2007/08/05

Bengaler och stenkastning mot spelarbussen...

MIXER Pyroteknikanvändandet på Ullevi har haft en rekordlång icke-svit i vår och sommar. Där vi vant oss att det bränns både rökbomber, bengaler och hemmagjort skräp- med böter till Blåvitt som följd så har det varit närmast så "rökfritt" som Ullevi enligt skyltarna ska vara. Även om skyltarna hänvisar till cigaretter är det svårt att bedöma om det är uppmaningen från LM4 som samlat fansen till den här sviten eller om det är den lite mer aggressiva bötesbedömningen där de som bränner krävs på bötespengarna (och stängs av) som ligger till grund för utvecklingen. Hur som helst och vad man än tycker om det- pryoteknik har varit lysande med sin frånvaro på Ullevi i år...

___________________________________________________________
Läktarrådets 34 förslag för förbättring av IFK Göteborg har blivit en direkt succé hos er läsare. Under flera dagar har nya detaljer till de befintliga punkterna och helt nya förslag trillat in hos oss från er läsare. Tillsammans bildar vi läktarrådet och arbetar för att påverka Blåvitt till det bättre. Förbättring på varje område. Om de inte gör det själv- så gör vi det först och knuffar dem i en bättre riktning. Fortsätt maila in era förslag och idéer på hur Blåvitt bör arbeta till: kontakt@baraben.com så tar vi med de bästa förslagen i nästa kravlista till Blåvitt!
___________________________________________________________
Kontraktsförlängning med Stefan Selakovic i 3,5 år. Sella är idag 30 år gammal och kommer således vara 34 när hans kontrakt går ut 2010. Stefan har en hel del att bevisa framöver, trots en viss marginell uppryckning sedan han hamnade som vänster mittfältare. Att han är en go gubbe och glädjespridare på Kamratgården råder det ingen som helst tvekan om, men i det fotbollsmässiga har han varit en gigantisk flopp sedan han återvände till Sverige. Speciellt när man räknar in den sign on bonus som först låg på enorma 4,25 miljoner för att sedan växa till en skatteskuld som Kamratgården pantsattes för att föreningens skulle kunna betala.
Det knorrades rejält i många supporterled när man skrev långtidskontrakt med "Sella" men har övergivit förhandlingarna med fem år yngre George Mourad, som hade bäst målsnitt per match i hela truppen under förra året- trots långtidsskada i slutet av säsongen...
___________________________________________________________
Fredrik Risp berättar på sin blogg hur han ser fram emot ligans start i Turkiet igen. Han har som bekant varit långtidsskadad och är inte tillbaka i full trim förrän i mitten av September. Den gamle urblåvite mittbackshjälten, känd bland annat för sina klassiska dueller mot Zlatan Ibrahimovic, berättar om stenkastning mot spelarbussen från de egna fansen:
"Det var många som var besvikna efter matchen så även en del av supportrarna, som tyvärr inte alltid kan tygla sitt humör...tydligen hade det kastats en del sten mot spelarbussen efter matchen, vilket förvisso tillhör vardagen här i Turkiet men det är ändå tragiskt att det ska behöva hända!"
___________________________________________________________
Baraben.com bjussar idag på nerladdningar av:
Helsingborg hemma (10/7)
Örebro hemma (31/7)
Mjällby borta (cupmatch 2/8)

45 kommentarer:

  1. hur roligt är det att lira i turk-land med såna psycho-fans då?

    SvaraRadera
  2. tror den tysta LM4 överenskommelsen har mer respekt bland fansen än böteshotet har, helt klart. Många har ju sagt att vi inte bränner nu som ett slags LM4-bevis, för att bygga upp förtroende för klacksektionens folk...

    SvaraRadera
  3. Målsnittet blir ju inte sämre för att man är skadad i slutet på sänsongen..
    Antalet mål däremot.
    därför bör man inte skriva att han hade bäst målsnitt (så långt ok), TROTS ATT HAN VAR LÅNGTIDSSKADAD.. =)

    SvaraRadera
  4. anonym 14:57/ Han skulle ju kunnat bättra på det i den storform han var i innan skadan...

