestämmer vad vi ska prata om.
  och det är du som lägger på luren först, bortsett från en regel längre ner på detta mail.
  det kan vara t.ex om du vill ha smakråd, stöd, få ut dina aggretioner på någon, vill berätta något förtroende fullt, bikta dig helt enkelt..
  sen så är det bara vanlig samtalstaxa, eftersom att du ringer till min mobil.
  vem är jag då? jag heter som sagt Claes-Göran Olofsson..är 28 år och bor i holmsjö i blekinge..är ingen utbildad psykolog,
  kurator, men jag känner att detta är ett kall, jag är ärlig när jag pratar med dig på ett snällt och vänligt sätt .
  det som du behöver göra för att nå mig är att skicka 100 kronor till kontonummer 8169-5,914 844 158-8
  skriv ditt namn där avsändarens namn ska stå, så jag vet att du betalat för tjänsten..plus att du skickar ett mail till mig så jag kan få din mailadress
  där skriver du dina telefonnummer..min e-mail är Finnsiframtiden5@hotmail.com
  när du gjort detta så kommer jag skicka ett e-mail tillbaka till dig eller ett sms. skriv vilket sätt du föredrar, där jag ger dig mitt mobilnummer
  och när du ringer mig så uppger du ditt namn så jag vet att du betalat, sen har du tillgång till min tjänst i 30 dagar från och med det första samtalet.
  därefter kan du göra om prosiduren och få tillgång till mig igen..skickar bara detta mailet till så få personer som möjligt så att du ska kunna nå mig utan
  att det tutar upptaget när du ringer mig, men när jag känner att det är rimligt kontaktar jag fler personer via mail eller på annat sätt.
  ..jag har dock bara en regel, att ett samtal per dag som får vara max i 30 minuter, sen lägger jag på
  detta är bara för att dom som ringer ska ha samma chans att prata med mig, men sen kan du ringa mig när du vill i 30 dagar efter att
  du fått mitt bekräftelsemail och sms..om du inte tänker använda tjänsten så skicka gärna detta mail till EN kompis.
  mitt telefonnummer står visseligen på hitta.se... men 100 kronor krävs som sagt för att använda tjänsten
  pengarna går till min utbildning jag sparar till.
  kram på dig och hoppas vi hörs snart // Claes-Göran Olofsson
  p.s kolla in min blogg på www.metrobloggen.se/classeslillablogg

  SvaraRadera
 18. Det sista inlägget (09:54 från KlasGöran) KAN inte vara seriöst. Eller?

  Ironiskt spot-on. Eller nåt.

  SvaraRadera
 19. Nej tack till Drugge. Ska vi ha en gammal Boråsare kan vi väl ta Sjöhage?

  SvaraRadera
 20. Inte för att det spelar roll i sak, men utifrån att kvalitetssäkra Sveriges bästa fotbollsblogg: Ni stavar Drugges förnamn ibland "Andreas" och ibland "Anderas".

  Rätta till?

  SvaraRadera
 21. ja tack Drugge!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.