2007/08/18

Supporterfondens pansarpoetiska lagmaskin

RIKETS ÄNGLAR Prick 09:30 samlades Supporterfondens Hjältar i ett militäriskt led längs Kvibergs grönskande mattor. Det doftar svavel kring deras blänkande ståldobbsbelagda fotsulor där bollar nu drillas som pansar rör sig genom en kanonrör. Det äro dock ej elva individer som samlats, snarare en enhetlig maskin, där de rytmiska och taktfasta bollträffarna sker likartat till trummans dån och trumpetens signal. Sällan har ett så diciplinerat och välorganiserat lagbygge skådats. Det doftar av nyklippt gräs kring samlingen. Det doftar av guld.

Drygt 45 minuter senare anländer motståndarlaget, benen släpandes efter sig över planen och iaktagna steg för steg, andetag för andetag av våra iskalla blickar. Ingen yttrade så mycket som en stavelse, ty vi Fondhjältar talar ej med varandra i om det absolut inte är nödvändigt. Men vi varo överens om det mest uppenbara: Det var en direkt sorglig syn. Dussinet högar av i bästa fall genetiskt avskräde; några var halta, några var lytta, några var korta, några var veka, några var kvinnor.

De skrattade. De stojade. De stimmade. De sparkade bollen till varandra utan tillstymmelse till grace eller godkännande blås från tränarstabens polerade vissla. De verkade icke förstå att det här var ett slag av blodigt allvar. Det här var en tradition som sedan många hundra år tillbaka var den yttersta av utmaningar stolta och tappra män emellan.

Denna glädje var en förolämpning. Vi varo Supporterfondens Hjältar, där ingen spelare mäter mindre än 190 centimeter över havet, där ingen torso är smalare än 120 centimeter, där ingen mage innehåller färre än åtta glänsande och välplacerade rutor.

Vi var alla av åsikten att roligt, det har man på puben, ingen annan stans. Den enda i laget som någonsin vågat dra på läpparna var Pavlo, och för det straffades han genast med en stenhårt knytnävsslag i ansiktet. Han har aldrig gjort det igen. Nu spelar han i det tragiska Blå Stadens Änglar. Hos Supporterfonden finns inget utrymme för sådan lättja. Vårt bränsle är smärta, svett och kallt, bottenlöst hat.

Matchstart. Fondhjältarna dundrar in på planen i samlad trupp, det dånar som av åska och marken skakar i takt med våra steg. Motståndets välmenande leenden ger snabbt vika och ersätts med besvärade och oroade ansiktsuttryck. Någon gråter stilla. Bra, tycker vi. Äntligen har de förstått.

Snart ljuder domaren signal. Matchen är över. Motståndet lommar av planen, förnedrade med 9-0. Ingen skrattar, ingen stojar. Gott så.
Fondhjältarna står kvar, tigande och obevekliga. Ett vanligt lag hade varit stolt. Ett vanligt lag hade varit tillfreds. Men inte vi, inte Fondhjältarna. Vi är aldrig nöjda, och för oss var detta en besvikelse. Inget annat än en tvåsiffrig seger är gott nog. Nu siktade vi på nästa match. Nästa lag som förolämpade fotbollens stolta traditioner. Ty bara den som till fullo inser allvaret i Rikets Änglar, som in i benmärgen känner sin frustande vilja att sega- är värd att möta denna stolta maskin av segeranda.

"Fotboll handlar inte om liv eller död. Det är betydligt viktigare än så."
- Bill Shankley

18 kommentarer:

  1. Kolles Korpar kom från ingenstans o lyckades me bedriften att kamma hem ett silver... förklara någon???

    SvaraRadera
  2. Grattis till segern WM!

    Lycka till nästa år alla andra!

    Älska göteborg!

    SvaraRadera
  3. vart kom fondenshjältar?

    SvaraRadera
  4. anonym

    fondens hjältar tog sig inte vidare från gruppen på grund av allvarlig fylla.

    SvaraRadera
  5. Kolles korpar var väl inga blåvittare? har aldrig sett dom på en match. Bra kämpat av Dennis Wise adepter. speciellt vänsterbacken var grym.he he

    SvaraRadera
  6. Grattis wm! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  7. Hur kan wm få ställa upp i turneringen? SKANDAL!

    SvaraRadera
  8. Jag ställde också upp i turneringen och jag är med i Baader Mainhof!

    SvaraRadera
  9. Det ryktas att wajs men firade segern genom att spöa gais firma och demolera gamle port.

    SvaraRadera
  10. Grattis WM ^^

    SvaraRadera
  11. Grattis wm! Jag höll på Supporterfonden men ni var värdiga vinnare.

    SvaraRadera
  12. Härligt wm :D

    SvaraRadera
  13. Kolles korpar dom killarna går på alla macher:P åker även på borta macher med så du har fel :p

    SvaraRadera
  14. anonym 19:07: Nä, om inte ens DU kände igen dem så lär de knappast hålla på Blåvitt. Jävla flan...

    SvaraRadera
  15. Första annonym. Jag har gått på blåvitt sedan 1990 och många av gubbarna är det lika dant. så vi kom inte alls från ingenstans. Förra året hette vi Heavy Metal Hamsters... som en liten komentar.

    SvaraRadera
  16. alla>> vi tackar och tar emot. Jävligt roligt o spela med blåvitare mot bara blåvitare. Det var jag som avgjorde finalen.. Enrico palazzo tack för idag så sys vi på nästa blåvitt match
    backa boys>> ni e för goa ni

    SvaraRadera
  17. Härligt wm! Imponerande men om jag ska vara ärlig så är jag inte förvånad. Med så mycket talang i laget kan man inte misslyckas.

    SvaraRadera
  18. Som åskådare och fotbollsälskare så tycker jag nog att Wisemens tränare ska hyllas mest och bäst. Som spelare så drog väl Gydaren Mr H det tyngsta lasset hos Wisemen i går.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.