2009/03/08

Barcelona dag två: Relationer

BARCA09. Stället där vi bor, Viladrau, skall tydligen vara känt för sitt goda vatten. Säkert är det så, men särskilt varmt var det inte när man skuttade in i duschen nu på morgonen. Snarare iskallt. Ingen lyx härnere inte. Kanske blir till att värma sig med några shots innan vi snart kör iväg till första träningen.

Jag funderade mycket igår på det här med relationer. Hur ska man förhålla sig i sin relation till trupp och stab i IFK Göteborg, och varför känns det lite underligt hur man än vrider på det? För visst är det lite märkligt ändå att man åker hela vägen till Barcelona för att titta på när en gäng pojkar tränar fotboll, och spelar träningsmatcher? Tar ledigt från jobbet, vilket jag inte är särskilt förtjust i att göra, och missar egna träningar och matcher, vilket jag är ännu mindre förtjust i att göra, för att vara här. Och om det känns märkligt för mig, hur känns det då för spelarna? Reflekterar dom ens över det på samma sätt som jag gör? Hur känns det för dom som står i centrum?

Å andra sidan så är det en industri nu för tiden, hela fotbollsgrejen. Ni sitter 3000 där hemma som läser det här och suktar efter träningsrapporter och matchrapporter. Ni vill veta allt om hur spelare och ledare tänker och vad de gör. Och när premiären kommer så vallfärdar nära 19000 till nya arenan för att se premiärmatchen. Så visst finns det ändå ett intresse i det man gör.

Nåväl, nu är tiden ute för tankar av det slaget, kanske blir det helt enkelt till att fråga några av spelarna själva hur de ser på saken. Lite frukost nu, sen bär det iväg till basen för en första rapport. Har vi tur kan vi komma åt internet på plats, annars får ni hålla er någon timme extra innan det blir rapport.

15 kommentarer:

  1. Det är nog rätt skrämmande, i alla fall för de unga killarna, att hamna i sådant enormt medialt fokus.

    SvaraRadera
  2. Om det nu e så jävla jobbigt att ta ledigt och missa träningar och matcher kunde jag åkt istället, jag e ju som alla vet ändå arbetslös och det ända intressanta med fotboll för mig är att bli sketfull.

    SvaraRadera
  3. Det är ju helt klart lite vrickat om man sätter det i perspektiv...

    SvaraRadera
  4. Ligger Barcelona en timme bakåt?
    Jag ställde iaf inte om klockan när jag var i Barcelona

    SvaraRadera
  5. På tal om tiden, just nu är klockan i Barcelona 11:28 och i Sverige 11:28, vad är skillnaden?

    SvaraRadera
  6. Som sagt, tur att man inte sponsrar er jävla supar-resa.

    SvaraRadera
  7. Hehe, lite kul fundering faktiskt...

    Ser fram emot första rapporten!

    SvaraRadera
  8. men va fan e detta ni skriver om er själva hur mycket ni saknar era jobb och att ni missar träningar men ärligt, jag vil veta hur det går för blåvitt och inte er supa resa till barcelona och var ni bor ...sedan skriva att vi får värma oss med ett par shotar innan vi tar bilen bort till tränings anläggningen ...har ni chaufför med?? vad e det fokus på eran resa till barca eller blåvitts träningsläger ....BESVIKEN!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  9. Jaja, vi blev lurade av klockan i bilen och ställde således om klockan. Det gjorde att vi kom några minuter sent till träningen men vad gör väl det. Rapport strax!

    SvaraRadera
  10. Anonym 12:19:

    Träningen har ju för fan just bara börjat ditt mongo...

    SvaraRadera
  11. så jävla dåligt att komma försent till träningen när man har pröjsat pengar ... bakfulla o oseriösa.

    SvaraRadera
  12. Bekymra er inte för förseningen utan fokusera nu på uppdraget:) Bra att ni är där grabbar, mycket värdefullt!

    SvaraRadera
  13. Vad fan, jag är absolut helt säker på att de anonyma som klagar inte har betalt ett röttet öre för resan.

    SvaraRadera
  14. å tur va väl det

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.