2006/07/31

Bort från läktarn ditt jävla drägg!


Du som kastade in en bengal på plan idag, mitt under pågående match, vad fan tänkte du på? Ditt fega lilla jävla kryp, träd fram och stå för din fullständigt idiotiska handling. Men antagligen träder du väl inte fram bakom ditt täckta ansikte frivilligt men jag hoppas de hittar dig och stänger av dig från all fotboll under en lååång tid framöver. Din lilla jävla skitunge våga inte visa dig på våra läktare igen förräns du har utvecklat en hjärnkapacitet med högre IQ än en fiskpinne. Det är såna som du som förstör all läktarkultur som vi gemensamt försöker bygga upp runt Blåvitts matcher. Tack så jävla mycket, idiot!


Tillägg: I kommentarstråden har någon postat en länk till denna film som jag tycker att alla bör se innan man diskuterar "eld på arenor". Oerhört tänkvärd. /Stellham

Tänk om...

  • Sella kunde göra mål...
  • Sella kunde göra mål...
  • Sella kunde göra mål...
  • Blåvitts andra halvlek varit lika bra som den första...
  • Vi kunde göra mål på våra chanser...
  • Idioter på läktaren kunde låta bli att kasta in bengaliska eldar...
  • Hegerfors kunde lära sig att Argentina och Uruguay inte är samma land...
  • Mourad hade tagit vara på sina chanser...
  • Lago fortsätter att göra mål...
  • Adam fortsätter spela så bra som han gjort nu ett tag...
  • Blåvitt tar sig i kragen och vinner allsvenskan...

Dagens fråga

Om du hade varit fotbollsproffs av "VM-klass", vad hade du då valt för utsikt från din "arbetsplats"?


Den här?


Eller den här?

Dagens gåta

GÅTA Vad är det för skillnad på en Solnatattare och ett rövhål?

Svar: NADA. NOTHING. INGET. NICHTA.

Mats "Skatteverket" Persson tippar Blåvitt

IFK-AIK Som perfekt uppladdning efter hundra och två tusen förolämpningar om "Skattefifflare" från AIK:are så tänkte vi att vi avneutraliserar hela Skatteaffären genom en kort men effektiv intervju. Baraben.com ringde Mats Persson för att få ett tips om kvällens match!

Tjena Mats! Vi ringer från Baraben.com och vill gärna att du tippar kvällens match, ok?
- Absolut, inga problem jag tror på seger för Blåvitt ikväll.
Vad blir det för resultat då?
- Jadu, 2-0 till Blåvitt.
Vilka gör målen då?
- George (mycket snabbt svar) gör ett och eeeeh.
Andra målet då?
- Jaaa du hmmm.
Wernbloom, Alex, Sella?
- Ja, Sella sätter den. Sella gör andra.
Tack så mycket Mats.
- Inga problem.

Skatteaffärer eller ej. Idag är det råttkross i fokus.

Ösregnet gynnar Blåvitt på alla vis!

IFK-AIK 20:00 IKVÄLL Efter nästan en månad i sträck av närmast Medelhavsbesläktat väder med strålande sol och temperaturer kring 23-29 grader blev det säkerligen en chock för många att vakna upp till det piskande ösregn som vällt ner över Göteborg de senaste timmarna. Men oroa er icke- regnet gynnar bara Blåvitt på alla vis.

Förr i tiden, på det gamla goda 1990-talet var detta ens värsta mardröm. Regn på matchdagen innebar inte alltför sällan en inställd match. Flera gånger var det så att man lunkade till matcharenan i strålande kvällssol för att mottas av beskedet: Inställt på grund av regnsur plan från dagens ösregn. Idag lär vädergudarna ställa till med en tredubbel "Gudrun" för att övertala domaren om att matchen måste stoppas.

Ja, regnet ja. Ska man stanna hemma från matchen, man kan ju trots allt bli blöt... Ställer ni er själva den här frågan så är mitt spontana besked att ni stänger ner ert internetfönster och aldrig besöker den här sidan igen. Lite regn är ALDRIG något som borde avskräcka en enda Blåvit från att besöka Gamla när våra hjältar spelar. Speciellt inte i en hatmatch som AIK hemma. Se det positiva i att en del medgångssupportrar lär stanna hemma så nu kanske publiksiffran stannar på 12 000 istället för en ganska ohanterlig och närmast farlig (knôkfullt på Gamla) siffra kring 16 000.

Våra "Stadens kungar" som shopen döpt oss till får dessutom en klar fördel i själva matchen av en blöt och svårspelad plan. Wernblooms glidtacklingar får extra tyngd, Alex finter blir extra svåra att värja sig mot, George kommer kunna avlossa kanonen från distans hela tiden, Sella ska få lite goa problembollar bakom gnagisförsvarare och Kilhberg ska rensa upp bakom anfallet. Hoppas bara inte att Lago får några löpdueller där bollen sticker iväg. Eller att Dennis rygg håller för fortsatt spel. Så ska nog kvällen bli en riktigt underbar tillställning både publikmässigt som spelmässigt!

Platsen: Gamla Ullevi
Tiden: 20:00
Ditt uppdrag: INFINN DIG.

"Lets go fuckin' mental"

AIK HEMMA 0 DAGAR KVAR Sedan länge har folk gått och väntat på att få proppa dit våra gamla rivaler Solnatattarna och nu är dagen kommen: Blåvitt- AIK på Gamla Ullevi 20:00 ikväll. IFK räknar med minst 14 000 åskådare och ett sjuhelvetes tryck på läktarna så se till att inte missa den här underbara fotbollsfesten mellan Blåvitt och Östeuropa.

Förra året hade AIK:s kategori C gubbar den goda smaken att storma Östra Stå under bortamatchen mot Gais. Chansen att det sker igen är noll, nada och ingen. Så va inte rädda att ta med er ungarna och visa dem en riktig hetsmatch där hemmapubliken förhoppningsvis får se en klassisk seger mot råttpacket! Gör staden Blåvit idag!

Vad blir resultatet i matchen ikväll?
Vem gör målen?
Hur ställer Arne upp laget?
Blir det lapp på luckan?

Cirka 21:45 ikväll vet vi svaren på frågorna som man just nu bara kan spekulera i, men en sak är säker: Blåvitt går mot SM-guld 2006 och steg ett för denna höstjakt blir matchen ikväll!

FULLT ÖS- RÅTTOR ÄR SKADEDJUR, DE MÅSTE BEKÄMPAS!

2006/07/30

Välj AIK

Välj AIK. Välj ett lag från en stad som folk flyr från. Välj dem för att det inte finns något annat. Välj att skryta om den enda gång ni spelat i Champions League. Välj att skryta om hur ni nästan spelade jämnt mot Barca. Välj att köpa alla era bästa spelare från Västkusten.
Välj en tränare som inte bara mumlar men som är ryggradslös. Välj att annonsera ut att ni köpt Ali Gerba.

Välj att se hur Gerba går till IFK Göteborg. Välj att annonsera ut att ni köpt Stefan Batan. Välj att se Batan gå till Djurgården. Välj att spela offensivt ena året och köra på tokdefensiv nästa. Välj en klubb som vägrat att ge sina skadade spelare lön.
Välj att vara en supporter som i bästa fall är ett genetiskt experiment mellan råttor och hamstrar. Välj att ha en kortärmad tröja när det är vinter för att kunna spela hård. Välj en grotesk arena som allt som oftast gapar tom som fan. Välj att dricka bensin. Välj att gå runt med en gulsvart tröja. Välj att ha Pasqual Simpson som största legend. Välj att gråta framför kamerorna, för att sedan gå bärsärkagång när de stängs av. Välj att leva med en galge i arslet.
Välj att hålla på det lag som spenderat överlägset mest pengar på truppen i förhållande till lagets resultat. Välj att aldrig se fler än ett mål per match. Välj att ha en skinnhatt som modeideal. Välj att bua oavsett vilket beslut domaren tar. Välj att ha Mia Pettersson som största supporterprofil. Välj att bo i Solna. Välj ett liv utan glädje och passion. Välj att vara en utslagen och hemlös stackare.

Välj AIK.


(Tidigare publicerad i Januari 2006)

2006/07/29

En råtta svart och gul...

SKADEDJUR PÅ BESÖK Imorgon kväll drabbas vi av ett föranmält besök av en fåtal riktigt vidriga och otäcka skadedjur i Göteborg.

Så för att bäst skydda er mot denna pestspridande oinbjudna och äcklande besökare följ dessa instruktioner till punkt och pricka:

"Listiga skadedjur kräver smarta lösningar

Kostnaden att säkra en byggnad eller ett avloppssystem mot gnagare (råttor och möss) är marginell jämfört med de skador som de kan orsaka. De gnager på allt och äter upp till 9 kg mat per år, exempelvis beräknas den årliga foderförlusten på Sveriges gårdar vara mer än 250 miljoner kronor.

Andra problem som orsakas av gnagare är dyra produktionsstopp, smittspridning och nedsmutsning av utrymmen som bör vara hygieniska. Råttor och möss är kreativa djur som alltid hittar nya vägar att ta sig in. Därför behövs också smarta lösningar för att hålla dem borta.

Genom åren har vi på Anticimex provat oss fram till de mest effektiva och miljövänliga metoderna att stänga ute gnagarna. Men det man först och främst bör göra, vilket du kan se till själv, är att alltid hålla rent och snyggt i och utanför lokalerna. Råttorna trivs som bäst när det är smutsigt och finns högar med bråte de kan gömma sig i.

En byggnad måste sedan säkras både invändigt och utvändigt. Då går vi noggrant igenom dörrar, fönster, ventiler, sprickor, springor, rörgenomföringar, golvbrunnar, tak, väggar, golv och andra ställen där de kan hitta vägar in. Öppna vägar tätas eller sätts igen med nät, plåt eller annat lämpligt material. Visste du att möss tar sig in genom ett 6-7 mm litet hål och råttor genom ett 20 mm litet hål?!

