2007/08/15

Baraben avslöjar: Mourad ersätter Berg mot Djurgården!

BARABEN.COM AVSLÖJAR Enligt Barabens källor startar George Mourad istället för Marcus Berg i morgondagens seriefinal mot Djurgårdens IF. Detta innebär att inga ytterligare förändringar eller rokader görs inom laget, "Mouradona" går helt enkelt in som ersättare till Berg på en anfallsposition.

Mourad, långtidsskadad i våras och fortfarande inte överens med Håkan Mild och IFK Göteborg om den kontraktsförlängning han själv hävdar att han vill ha med föreningen, ersätter därmed Berg istället för Wallerstedt eller Selakovic. Hela startelvan till morgondagens match mot Djurgården blir därmed:

------------------------------Bengt Andersson--------------------------
Adam Johansson-Mattias Bjärsmyr-Ragnar Sigurdsson-Hjalmar Jonsson
Niclas Alexandersson---------Gustav Svensson---------Stefan Selakovic
--------------------------------Tomas Olsson---------------------------
--------------Pontus Wernbloom----------George Mourad--------------

Blåvitt satsar därmed på ett väldigt nickstarkt anfallspar, där en av de direkta nycklarna till framgång lär bli hur mycket boll som Niclas Alexandersson, med sitt fenomenala inläggsspel, får under matchen. Djurgården kommer med all sannolikhet att försöka skära av "Alex", en intressant kamp som kan avgöra vem som går segrande ur denna seriefinal.

Tills sist kan vi berätta att Ali Gerba för första gången i år kommer med i en Allsvensk trupp! Gerba som gjorde mål i U21-laget i den gångna veckan får nu för första gången sedan sin lånekarusell eventuellt chansen att hoppa in i Allsvenskan för IFK Göteborg! Strikern som haft en hel del framgångar i landslaget (förvisso mot blåbärsnationer) återvände nyligen till föreningen och bedöms nu vara fit for fight att slåss om en plats i elvan.

43 kommentarer:

  1. 30% procent chans att han startar
    i morgon då. Länge sedan avslöjanden om startelvor stämde på denna sida.

    SvaraRadera
  2. anonym 11:48/ Pajasstämpeln på dig blir ganska kraftig med tanke på att vi avslöjade helt korrekt startelva, först av alla, mot Örebro hemma- den 30 Juli. Då avslöjade vi hur Wernbloom skulle gå in och ta en forwarsplats och hur vi skulle formera övriga laget. Det var för tre veckor sedan, ska jag rabbla fler korrekta exempel för dig kanske? Clown.

    SvaraRadera
  3. Hur smart är det att avslöja en startelva egentligen? Motståndarna tackar och tar emot...

    SvaraRadera
  4. Anonym 11:56> Vadå? Valencia kunde släppt sin startelva sju år innan gårdagens match. Ellos hade ändå inte haft en suck.

    SvaraRadera
  5. anonym 11:48/ Vi hade fel om startelvan en gång. Den gången hade vi dessutom rätt då när artikeln skrevs, då Stefan Rehn och Jonas Olsson tvingades ändra i startelvan under matchdagen varpå vår intel blev gammal. Så kryp in i ditt lilla hål igen med ditt patetiska gnäll.

    SvaraRadera
  6. är andres petad eller skadad...? inte med i truppen vad det verkar

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...

    Hur smart är det att avslöja en startelva egentligen? Motståndarna tackar och tar emot...

    15/8/07 11:56


    Tror du motståndarna bygger sitt spel kring den startelva vi har? I så fall skulle de ju skicka spioner för att kolla på våra träningar inför match, vi tränar ju specifikt för att möta Djurgårdens taktik nu i veckan före och det är öppen träning för allmänheten. Klart man anpassar sig efter laget, men inte specifikt efter varje spelare, då måste det vara någon/några stjärnor man vill hålla koll på. Tycker inte Mourad (eller Gerba) faller in i den kategorin direkt. Nu får Mourad årets första chans, bevisa att du är värd ditt kontrakt eller skriv på det som väntar på dig!

    SvaraRadera
  8. Belägringsfotboll imorgon då, känns väl inte helt klockrent mot ett så pass fysiskt lag...

    SvaraRadera
  9. alla heter george i göteborg!

    SvaraRadera
  10. Suck, ett anfall utan anfallare. Snacka om att DIF är favoriter i morgon.