    SvaraRadera
  5. Kanske var för att Mourad var borta så mycket förra säsongen som han faktiskt hade bäst målsnitt? Utan hans skadefrånvaro kanske statistiken hade sagt något annat? Eller skall man betrakta Mourad som en pålitlig målskytt som alltid levererar mål när han får speltid? Nästa fråga man kan ställa sig är väl varför han fortfarande är kvar i Blåvitt? Han hade ju bäst målsnitt av alla i Blåvitt förra säsongen. Många klubbar måste väl vara imponerade och intresserade av att knyta till sig denna demon till målspruta?

    SvaraRadera
  6. hudds/ Du tycker alltså att Selakovic är att satsa på? Att Wallerstedt är framtiden? Pinsamt hur en del ser på fotboll, man kan ju tro att en del folk vill att det ska gå åt helvete för Blåvitt. Berg-Mourad är de enda forwards vi har just nu, snart har vi noll forwards. För inte fan kallar jag de andra vi har kvar för forwards, snarare floppwards.

    SvaraRadera
  7. Men ge dig med ditt jäkla Mourad kramande. Inte fan knorras det för att Sella fått förlängt och inte Morren. Morren är stanna fullständigt i utveckling och har dessutom uppenbarligen för höga lönekrav för det skall vara intressant.

    SvaraRadera
  8. man måste ha balans i laget, vi satsar på mga unga spelare, men det behövs ngra äldre. bengan spelar nog sista året, alex näst sista, så de är helt förståeligt att man signar selakovic. han kan spela på mga positioner i laget dessutom.

    sedan Mourad, tjaa, han vill han en lön som ingen i sverige kan matche, så det är inget att diskutera egentligen.

    SvaraRadera
  9. Groeningen ryktas visa väldigt seriöst intresse för Marcus Berg just nu, så seriöst att man vill se honom därnere redan i sommar. Vad kräver Blåvitt?

    SvaraRadera
  10. sedan Mourad, tjaa, han vill han en lön som ingen i sverige kan matche, så det är inget att diskutera egentligen.

    5/8/07 15:55


    Det där är ju skitsnack. Det är småpengar som skiljer Mourad och Blåvitt åt. Sella tjänar mer än Mourad, varför är en helt annan femma.

    SvaraRadera
  11. Sella är bättre än Mourad, han var riktigt bra sitt första år i blåvitt och han kommer att vara bra nu framöver också tror jag. Mourad han väl gjort högst ett tiotal bra matcher för blåvitt, han var helt usel under 2005 och har inte visat mycket den lilla speltid han fått i år. Han har mycket att bevisa
    Sella- Berg
    Hysen-Wernbloom /Vazques/TO/Svensson -Alex
    Ny- Bjärsa- Ragnar-Adam.

    Det är ett lag som kan vinna sm-guld och cupguld redan i år

    SvaraRadera
  12. Skickar de iväg Mourad som bosman kommer han bli riktigt bra i en anna klubb och vi får nada. Hellre ge han höjd lön och sälja honom då så tjänar vi lite på det hela i alla fall...

    SvaraRadera
  13. Framtidssatsning my ass. Mourad i form är landslagsman, Wallerstedt & Ranégie i form är mediokra div 1 spelare. Extremt märkligt detta med Mouradona, han har gjort två inhopp mot Crystal Palace och Mjällby där han gjort mål trots att han bara fått spela ett par minuter i bägge de matcherna. Wernbloom och Wallerstedt får samtidigt hela matcher utan att stänka dit dem, tvekar ens någon på att vi borde ha Mourad i vår trupp.

    SPECIELLT om vi ska sälja Berg, ska vi spela med Wallerstedt och Wernbloom på topp då eller? Sicket jävla skämt.