Utöver detta får du förslag på andra saker som bör åtgärdas. Det kan handla om sådant som att gnagarsäkra sophanteringen, måla väggarna med glatt färg så att djuren inte får fäste, införa ett slussystem till känsliga lokaler, ta bort klätterväxter på fasaden etc.

Råttor klättrar som bekant ofta i lodräta avloppsrör. För att hindra dem har vi en enkel stående lösning som kallas för Rått-stopp. Formen på Rått-stoppet gör att råttan inte kommer förbi och vidare upp i fastigheten.

Hör av dig till oss så får du ett komplett förslag på åtgärder för att gnagarsäkra din byggnad och professionell hjälp med att genomföra dem!"

Instruktionsbild för den effektivaste och snabbaste avväpningen av AIK-råttan som man kan stöta på imorgon kväll finns att hitta här.

Solnas sexigaste man utsedd!

Bör Arne avgå? Nej.

ARNE ERLANDSEN Efter fiaskot mot Derry och utåget ur Svenska Cupen hörs det spridda rop om Arne Erlandsens avgång. I änglarnas forum kan man bland annat läsa att Arne (efter fiaskot i UEFA Cupen och Sv. Cupen) skall vinna Allsvenskan, annars bör han försvinna. Jag håller inte med.
Detta året har varit ett turbulent år. Kanske inte det mest turbulenta i föreningens historia, men tillräckligt för att resultaten skall bli lidande och för att spelare och ledare inte skall få arbetsro. Och i tider där resultaten går emot oss är det lätt att ropa efter tränarens avgång. Alldeles för lätt i detta fallet, tycker jag.

Vad är lagets status?
* Vi har fem raka vinster i allsvenskan (sex på måndag).
* Vi har åkt ur Svenska Cupen mot Superettalaget Trelleborg.
* Vi kan inte längre nå UEFA Cupen.

Allsvenskan må ha dålig kvalité, men trots det så är det nu vår enda port ut mot Europa nästa säsong (sen har vi Royal League också, men det räknas inte). Vi ligger dessutom bra till att vinna denna skitliga för artonde gángen i ordningen och det bör premieras - inte kritiseras. När det gäller Svenska Cupen så var det är inte särskilt många år sedan vi åkte ut i semifinalen mot Assyriska - ett lag från Superettan. Det har alltså hänt förr. Utan Arne.

Uefa Cupen då? Om vi jämför startelvorna från matchen mot Halmstad och sista matchen mot Derry har det skett en ändring; Ölme spelade mot Halmstad, Cliff mot Derry. Vi fullkomligen krossar Halmstad (som för övrigt slog ut Sporting Lissabon i förra årets UEFA Cup-kval) men förlorar mot ett skitlag från Nordirland. Jag tvivlar starkt på att Arne ändrade taktiken radikalt mellan dessa två matcher. Och jag tvivlar starkt på att Cliff skulle göra laget sämre. Här handlar det om inget annat än dåliga spelarinsatser, antagligen beroende på kass inställning.
Då är frågan; är Arne dålig på att motivera? Absolut inte. Fem raka vinster i allsvenskan, stora silver förra året, silver i Royal League och ett gäng unga spelare som tagit ett par steg i deras utveckling under Arnes tid som tränare, är ett starkt bevis på detta.

Jag försöker inte minska Arnes ansvar som tränare. Men jag menar att man bör bedöma honom efter hans resultat. Och resultaten som laget presterar beror också på spelarinsatser, och vad som händer inom laget. Jag har läst att flera anser att han har brist på kontinuitet i valet av spelare. Att han kastar om och ändrar och därför blir det ingen trygghet. Det verkar som att många glömt att vi förlorade halva vår ordinarie backlinjen denna sommaren, bara för att ta ett exempel. Och att vi hade samma syndrom även förra året. Det är inte lätt att få kontinuitet under sådana förhållanden.
Arne har trots detta lyckats prestera bra resultat med det resurser han har givits. Och han är tillräckligt skarp för att kunna leda det lag vi har nu emot SM-guld. Och det kommer vi få ytterliggare bevis för, när vi krossar Gnaget.

Skall Arne avgå? Nej.

2006/07/28

Ulanders karriär över?

IFK Rykteskanalerna har sagt det under en längre tid. En källas "farsar kiropraktor" hade spekulerat i att Martin Ulanders tid på fotbollsplanen var över. Blåvite läkaren Spiros nekade att kommentera frågan till Baraben.com under "doctor patient confidentiality" och det har gått en evighet sedan han spelade match i våra kära färger.

Oavsett om vi sett Martin Ulander i sin sista match för Blåvitt eller inte är det alltid tragiskt när en lovande fotbollsspelare har så svåra skadeproblem att han ens måste gå i tankarna om att lägga av. Synd är bara förnamnet, för visst var han en fin speedkula så länge det varade?

Malmö chockvärvar Jonnie Fedel från division fyra!

SILLY SEASON Jättekäften Asper bänkades och lämnar "IFF IFF". Lösningen? Ta in gamle räven Jonnie Fedel som slutade med elitfotboll för fem år sedan. Heja Malmö.

Superchockkuppvärvningen får ytterligare en dimension av mysterisk dimma över sig när man ser över att Jonnie Fedel förra säsongen spelade i division fyra. Vilket naturligtvis ger ett strålande betyg till Malmö FF:s ungdomsverksamhet när man hellre lånar en spelare som slutade för fem år sedan (från division fyra) än att släppa fram någon ung spelare. Malmö FF:s sjukdomssymptom börjar bli allt mer svårmissade...

2006/07/27

100 förklaringar till superfiaskot i UEFA-cupen.

UEFA-CUPEN Ännu en Europadröm är slut och ingen kan vara glad en dag som denna. Blåvitt blir utslaget av Derry från Nordirland och nu hörs rop på både Arnes avgång, föreningens misslyckanden och spelarnas katastrofala insatser i detta dubbelmöte. Sedan finns det ett fåtal som hävdar att "svensk fotboll är inte bättre än så här". Men vi som var det fåtal som bemödade oss att gå och se hemmamatchen på Nya Ullevi för någon vecka sedan vet bättre. Derry City är inget lag av hög kvalité. Faktum är att varje lag i Allsvenskan måste ses som, rent kvalitativt, bättre lag än detta Derry. Men tyvärr är inte det allt som räknas. Sedan behöver lösningen inte stavas i utpekanden av vissa enskilda personer- tvärtom är detta ett läge för ett kollektivt hundhuvud.

Svart på vitt:
IFK Göteborg- Derry City FC 0-1 (0-0).
Derry City FC- IFK Göteborg 1-0 (1-0).

Varför gick det som det gick då? Vi har etthundra förklaringar till detta. Och ni spelare och ledare inom IFK Göteborg som läser Baraben.com får ursäkta, efter ett sådant här bottennapp kan ingen förskonas utan VI måste ta ett kollektivt ansvar för fiaskot.

100 förklaringar till superfiaskot i UEFA-cupen:

1. Bengt Andersson - Målvakt
2. Alejandro Lago - Back
3. Kalle Svensson- Back
4. Thomas Olsson - Mittfält
5. Mattias Bjärsmyr - Back
6. Adam Johansson - Back
7. Magnus Kihlberg - Mittfält
8. Martin Ulander - Mittfält
9. Stefan Selakovic - Anfall
10. Niclas Alexandersson - Mittfält
11. Samuel Wowoah - Mittfält
12. Ali Gerba- Anfall
13. Gustav Svensson - Back
14. Hjálmar Jónsson - Back
15. Martin Smedberg- Anfall
16. Magnus Johansson - Back
17. George Mourad - Anfall
18. Jonas Wallerstedt - Anfall
19. Pontus Wernbloom - Mittfält
20. Dennis Jonsson - Back
21. Marcus Berg - Anfall
22. Jonathan Berg- Mittfält
23. Andres Vasques - Mittfält
24. Alexander Nadj- Målvakt
25. Richard Richardsson - Målvakt
26. Arne Erlandsen - Tränare
27. Kjell Pettersson - Ass tränare
28. Stefan Landberg - Ass tränare
29. Ove Tobiasson - Målvaktstränare
30. Christian Piros - Läkare
31. Jonas Hellberg - Fystränare
32. Bertil Lundqvist - Materialförvaltare
33. Åke Ahlberg - Materialförvaltare
34. Roland Johansson - Fysioterapeut
35. Stig Lundström- Ordförande
36. Tage Christoffersson- Vice Ordförande
37. Tore B Carlsson- Sekreterare
38. Kaj Torén- Kassör
39. Mikael Kjellström- Styrelseledamot
40. Conny Blessner- Styrelseledamot
41. Bengt Kjellberg- Styrelseledamot
42. Susanne Honk- Styrelseledamot
43. Seppo Vaihela- Styrelseledamot
44. Håkan Mild- Sportchef
45. Hans Lundberg- Marknads och försläjningschef
46. Roger Gustafsson- Ansvarig fotbollsakademin
47. Lena Mattsson- Ekonomichef
48. Tommie Elgestål- Säkerhetsansvarig
49. Gunilla Östling- Reception
50. Anna Landberg- Promotion
51. Andrej Häggblad- Marknad
52. Johan Gustavsson- Ekonomi
53. Johan Bohman- Arena
54. Åke Ahlberg- Gårdskarl
55. Ulf Jörnvik- Press och media
56. Christian Arvidsson- Web
57. Eilert Björkman- U-tränare
58. Jessica Andersson- Kök
59. Jenny Andersson- Kök
60. Supporterklubben Änglarna
61. Bara ben på Glenn Hysén
62. Gamla Kamrater
63. Änglarna Stockholm
64. Brown Bombers
65. Ultras Göteborg
66. Wisemen
64. Alltid Blåvitt
65. Feta Minibussligan
67. IFK Emiraterna
68. Änglarna Malmö
69. Ingbritt.com
70. Blått & Vitt - Medlemstidning
71. 4-4-2 - Medlemstidning
72. Göran Johansson- Scarface
73. Glenn Hysén- Fd spelare
74. Leif Loket Olsson- Handbollsdomare
75. Ingvar Oldsberg- Proffessionell suput
76. Thomas Ravelli- Fd spelare
77. Magnus Erlingmark- Fd spelare
78. Mikael Antonsson- Fd spelare
79. Patric "Långås" Andersson- Fd spelare
80. Bosse Johansson- Fd tränare
81. Stefan Lundin- Fd tränare
82. Thomas Wernersson- Fd Klubbdirektör och spelare
83. Gunnar Larsson- Hedersordförande
84. Bo Gentzel- Fd klubbdirektör
85. Den kollektiva Blåvittsupportern
86. Stefan Thylin- Blåvit journalist
87. Göteborgs Posten
88. Göteborgs Tidningen
89. Torbjörn Nilsson- Fotbollsgud
90. Glenn Strömberg- Blåvitt orakel
91. Ian Persson- Musiker
92. Mattias Göransson- Blåvit journalist
93. Schytts- Dansband
94. Mustasch- Hårdrocksband
95. Rallypack- Hardcoreband
96. Troublemakers- Trallpunkband
97. Jan "Plånbok" Nilsson- Fd kassör
98. Kent Carlzon- Agent
99. Mats Persson- Syndabock
100. Gary Sundgren- Sämst när det gällde

