2009/03/13

Barcelona dag sju: Tusen kronor per boll

BARCA09. Efter gårdagens sena träningsmatch och förmiddagens styrkepass var ett antal spelare ganska slitna och många av de som spelade större delen av Banyoles-matchen var därför ute på promenad med Håkan Mild och Stina Hedin, dock inte till exempel Hjalmar som spelade hela matchen, eller Bärkroth som spelade en halvlek. Ute på träningsplanen var det standarduppvärmning med uppställning i led mot varandra och transport av boll på diverse olika sätt, dribbling mellan koner, två på foten och en på axeln, finter i mitten, eller valfritt sätt att hålla bollen i luften men med byte i mitten där det verkligen gällde att spelarna hade timing när de bytte boll.

Därefter fick spelarna köra lite passningsövningar där den mest intressanta skedde i en diamantformad uppställning. Två led mot varandra slog bollar till varsitt led i sidorna där det egentligen inte var passningarna, mottagningarna eller vändningarna som var det viktiga. Istället handlade det om att spelarna som tog emot passet tydligt skulle vända på huvudet och låtsas leta passningsalternativ i god tid innan de fått bollen, därefter ta emot och vända upp och slå passet ner till andra änden av diamanten. Ett intressant inslag i träningen där syftet var att få ryggmärgsvana på att alltid leta passningsalternativ innan man ens har bollen i sin ägo.

Efter tänjning och vattenpaus blev gänget uppdelat i tre lag om fyra som först körde lite taktikövning fyra mot fyra med målvakter där det inte främst handlade om att göra mål utan om att ligga bra i linjen och stöta mot motståndarna för att sedan falla tillbaka i linje och låta nästa medspelare stöta. Sen körde det riktiga tvåmålsspelet igång där det förlorande laget klev av banan till förmån för det fyrmannalag som vilat. Här blev det ganska grinigt och grisigt emellanåt och Pontus blev ordentligt sur på Nicklas Carlsson som känneteckenmässigt låg Pontus i hälarna även när bollen var någon annanstans.

Vid sidan av körde Kalle återigen individuell träning med Hellberg och runt om planen hade nu Hysén, Ragge, Kim, Adam, Söder med flera satt sig efter att ha återvänt från sin promenad. Kalle skickade ett långfinger "till er som sitter och solar", och jag förstår honom för Hellberg körde riktigt hårt med honom medan vi satt i värmen och gottade oss. Andra satsade armhävningar på vilket lag som skulle vinna tvåmålsspelet (Hysén satsade på Sellas lag och vann, medan Ragnar och Bjärsa satsade fel och fick göra armhävningarna).

När så träningen var slut började Kim utmana lagkamraterna på fotbollstennis, två kvadrater med ett litet mellanrum som nät, och två tillslag var de enkla reglerna. Det blev 7-1 mot Kalle och sedan lyckades Kim vinna två "först till fem"-matcher mot Ragge också som dunkade iväg en boll rejält högt och rejält långt i besvikelse. Karl Svensson började öva frisparkar med minst sagt blandat resultat. Två i klykan av tre möjliga var vad som eftersträvades för att han skulle ge sig, men efter ett tag blev det två av tre i mål, för att slutligen landa vid att Kalle skulle bli skyldig Stina Hedin en tusenlapp för varje boll han missade.

Imorgon torde alla spelare utom möjligen William Atashkadeh köra för fullt igen och förhoppningsvis får vi då även rapportera lite om tvåmålsspel på helplan för första gången på ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.