2007/08/09

27 miljoner skäl att välja Holland

SILLY SEASON Marcus Berg var nere hos holländska Groeningen på blixtvisit i veckan och fick med sig ett kontraktsförslag hem att fundera över. Baraben.com kan idag avslöja att Marcus Berg har 27 miljoner skäl att fundera över en flytt.
- Groningen vill ha mej så fort som möjligt, säger Berg till Göteborgs-Posten,

27 miljoner kronor. Det är supersumman som utgör det totala kontraktsvärdet som Berg erbjudits. Enligt Baraben.com:s källor skulle Marcus Berg bli en väldigt rik man om han flyttade söderöver. Utöver 4,21 miljoner kronor om året ska Berg få en sign on bonus utöver match- och målklausuler som gör att det totala kontraktsvärdet kan gå upp till cirka 27 miljoner svenska kronor.

I jämförelse till hur IFK Göteborg för över ett decennium sedan sålde Anderas Andersson till AC Milan för 30 miljoner kronor blir Groeningens bud till Marcus Berg troligtvis det största kontraktserbjudande en blåvit spelare någonsin erbjudits för att flytta utomlands.

- Det var bra därnere, bättre än väntat, sa han efteråt. Klubben verkar ok, ungefär som Blåvitt socialt och den nya arenan är väldigt fin, säger Berg till Göteborgs-Posten idag.

Samtidigt kan vi på Baraben.com avslöja att IFK Göteborg jagar ersättare till Berg på bred front. Tidigare i veckan talade vi om föreningens intresse i en spelare med meriter från en européisk toppklubb och Champions League. Nu kan vi avslöja att den här spelaren hade turkiskt ursprung och blev intressant för GöteborgsKamraterna efter ett tips från före detta blåvite spelaren Fredrik Risp som kontinueligt tipsar om spelare från sin region till IFK. Spelaren som man studerade nu var en anfallare med förflutet i Galatasaray, en spelare som nu dock verkar ha skrivits av.

36 kommentarer:

  1. Hakan Sükür? ;)

    SvaraRadera
  2. anonym 16:41/ Du har missuppfattat, Hakan jobbar som sportchef i IFK.

    SvaraRadera
  3. "Supersumman" ? :) Ni blir mer och mer lika kvällstidningarna.

    Är det inte bättre att du erkänner att du gärna skulle vilja arbeta på Aftonbladet? Det är inget fel i det. Men det blir löjligt när ni alltid ska klanka ner på dem men håller samma nivå själva.

    SvaraRadera
  4. Stanna Berg!! Holland är bara skit ändå!

    SvaraRadera
  5. anonym 16:51/ Om du läser oftare på Baraben förstår du snart att de brukar driva med kvällstidningsretoriken i sina texter. Därmed bör man ha det i åtanke, man väljer nog medvetet sådana formuleringar för att anspela på hur kvällsisarna formulerar sig i samma ämnen...

    Sedan kan man väl tillägga även att man skriver att det ingår match och målbonusar i summan, vilket gör att Baraben troligtvis räknat ut ett ungefärligt maxpris som Groeningen kan få betala för Berg, men att han troligtvis aldrig får ut hela den summan sedan, om han nu inte lyser under hela sina 5 år därnere. Chansen är väl att han inte ens sperlar 5 år i klubben och då aldrig ens kommer upp i 20 miljoner. Inte för att det är småpengar, men ändå.

    SvaraRadera
  6. Vänta ett eller ett och ett halvt år och stick till Lazio istället!!

    SvaraRadera
  7. Några Tips.....

    Lag: Stocka IF
    Namn: Johansson
    Position: Anfallare
    Trolig övergångssumma: Gratis
    Just nu: 12 mål på 7 matcher.
    Johansson har dock sagt att han ska lägga telefonen i kylen över sommaren.

    Sunderland.

    Namn: Robbie Fowler
    Klubb: Liverpool
    Position: Anfallare
    Trolig övergångssumma: Gratis
    Robbie Fowler kommer lämna Liverpool efter säsongen.

    Sheffield Wednesday.

    Chris Brunt, mf, efter 10 mål och 12 assist är det inte konstigt att Brunt blir intressant för större klubbar.

    SvaraRadera
  8. en som vet/ Iofs förutsätter det ju att Berg stannar kontraktstiden ut och dessutom får förtroende att spela från start till slut för att han ska kunna få ut maximalt från kontraktet, men det är ju inte småpengar det handlar om även om så inte blir fallet. "Risken" är ju att bli såld vidare om det går bra dessutom...

    anonym 16:51/ Vi kaaaaanske använder sådana formuleringar liiiiite medvetet för att driva med de herrar som till vardags sitter och läser vår sida och har anställningar på de nämnda tidningarna. Kanske... ;)

    SvaraRadera
  9. anonym 17:07/ Fowler är väl redan klar för Cardiff? Ordföranden där (Ridsdale) köpte ju honom till Leeds en gång i tiden med...

    SvaraRadera
  10. Fick inte risp ett kontrakt värt 40 miljoner? Eller räknas bara från blåvit och ut? orkar inte läsa om texten

    SvaraRadera
  11. anonym 17:14/ Man menar nog bästa kontraktet någon fått när man lämnat blåvitt ja...

    SvaraRadera
  12. http://fotbollskanalen.se/566950.html

    SvaraRadera
  13. Frankie: det tror jag inte. Vi vet alla att din innersta dröm är att få arbeta som journalist.