Ingen enskild kan lastas för detta. Historieböckerna kommer att minnas denna torsk även om laget tar sig själv i kragen och kör över AIK på måndag. Det är till historieböckerna vi måste be om ursäkt. Det är vårt framtida arv som måste se att vi alla tar vårt ansvar i att det gick åt helskotta. I alla fall för den här gången.

"Häng ut Göteborgspacket"

AIK HEMMA Det finns som bekant en ganska intensiv rivalitet mellan Stockholmslagen och IFK Göteborg sedan flera decennier. Detta brukar årligen kulminera före, under och efter sammandrabbningarna mot AIK. På läktaren, gatorna, planen och i debatten. Blåvitt mot Gnaget är en av de hetaste matcherna i Allsvenkan, men hur har det blivit så?

  • En nedbränd hembygdsgård.
  • Attackerat domare under match.
  • Diverse bombhot, nu senast i veckan.
  • Diverse mordhot mot spelare/tränare i IFK Göteborg.
  • En gatusten i bakhuvudet på en dansk a-lagare.
  • En hel läktarsektion söndersliten och nedkastad.
  • Asfaltklumpar slängs på sittplatspublik.
  • Supporterklubben Änglarna totalt demolerad klockan 9.00 på morgonen med krocketklubbor(!) och armeringsjärn i högsta hugg.
  • Våra hemmapubar attackerade vi ett antal tillfällen av AIK och DIF.
  • Våra bussar får krossade rutor vid ett antal tillfällen.
  • En grovt misshandlad pensionär utanför GA Ullevi.
  • Mikael Hultfeldt i Elig 1998.

    Detta lista i punktform var en sammanställning av incidenter som skett i samband med att Stockholmslagens fans härjade som värst i slutet av 1990-talet. Artikeln (som finns att läsa här) kom som en reaktion på hur Café Sport i en artikel under rubriken "Häng ut Göteborgspacket" där man gick till hårdangrepp mot IFK Göteborgs fans. Det är även en lista som ganska tydligt påpekar varför den där extra rivaliteten finns mellan Västsverige och Östeuropa, mellan gott och ont, mellan Blåvitt och AIK. Det är en lista på vidriga överfall och övergrepp som i snart 25-30 år varit AIK-pöbelns signum, vart man än kommit.

    När AIK och Blåvitt under 1990-talet var ohotade maktfaktorer i svensk fotboll hade svenska medier och vissa klubbledare en tendens att spela hetsandet mellan de olika supporterfraktionerna rakt i händerna. Detta kulminerade i två stycken väldigt uppmärksammade händelser där främst IFK Göteborg och Supporterklubben Änglarna hamnade i öppen konflikt med Black Army, den då ganska välvuxna svartgula supporterklubben. Den första av dessa händelser utspelade sig när alla Sveriges ledande supporterklubbar tillsammans med Svenska Fotbollsförbundet skullew hålla ett möte för att diskutera hur man skulle bromsa det eskalerande våldet och hatet mellan supportrarna i Sverige. Vad man än tycker om ifall det egentligen behövdes några sådana möten så blev utgången av detta möte ett väldigt oväntat.

    På den tiden hade Black Army, det egenutropat så stora och fruktade supporterkollektivet, en kvinnlig ledare vid namnet Mia Pettersson. Denna "kvinna" hade vid flertalet tillfällen via medierna gjort sig inpopulär hos både oss Göteborgare som sina lokala konkurrenter. Hursomhelst var Mia Pettersson Black Armys representant vid det stora supportermötet. So far so good. Tills hon dyker upp på mötet där stora delar av den svenska sportpressen finns närvarande i en "Hata Göteborg" t-shirt. Efter denna incident åkte finhandskarna av och redan matchen efter kunde man höra sången "Mia Pettersson är en tjackhora och hon har inga pattar" på Gamla Ullevis läktare. Fyndigt? Absolut inte. Snarare ett bevis på att den krutdurk som förhållandet IFK-AIK var och är- nu höll på att explodera.

    Incident två innehöll inte bara Black Army utan vår dåvarande klubbdirektör Bosse "Gaisarn" Gentzel. Detta efter att slagsmål brutit ut i samband med matchen AIK-IFK och Blåvita och AIK:are hamnade i fullt krig med varandra runt Änglarnas bussar utanför Råsunda. En stor bild på detta hamnade på GP:s förstasida och Bosse Gentzel, rekryterad från SVT-sporten, fick total panik inför hemmamatchen mot AIK.

    Nu skulle Bosse porta hela Black Army från Göteborg.

    Bosse Gentzels reaktion på slagsmålet och medieuppmärksamheten kring det tog sådana gigantiska proportioner att han till slut hade tappat all den lilla trovärdighet han hade hos den Blåvita omgivningen. Bosse Gentzel gick på fullt allvar ut med budskapet i medierna att han skulle göra allt som var möjligt för att stoppa varenda AIK:are från att få sätta sin fot i Göteborg. Det var tal om polisavspärrningar utanför Göteborg och bussar som skulle tvingas vända. Självfallet tog det inte länge innan Black Army gick till motangrepp och detta gjorde man genom ett meddelande på Black Armys telefonsvarare. Meddelandet välkomnade den som ringde och bad sedan göteborgs sillstrypare att dra i helvete innan han fyllde på med lite "Hata Göteborg" och annat hetsande snack.

    Telefonsvararmeddelandet hamnade nu i sin tur på GT:s löpsedel och förstasida vilket piskade upp stadens invånare i ännu större AIK-avsky. Bosse Gentzel insåg att hans misstag nu behövde göras ännu större så han hetsade fram ett beslut om att byta matcharena för matchen. Nu skulle IFK-AIK plötsligt avgöras på Nya Ullevi då han ansåg att säkerhetsavstånden var bättre där. Så på grund av vissa delar av AIK:s pöbel fick Blåvitt nu spela sin hemmamatch på en bortaarena vilket naturligtvis inte var en populär nyhet för oss Blåvita. När sedan väl AIK:s pöbel var på plats i Göteborg så var det den vanliga visan av flaskkastning, slagsmål, kaos och elände.

    Det är inte speciellt svårt att hata AIK. Och då har vi inte ens börjat läxa upp själva klubben Allmäna IK än. Men det överlåter vi åt våra grabbar på plan istället...

    Ny lönehelg för Supporterfonden

    SUPPORTERFONDEN Har du redan biljett till de matcher du tänker besöka? Har du redan köpt de souvenirer du vill ha? Är du redan medlem i IFK? Ta chansen att vara med och stärka Blåvitt på ytterligare ett kraftfullt sätt:


    PlusGiro (PostGiro) gåva
    Märk talongen med Pg numret ovan (438346-9) samt namn och telefonnummer. Vill du vara anonym så behöver du inte lämna några uppgifter.

    Internetgåva
    Föreningssparbanken, SEB, Handelsbanken
    (Övriga nätbanker fungerar naturligvis de med)
    Ange Pg 438346-9 som en verifierad mottagare och gör din insättning. Glöm ej att lämna namn och telefonnummer om du vill stå med i listan över givare och få chansen att tävla om priser.

    Kreditkortsbetalning (Payson)
    Klicka bara på följande länk: online betalning. Välj sedan själv belopp. Vid detta betalalternativ tar Payson ut en viss avgift för det du skänker till Supporterfonden, det framgår när du klickar på länken vilka avgifter Payson tar ut (3:- + 3%).

    Inför nästa säsong kommer Blåvitt åter stå i ett läge där man slåss med andra föreningar om attraktiva spelare. Då blir varenda krona som föreningen får in från olika håll blir viktig att ha med i beräkningarna. Därför är det av enorm vikt om vi Supportrar genom supporterfonden kan ge ännu en stor inkomstkälla till Blåvitt! Riskkapitalisterna organiseras- kom med i Supportrarnas egna tillskott av kapital, ge ditt stöd till Supporterfonden!

    27 JULI: 196 hjältar har skänkt 76 932 kronor till IFK!

    2006/07/26

    Kan ni höra våran sång, AIK, AIK?