    SvaraRadera
  11. Bra att de inte börjar plocka in en halvskadad Vasquez till vänster och upp med Sella i anfallet, för mkt kringhoppande kan störa rytmen i laget och ta bort det självförtroende som vi har en fördel av. Om Tomas gör en sån match som mot Kalmar ser det bra ut, där var han bäst på plan.

    SvaraRadera
  12. Anonym 12.08:
    Jag spelar förvisso bara i div 2 men min erfarenhet är att man är mycket intresserad av vilka som spelar, inte minst i anfallet. Om Mourad och PW spelar på topp lär dif prata om att hålla linjen högre upp än om ex Sella och PW spelat ihop. Med två targets på topp lär inte uppspelsinstruktionerna vara att slå på djupet....

    Nu tror jag inte att dif är här inne och läser men vad jag ville poängtera är att visst fan är motståndarna intresserade av startelvan...

    SvaraRadera
  13. anonym 12:25/ Ja, intresserade är man väl alltid, men man bygger ju inte sitt spel kring motståndarens startelva. I så fall skulle man ju ha ett nytt spel i varje match, vissa moment går man ju igenom beroende på vilken motståndare man har men i grunden gör man ju det utifrån sitt eget grundspel och inte vilken startelva motståndaren kommer med...

    SvaraRadera
  14. ioi: Precis, men de små detaljerna är ofta matchavgörande. "Hur väl man lyckas stänga en viss kant" eller hur "väl man lyckas styra motståndarnas uppspel" osv. Man ska inte underskatta detaljer, inte minst i en så taktikstyrd serie som Allsvenskan.

    SvaraRadera
  15. Baraben är en bra blogg så här kommer ett tips om en skön blogg jag läste i morse.

    http://balkanfc.sportsblogg.se

    SvaraRadera
  16. Anonym 12:25: Det där taktiksnacket skulle de ju mycket väl kunna ha i omklädningsrummet minuten innan de går ut för avspark. Det är ju inte direkt att de skall komma på en taktik som kräver 36 timmar tankeverksamhet bara för att det blir George och inte Walle som startar i morrn.

    Och om det nu var så EXTREMT viktigt för Dif att veta, kunde de ju skicka en scout till träningen idag och få ut samma information som Baraben.

    Det är inte direkt statshemligheter som Baraben fått nys om i det här fallet.

    Storm i ett snapsglas.

    SvaraRadera
  17. Hur svårt är det att avslöja startelvan efter morgonens träning där blåvitt bjuder in alla för att ställa frågor till spelare och ledare, och där tränarna "avslöjar" startelvan för de närvarande.

    Sluta försöka hävda er BB.

    SvaraRadera
  18. stRiker heter det väl ändå?

    SvaraRadera
  19. Jag var också på k-gården imorse sa...

    Hur svårt är det att avslöja startelvan efter morgonens träning där blåvitt bjuder in alla för att ställa frågor till spelare och ledare, och där tränarna "avslöjar" startelvan för de närvarande.

    Sluta försöka hävda er BB.

    15/8/07 13:07


    Före alla andra. Därmed ett "avslöjande", sticker det i ögonen att du är sist på bollen i din morgontidning mister Härd? Världsrekord i lipande.

    SvaraRadera
  20. "oooh zeeeroztar oh zeeeroztar oohohoo he is a smallsint man oooh zeroztar oh zeroztar, he thinks he kan gnälla oh..."

    (melodi: "Moviestar")

    SvaraRadera
  21. jag var också.../ Hahaha, att du orkar.

    SvaraRadera
  22. hat/ åtgärdat. tack för påpekandet.

    SvaraRadera
  23. fan va jag hoppas att mourad sänker de där jävla djurgårdarna.

    SvaraRadera
  24. Andres verkar iaf vara med i truppen enligt officiella.

    SvaraRadera
  25. Go Ali G Go ... Go Ali G Go ...

    SvaraRadera
  26. Gerba fick aldrig chansen

    SvaraRadera
  27. Sicket jävla gnällade det var här då. Som IFKare är detta intressant, fortsätt posta sådant och skit i alla gnällrövar.

    SvaraRadera
  28. tumppigo/ Är väl i vanlig ordning ett par jantelagspajasar som vill hetsa och skrika när de är anonyma. de kan dra åt hevlete, BRA JOBBAT BARABEN!

    SvaraRadera
  29. Pictures of Berg in Groningen:

    http://www.fcgroningen.nl/index.php?page=nieuws.php?ID=9107&type=1

    SvaraRadera
  30. Jag tycker ni ska ta er en titt på en riktig stad istället.
    Var med och tävla om en trisslott, äg Stockholmarna på deras eget område, så att säga-
    VÄLKOMNA!

