2007/08/21

Ny Göteborgsskandal för landslaget?

LANDSLAGSUPPEHÅLL Landskamp i stan och därmed även ett kortare uppehåll i Allsvenskan. Senast det begav sig här i stan, med landskamp då (för i Allsvenskan så festar ju inte spelarna i samband med matcher, eller hur grabbar?), blev det ren kalabalik när partytrion Zlatan, Mellberg och "Chippen" drog på blåvita krökagängets favorithak Parkan utan tillstånd från landslagets allsmäktiga folkhemsprofessor. Denne pärmbläddrande fotbollsguru ställs för övrigt "mot väggen" av blåvite supporterprofilen och prästen Ingo på de svenska fansens internethem nu i veckan. Lagerbäck svarar även på Marcus Bergs landslagschanser i dagsläget med formuleringen:
- Marcus Berg har vi specialstuderat under säsongen och han har varit mycket bra i allsvenskan. Men att vara bra i allsvenskan är inte samma sak som att räcka till i landslaget. Vår bedömning är att han fortfarande står på tillväxt. Men det är klart gör han lika bra från sig i Groningen så är han väldigt intressant för oss.
Landslagets supporterklubb "Camp Sweden" bjussar dessutom på en införträff på Harrys där lite Blåvitt-bekantingar dyker upp som expertgäster, bland annat Roland "Gais" Nilsson och Pontus "AIK" Kåmark.

Zlatan behagade inte att dyka upp på träningen idag och landslagsledningen hittade snabbt på en story om hur kommunikationerna från Italien hade brustit. Det står dock ganska klart att det så jämlika och demokratiska landslaget uppenbarligen specialbehandlar vissa spelare, något man skulle komma undan med om det inte vore för deras tafatta försök att upprätthålla sin fasad av "varje spelare behandlas likadant" i bästa Stasi-stil.

Frågan är bara vad CIA-agenterna kring jänkarnas landslag tycker om sådana uppenbara terroristmetoder kring landslagsfotboll? Får vi se maskerade agenter rusa in på Scandic Opalen och kidnappa Lars-Åke Lagrell för transport med destinationen Guantanamo Bay? Det vore väl i så fall det mest humanistiska den organisationen mäktat med...

GT/Expressens rubriksättare bemödar sig
inte ens med att läsa artiklarna längre...

25 kommentarer:

 1. Frågan är ju bara vad fårskallen Rade Prica har gjort för att hamna i de blågula landslaget? Men de är klart, sånna vill Lagerbäck ha med. Killar som inte ens vågar säga flaska.

  SvaraRadera
 2. Nu är det väl inte retorik som skall avgöra om du skall ha en plats i landslaget eller inte. Däremot borde Marcus Berg ha fått chansen genom att få frågan även om han nobbat U-21 utifrån sin flytt.

  Bara genom att få frågan så hade han givervis fått en tydligare bekräftelse på att han är inzoomad.

  Men han kommer säkert att gå bra i Holland och få sin välförtjänta chans.

  SvaraRadera
 3. Spelar man i AIK räcket det ju med en hyfsad träning för att få chansen i landslaget. Men det är klart, förbundet vill väl främja grannsämja. Only in Sweden!

  SvaraRadera
 4. Häromdagen läste jag att en Ante Kovac gjorde mål för Djurgården

  SvaraRadera
 5. I love USA!!!!!!!!!!!


  duce

  SvaraRadera
 6. "anonym 21/8/07 08:34"

  I den trupp som är uttagen nu ser jag två spelare med förflutet i Solna AIK. Olof Mellberg och Erik Edman. Men du kanske tänkte mer historiskt när du pekade på "grannchansen" i landslaget.

  Att inte ge en plats åt Marcus Berg är för mig mycket förvånande....

  SvaraRadera
 7. Rade Prica vann väl skytteligan i Danska ligan förra säsongen, en liga som är bättre än Allsvenskan. Lite koll borde man allt ha innan innan man sågar en spelare.

  SvaraRadera
 8. Nu när det kommit återbud så borde de plocka in några nya unga spelare som kan få känna på det, som t.ex. Marcus Berg.

  SvaraRadera
 9. duce 09:58/ Är det du som är USA:s enda ultras?

  SvaraRadera
 10. dorian:

  Nej, men jag gillar deras politik...

  duce

  SvaraRadera
 11. duce 11:43/ Intresseklubben antecknar. Varför berättar du detta för omvärlden då? Tror du någon bryr sig?

  SvaraRadera
 12. Fick Marcus Berg spela i Groningen i helgen?

  SvaraRadera
 13. Walter PPK skrev...
  duce 11:43/ Intresseklubben antecknar. Varför berättar du detta för omvärlden då? Tror du någon bryr sig?


  Varfor berättar Frankie om sina åsikter om politik da?

  SvaraRadera
 14. Enl Lagerbäck måste man ha gjort en misslyckad karriär i Holland, vänt till Danmark och vara minst 27 år för att få vara med i Landslaget.

