2009/03/08

Barcelona dag två: Eftermiddagsträning

BARCA09. Dagens eftermiddagsträning på El Montanya var intensivare och längre än förmiddagens. Kortare uppvärmning och sedan igång direkt med en passningsövning. Korta diagonala pass med ett eller två tillslag, fokus på snack med medspelarna var det som gällde. Inga konstigheter där inte. Efter det i stort sett samma variant fast lite större.


Man delade sedan upp lagen i två delar och spelade ”dubbelfotboll”, alltså två mål i varje hörn av planen. Dock mindre plan än vanligt, och ingen målvakt. Nu delade man in lagen i de färger som gällde resten av träningen.


Här spelade orangea laget med:

Lund-Ragge-Carlsson-Hjalle
Gurra
Sella-Jakob-Sana-Hysén
William

Blått ställde således upp med:

Dyrestam-Kalle-Bjärs-Adam
Seb
Bärkroth-Wernbloom-Olsson-Danne
Söder


Det var tajt och inte lätt att komma fram, men orange utnyttjade spelvändningarna bäst och var det klart piggaste laget. Carlsson och Jakob utmärkte sig positivt.


Med målvakt blev det sedan spel på hela planen, tre gånger tio minuter. Målvakterna skiftade lag. Även här är det orangea laget som är bäst och blåa är helt borta första tio. "Vi har ingen struktur" som Wernbloom uttrycker det. Blått repar sig något under de återstående två matcherna men det är trots allt orangea laget som avgår med segern. Bland annat efter att Sandberg tappat en boll och tvingats riva ner en motståndare vilket renderade i straff. Hjalle var säker straffskytt och där kom ett av orangea lagets mål. Ett annat gjorde William efter att ha blivit frispelad centralt av Tobbe, som ganska enkelt tagit sig förbi Dyrestam på vänsterkanten. Detta hände ett par gånger och det märks att Dyrestam är ung och behöver mer rutin i vissa lägen. Sen är inte heller ytterbacksplatsen hans rätta element skall sägas.


De övriga ytterbackarna spelar tämligen stabilt alla tre. På innermitten är det återigen Jakob som utmärker sig positivt och hans förmåga att vända spelet gör att orange hittar ytorna och blått tvingas jaga. Seb är en av de bättre i blått på att göra detsamma. Bärkroth och Danne har det tufft på kanterna och detta gör det väldigt svårspelat för blåa laget, och stämningen är stundtals frustrerad. Söder får inte mycket uträttat längst fram.


Överlag är det bra tempo på spelet, men det slarvas en del i vissa moment och passningarna sitter inte alltid där de ska. Bland annat gör William en megamiss när han lyckas nicka ner och över från en meters håll på ett perfekt placerat Sella-inlägg.


Kanske är det ovanan att komma på gräs som gör det, kanske är det faktumet att man njuter lite extra av att träna just nu som gör att man gärna vill skruva upp spelet till en hastighet man inte riktigt klarar av. Blåa laget straffas med armhävningar och att lägga tillbaka tuvor, och man skriker ut sin besvikelse unisont. Vinnarinstinkten finns kvar i alla fall, och tur är väl det.

PS. På grund av vissa problem med internetförbindelsen kan det dröja innan klipp från eftermiddagens träningspass kommer upp.

10 kommentarer:

  1. Bra jobbat gubbar, vad har vi mer att vänta ikväll?

    SvaraRadera
  2. Kanonjobb grabbar! Fortsätt så.

    SvaraRadera
  3. Kommer videoklipp, bilder och lite annat sköj!

    SvaraRadera
  4. Det ryktas att det kommer minst en till text från Spanien ikväll...

    SvaraRadera
  5. Ganska sjukt när man tänker på att nästan halva laget måste ha lamnat in en lapp från mamma o pappa till skolan för att få följa med...

    SvaraRadera
  6. Ettéus och Björlund är inte med på lägret eller?

    SvaraRadera
  7. Etéus och Björlund är inte med, nej. Det är ingen spelare förutom de som nämnts som är med.

    SvaraRadera
  8. två skapliga lag dom ställer upp med i denna "träningsmatch". det finns en del folk på varje position :)

    SvaraRadera
  9. Det tog en stund innan jag kom på vem Danne va xD hahaha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.