    SvaraRadera
  31. Åter i jävla gen. Vafan måste ni barabenare hela tiden gå in och förklara er för så fort ni får mothugg. Ni beter er ju som 14-åringar. Eftersom ni är förmedlaren står det ju fritt att kommentera. Att ni ens bemödar er argumentera emot gör det bara patetiskt. Särskilt när ni har rätt, då finns ju ännu mindre anledning att ödsla space på det. Hur gamla är ni?

    SvaraRadera
  32. gött me Gerba, vad jag minns så var han ruskigt snabb, kan ju va nåt kanske

    SvaraRadera
  33. il professore/ hur patetiskt gör det dig när du går in för att kommentera hur någon annan kommenterat det som kommenterats osv? Störst loser på internet?

    SvaraRadera
  34. Jag håller med professorn.

    Hur kan ni bli så förbannade bara för lite mothugg. Jag läser den här bloggen med stor tillförsikt, men tycker ni sjunker lite ibland när ni kallar läsare/skribenter för clowner, idioter(ej denna gång, jag vet) och pajaser. Känns bara onödigt.

    SvaraRadera
  35. Ali gerba snabb? dagen skämt eller?

    SvaraRadera
  36. Lite synd att det skall bli sånt tjöt om startelven. Och då menar jag om hur vida det är svårt att lista ut vilka som startar eller inte. Baraben släppte väl startelvan för att vi skulle få chansen att diskutera och tycka till om den?

    Tycker Mourad har gjort sig förtjänt av en chans från start på topp. Han har inte imponerat så mycket på mig i de inhopp han gjort. Hans senaste match med målgörande pass till Bjärsa var dock riktigt kul att se. Mourad har främst varit som en offensiv mittfältare i och för sig. Och det kanske är så att han kommer att fungera som en mer släpande forward idag? Men han har sett tung ut i benen tycker jag. Samtidigt är det inte lätt att få komma in med 10-15 minuter kvar och visa så mycket. Hoppas vi får se lite snabbare fötter på Mourad när han nu får chansen från start. Lycka till ikväll Mourad!

    Räknar med blåvit seger ikväll. Man har gott självförtroende och spelar hemma. Seger ikväll så har vi samma poäng som DIF. Förlust och vi är 6 poäng efter. 6 poäng skulle vara svårt att plocka in på de återstående omgångarna. Sen har inte DIF imponerat på mig spelmässigt. Och jag har sett dom ett antal gånger i år. Det är ett hårt jobbande lag. Det gäller för oss att inte slarva i uppspelsfasen. Inget drällande på mitten tack. DIF kommer troligtvis försöka sätta press på oss högt upp och satsa på snabba omställningar. 2-1 till Blåvitt. Mourad får gärna göra en bra match och något mål.

    SvaraRadera
  37. Gaska upp dig laphroaig och var inte så sur.

    SvaraRadera
  38. fan va gött att george för chansen! tror han gör en repris på den klassiska bajenkrossen ikväll.

    och med tanke på alla arbetslösa gaisare som jobbar 8 timmar om dan med att lägga idiotiska inlägg här på baraben, så vill jag i alla fall tacka för förhandsinformationen, som är högst intressant för den stora majoritet av oss blåvittsupportrar som INTE var på senaste träningen.

    för övrigt skönt att man ger ali g en chans på bänken iaf. har vi lagt ut pengarna så bör han iaf få chansen att visa upp sig.

    nu håller vi tummarna för en rejäl förnedring av östermalm!

    SvaraRadera
  39. Jag hade mkt hellre sett Sella på topp ihop med Mourad och Eldin som vänster mittfältare. pontus är bra att slänga in när ngn mittfältare eller anfaller blir trött då han köttar hyfsat bra...

    MVH
    En som skulle ha tippat 500 bagare på IFK vinst om sella varit på topp

    SvaraRadera
  40. Bara så ni vet läser många diffare på denna sida, även högt uppsat diffare... inte mindre inför denna match.

    Bra att släppa startelvan. Nu vet de att vi bara spelar med targetplayers på topp och kan forma spelet efter det.

    Tack baraben!

    SvaraRadera
  41. anonym 14:54

    eldin är inte uttagen i truppen.
    han hade väl problem med ljumskarna eller vad fan det var

    SvaraRadera
  42. http://marcusberg.web-log.nl/

    SvaraRadera
  43. Jaha, då bevisades det att DIF utnyttjade situationen. Tack för att ni publicerade startelvan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.