    Den 31a juli-06 och den 26e oktober-06- två datum som jag laddat upp för länge nu- Jag tror att jag talar för många när jag säger det; inga matcher är så hett efterlängtade som dessa! Själv köpte jag biljetter långt i förväg, vilket jag annars inte brukar.
    "Superettan här kommer gnaget!" sjöng jag, och många med mig, glatt under den Allsvenska säsongen 2004. Vi jublade när råttorna rasade ner i den lägre divisionen, men en bit in på säsongen 2005 började det kännas lite tomt. Den typen av glödande antagonism som vi blåvita hyser mot de svartgula gnagarna från Solna saknar faktiskt motstycke. Kampen pågår lika mycket klacksektion mot klacksektion som på plan. I omröstning efter omröstning hamnar AIK på plats ett när blåvita supportrar tillfrågas om vilket lag de hatar mest.
    Det är ingen tillfällighet att mina barn aldrig sett en match mellan AIK och IFK, under dessa matcher lämnar jag barnen hemma. Jag vet att slagorden i mångt och mycket kommer att präglas av hat, och att det dessutom kan gå rätt vilt till i och utanför arenan.

    "Varför hata när man kan älska?" är en fråga som dök upp flera gånger under en diskussion som ett gäng barabenare hade över en öl innan avspark. Matchen vi skulle se innefattade inte ens AIK, ändå var det dem vi diskuterade! Inget motståndarlag väcker så mycket känslor hos oss som kallar oss Änglar. Jag minns att jag under denna diskussion försökte försvara min ståndpunkt, nämligen att hatet mot AIK är en del av vår supporterkultur, något som har funnits där så länge jag kan minnas. Att det ger en extra glöd åt matcherna och får det blåvita hjärtat att svälla extra mycket. Jag är övertygad om att råttorna håller med, varken vi eller de skulle vilja vara utan känslan av fiendeskap oss emellan.

    Nu pratar jag givetvis inte om de vansinniga våldshandlingar som utspelat sig bland supportrar från båda lagen- det tar jag tydligt ställning emot. Att förstöra egendom, tex stolar och liknande på läktaren, eller skada andra människor har inget med supporterkultur att göra. Utan det jag pratar om är den extra lilla känslan som får en att känna att det skådespel som just nu pågår på plan är på liv och död- det är en känsla jag inte vill vara utan. Skämtsamma glåpord supportrar emellan är också en krydda i det hela.
    AIK är laget vi älskar att hata- Forza Gbg!

    Ny sommaraktivitet för våra läsare...

    Lite information om Derry och Irland

    UEFA-CUPEN När Blåvitt i morgon tar sig an Derry City FC i UEFA-cupkvalet så är det inte första gången vi nordbor sätter foten på den gröna ön Irland. Redan år 795 gjorde norska vikingar en raid mot landet då de ankom till ön Lambay utanför huvudstaden Dublin. Runt år 840 hade vikingarna slagit sig ner i många delar av Irland och spenderade ofta vintermånaderna där, eftersom klimatet var något mer gynnsamt än i Skandinavien.

    Annars har den irländska historien mest bestått av perioder av mer eller mindre blodigt engelskt inflytande. 1801 gick det så långt att hela ön togs över av britterna och det Förenade Kungariket Storbritannien och Irland bildades. Detta rike bibehölls tills efter irländska frihetskriget 1919-1921, då den brittiska kronan gick med på att södra Irland fick bilda en fristat inom det Brittiska imperiet medan norra Irland förblev en del av det förenade kungariket. 1949 togs det sista steget till full självständighet för den södra delen då man frigjorde sig från det Brittiska imperiet och bildade Republiken Irland. Som ni säkert vet så tillhör Nordirland fortfarande Storbritannien, trots kontinuerligt motstånd från den Irländska Republikanska Armén, IRA, som för övrigt var den rörelse som förde självständighetskampen mot britterna redan på 1920-talet.

    Den näst största staden i Nordirland är Derry eller Londonderry som britterna valt att kalla den. Namndispyten är en av de tydligast synliga tecknen på konflikten i Nordirland då vägskyltar i Republiken visar Derry medan det på dess motsvarighet på andra sidan gränsen skrivs Londonderry. 1928 bildades fotbollsklubben Derry City FC. Av namnet förstår ni att föreningen inte grundades av britter utan av irländare. Till en början spelade Derry i det som kallades Irish Football League (nuvarande Irish Premier League), vilket är högsta serien i Nordirland. 1948 och 1954 vann Derry den nordirländska cupen och 1965 vann man nordirländska ligan för första och antagligen sista gången. I början av 1970-talet tvingades man nämligen att spela sina hemmamatcher i orten Coleraine, 50 kilometer öster om Derry, på grund av de strider som pågick i Nordirland. Fotbollsförbundet hävdade att de inte kunde garantera bortasupportrarnas säkerhet i det republikanskt dominerade Derry. Efter säsongen 1972-73 tog föreningen beslutet att helt lägga ner verksamheten eftersom de inte fick spela på sin hemmaplan, Brandywell Stadium. Klubben återstartades dock och 1985 fick klubben dispens hos UEFA om att få spela i League of Ireland, Republiken Irlands fotbollsliga. Derry fick då börja i det nybildade Division 1, men gick efter två år upp till Premier Division, den högsta serien, där man blivit kvar sedan dess. Derry har förresten aldrig, under klubbens 78-åriga historia, åkt ur en serie, varken i norra eller södra Irland. Klubben är en av fem i Storbritannien som inte spelar i sin egen nations ligasystem. De övriga är engelska Berwick Rangers som tillhör skotska ligan samt walesiska Cardiff City, Wrexham och Swansea City som återfinns i det engelska ligasystemet. I resten av världen finns det inte många ytterligare lag på högre nivå som spelar klubblagsfotboll utanför sin nationsgräns. AS Monaco, som huserar i Frankrike och New Zealand Knights som till vardags matchar i den australiska ligan är två.

    Derry City FC, som givits smeknamnet The Candystripes, med tanke på dess polkagrisfärgade hemmaställ, har sedan flytten till League of Ireland vunnit ligan två gånger (1989 & 1997), cupen tre gånger (1989, 1995 & 2002) samt ligacupen vid sex tillfällen (1989, 1991, 1992, 1994, 2000 & 2005). I år deltog laget, tack vare ligacupsegern ifjol, i den mycket prestigefyllda cupen, Setanta Cup. En utslagsturnering bestående av lag från hela Irland där Derry för första gången sedan sjuttiotalet fick stöta på nordirländskt motstånd i tävlingssammanhang med matcher mot Linfield och Glentoran. I klubbens trupp återfinns ungefär lika många nordirländska spelare som det finns irländska. Klubbens mest välbekanta namn innehar andremålvakten Pat Jennings, son till en till den legendariske keepern med samma namn. En annan spelare värd att nämna är Kevin McHugh, som tillhör en exklusiv skara av 38 spelare i League of Ireland som har gjort 100 mål eller fler. Han är en av fem aktiva. I ligan ligger Derry för tillfället på tredje plats en poäng före Cork City som dock har en match tillgodo. På tal om Cork CIty så minns ni säkert att laget slog Djurgården i förra årets Champions League-kval och att man säsongen innan betvingade Malmö FF ur Intertotocupen. Cork mötte ju även Änglarna i UEFA-cupen 1999. Vi vann då med sammanlagt 3-1.

    Hoppas nu att Derry City kommer att få samma Europaupplevelse som Cork: Att när laget för första gången stöter på svenskt motstånd, får stryk av IFK Göteborg. Sedan är jag inte den som klagar om Derry slår ut DIF och MFF om några år...

    Öis chockvärvar SUPERspelare!

    SILLY SEASON Glöm att Öis inte vunnit en match i år. Glöm att de bara har ett par poäng. Nu har Lirarnas lag fått sin frälsare. Halleluja.

    Direktrapportering från Derry!

    UEAFA-CUPEN "Den avgörande kvalmatchen i Uefacupkvalets första omgång är svår att följa hemma i Sverige. Vi i Änglarna ska göra det lite lättare för er då vi beslutat att direktrapportera från matchen på den gröna ön."

    Säger Supporterklubben Änglarna. Bout fuckin time säger vi.
    Det borde finnas partiska rapporter via både radio och internet för länge sedan för en förnäm förening som Blåvitt. Vi ska fan förmedla vår egen bild av den segerrika verklighet vi lever i istället för att låta klåpare som TV4 sporten och andra så kallade journalister diktera villkoren för hur den massmediala bilden av vår förening ser ut.

    Mer information hos klubben.

    2006/07/24

    Baraben avslöjar: IFK satsar på ny matchdräkt inför AIK-matchen!

    GRÄVANDE REPORTAGE Under den senaste månaden har Baraben.coms grävande journalister ägnat tiotusentals timmar i undercoverbevakning av Kamratgården inför den ödesmättade och mytomspunna hemmamatchen mot AIK nu på måndag kväll. Genom sofistikerat spion- och journalistarbete kan vi ikväll avslöja Blåvitts topphemliga plan på hur man ska besegra råttorna från Solna: en ny superdräkt med gasmask och vakuumtätning är den hemliga planen.

    Barabens undercoverjournalist, (vi utesluter hans namn för att undvika eventuella repressalier mot honom från en förargad Ralf Edström) har följt Kamratgårdens kanslipersonal under nära två års tid där man har haft stora bekymmer med hur man ska hantera att de ökända råttorna från Solna kommer på besök inom kort. Varje gång som skadedjuren från baksidan besökt Göteborg så har de blåvita spelarna haft problem med kraftiga illamåenden, yrsel och kastspyor under och efter matcherna. Råttorna från Solna avger en sådan kloakliknande stank att det blir närmast omöjligt för motståndarlaget att spela sitt vanliga spel då det uppstår en förvirring bland spelarna som närmast drogas av Solnastanken.

    Det är i den underbara Göteborgsluften som stanken från råttsmittan blir så besynnerligt ohanterbar att deras epitet som gnagare ger Solnaiterna en fördel. Men nu är som sagt den elaborata planen för att stoppa de stinkande kloakråttorna avslöjad, det är en ny spelardräkt som IFK Göteborg nyligen sökt dispans för hos Svenska Fotbollsförbundet.