    SvaraRadera
  14. Vad ska man kräva för Berg är en intressant fråga med...

    SvaraRadera
  15. signaturen dorian synonym med skitsnack i kvadrat.

    Det är inga småpengar det rör sig om. Dock är det också så att Mourad länge velat röra på sig, och lismat för AIK vid flertalet tillfällen. Dock kunde inte heller de matcha hans lönekrav.

    Vad olika spelare tjänar är beroende av så mga faktorer ålder, vilken klubb de kom ifrån osv. Man blir inte klok på att jmfra lönerna i allsvenskan..

    SvaraRadera
  16. Spelar väll fan ingen roll om han varit långtidsskadad gentemot vad han har för målsnitt.
    Spela en match och gör ett mål, jävlar vilket målsnitt!

    Morren och hans attityd kan dra!

    SvaraRadera
  17. Jag kan bekräfta att just så är fallet "Laphroaig Baraben".

    SvaraRadera
  18. Sella ska vara forward.

    Sella 4 president!!!

    SvaraRadera
  19. Framtidssatsning my ass. Mourad i form är landslagsman.
    HA HA som vadå, maskot? Mourad är för lat och framförallt för långsam för att spela på topp.

    SvaraRadera
  20. När ni talar om att Mourad och Håkan inte alls står långt ifrån varandra, betyder det att Mourads krav på klausul är lögn, eller att håkan gett efter på den punkten? Låter ju på er som att det bara har att göra med lönen...

    SvaraRadera
  21. Skönt att se hur att par rasseungar sitter och hetsar mot Mourad för att han inte är blondin och heter Svensson i efternamn. Ni vet inte ett jota om hans så kallade höga lönekrav, det är ju bara patetiskt att höra lögnerna som sprids från en del stjärnor.

    SvaraRadera
  22. Vem har hetsat mot Mourad???

    SvaraRadera
  23. Anonym sa...

    Jag kan bekräfta att just så är fallet "Laphroaig Baraben".

    5/8/07 19:00


    Då vill vi höra detaljer om detta med Groeningens intresse av Marcus Berg, hur djupt involverade i Bergs karriär är man?

    SvaraRadera
  24. frankie > Ledsen men jag svarade på "Laphroaig Baraben" första inlägg som skrevs 14.46. Läste inte igenom alla och såg inte att han skrivit mer. My bad!

    SvaraRadera
  25. Hade mourad presterat bra på träningar/b-lag så kanske han fått förlängt också

    Men nu har han sprungit runt och varit ointresserad för det mesta (förutom senast mot mjällby), och inte visat ett dyft, lägg då till något krav (klausul eller oförtjänt hög lön), nej tack

    SvaraRadera
  26. Jävla idiot som påstår att man är rasist för att man tycker Mourad är lat.

    SvaraRadera
  27. fan va gött att arne erlandsen är inne här och skriver. trodde inte han gillade baraben. det sa min pappa som känner en i ifks styrelse i alla fall. mem men... jag gör det i alla fall ja hänger här jätte ofta. ha det fint alla blåvita!!!

    SvaraRadera
  28. haha älskar man inte mourad så är man rasist,. haha!!

    SvaraRadera
  29. Jävla pajas. Är man rasist för att man inte tycker Mourad förtjänar en plats i startelvan?

    SvaraRadera
  30. Permobil/ Du är rasist för att du är rasist. Ja, DU är RASIST för att du är RASIST. Hatar du kanske inte Pascal Simpson? Då är DU en sån RASIST.

    SvaraRadera
  31. Anonym 21:58/ Älskar man inte Mourad så är man inte kär. Älskar man inte MED Mourad så är man inte homosexuell. (Älskar man Gais är man trailor trash)

    Vårt anfall är ett skämt.
    Wallerstedt, Mourad, Selakovic.

    SKIT SKETNARE SKETNAST.

