2007/08/11

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det är inte ofta man sitter med så kluvna känslor som jag gör just nu, trots 5–0 borta mot erkänt svårspelade Kalmar. Det är å andra sidan inte heller så ofta som Blåvitt vinner med 5–0, och det är än mer sällsynt att man säljer spelare för mer än en back läsk och ett par påsar grillchips. Egentligen borde jag skita i att säga följande just efter en storvinst och hållen nolla, så det gör jag nog också vid närmare eftertanke. Det är fritt fram att spekulera i vad.

Kalmar FF, borta
5 poäng: Marcus Berg - Smack. Bonk. Box. Pang. Svosch. Så var han försvunnen. Och jag har fortfarande gråten i halsen. Lycka till i Holland, Mackan!
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - [Infoga valfri standardmotivering för utdelade poäng till Ragnar här].
2 poäng: Övriga - I dag frångår jag alla principer och ger alla övriga som spelade två sköna poäng. Det förtjänar dem.
1 poäng: Marcus Berg - Fy fan vad han är bra!

Totalt efter 17 omgångar
1. Marcus Berg - 37 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 30 poäng
3. Thomas Olsson - 21 poäng
4. Niclas Alexandersson 18½ poäng
5. Andres Vasquez - 14 poäng
6. Gustav Svensson - 11 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 10 poäng
8. Pontus Wernbloom - 9½ poäng
9. Bengt Andersson - 8 poäng
9. Stefan Selakovic - 8 poäng
11. Jakob Johansson - 7 poäng
11. Jonas Wallerstedt - 7 poäng
13. Adam Johansson - 6 poäng
14. Erik Dahlin - 5 poäng
14. Hjalmar Jonsson - 5 poäng
16. Eldin Karisik - 4 poäng
17. Jonatan Berg - 3 poäng
17. George Mourad - 3 poäng
19. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng

20 kommentarer:

  1. Kom igen nu, ligger du med Ragnar?
    Okej han har varit hur bra som helst i år men nu när Bjärsa e minst lika stabil och dessutom gör sitt första mål kan väl för fan han få den platsen

    SvaraRadera
  2. permobil/ Jag har ju skrivit det förut, att hade jag varit bög hade jag nog försökt få till det med Ragnar, ja.

    SvaraRadera
  3. men den klockrena brytningen ragnar gör kan ha varit avgörande för hela matchen..så nog förtjänar han det..

    SvaraRadera
  4. feldgrau: Haha. Okej med det svaret får du all rätt i världen att sätta en trea på Ragnar (och inte på Bjärsa)

    SvaraRadera
  5. För övrigt så förtjänar TO också bättre betyg. Liksom Wernbloom, och Sella, och Gurra, och... Det är störst omöjligt att välja ut fyra spelare som ska få poäng. Antingen är det för många att välja bland, eller så är det för få att välja bland.

    SvaraRadera
  6. Du får väll utöka till Feldgraus 25a eller nåt

    SvaraRadera
  7. Du tänkte: "Hur fan ska det gå utan mackan?"

    För övrigt så ser Ragnar ut att kunna vara jäkligt bra i sängen, också...

    SvaraRadera
  8. anonym 21:01/ Nej, det var faktiskt inte det jag tänkte. Men nu när du säger det så...

    Ragnar håller nog för övrigt världsklass på allt han gör.

    SvaraRadera
  9. Går ju inte att säga annat än att Ragnar var grymt bra idag. Dessutom kompletterade mittbackarna varandra bra, något som var lite problem med i början av säsongen. Jag skulle vilja plussa för Gustav som jag också tucker gjorde en kanonmatch ihop med Olsson. Får vi se det första målet snart Gustav?

    SvaraRadera
  10. anonym 21:05/ Gurra gjorde ju faktiskt mål redan förra säsongen, hemma mot Elfsborg.