    Tydligen kom idén till av en ren praktisk detalj kring hur Ralf Edström deltar i Oldboys-matcherna på söndagar på Kamratgården. Vid ett par tillfällen har Ralf befunnit sig uppe på Kamratgården endast ett fåtal timmar innan att spelare från A-truppen anlänt till platsen och resultatet av detta har varit närmast katastrofalt. Ralf har nämligen lunkat omkring uppe på Kamratgården med en sådan frän spritstank kring sig att han bara genom att andas i området spridit livsfarliga halter av alkohol till alla inom en radie av två kilometer. Spelare som rört sig i området efter att Ralf joggat runt där har hunnit bli bakfulla på sträckan från omklädningsrummet till träningsplanen. Så föreningsledningen beordrade "Gamla Kamrater" att isolera alkostanken från Ralf varpå dessa rent spontant lindade in Ralf i plastfolie med en av Bengans knäskydd som gasmask.

    Lösningen blev en omedelbar succé då Ralf nu kunde vistas på området samtidigt som övriga slapp bli passiva alkolister via hans andedräkt. Då kom Kamratgårdens samlade slughetsgrupp på den brillianta idén att köpa in lufttätade gummidräkter från Anticimex, kompletta med gasmask och blåvita ränder. Att dispensen för dessa provisoriska matchdräkter går igenom är nu IFK:s enda hopp när vi ställer elva män på planen mot elva odjur från kloakerna. Bilden till vänster är stulen från IFK Göteborgs utprovnings och testinstitut på Chalmers där man efter två års intensiv kamp nu äntligen hoppas kunna ge våra Blåvita killar 90 minuter på planen mot AIK- utan att beröras av gnagarnas outhärdliga och vidriga stank.

    Bild: Seb

    Gud och fotboll

    RELIGION & TRO Det är inte ofta en utpräglad ateist som mig själv förespråkar kyrkobesök men idag får ni se undantaget som bekräftar regeln. Lördagen 16 september klockan 12:00 ljuder visselpipan i Johanneskyrkan i Göteborg. Då släpps den Blåvite fotbollsfanatiske prästen Ingo Söderlund lös på ett föredrag i 2 x 45 minuter på temat "Fotboll & Gud".

    Det är Stadsmissionen i Göteborg som i höst kommer arrangera flera föreläsningar med inbjudna lokala troende profiler och först ut är en av dem som faktiskt inte kallar Torbjörn Nilsson för gud, utan fortfarande tror på den ursprungliga myten om att Jesus kom från Nasareth och inte Jonsered.

    Ta för övrigt chansen att besöka Johanneskyrkan för omgivningens skulle om inte för föredragens skulle då det både till det byggnadsmässiga och församlingsmedlemmarna är en del av stadens mest trevliga och godhjärtade människor.

    Är kampen om mittens rike avgjord?

    STATISTIK IFK GÖTEBORG Vi har i dagsläget tre innermittfältare som slåss om två lediga startplatser vilket gör jämförelser av spelarna väldigt intressanta. Vem vinner mest bollar och vem gör mest mål? Är det så att statistiken talar för sig själv?

    Pontus Wernbloom
    Allsvenskan
    9 Matcher, 3 mål
    Träningsmatcher
    14 matcher, 6 mål
    Frisparkar:
    Orsakade frisparkar- 19
    Tilldömda frisparkar- 23
    I Allsvenskan i år:
    11 skott, 7 på mål, 3 mål


    Magnus Kihlberg
    Allsvenskan:
    7 matcher, 1 mål
    Träningsmatcher:
    6 matcher, 0 mål
    Frisparkar:
    Orsakade frisparkar- 10
    Tilldömda frisparkar- 6
    I Allsvenskan i år:
    8 skott, 3 på mål, 1 mål


    Thomas Olsson
    Allsvenskan
    7 matcher, 2 mål
    Träningsmatcher
    9 matcher, 1 mål
    Frisparkar:
    Orsakade frisparkar- 15
    Tilldömda frisparkar- 8
    I Allsvenskan i år:
    9 skott, 5 på mål, 2 mål



    Som jämförelse kan man sätta före detta IFK- mittfältaren Sebastian Johansson som under 2005 års Allsvenska, det vill säga hela säsongen, sammanlagt hade tre skott på mål. Under 2004 års Allsvenska hade "Seb" fyra skott på mål. Vilket leder till slutsatsen att vi nu har tre innermittfältare av klass som kan skjuta och göra mål och att Seb borde spela i korpen.

    Black Army på Scoore sportsbar

    IFK- AIK 7 DAGAR KVAR Från Blackarmy.se:

    20/7 Häng med till hata Göteborg!
    Nästa resa på årets turné går till skatteparadiset Göteborg måndagen den 31 juli. Nu är det dax att krossa skattefuskarna i
    ifk både på plan och på läktaren. I Göteborg har vi bokat Score sportsbar som uppladdningsställe. Det ligger på Bellmansgatan 7. Krogen erbjuder oss gnagare hamburgare och öl för 100 kronor jämt.


    Detta är inte bara ett bevis på hur otroligt ignorant människosläktet blir av att korsas med diverse skadedjur i begynnelseprocessen utan en tankeställare till oss som mellan varven besöker etablissemanget Scoore. Lika lite som jag dricker Åbro då det är en storsponsor till AIK kan jag med gott samvete ägna krogkvällar på Restauranger som i jakt på profit bjuder in råttor i sin lokal.

    Var är hälsovårdsmyndigheten när man behöver dem bäst?

    Black Army har dock självinsikt nog att redan nu på sin hemsida lägga sig själv i Superettan. Man ser vilken fiaskohöst som står framför sig, med den Blåvita råttbekämpningen som steg ett i processen.

    Lika utan hår...

    Tipstack: Tommy

    Avdelningen hysterisk skadeglädje

    2006/07/23

    Grattis Dennis Jonsson!

    JUBILEUM I gårdagens träningsmatch mot West Ham gjorde en av Blåvitts stora profiler under de senaste åren sin 100 match i de finaste av färger: Dennis "Cliff" Jonsson.

    Dennis Jonsson är backen som ständigt kommit igen från svåra skador och agerat både ordinarie högerback, räddande mittback och lojal inhoppare. Med elva säsonger i IFK Göteborg är han just nu den med klart längst sejour i vår förening.

    Men han skiljer sig på ytterligare ett vis från snittspelaren i Allsvenskan och det att han är en lokal grabb som ända sedan barnsben hållit på Blåvitt och under hela uppväxten följt Blåvitt från Östa Stå på Gamla...

    Tre minnesvärda Dennis-insatser:

    1. Debuten mot AIK 2002
    En match där han inte bara raderade ut den av oss blåvita avskydda Anderas Andersson utan gick in och avgjorde matchen med ett nickmål på en fast situation. Mål inför ett fullsatt Gamla Ullevi i debuten, kan det bli mycket bättre än så?

    2. Djurgården hemma 2003
    Det var matchen då Jesper Blomqvist, svikaren som valt Djurgården framför Blåvitt, återvände till Götet. Och det tog bara någon enstaka minut innan Dennis tacklade till Blomqvist så att denne flög ut på löparbanorna flera meter utanför planen. Sedan stirrade han på Blomqvist på ett riktigt markerande vis innan han sprang från platsen. Jublet visste inga gränser.

    3. Sommaren 2005
    Mellan två långtidsskador så var han hel i någon månad under sommaren 2005 och hann då med att spela sin första match på närmare ett halvår. En Intertotocup-match han gick in och nickade dit två mål i...

    Baraben avslöjar: Blåvitt startar tv-program!

    IFK GÖTEBORG Under de senaste veckorna har Frölunda Indians förhandlat om att visa direktsänd träningshockey på den nya Göteborgskanalen "Kanal Lokal". Man har dessutom ambition att sända ett veckomagasin om klubben på kanalen. I samma veva kan Baraben avslöja att IFK Göteborg har liknande planer.

    Enligt vad vår källa erfar så kommer Blåvitt att börja sända Web-tv via sin hemsida i September. Ambitionen är att skapa ett fotbollsmagasin som på sikt ska sändas varje vecka men till en början kanske kommer med lite längre intervaller. Ett produktionsbolag skall hjälpa Blåvitt med själva sammansättningen av programmet och huvuddragen kommer att handla om Blåvitts aktuella spel, träningar och allmäna händelser kring främst A-laget. Att vi kommer få se en hel del välkända ansikten i programmet är väl inte någon större högoddsare...

    Nät-tv initiativet av föreningen är mer än välkommet även fast det kommer år efter exempelvis Expressens, Aftonbladets och Svenskafans nät-tv satsningar. Speciellt nu när hockeyindianerna storsatsar på tv-sända matcher och magasin borde väl inte Blåvitts ambitioner ligga lägre än så? Så det naturliga steget för magasinet är att inom kort ta ett kliv från webben till en tv nära dig? I vilket fall är detta ett välkommet fall framåt som vi ser.

    Dagens lärdom

    Vad jag lärt mig från gårdagen: När du dricker alkohol för första gången på ett halvår, och därmed inte behöver särskilt mycket för att fyllna till, spring då inte överförtjust fram till två spelare i laget i ditt hjärta och fyllesvamla om hur mycket du uppskattar dem och vilket troget fan du är. Resultatet blir bara hånfulla leenden från spelarna ifråga och dumstrut på huvudet och bakfylleångest dagen efter. Spelarna ifråga var Mourad och Wernbloom och krogen där detta pinsamma drama med mig i huvudrollen utspelade sig var Lounge. Där lär jag inte sätta min fot på ett tag...Efterlyser nu fler pinsamma bekännelser från andra supportrar därute...

    Anteckningar från källarhålet


    Nedan publiceras ett utomordentligt underhållande stycke text. Kanske ett av de roligaste, sammanhållande textstycke som någonsin har plitats ihop.

