2009/03/09

Barcelona dag tre: Förmiddagens träning

BARCA09. Efter mycket om och men kommer här dagens träningsrapport. Aningen försenad, och detta beror på att vi åkte direkt från träningen till flygplatsen för att hämta Svenska Fans utsända pojkar. Detta är ingen lite kort sträcka må ni tro, speciellt inte som man har VÄRLDENS sämsta kartläsare som guidar en rakt in i storstadsdjungeln, rakt in i en rondell i klass med Triumfbågen i Paris och som om inte det vore nog så ringer det en käring från Skåne när jag är mitt i rondellen och börjar prata om något helt oväsentligt. Det höll på att gå åt fanders vill jag lova. Men vi kom till slut till flygplatsen, och tillbaka till vårt residens i bergen, med oss själva och de andra två någorlunda levande.

Tillbaka till dagens träning som var tämligen intressant så till vida att laget i slutet spelade med två lag, där det ena mycket väl kan vara morgondagens startelva, eller nära på. Innan det en ganska lekfull uppvärmning där Jonas, Teddy och Stefan kastade bollar till spelarna som skulle slå tillbaka med fot, huvud, smalben, axel och bröst i diverse kombinationer.

Efter det en stor kvadrat med tre spelare i mitten och runt åtta som spelade runt den. Först på fria tillslag, sen två och slutligen ett. Här gäller det att vara snabb i tanken och att hela laget håller uppe rörligheten för att bollen skall gå runt utan att de tre i mitten kan bryta. I denna övning var Gustav Svensson väldigt, väldigt bra. Tror inte han fick ta västen en enda gång i stort sett.

Sen en övning där det skulle slås bollar i exakt längd, varpå spelare efter spelare skulle springa i maxfart och komma fram till bollen innan den föll utanför en gäng koner. Detta för att sätta precision i passningar och köra ordentliga maxlöp. Utan att vara någon kärnfysiker ser man ganska lätt att de som är snabba i sådan här övning är Bärkroth, Söder, Sana och Hysén. Känns bra att vi har offensiv fart att tillgå i mängder i år.

Sedan till uppdelningen av lagen där man spelade följande spelare i väst:

Lund-Ragge-Bjärs-Adam
Gurra
Sella-Wernbloom-Jakob-Hysén
Söder

Blåa spelade följaktligen med:

Dyre-Kalle-NC-Hjalle
Seb
Bärkroth-Olsson-Sana-Daniel
William

Först spelade man med ena laget statiskt, för att öva in spelidén ordentligt . Boll upp genom mittfält, ut på kant och sen in i mitten. Hur lätt som helst. Efter detta spel tre gånger fem minuter med samma uppställning, målvakterna varierade i vanlig ordning. Här var orangea laget bäst, men och tempot var bra. Dock lite oskärpa i avsluten fortfarande. En effekt av den något gropiga planen kan man tänka.

Ny träning nu i eftermiddag, den sista inför matchen imorgon.

7 kommentarer:

  1. Riktigt roligt att ta del utav era rapporter. Kul att ni kontinuerligt uppdaterar oss med matnyttiga träningsinslag och bloggande. Hoppas ni hittar något bra sammarbete med AB så att ni inte rapporterar om samma saker...Slutligen en fråga: Hur blir rapporteringen ifrån matchen imorgon? Kan vi förvänta oss en fortlöpande liverapportering eller blir det till att invänta en analys efteråt? Kommer det några matchbilder i efterhand?

    Keep up the good work

    SvaraRadera
  2. Liknade A mot B väldigt mycket!

    SvaraRadera
  3. Betyder detta att Bjärs går före Kalle i dagsläget alltså?

    SvaraRadera
  4. härligt att se lagen uppställda så i skrift! det är ju två allsvenska lag för fan, ett guld lag och ett mittenlag i allsvenskan.

    SvaraRadera
  5. bob
    Känns väl ganska självklart att Bjärs går före Kalle. Så länge som Bjärs i klubben så kommer han nog få spela. Han är helt enkelt bättre.

    SvaraRadera
  6. Anonym 17:11/ Sluta nu Bjärsmyr. Vi vet alla att det där var du.

    SvaraRadera
  7. Vafan kommer svenska fans ner för till samma läger nu då? Jävligt idiotiskt att inte bevaka olika utlandsläget utan åka ner på samma läger som Baraben sagt att de ska åka på i flera månader?! Fan va klantigt, dessutom dyka upp ett par dagar efter att lägret börjar, vad fan sysslar klåparna på svenska fans med?!?!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.