  SvaraRadera
 15. 12.41

  Då ska bara Berg misslyckas och sen flytta till danmark och så är han given i bredvid "The big Z" i landslaget om 6 år

  SvaraRadera
 16. att lasse tog ut dusan djuric men sket i berg är jävligt konstigt. att låta berg få spela ca 30 min mot usa skulle va perfekt för honom att känna på tempot i landslaget

  SvaraRadera
 17. anonym 12:31/ Duce kanske kan skaffa sig en egen blogg och lära sig att uttrycka sig, då kanske, kanske det skulle bli intressant att höra hans åsikt...

  SvaraRadera
 18. hur kan han säga att marcus berg inte platsar nu, fast han skulle vara väldigt intressant om han är lika bra i holland?

  SvaraRadera
 19. Holländska ligan anses väl då vara en svårare miljö att prestera i. Stänker han in många pyts där så har han höjt sig menar väl Lagerbäck.

  Vid intervjun med Kennedy ramkom det att han växy mycket av "Holländskt" spel. Du kan kolla här om du vill:

  http://www.campsweden.se/index.php?option
  =com_content&task=view&id=452&Itemid=52

  SvaraRadera
 20. Hade gärna sett Berg få chansen. Han har verkligen gjort sig förtjänt av det. Han har inte kunnat göra så mycket mer än vad han gjort i allsvenskan. Samtidigt köper jag Lagerbäcks resonemang. Allsvenskan och landslagsspel är helt skilda saker. Och med ny klubb för Berg så mår han säkert bäst av att vara kvar i Holland. Han har tillräckligt med nya saker att lära sig där.

  Att ligan i Holland håller högre klass än allsvenskan är ju givet. PSV och Ajax brukar ju hänga med bra i CL från och till. Andra lag tar sig en bra bit i uefacupen. Holland brukar leverera mängder med spelare ut till europas absoluta toppklubbar. Holländska liga har ett gott rykte. Bra för Bergs utveckling att komma till en så bra liga. Bara han hänger med i deras tempo. Men Berg är en sån klok och talangfull spelare så tror jag inte blir några problem. Groningens dyraste nyförvärv genom tiderna också. Då vet man att dom är villiga att satsa hårt på Berg.

  Att Prica och Djuric får chansen är inte så mycket att säga om tycker jag. Dom har varit med och känt på detta förut. Främst då i mindre betydelsefulla matcher som just denna match mot USA är resultatmässigt. Och som någon sa. Prica vann danska skytteligan förra säsongen. Och där finns det trots allt en hel del duktiga forwards som allsvenskan och Blåvitt säkert skulle vilja ha.

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 23. "Hudds"

  Dina argument är absolut bra och det går inte att invända mot dem. Lars Lagerbäck tror jag ungefär tänker som du. Men jag tycker ändå att det kan vara värdefullt att ge Marcus Berg erbjudandet att ansluta sig till truppen i synnerhet nu när Prica är borta. Att ge honom chansen i en fråga hade varit stärkande för unge Berg. Det kunde ha varit värt det.

  SvaraRadera
 24. ingo söderlund/ Kan bara hålla med dig om det. Hade inte varit fel att ge Berg chansen.

  SvaraRadera
 25. Träningsmatch mot USA ikväll. Tror det kan bli en svår match för oss. USA har ett bra lag om dom kommer med sina bästa spelare. Har ingen koll på vad USA kommer att ställa upp med. Men jag antar att Sverige kommer att ställa upp med det bästa vi har att tillgå för stunden. Och jag tror på blågul seger med 2-1. Allbäck och Zlatan gör våra mål.

  Men när denna tråd tar upp vårat kära landslag så vill jag ta tillfället i akt att snacka lite om vårat U21 landslag också. Det landslag som till stora delar består av blåvita spelare. Det lag och spelare som till viss del är tänkta att bli framtida A-landslagsspelare. Spelare som skall fortsätta ge svensk fotboll framgång genom att kvala in till EM och VM.

  U21 hade match igår i Halmstad mot Wales. Det blev stryk med 3-4. Nu såg jag inte matchen. Men när man läser matchrapporten på svensk fotboll.se så ser man: avslut 6-13, varav på mål 3-8, hörnor 2-7, frisparkar 13-26, offside 3-7. Ingen rolig läsning direkt. Känns som Wales vann välförtjänt? Det märkliga är att Sverige har ledningen med 3-1 efter 31 minuters spel. För att sedan tappa matchen. Det som svensk fotboll ofta förknippas med. Nämligen sitt taktiska kunnande, goda fysik och bra försvarsspel verkar som bortblåst. Bjärsa och Gustav Svensson fanns i försvaret. Vasques och Wernbloom spelade också i denna match. Det skall vara ett U21 EM i Sverige 2009. Men jag börjar bli orolig och har varit det en längre tid. Vi missade U21 VM i Holland efter att ha vunnit borta mot Serbien med 3-0. För att sedan åka på stryk hemma med 5-0. I år har 3 matcher spelats: Malta-Sverige 2-1, Sverige-Schweiz 0-0 och så nu Sverige-Wales 3-4. Detta är ju inte bra. Vad håller vårat U21 ladslag för standard? Är det bara jag som är orolig? Som jag nämnt i en tidigare tråd. Utöka allsvenskan till 20 lag. Då får mer talanger chansen till en bättre fotboll och fler matcher.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.