    Let me introduce you to Lemasive... writer of jokes. In a few moments, he will have written the funniest joke in the world... and, as a consequence, he will die ... laughing. (video)

    Det hela dramat utspelar sig på Svenska Fans, närmare bestämt Forum 1891, Djurgårdens forum. Fullkomligt förbluffande, jag blev stum av häpnad, bragt ur fattningen, gripen av plötslig förfäran, är det såhär illa ställt med ny-djurgårdarna.


    Namn: Lemasive » Har tippat DIF-ÖIS 9-0
    Sänt: 2006-07-22 23:32:33
    MarcusofaDown

    Jag förstår att du är orolig för läget i klubben , men jag tror vi behöver en rejäl tankeställare. 2005 var inget bra år fast vi vann AS , det var mer ett betyg till den låga standarden i AS en något annat. Vi kommer aldrig att kunna konurrera och utveckla spelare till den nivå vi fans kräver om det inte satsas mer på träning. Jag är så jävla trött på att höra svenska proffs som kommer ut i europa säga,
    - Oj vad hårt vi får träna så här har det aldrig varit...

    Vistt vi har massat en hel del talanger men det känns mer som att vi har ett lag som kan dominera AS , med undantag för malmö så vad är det egentliga problemet idag i DIF? Jag tror att det helt ärligt är vår nya taktik , vi har värvat spelare i flera år efter en grundtanke. Helt plötsligt så får vi en tränare som inte tror på den iden och vänder på trianglen, vill ha ett annorlunda spel. Ja och vad händer då? Vi har massa spelare som inte passar in i det systemet utan måste lära om sig, känns faktiskt som om hela laget får lära sig en taktik på nytt.

    2006/07/22

    Lika som bär...

    IFK-West Ham

    MATCH Vårt älskade IFK firade idag dubbla triumfer då de både vann mot West Ham i en träningsmatch och även tog hem 16-årsklassen i Gothia Cup. Vi som var på plats i Kungsbacka fick det härliga beskedet under matchens gång. Det här är inte tänkt att bli en fullständig matchrapport utan snarare några iakttagelser från matchen i Kungsbacka. Har även tagit lite bilder från matchen.

    • Vasquez var återigen mycket bra och han verkar gå en lysande höst till mötes. Kul att se att han vågade utmana samtidigt som han tog sitt ansvar i defensiven.

    • Mouradona såg också riktigt het ut och gjorde ett av målen på ett riktigt klassavslut.

    • Kihlberg var grym på mitten och fick felaktigt ett mål bortdömt för Offside.

    • Lago var helt ok men han sålde sig lite billigt i samband med West Hams mål.

    • Schaffer verkade vara klart intressant, men spelade ju ganska kort. Känns dock som att han gjorde rätt bra ifrån sig på den korta tid han fick.

    • Många andra gjorde också en bra match... Hösten ser ljus ut om det fortsätter så här...


    Nu är det dags att visa först Derry City och sedan AIK vart skåpet skall stå... Guldet skall hem till Göteborg...

    Dubbel Blåvit fest på lördagen

    GOTHIA CUP Efter en brilliant semifinalinsats mot Västra Frölunda är IFK Göteborgs 16-åringar klara för final i Gothia Cup. Motståndare blir Cantolao från Peru och matchen spelas på Nya Ullevi klockan 15:05 idag lördag.

    Vägen mot finalen för P16:

    Gruppspel:
    Pequeninos de Jockey 0-0
    Bollnäs 1-1
    LAFC 3-0

    Slutspel:
    Utbynäs 3-0
    Sävedalen 1-0
    Boulder Country Force Red 6-0
    Squadrasport 2-0
    Frölunda 3-1

    En timme senare spelar A-laget en träningsmatch mot brittiska West Ham på Tingbergsvallen i Kungsbacka. Första chansen att se inlånade Alejandro Lago och provspelande José Schaffer för den blåvita publiken.

    Matchen börjar 16:00 är den sista uppladdningen inför returen mot Derry i UEFA-cupen senare i veckan.

    Så idag finns chansen att se våra unga talanger i final på Ullevi i Gothia Cup (15:00) och/eller se A-laget träningsspela på Tingbergsvallen i Kungsbacka (16:00).

    Vilken match väljer du?

    2006/07/21

    STORMATCH I GOTHIA IDAG!

    GOTHIA CUP Efter att Blåvitt slagit ut turneringsfavoriterna Cruz Azul är man nu klara för kvartsfinal på Heden idag. Matchen går av stapeln på Heden 2 idag klockan 14:15.

    P16 GOTHIA CUP KVARTSFINAL:
    IFK GÖTEBORG- Squadrasport (Frankrike)
    HEDEN Klockan 14:15 IDAG!

    Vid seger spelas semifinal mot Västra Frölunda IF eller IF Elfsborg på Heden 19:15 ikväll. Kom och heja fram våra unga hjältar i Gothia Cup! Den perfekta uppladdningen inför råttkrossen i Allsvenskan om 10 dagar!

    2006/07/20

    Blåvitt ångar på i Gothia...

    GOTHIA CUP IFK Göteborgs 16 åringar stormade idag igenom sin 16-delsfinal på ett enkelt sätt. Boulder County Force Red kördes över med 6-0 och bland målskyttarna fanns bland annat Haris, Ahlqvist och Jocke. Full fart på våra unga grabbar på ett sätt som fick jänkarna att längta hem till Klippiga bergen. Patrik Hansson, även kallad "den nye Kalle Svensson" var klart bäst på plan och styrde försvaret med järnhand. Gais A-lagstränare Rolle Nilsson stod i publiken med bar överkropp och såg sin son och övriga Blåvita pressa tillbaka sina motståndare rejält. Rolles pojk Martin Nilsson sträckte sig dock under matchen, även Kapella (med storebror i BK Häckens A-trupp) fick sig en lindrigare skada när han stukade foten i en närkamp. Men trots en hel del skavanker på våra Blåvita grabbar var amerikanerna aldrig riktigt med i fighten och bortsett från de första fem minuterna så var det bara ett lag på planen.

    Lagets anfallsstjärna Ali Selim skadade sig dock under 32-delsfinalen och missar nu resten av turneringen och vänsterbacken Micke Andersson fick även han känningar av sin skada och gick av cirka en kvart in i 16-delen. Bägge spelarna har nyligen återkommit efter långa skadeuppehåll. Vänsterbacken Andersson testas innan match imorgon och kan bli klar för morgondagens åttondelsfinal mot Cruz Azul. En match som spelas 09:05 på Kortedalavallen.

    Vid seger imorgon ställs man mot vinnaren mellan Squadrasport (Frankrike) och AIK Solna (Östeuropa). Den här kvartsfinalen spelas på Heden 2 klockan 14:15. Om Blåvitt nu lyckas besegra mycket svårslagna Cruz Azul (16-1 i målskillnad i gruppspelet) så kan det vara dags för en "allsvensk" drabbning mellan Blåvitt och AIK runt klockan två imorgon. En match som skulle locka storpublik och en hel del heta känslor...

    Skolexempel på vänsterslägga



    GEORGE-MANIA Som inspiration för P16 laget som i eftermiddag spelar 16-delsfinal i Gothia Cup vill vi med denna film påminna om hur man avgör viktiga matcher...

    P16 kvar i Gothia Cup!

    GOTHIA CUP Det blev respass direkt på morgonen för IFK Göteborgs P14-lag. IF Elfsborg blev för svåra och våra blåvita krigare besegrades med 0-2. Även blåvitts P13 stötte på patrull och förlorade med 1-2 mot SV Allner-Boedingen, vilket naturligtvis innebär att båda dessa lag tyvärr är bort ur slutspelet. P16 gick det däremot bättre för.


    Motståndet hette Sävedalens IF och arenan för dagen hette Bläsebovallen. Återigen fick vi se ett IFK Göteborg som saknade några av sina mest tongivande spelare och matchen blev därför förvånansvärt jämn. Blåvitt skapade dock en hel del men hade svårt att sätta dit sina chanser. Sävedalen jobbade bra defensivt men hade svårt att komma till några vassa anfall. Dock kom första målet från blåvitt efter först en snygg solorusch på vänsterkanten och sedan ett distinkt avslut i mål utav en av Blåvitts ungdomar. Man fortsatte sedan att anfalla men lyckades inte trycka in fler bollar, trots skapandet av chanser. Sävedalen var aldrig riktigt nära att kvittera och matchen slutade följdaktligen 1-0 till IFK Göteborg. Duktiga i Blåvitt idag var återigen vänsterbacken med nummer tre, som vi bekantat oss med sedan innan, Mikael Andersson samt hans mittbackskollega med nummer tretton. Offensivt är nummer nio en snabb och teknisk spelare som man bör hålla ett extra öga på.

    Nästa match spelas återigen på Bläsebovallen, nu heter motsåndet Boulder County Force Red. Tiden som gäller är alltså idag torsdag klockan 16:05.

    2006/07/19

    Ha koll på Blåvitt i Gothia med Baraben!

    GOTHIA CUP Blåvitts ungdomar ångar på i Gothia Cup. Alla lagen imponerar inte lika mycket som föregående år, men de flesta lagen ligger trots allt med ett bra slagläge inför fortsättningen av slutspelet.

    P16 imponerade imorse när man slog tillbaka LAFC med hela 6-0. Man säkrade då andraplatsen i gruppen vilket gjorde att man fick möta lokalkonkurrenten Utbynäs SK på kviberg. Kan det möjligen ha varit taktik från sextonåringarnas sida att lägga sig två i gruppen, med tanke på att man kände så väl till motståndet? Sextiofjärdedelsfinalen(!) mot Utbynäs startade i ett rasande tempo, med en del fula tacklingar och annat som hör till en match med derbykaraktär. När tempot snart lugnades ned en aning så kunde Blåvitt sätta dit både 1-0 och snart också 2-0. Matchen var nu avgjord och ledarna i IFK började laborera friskt i laget. Bland annat "sparade" man en av lagets bästa spelare, nr tio. Matchen slutade 3-0 i Blåvit favör. Även Blåvitts mittbackar samt vänsterbacken med nr tre på ryggen var mycket bra idag.