    Ragnar däremot, där har vi en kille jag vill se göra sitt första mål. Vilket glädjefnatt han kommer få.

    SvaraRadera
  11. feldgrau:

    Det har du rätt i. Konstigt att jag glömt det målet då jag såg matchen på plats. Gustav spelade vänsterytter och Landeberg var sur på Erlandsens uttagning.

    SvaraRadera
  12. Jag kräver en intervju med Glenn! :)

    SvaraRadera
  13. kan ingen komma med lite info om hur/varför Glenn Hajsen fanns i klacken i kalmar....

    SvaraRadera
  14. Ser det inte lite dumt ut att hjalle har 5 poäng? :S

    SvaraRadera
  15. Tycker du inte framhävde Olsson fina match. Tycker han borde fått en femma. (Vilket han skulle om det inte var bergs avskeddsmatch)

    SvaraRadera
  16. Många bra i laget men Gustav Svensson den som alltid finns där med skitjobbet. Övriga gör de spektatulära insatserna men Gustav är arbetshästen. Han växer med varje match, en blivande storspelare

    SvaraRadera
  17. Ragnars brytning på Ingelstens friläge är egentligen värd en 5a bara den...

    SvaraRadera
  18. Intervju med Glenn nu!!!!!!

    SvaraRadera
  19. Tycker Adam är sjukt overlooked här på Feldgraus femma..

    SvaraRadera
  20. Inte äns lätt att dela ut poäng när man vinner med 5-0. Resultatet imponerar stort. Tycker dock att det såg lite virrigt ut i försvaret på några av Kalmars hörnor. Var livrädd så fort Kalmar fick hörna. Sen vems fel det är/var vet ju inte jag. Men är inte Ragnar en av de som är stark på huvudet? Man missade i markering på en av Elm bröderna vid ett par tillfällen. Nu gick det ju vägen. Men allt är inte så bra som många verkar tycka. Vi har ju maximal utdelning i stort sett. Och det imponerar ju oerhört. Men visst kan spelet ute på planen bli bättre? Och visst kan organisationen i försvaret bli bättre?

    Kalmar är ju också riktigt tafatta. Man förstår ju att Nanne är riktigt butter efter matchen. Nu vill jag inte säga att Blåvitt inte var bra. Men man kanske inte skall dra för stora växlar av denna segern?

    Berg får min 5:a. Han gör ett högklassigt mål på en dålig pass av Alex. De flesta hade sträckt baksidan låret för att nå den bollen. Man ser att motståndarna har stor respekt för honom. Lycka till i Groningen Mackan! Är rädd att vi kommer att sakna dig allt för mycket.

    TO får min 3:a. Han gör en riktigt bra match offensivt. Snygg räd på högerkanten som ger Wernblooms 2-0 mål. Och han vill hela tiden vara delaktig i matchen på ett bra sätt.

    Wernbloom får min 2:a. Tycker han gjort en rad bra insatser som forward nu. Jag var inte helt nöjd med tränarnas val av att sätta Wernbloom bredvid Berg. Men han kämpar och sliter. Ger ytor åt Berg genom sitt löpande. Han har visat prov på bra spelförståelse. Och nu fick han krydda detta med ett mål. Han var på rätt plats vid rätt tillfälle. Precis som en forward skall vara.

    Bjärsa får min 1:a. Har länge tyckt att vi fyller på med för lite folk i offensiven. Kanske lite lättare att ta en offensiv räd när man leder med 4-0 i slutskedet av matchen? Men det visade prov på att den sortens löpning gör det oerhört svårt för motståndarna. Mycket bra pass i djupet av Mourad och en mycket kylig avslutning av Bjärsa. Är det Bjärsa som är tänkt att ta Bergs plats nu när han lämnar för Groningen? Det såg i alla fall inte ut som det var en mittback som fick det läget. Ricktigt hög klass på det avslutet Bjärsa!

    Tack för underhållningen grabbar!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.