2009/03/08

Barcelona dag två: Förmiddagsträning

BARCA09. Dagen träning var en riktig slowstart. Lång uppvärmning, som vanligt med mycket kvadrat, och efter det i stort sett endast en övning. Denna övning gick ut på att anfallande fyra spelare skulle spela en crossboll från ena kanten till den andra, inlägg och sen förhoppningsvis mål. Väldigt enkelt. Dock inte för spelarna som inte verkade helt fokuserade på uppgiften utan missade en del. Till viss mån kan det kanske skyllas på planen, som inte var i mint condition. Okej, men lite gropig på sina ställen. De lagen som förlorade fick göra tio armhävningar, där Sebban fuskade å det grövsta med dessa…


Ragge och Jakob gick sedan bort med Hellberg och körde lite explosivitetsträning. Föra fram bollen, spela en väggpassning och sen accelerera iväg. Övriga spelare lattjade kvar ett tag med frisparkar och diverse spexande. Här var även tränartrion och Mild med och lekte till det. Wernbloom matade ett antal frisparkar mot Sandberg i målet men tyckte att denne var ”alldeles för tråkig” som räddade bollarna, då han visste var de skulle komma.


I övrigt är det fantastiskt kul att rapportera att alla verkar vara helt friska. William, som varit borta ett tag, var med och körde för fullt i alla fall på denna träning. Så gjorde också Sana. Får se senare om dessa kan vara aktuella för match i veckan, något som inte kändes omöjligt idag.


Idag var en sådan träning där ingen direkt glänste, men visst var Carlsson rätt het på en hel del inlägg där han snyggt satte skallen till och gjorde ett par mål. Bärkroth å andra sidan var inte riktigt vän med bollen idag och fick inte alls till inläggen.


Dagens blunder stod vi själva för när vi av någon anledning missuppfattade tiden. I vår hyrbil gick klockan en timme fram och vi tog därför för givet att vi skulle ställa fram klockan en timme, även om det kändes lite fel. Detta gjorde att vi kom några minuter sent till träningen (vi var trots allt ute i god tid så vi missade inte en timma, kanske 20 minuter) och för detta fick vi givetvis ta emot en del gliringar. ”Vart tog ni vägen?” frågade Teddy. ”Ni var väl fulla” sa Håkan Mild. Tack för den.


Nya tag senare idag när klockan slår 16.00, då är det träning igen. På återhörande från El Montanya. Notera förresten de nya träningskläderna. Riktigt snygga.

7 kommentarer:

  1. Det tar sig som pyromanen sa!

    SvaraRadera
  2. Underbart med träningsrapport & lite sköna bilder!

    SvaraRadera
  3. Kom helst i tid till nästa träning.
    Annars var det bra rapportering.

    SvaraRadera
  4. Schyssta kläder må ja säga,,bra där!

    SvaraRadera
  5. Tack gubbs!
    Några videointervjuer idag ?

    SvaraRadera
  6. Verkar vara ett slappt "lek och skoj" läger dom är på gubbarna efter att ha läst första träningsrapporten...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.