    Nästa match, trettioandradelsfinalen, spelas nu på torsdag morgon kl 09:50 på Bläsebovallen. För motståndet står Sävedalens IF. Vinner man den matchen så är det återigen Bläsebovallen som gäller i åttondelsfinalen, kl 16:05.

    P14 vann med 7-6, troligen på straffar, mot Åbyggeby FK i sin sextiofjärdelsfinal. Detta lag är mycket sevärt då man har många killar som spelar med fin teknik och bra fart under fötterna. Håll ögonen på nr sju hos de Blåvita, som är en speedkula och måslkytt av rang.

    Nästa match, trettioandradelsfinalen, spelas nu på torsdag morgon kl 09:00 på Kviberg 6. För motståndet står, ett gäng troligtvis pannbandsekiperade, IF Elfsborg. Vinner man där så är det sextondelsfinal på Fjällboplan 1 som gäller, kl 14:10. Även åttondelsfinalen spelas samma dag, kl 18:55 på Kviberg 8.

    P13 lyckades med konststycket att missa två straffar mot tyskarna SV Preussen Reinfeld i sin trettioandradelsfinal. Trots detta kunde man avgå med en seger med 2-0. Första målet en delikat frispark från långt håll som seglade in i mål bakom tyskarnas, annars mycket duktiga, målvakt. Tvåan kom efter en tilltrasslad situation där bollen till slut studsade in i mål. Trettonåringarna är ett gäng som kämpar och sliter hårt i sina matcher men har även en tekniker i med nummer sju på ryggen.

    Nästa match, sextondelsfinalen, spelas mot SV Allner-Boedingen nu på torsdag morgon kl 09:05 på Slättadamm 2. Vinner man där så spelar man åttondelsfinal på Slättadamm 3, redan 12:55. Även kvartsfinalen spelas samma dag, nämnligen 18:30 på Kviberg 11.

    Blåivtt ställer även upp med ett par yngre lag, men dessa har medvetet lämnats utanför denna sammanställning.

    Han é Lá Go

    Blåvitts 16 åringar mot Gothia-triumf?

    GOTHIA CUP Idag, 09:40 spelar IFK Göteborgs P16 lag sin sista gruppspelsmatch på Kviberg 8. Efter två oavgjorda matcher är pressen på våra unga killar att besegra amerikanska LAFC.

    Baraben tog oss ett kort snack med P16 lagets vänsterback Micke Andersson som är en av flera spelare som fått stå över gruppspelet på grund av skador. Micke tror sig vara aktuell lagom till slutspelet och kommenterade gårdagens 1-1 match mot Bollnäs på följande vis:

    - Imorgon kommer det att vara en helt annan inställning från vår sida. Jag snackade med några gubbar i laget nu efter matchen och de var fruktansvärt besvikna. Det funkar inte att gå in i matchen med en inställning som är lika med noll, men imorgon kommer vi att få se ett helt "nytt" lag. Det är nu vi kör igång ordentligt och vi har inte råd med sådana här bottenmatcher igen . Vi kommer att visa varför vi var i semifinal förra året och i år finns inget annat än en seger!

    Med Anderssons ord i ryggen hoppas vi se seger för våra talanger i Gothia under dagen! Full fart på Änglagårdens talanger!

    2006/07/18

    Black Army hotar AIK?

    Alla röstar för George i Göteborg


    GEORGE-MANIA I sann Baraben-tradition uppmanar vi våra läsare att delta i diverse internetomröstningar. Bland annat har vi hjälpt en dalkulla att bli Världens hetaste fotbollssupporter och så hjälpte vi Fredrik Risp att bli årets spelare i sin klubb i Turkiet. Nu är det dags att fotbollssverige ser att George Mourad är Henke Larssons naturliga avtagare. Vart man röstar på George?

    Mourad vs. Henke

    Jag citerar mig själv...

    "Vi fick tillbaks en ny slimmad forward som jag tror kommer att regera på de allsvenska arenorna nu efter spektaklet nere i Tyskland."

    ...

    "...för årets hetaste hemvändare är inte Henrik Larsson utan en livsfarlig centertank vid namn George Mourad. Alla heter George i…"

    2006/07/17

    Dagen efter

    ALLSVENSKAN Alla vill hylla George Mourad idag. TV-kanalerna, Göteborgs-Posten, till och med Aftonbladet vill hylla återvändaren från Italien. Krönikören Stefan Alfelt ser till och med George Mourad som svensk fotbolls nästa hopp, det är stort. Även om det är på Aftonbladet. Kroppen är fortfarande helt euforisk, sekvenser från matchen spelas om och om igen.

    Man kan inte vara annat än stolt, stolt över att bära den blåvita tröjan. I torsdags, där inte ens det var värt att bua ut spelarna för deras insats, ville man försvinna från jordens yta. Man visste vad Aftonbladet skulle säga, man visse vad Mats Härd skulle skriva. Men igår var det raka motsatsen. Man bara väntade på vad tidningarna skulle skriva om det ”krisdrabbade” Blåvitt. Skulle dem hylla George Mourad för hans succécomeback som överträffade samtliga experters förväntningar? Eller skulle man hylla Niclas Alexandersson som allsvenskans bäste spelare? Faktum är att man gjorde både och. ”Alex” gjorde en fantastisk insats på högerkanten. Den stackars comebackerande Mikael Rosén på Halmstads vänsterkant i andra (och gamle Texas i första halvlek) hade inte mycket att säga till om. Och George Mourad löpte, rev och slet och kämpade som han inte gjort sedan den magiska hösten 2004.

    Men gör alla skribenter rätt i att hylla Mouradona? Självklart! Men man ska inte glömma den gamla klyschan; en spelare gör inte ett lag. Visst spelar Blåvitt bättre med Niclas Alexandersson på plan än utan, men det är som lag vi vinner våra matcher – och det visade vi igår. Det var en gedigen arbetsinsats, från Stefan Selakovic och Mourad på topp, till Bengt Andersson i målet. På Örjans Vall var det flera spelare som tog ett kliv fram, men det var inte bara George Mourad. Adam Johansson och Andres Vasques gjorde troligen sina bästa matcher för klubben, kanske även Hjalmar Jonsson gjorde det (även om uppspelen kan förbättras). Magnus Kihlberg och Wernbloom gjorde också en stor arbetsinsats och vann både första och andrabollen, under hela matchen. Men ska man dra för stora växlar av det här resultatet? Visst är Halmstad borta alltid svåra, men har man Magnus ”Turbo” Svensson på innermittfältet som inte kan göra något annat än springa och Dusan Djuric till höger som snarare tagit några steg bakåt i utvecklingen, i stället för framåt som han borde, sedan 2004 så borde ett lag som Blåvitt vinna ganska enkelt – om man bara kämpar.

    Igår fick vi bevisat att Blåvitt allt som oftast gör plattmatcher när man är storfavoriter till att vinna. Mot Derry – ett lag som ingen tidigare hade hört talas om – skulle Blåvitt spela ut ett defensivt motståndarlag. Blåvitt skulle äga boll i 90 minuter, skapa kvalificerad chans på chans, göra minst tre mål och i praktiken redan vara klara för nästa kvalomgång. Men det är väldigt sällan Blåvitt kan föra spelet, skapa farliga chanser och göra mål, när alla kräver det. Mot Halmstad var hemmalaget favoriter, framför allt efter våran plattmatch mot Derry.

    Vad kan vi då lära oss av den senaste veckan? Blåvitt är sällan som bäst, när vi alla kräver det – kanske mår spelarna bra av att spela utan press. För särskilt höga förväntningar hade vi inte på oss, åtminstone inte undertecknad – bara att vi inte skulle skämma ut oss. Bara så man kunde bära den blåvita tröjan – den finaste av de alla – stolt. Stolt är man alltid, men stolt på ett alldeles speciellt sätt. Nu är det uppehåll från träningsmatcherna och förhoppningsvis är lördagens träningsmatch mot West Ham viktig, för att spela mot ett brittiskt motstånd. Om det nu är vad Derry gör?

    Vem är råttan?

    BLÅVITT-AIK 14 DAGAR KVAR Matchernas match. Hela 1980 och 1990-talens enorma rivalitet mellan huvudstadens bästa lag och Sveriges bästa lag är tillbaka. Efter paus under 2005 då AIK tog sitt ekonomiska kaos ut på fotbollsplanen och gästade Superettan är matchernas match tillbaka. Änglar mot råttor, Bosse Gentzel mot Black Army, Mia Pettersson mot hela Göteborg och Anderas Andersson mot Magnus Erlingmark. Matchen är utan tvekan många supportrars enkla val i kategorin "Årets viktigaste match". Nedladdningen inför storstädernas kamp följer du självfallet här på Baraben.com- ditt Anticimex i den allsvenska råttfällan!

    Senaste tio hemmamatcherna mot AIK:

    2004-09-13 Blåvitt- AIK 1-0
    2003-07-07 Blåvitt- AIK 0-2
    2002-09-23 Blåvitt- AIK 2-0
    2001-05-07 Blåvitt- AIK 1-0
    2000-07-23 Blåvitt- AIK 2-2
    1999-09-11 Blåvitt- AIK 1-0
    1998-06-29 Blåvitt- AIK 0-1
    1997-10-06 Blåvitt- AIK 3-0
    1996-06-13 Blåvitt- AIK 0-1
    1995-09-25 Blåvitt- AIK 0-0

    10 matcher, 5 Blåvita segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster med en målskillnad på 10-6.

    Bild: Seb

    Allsvenskan på Nya Ullevi 2007

    ARENAFRÅGAN Efter den här säsongen påbörjas det efterlängtade arbetet med att bygga Göteborgs nya kommunala fotbollsarena där Gamla Ullevi idag står. Detta innebär att vi under ombyggnationen, med start från första matchen i Allsvenskan 2007 under en tid flyttar våra matcher "permanent" till Nya Ullevi, numer omdöpt till endast Ullevi.
    Supporterklubben har initierat en intressant debatt kring vart supportrarna själva vill att klacksektionen ska stå under vårt tidsbaserade återbesök på Ullevi.