    SvaraRadera
  32. Vasa Allé sa...
    hudds/ Du tycker alltså att Selakovic är att satsa på? Att Wallerstedt är framtiden? Pinsamt hur en del ser på fotboll, man kan ju tro att en del folk vill att det ska gå åt helvete för Blåvitt. Berg-Mourad är de enda forwards vi har just nu, snart har vi noll forwards. För inte fan kallar jag de andra vi har kvar för forwards, snarare floppwards.

    5/8/07 15:20

    Vet inte var jag nämner att man skall satsa på Sella? Eller att Wallerstedt är framtiden? Var har du fått det ifrån? Jag nämnde väl bara Mourad vad jag själv kan utläsa från min tidigare kommentar? Jag vet att många ser stor potential i Mourad. Och det kan jag också göra. När han är som bäst är han en tillgång för Blåvitt. Men faktum är att han som många andra bara presterat under perioder. Och tyvärr är det för sällan. Vi gör ofta våra spelare till större stjärnor än vad dom är alldeles för lätt. Det räcker ofta att dom gör några bra matcher eller några mål så är dom plötsligt höjda till skyarna. Vasques är väl det senaste exemplet? Ett riktigt konstmål och sen blev han kung. Man måste ju göra en hel säsong där man är framträdande i laget. Några enskilda matcher är inget man kan luta sig tillbaka på. Att Mourad nu gjort mål i en träningsmatch samt ett cupmål mot Mjällby som deras målvakt borde ha tagit har jag svårt att värdera. Vad Mourad vill ha för att skriva på ett nytt kontrakt vet jag inte heller. Men jag antar att han vill ha något som Blåvitt inte anser att han är värd. Tydligen verkar ingen annan klubb heller vara så där grymt intresserade just nu. Och det kan jag förstå. Mourad har inte presterat tillräckligt för att en massa klubbar skall vara och rycka i hans namnteckning. Riktigt bra spelare har inte problem att få ett nytt kontrakt.

    Sella har skrivit nytt kontrakt. Men det har väl ingenting att göra med Mourad? Det innebär väl inte att man kan skriva kontrakt med Mourad också? Mourad har väl blivit erbjuden ett kontrakt?

    Jag kan absolut hålla med dig om att Mourad bör få chansen bredvid Berg på topp. Vi måste hitta ett bättre alternativ tillsammans med Berg. Någon som också gör lite mål och som kan samarbeta med Berg. En forward helt enkelt. Tyvärr är väl chansen stor att Berg lämnar oss till nästa säsong? Kanske redan mitt under denna säsongen? Då ser jag ingen som kan fylla hans lucka i dagens trupp. Varken Sella, Walle eller Mourad. Sella är ju numera inte forward heller. Jag ser också gärna att man ger Gerba en chans. Man har trots allt satsat en del pengar på honom. Nu har jag ingen koll på vilken form han befinner sig i. Jag utgår ifrån att man är ute och letar efter alternativ på marknaden. Forwardsbesättningen bör förstärkas. Idag har vi bara Berg som är att lita på. Övriga är bara stora frågetecken som man kan hoppas bli utropstecken.

    SvaraRadera
  33. Säkert bra Hudds, men för långt för att man ska orka läsa...

    SvaraRadera
  34. Hudds: Glöm inte kocken, Ranegie!

    SvaraRadera
  35. Hudds och såna som snackar om att Mourad varit bra i perioder, kan det KAAAANSKE ha något att göra med de två skador och det utlån han varit på? När han varit i full trim har han varit bra nästan hela tiden.

    Jag minns dock inte en enda period som några andra av våra forwards visat framfötterna? Ska man låta Mourad gå som bosman borde man väl sparka Wallerstedt för ren uselhet.

    SvaraRadera
  36. Senaste anonym: Jag håller med om att Walle inte varit bra, men han kämpar iaf. George "Slow motion" Mourad är usel och kämpar inte ens. Börjar han kämpa lite kan vi ju diskutera vem som ska kickas...

