2009/03/13

Barcelona dag sex: feldgraus femma

BARCA09. Till skillnad från Espanyolmatchen där jag skrev att "spelarna [överlag kan] kvittera ut ett nätt och jämnt godkänt betyg där ingen riktigt stod ut, varken positivt eller negativt" så var dagens drabbning en match där spelarna överlag kan kvittera ut ett underkänt betyg där ingen riktigt stod ut, varken positivt eller negativt. Första halvlek var den sämsta jag sett IFK prestera på mycket länge, och även om det blev lite mer fart i andra halvlek var det inte direkt något bra spel. Banyoles verkade inte vilja göra mål och när de spelade med elva man på egen planhalva kunde inte IFK hota tillräckligt många gånger för att lyckas producera mer än ett spelmål.

CD Banyoles, borta
5 poäng: Tobias Hysén - Tobbe har visat fin form under hela försäsongen och var även i dag en av de bättre på plan. Tyvärr inte i närheten av så bra som han varit tidigare, men hela laget var ganska mediokert och då räcker Hyséns löpvilja och snabbhet hela vägen för att få femman.
3 poäng: Nicklas Carlsson - Jag tyckte att Carlsson överglänste Ragnar i dag. Det kändes verkligen att Ragge inte hade något att bevisa medan NC hade det. Medan Ragnar slarvade lite så spelade Nicklas stabilt, låg rätt i positionerna, rensade och var på plats offensivt när det behövdes. Skickade in returen efter Ragges nick på hörna som sedan bedömdes ha varit inne redan vid nicken.
2 poäng: Gustav Svensson - Det är lätt att säga att innermittfältarna hade ett enklare arbete i dag än mot Espanyol, speciellt defensivt då Banyoles inte hotade Blåvitt i närheten så mycket som La Liga-laget (av naturliga själ). Men sett till hur oerhört mycket bollar som slogs helt fel under matchen så stod ändå Gurra ut positivt som den av spelarna som missade minst antal passningar.
1 poäng: Robin Söder - Söder har inte haft det lätt i någon av träningsmatcherna här i Spanien. Först blev han väldigt ensam på topp mot Espanyol som pressade Blåvitt högt och inte tillät speciellt mycket finlir i mitten. Sen mot ett Banyoles som låg lågt med elva man i försvar på en ganska liten plan vilket inte heller gav utrymme för finlir. Men trots detta lyckades han med ett par bra saker under matchen och fick även peta in en retur. Det räcker för poäng i dag

6 kommentarer:

  1. Skall någon verkligen få 5 p i "en match där spelarna överlag kan kvittera ut ett underkänt betyg där ingen riktigt stod ut"?

    SvaraRadera
  2. Känns ju rätt bra att vi har allsvenskans utan tvekan bästa försvar...

    SvaraRadera
  3. Vem var kapten?

    SvaraRadera
  4. Adam kapten i första, Ragge (!) i andra.

    SvaraRadera
  5. Anonym 01:26/ Egentligen inte, men femman är ju inte upplagd på så sätt att femman motsvarar "högsta betyg", trean motsvarar "godkänt", o s v, utan poängen delas helt enkelt ut till de fyra spelare som varit bäst, eller som i den här matchen, minst dåliga.

    SvaraRadera
  6. När kommer en sammanställning av feldgraus femma - försäsongsspecial?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.