    De senaste åren har klacksektionen som bekant fått husera ute på norra kurvan på sektionerna GHI. Trots vissa förbättingar med insläppen de senaste par matcherna har missnöjet mot att den sjungande sektionen förpassas till arenans klart sämsta platser varit stort.
    Klagomålen har främst handlat om:
    - Sikten är alldeles för dålig från kurvan bakom mål.
    - Den nedre läktaren kommer för långt bort från plan då löparbanornas yta på kortsidan är större (bredare) än de på långsidan.
    - Uppdelningen med en nedre och övre läktare skapar problem med att den övre läktaren ofta blir full tidigt och att åskådare med förköpt biljett till övre sektion tvingats stå på nedre sektion.
    - Det finns ingen servering på övre etaget vilket skapar stora problem för åskådarna att nå kiosker och toaletter.

    För att nämna några.

    Flytta klacken till DEF
    Nu föreslår Baraben.com att klacksektionen bör flyttas till nedre långsidan på samma sida av Ullevi. Den sektion som nu blir aktuell är i vårt förslag DEF. Detta innebär bland annat följande förbättringar:
    - Samtliga klackens åskådare står på samma läktaretage. Man slipper uppdelningen av en övre och nedre läktare och kan på så sätt samla klacken bättre för koreografi och sång.
    - Hela läktaretaget har tillgång till toaletter och kiosker på samma etage som man står på. Detta innebär att man inte behöver gå ner ett läktaretage för att få tillgång till fasciliteterna.
    - Klacken och ståplatspubliken får för en gångs skull ta del av de bättre läktarna på Ullevi. På sektion DEF är man förmodligen dubbelt så nära planen som på delar av GHI. Samtidigt så finns här både alternativ att stå långt ner och upp på läktaren och på så vis själv bestämma om man vill få ett perspektiv som är riktigt nära eller ett där man får bättre översikt.
    - Genom att välja det nedre etaget så kommer man mycket närmare planen med både sånt, tifo och andra läktarevenemang. Denna inlevelse som är nära plan blir på ett helt annat sätt märkbar för spelarna då man inte kan undgå att se och höra det som sker exakt framför en. Denna effekt får man inte på samma sätt om man placerar klacken på det övre etaget på GHI eller ABC.

    Men varför inte flytta klacken till ABC?
    Den naturliga debatten om vart klacken och ståplatserna borde husera på Ullevi lär komma att stå mellan ABC och DEF. ABC-läktaren är den läktare som är placerad på samma plats på Ullevi, men i det övre etaget. En lösning med ABC har en stor fördel gentemot DEF och det är i att man har tak. Detta tak är bra dels som skydd vid regn och dels att det ger viss ökad akustisk hjälp för sången. Men nackdelarna är även de ganska märkbara.
    Argumentet med sången är till viss del hållbart då taket på den övre läktaren ger viss extra kraft åt sången så att den inte ska spridas lika lätt ut i luften. Men för att detta ska uppnås måste klacken stå långt upp på den övre läktaren (kom ihåg att läktaretaget på ABC är mycket större än det på övre GHI) och då hamnar man automatiskt i ett fågelperspektiv där man står väldigt långt ifrån planen.
    Nu senast i hemmamatchen mot Derry i UEFA-cupkvalet såg vi hur blott 200 Irländare skapade en ruskig stämning från det nedre etaget på läktare STU. Om 200 irländare kan skapa bra stämning på nedre etaget utan att behöva tak över sig "för att sången inte ska försvinna ut i luften" så borde i snitt 5 000- 6 000 Blåvita ståplatsåskådare kunna göra precis samma sak på DEF & STU. I ett mångdubbelt så stort format.

    Till sist hade vi regn och rusk-argumentet där folk vill stå under tak ifall det börjar regna. Faktum är att det går att välja ABC, G eller annan läktare ifall man verkligen känner ett behov av tak över hela läktaren för att skydda sig mot eventuellt regn. Men samtidigt så borde det väl vara uppenbart viktigare för en klacksektion att prioritera starkt stöd nära planen från platser som ger en bra sikt- än att skydda sig från att bli lite våt under någon enstaka regnperiod nästa höst?

    Jag röstar på DEF som ny klacksektion på Ullevi.

    2006/07/16

    Alla heter George i Göteborg!

    ALLSVENSKAN Det var en underbar dag, solen sken och arenatemperaturen sköt iväg mot 340 grader celcius. Änglar hade invaderat Halmstad, vart man än såg så fanns de blåa och vita färgerna representerade och det bara dallrade av segerns sötma för Änglarna från Götet. För en dag som denna spelar det ingen roll att Halmstad är ett riktigt skitlag. Det spelar ingen roll att Halmstads målvakt Conny Johansson håller korpklass. Ikväll visade Blåvitt att dippen mot Derry var en tillfällighet och hakade på guldstriden på allvar- anförda av stjärnforwarden och anfallscommendanten George "Mouradona" Mourad!

    1-4 på bortaplan mot Halmstad. Det tidigare så fruktade HBK-spöket är nu inte bara försvunnet, det är upphittat av Ghostbusters och skickat in i historieböckerna för evigt. Ikväll tog det bara ett par minuter innan George Mourad via en hörna från för kvällen brilliante Andres Vasquez kunde styra in ledningsmålet till Blåvitt.
    Matchen började i galet tempo och målchanserna avlöste varann, åt bägge håll. Näst att göra mål var hemvändande skåningen Magnus Arvidsson som efter sin proffsejour i Tyskland bara behövde en liten stund för att hamna i målprotokollet. Magnus "Ölme" Johansson och Bengt Andersson hade världsrekord i missförstånd för en sekund och en offsidefälla blev plötsligt till ett friläge för den förre Trelleborgsanfallaren och 1-1 var plötsligt siffrorna på resultattavlan.

    Den under VM-uppehållet så kritiserade Andres Vasquez gjorde idag sin klart bästa match för året och hann med att både att skapa jättelägen för sig själv att göra mål som att skicka en "snettinåtbakåt"-passning till en framrusande Hjalmar Jonsson som kunde sätta dit tvåan lågt nere vid höger stolpe från utkanten av straffområdet. Pang och bom så hade två säsongsdebuterande lirare i George och Hjalmar fått öppna målfesten för Blåvitt.

    Spelet i första halvlek var väldigt bra och den kavalkad av långbollar vi såg i cupmatchen mot Derry i veckan var som bortblåst. Att George kom in istället för skadade Marcus Berg gav oss en helt annan tyngd i anfallet och det märktes snabbt att tiden i Italienska Brescia har gjort George till samma lätta och kvicka striker vi såg under succésäsongen 2004. Mourad var nära att sätta sitt andra mål i hettan när han störtade fram på en målvaktsretur efter skott från Niclas Alexandersson. Men den här gången hann den väldigt darriga målvakten Conny Johansson upp på benen och kunde avstyra jätteläget till hörna.

    I andra halvlek såg spelet ut att bli mer stängt och ett ställningskrig verkade vara i antågande. Men allt eftersom att Halmstad försökte gå framåt för att kvittera skapade Blåvitt de nödvändiga ytorna för att komma till effektiva anfall längst marken. Pontus Wernbloom, ikväll helt dominant på mittfältet spelade så effektivt att HBK valde att flytta på Dusan Djuric från inre mittfältet till kanten, detta redan i första halvlek då "The Hurricane" Wernbloom vann nästan varenda andraboll. Efter paus fick Wernbloom även betalt framåt då Blåvitt gjorde sitt andra mål på en fast situation för kvällen. Nu från höger och Alex fåt kom hörnan mot första stolpen där Wernbloom krigade sig till en yta och skarvade in den i bortre krysset. 1-3. Återigen var Conny Johansson mycket tveksam i straffområdet och lät sina egna spelare stå i vägen för hans bana mot bollen.

    Banans bäste back för kvällen var chockerande offensive Adam Johansson som verkligen hjälpte Niclas Alexandersson att förtjäna det HBK-stämplade priset "matchens lirare". Adam hade ett tempo och en passningsfart som påminde om en bättre kopia av Oscar Wendt, fast den här gången på högerkanten. Hjalmar Jonsson på vänsterkanten gjorde en klart godkänd insats han med och fick med sitt mål det extra självförtroende som kan kan behöva. Ölme blir utan att vara dålig dagens "sämsta" Blåvite då han ett par gånger går bort sig i zonförsvaret och missar att stå rätt på offsidefällor ett par gånger.

    Framåt glänste dock Vasquez och främst Mouradona som när Wallerstedt började värma satte in en extra växel. Efter löpduell på högerkanten fick han bollen från Alex och vände in mot staffområdet för skott med högern. Ett närmast perfekt skott som tog klockrent i kryssribban visade att George inte bara ville göra mål- han var sugen på att vinna "årets mål". Lite senare fick han ännu ett läge utanför straffområdet och avancerade förbi en försvarare, tog skott som täcktes av nästa försvarare men drog till på volley på backreturen. Smackebonk. 1-4.

    - Vi gör en fantastisk match idag, underbart att se att vi spelar så mycket kortpassningsspel idag. Spelet i torsdags var så stelt, gött att spelet blommade ut så bra idag, sa George Mourad efter matchen och log med ett leende som vi hoppas få se på en guldfest senare i vinter...

    Blåvitt idag:
    5- Mouradona
    4- Alex
    3- Adam, Wernbloom, Vasquez
    2- Kilhberg, Bjärsmyr, Hjalmar
    1- Ölme, Selakovic, Bengan

    5- Dagens Glenn, 4- Matchens gigant, 3- Suverän, 2- Grym, 1- Bra