    SvaraRadera
  37. Anonym 00:40/ Jajaja Mourad kämpar inte hahaha, han har på de inhoppen gjort med konstruktivt anfallsmässigt med flera tunga skott, två mål osv än Wallersted gjort på hela säsongen. Pinsamt att ens jämföra dem. Wallerstedt är ingen fotbollsspelare, han är en traktor.

    SvaraRadera
  38. Jonas "John Deere" Wallerstedt

    Vafan Mourad har divalater, inget snack om det.

    SvaraRadera
  39. Risp är van sedan tiden i blåvitt med hetska fans..
    Något som han minns är säkert till exempel 2002:
    Sönderskurna däck på sin bil (2002)+ div. hot.

    SvaraRadera
  40. Bränningen ligger nere ett år, men vi är många brännings sugna Supras/Ultras som bara väntar på nästa säsong då ska det brännas!

    SvaraRadera
  41. alla som brän ner är töntaaaar

    SvaraRadera
  42. Anonym sa...
    Hudds: Glöm inte kocken, Ranegie!

    6/8/07 00:05

    Helt sant. Det är en forward. Och han har inte riktigt fått chansen. Synd att han gick och skadade sig. Och med ett år i allsvenskan kanske han kan ta ett stort kliv till nästa säsong? För det lilla jag sett i år har inte övertygat mig. Men det är klart det är skillnad i tempo på division 2 och allsvenskan. Får hoppas han kan komma igen och anpassa sig till allsvenskan. Ranegie är inte på något sätt ointressant. Jag har förhoppningar på honom. Sen hur långt han kan gå är för mig svårt att säga. Ännu ett frågetecken som man vill ändra till utropstecken.

    Hoppas inte detta blev för långt nu för en tidigare anonym?

    SvaraRadera
  43. Anonym sa...
    Hudds och såna som snackar om att Mourad varit bra i perioder, kan det KAAAANSKE ha något att göra med de två skador och det utlån han varit på? När han varit i full trim har han varit bra nästan hela tiden.

    Jag minns dock inte en enda period som några andra av våra forwards visat framfötterna? Ska man låta Mourad gå som bosman borde man väl sparka Wallerstedt för ren uselhet.

    6/8/07 00:15

    Mourad har gjort 14 mål på 60 matcher över 4 säsonger i allsvenskan. 2004 gjorde han 7 mål på 23 matcher. Riktigt bra för en debutsäsong. 2005 gjorde han 3 mål på 23 matcher. Kanske inte lika imponerande? Efter det har han inte gjort så mycket matcher eller mål. Detta är ju bara statistik från SVFF hemsida. Men det är ju trots allt fakta.

    Visst har han varit utlånad och skadad. Men det hjälper ju inte. Och vad säger att han inte blir skadad igen? Och vad säger att han helt plötsligt skall skall börja ösa in mål? Han har aldrig öst in mål. 2004 med 7 mål imponerade på mig med tanke på att det var hans första säsong i allsvenskan. Då hade han bra med speltid. 2005 trodde jag mycket på honom. Han fick förtroendet men levererade inte de mål man hade förväntat sig. Man kan inte säga att detta är en forward som haft någon lysande karriär? Han har potential när han är som bäst. Men den potentialen finns där för sällan rent statistiskt.

    Vet inte varför vi skall blanda in övriga forwards ihop med Mourad och hans eventuella bosman flytt från Blåvitt? För mig får Mourad gärna vara kvar. Och det får han säkert för Mild också. Men han får inte bestämma själv vad som skall vara med i hans kontrakt. Mild har ju gett Mourad ett förslag som Mourad tackat nej till. Vet inte riktigt vad du vill man skall göra?

    Walle har sedan 2004 gjort 63 matcher och 15 mål. Då spelade han i GIF Sunsvall 2004-2005.

    Kan hålla med om att Mourad känns mer intressant att behålla. Men nu är det som det är. Vad som händer med Walle efter denna säsong vet jag inte? Han kanske får sparken? Något större förtroende från tränarna i Blåvitt har han i alla fall aldrig haft.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.