    SvaraRadera
  14. anonym 17:29/ Han arbetar redan som journalist, fast inte tidningsjournalist. Han brukar synas på olika kulturevenemang den gamle räven.

    SvaraRadera
  15. Haha, förövrigt finns det ju en gammal klassiker inför Turkiet - Sverige i kvalet till VM 2002 (tror jag det va).

    Dom intervjuar en turkisk supporter på stan och frågar om han känner till några svenska spelare;

    "Ja, Hakan Mild är väl halvturk va ?"

    SvaraRadera
  16. jag vill åka i Glenns buss!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  17. Tidigare i veckan talade vi om föreningens intresse i en spelare med meriter från en européisk toppklubb och Champions League.

    Nej, det verkar inte så.

    SvaraRadera
  18. Ska ni inte lägga ut gifle matchen? Vill se det\dom omtalade målen.

    SvaraRadera
  19. Vad gör IFK medan Marcus Berg tänker?
    - Ingenting, svarade Håkan Mild.

    ja lägg gärna ut gefle-ifk på tpb

    SvaraRadera
  20. Intressant att en del folk hellre diskuterar Frankie än Berg, hallå eller.

    SvaraRadera
  21. "proff"

    Rätt tanke om Berg försvinner!
    "Han ska vi ha"!

    SvaraRadera
  22. tror säkert Oremo hade gjort det bra som ersättare för Berg men förmodligen hade han blivit så dyr så att det knappt varit mödan värt. Tyvärr har det ju blivit så att det numera är omöjligt för en lovande svensk spelare att byta upp sig inom allsvenskan (är övertygad om att det gynnat t ex Oremos utveckling att göra ett par säsonger i blåvitt) utan istället hamnar de hos europeiska "giganter" som sunderland och heerenven... Sen kan man ju också fråga sig vad Berg ska göra i en holländsk småklubb? Våga visa kyla och tacka nej till de första miljonerna för att istället satsa på ytterligare utveckling med Rehn o gubbarna för att sedan ta ett kliv i stil med det Ljungberg gjore för ett par år sedan.

    SvaraRadera
  23. Det (enda) som är bra om han nu går till Groningen, är att han får ett 5 års kontrakt. Vilket vilket gör han dyrade när han säljs om 'ett år' igen. = mer pengar till blåvitt.

    SvaraRadera
  24. 10 % inte illa för torsby.

    SvaraRadera
  25. Träffa en av de yngre spelarna på badet nu på em. Marcus har inte skrivit på än, tvekar. Som de flesta av oss hoppades han Marcus är kvar men samtidigt ansåg han att pengarna var rätt även för Blåvitt. Med tanke på han i stort sett är en egen produkt, inte "inköpt". "Bra deal för föreningen"

    SvaraRadera
  26. stanna säsongen ut, fortsätt att vräka in mål, vinn SM-Guld. Sedan kan du gå för 50mkr och ett bättre personligt kontrakt med en rejäl sign on bonus. Vet inte hur grabbens kontrakt ser ut nu, men blåvitt kan väl ge honom ett par millar nu för att stanna kvar över säsongen. Alla vinner, Berg kan sluta flämta över pengarna och ta det lite lugnt, blåvitt kan prestera serien igenom och värdet på Berg ökar. Han får göra en A-landskamp osv.

    Det kommer fler transferfönster, och han har mycket kvar att lära sig i allsvenskan.

    Så stanna kvar.

    SvaraRadera
  27. Jag hoppas verkligen att Berg stannar, men tänk om han skulle bli skadad nu under hösten, då är han inte värd ett öre. Tror han tar det säkra före det osäkra, jag tror inte det kommer hända men det skulle kunna.

    SvaraRadera
  28. vem hade sagt: "det är ett enkelt val"

    SvaraRadera
  29. Det går ju rykten om att Ijeh vill tillbaka till Gbg. Är han helt körd för oss? Han skulle ju nästan kunna vara en fullgod ersättare till Mackan och kanske funka bättre i vårt nuvarande spel. Vi behöver ju inte ens ge en gåva denna gången för att få honom, utan kan ta det ur klubbkassan.

    Revansch för Ijeh P!

    SvaraRadera
  30. Värva Daniel Larsson också! Skeppa av tjockis-Gerba så har vi en intressant forwarduppsättning.

    SvaraRadera
  31. Vilka rykten om Ijeh? Tell me. Den killen vill jag ha tillbaka, i rätt skostorlek vill säga!

    SvaraRadera
  32. Angående riskkapitalbolaget, hur mycket av pengarna som de får går tillbaks till nya spelarköp och hur mycket tar de ut i vinst för lyckad investering?

    Efter som man hör att bolaget och IFK delar lika på vinsten. Skulle ju vara en otroligt dålig affär om de kan plocka ut hela sin del som vinst utan att en del av de pengarna görs tillgängliga för vidare spelarinköp.

    Någons som har insikt i hur detta bolag kommer fungera?

    SvaraRadera
  33. Bättre om han skulle stanna och utvecklas i IFK. Då hade man åtminstone kunnat få mer pengar för han på sikt. Bara ett par reflektioner :/

    SvaraRadera
  34. Hade gärna sett Ijeh i Blåvitt igen. Men värva en playmaker också. Vi måste ha någon på mitten som kan leverera pass till forwards. En Georghe Hagi kopia hade varit grymt. Vilken fatastisk spelare det var.

    SvaraRadera
  35. Hudds: Det där inlägget kräver ett avdammande av ett klassiskt citat:

    Journalist: "Vem skall passa Ijeh?"

    BoJo: "Han som har bollen."

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.