2006/07/20

Blåvitt ångar på i Gothia...

GOTHIA CUP IFK Göteborgs 16 åringar stormade idag igenom sin 16-delsfinal på ett enkelt sätt. Boulder County Force Red kördes över med 6-0 och bland målskyttarna fanns bland annat Haris, Ahlqvist och Jocke. Full fart på våra unga grabbar på ett sätt som fick jänkarna att längta hem till Klippiga bergen. Patrik Hansson, även kallad "den nye Kalle Svensson" var klart bäst på plan och styrde försvaret med järnhand. Gais A-lagstränare Rolle Nilsson stod i publiken med bar överkropp och såg sin son och övriga Blåvita pressa tillbaka sina motståndare rejält. Rolles pojk Martin Nilsson sträckte sig dock under matchen, även Kapella (med storebror i BK Häckens A-trupp) fick sig en lindrigare skada när han stukade foten i en närkamp. Men trots en hel del skavanker på våra Blåvita grabbar var amerikanerna aldrig riktigt med i fighten och bortsett från de första fem minuterna så var det bara ett lag på planen.

Lagets anfallsstjärna Ali Selim skadade sig dock under 32-delsfinalen och missar nu resten av turneringen och vänsterbacken Micke Andersson fick även han känningar av sin skada och gick av cirka en kvart in i 16-delen. Bägge spelarna har nyligen återkommit efter långa skadeuppehåll. Vänsterbacken Andersson testas innan match imorgon och kan bli klar för morgondagens åttondelsfinal mot Cruz Azul. En match som spelas 09:05 på Kortedalavallen.

Vid seger imorgon ställs man mot vinnaren mellan Squadrasport (Frankrike) och AIK Solna (Östeuropa). Den här kvartsfinalen spelas på Heden 2 klockan 14:15. Om Blåvitt nu lyckas besegra mycket svårslagna Cruz Azul (16-1 i målskillnad i gruppspelet) så kan det vara dags för en "allsvensk" drabbning mellan Blåvitt och AIK runt klockan två imorgon. En match som skulle locka storpublik och en hel del heta känslor...

12 kommentarer:

  1. blåvitt-aik vore ju en drömmatch att se på lunchen vid 145 imorn!

    SvaraRadera
  2. 14:00 menade jag!

    SvaraRadera
  3. Haris får väl ändå klassas som lagets stjärna?

    SvaraRadera
  4. "AIK Solna (Östeuropa)." Haha!

    SvaraRadera
  5. Bra artikel frankie!

    Härlig passning till råttorna.

    SvaraRadera
  6. AIK Solna (Östeuropa - Haha, humor på hög nivå!

    SvaraRadera
  7. mexikanerna slog dock bodö/glimt med endast 3-2 så dom behöver inte nödvändigtvis vara övermänniskor.

    SvaraRadera
  8. Tråkigt att inte grabbarna kan ställa upp med bästa laget i fortsättningen. Någon som vet om någon vettig ersättare finns för Ali?

    SvaraRadera
  9. har ni inget att skriva om a-laget under gothia?
    tycke det är kul med gothiacup,synd att jag inte kan se nån match iår.
    någonting måste hända med a-laget.

    SvaraRadera
  10. Har inte det redan hänt i Halmstad?

    Visst kan man luta sig bakåt och säga en match är ingen match.

    Men även om inte Halmstad var på topp så kan man nog ändå säga att framåt behöver vi inte vara oroliga just nu.

    George är glödhet och Sella är en sån duktig fotbollspelare i grunden att han göra det som behövs utan att vara helt i slag.

    Mittfältet kan bara bli bättre när Olsson är tillbaka, det såg oerhört bra ut i söndags.

    Försvaret har tappat två oerhört duktiga spelare som bekant och det är väl där en liten akilles kan finnas. Men de tränar ihop sig för fullt och nye Lagos borde väl gå in i laget ganska snart.

    Så visst har det väl hänt och händer någonting. Tändningen och den gemensamma ansträngningen i söndags säger mig att vi inte kommer att dippa den närmaste tiden.

    ingo.s

    SvaraRadera
  11. anonym/ Jo det finns väl träningar att bevaka men vi tycker matcher med ungdomarna i Gothia är roligare att bevaka än träningar med "gamlingarna"...

    SvaraRadera
  12. Hey what a great site keep up the work its excellent.
    »

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.