2007/08/11

Blåvitt tar kommando i Berg-affären!

SILLY-KOMMENTAR Berg-affären har rasat under hela veckan och i spetsen för kritiken mot IFK Göteborgs upplägg, där försäljningens inkomst skulle rasa rakt in det riskkapitalbolag som ännu inte sjösatts, har vi på Baraben.com gått. Detta innebar att föreningen skulle få betala ut tiotals miljoner till riskkapitalister som ännu inte ens tecknat deltagande i riskkapitalbolaget. Nu blir det inte av. De som jublar mest är vi. Blåvitt agerar underbart i sammanhanget.

Ikväll berättar IFK Göteborg på sin officiella hemsida att Marcus Berg lyfts ur den "korg" av spelare som riskkapitalbolaget köper in sig i genom att investera pengar i IFK Göteborgs shoppingkonto. Detta innebär att vi inte får se cirka 14,2 miljoner kronor gå tillbaka till de riskkapitalister vars pengar ännu inte har fått chansen att gynna IFK på något sätt.

Den här nyheten är extremt positiv, den är glädjande och hoppingivande. IFK Göteborg visar handlingskraft och förändrar befintliga situationer utifrån vad som är bäst för föreningen. Här ska man dela ut en stor portion positiva ord från oss som tar varje chans att kritisera deras felsteg. Än en gång går något rätt. Väldigt rätt. Att man nu ändrar sig och går ifrån den policy man talat om den senaste veckan, att man tänkte stå fast vid att Investmentbolaget (aka Riskkapitalbolaget) skulle få del av Berg-affären, även om Investmentbolaget ännu var slutfört. Här har föreningen fört en konstruktiv dialog med riskkapitalisterna och för nu (för ovanlighetens skull) fram händelsen väldigt produktivt i sen egen mainmedia. Man kan knappt tro att det är samma IFK Göteborg som det där Mats Persson och company härjade i för bara några år sedan.

På officiella hemsidan formulerar man det som följer:

"Eftersom alla formella avtal mellan IFK Göteborg och det riskkapitalbolag som bildats för att köpa spelare till klubben inte är undertecknade, liksom bindande avtal med vissa av investerarna, har IFK Göteborg och bolaget gemensamt beslutat att plocka ut Marcus Berg ur den "spelarkorg" som ingår i uppgörelsen.
Någon del av transfersumman kommer alltså inte att gå till riskkapitalbolaget.
- Varken vi eller bolaget vill hamna i en situation där det kan ifrågasättas om investerarna gått in i bolaget efter att förhandlingarna med Groningen blivit kända, säger Stig Lundström, ordförande i IFK Göteborg.
Marcus Bergs plats i i den så kallade "spelarkorgen" kommer att ersättas med annan spelare i IFK Göteborg."
Baraben erfar att den nya spelare som ska ingå i investmentbolagets korg är en spelare utöver Tobias Hysén, vars övergång nu IFK Göteborg kan hantera utan att dra igång bolaget i dess första affär. Investmentbolaget blir klart i dagarna. Precis som Tobias Hysén, men den här gången håller de inte händer.

Vinnaren i hela situationen?
IFK Göteborg.

Tack Stig, tack Håkan, tack investerarna. Det här gynnar IFK Göteborg ekonomiskt och det är det viktiga i sammanhanget. En spelare gör inte att IFK tappar vare sig täten i guldstriden eller chansen för cupseger. Ett lag byggs inte kring en spelare, spelare bygger delarna i ett lag. Nu måste de andra anfallarna kliva fram och visa att de kan palla trycket, ni i ledningen måste visa att ni kan ersätta Berg på ett acceptabelt vis. Prövningen är inte över, den har bara börjat...

41 kommentarer:

  1. Detta är helt fantastiskt härligt, nu visar Blåvitt sina muskler!
    Vill se ALLA på Ullevi Torsdagen den 16:e augusti för att hylla Berg och önska han lycka till!
    Älska Älska Älska Göteborg!

    SvaraRadera
  2. Underbart!!!
    Bra jobbat Blåvitt och tack så mycket ni i riskkapitalbolaget som visade klubbhjärta.

    SvaraRadera
  3. givetvis syns vi den 16, risken är att jag får en tår i ögat.. minns dan corneliussons sista match 1983 eller 84 mot mjällby ( 0-0) då var jag 11 år en otrolig känsla att se en spelare bli avtackad. det var en av mina första matcher live, tror tom jag har kvar biljetten ; )

    SvaraRadera
  4. Bättre sent än aldrig BB :p Jag sa precis detta för ca 2 timmar sen, här på sidan... *ger mig en själv en klapp på axeln för att sedan inse min egen självbelåtenhet* =) Goda nyheter är det iaf!

    SvaraRadera
  5. Är det för att riskkapitalisterna inte får några pengar för Berg som övergångssumman blir något lägre än förväntat?

    SvaraRadera
  6. det känns riktigt bra. in med 30 miljoner då efter lite till torsby. och hysenaffären görs med pengar utifrån ?.

    isådana fall har blåvitt ett bra läge att knyta till sig en klassspelare till.

    SvaraRadera
  7. Vi har ett nytt Blåvitt på gång!!! Får fram spelare, tjänar pengar och och lockar till oss klasspelare

    SvaraRadera
  8. Har en liten fråga bara någon som vet om någon övergångsklasul skrevs på så vi får in pengar om han går vidare ?

    SvaraRadera
  9. --- senaste anonym
    15% vid ev vfsl enl senaste uppgifterna i Expressen.

    SvaraRadera
  10. När möter vi Landskrona?

    SvaraRadera
  11. Fan vad man älskar Blåvitt i dessa lägen

    SvaraRadera
  12. Den satt krysset!
    Bra baraben o IFK Göteborg:)

    SvaraRadera
  13. Jag älskar alltid Blåvitt jag...

    SvaraRadera
  14. Helt rätt beslut. Och ett jävligt skönt sådant. Livets ryggsäck blev otroligt mycket lättare.. Tack!

    SvaraRadera
  15. Den nya spelaren i 'korgen' kan jag f.ö. avslöja är...(drumroll) Gustav Svensson

    SvaraRadera
  16. Tack investerarna för klubbkänslan!

    SvaraRadera
  17. Tack alla riskkapitalister med stort blåvitt hjärta. (inte varje dag jag hyllar kapitalister:)), fan va stort gjort! Dessutom e de bra att de håller sig anonyma. Jämför med DIF som har en dåre som vill lägga sig i utagningar o sådant. Blåvitt har ett jävla bra upplägg! Hoppas att det kommer in fler investerare nu.

    Och löjligt bra Håkan och Stig. Första gången på länge som man är riktigt stolt över klubben. Nu e vi på G, underbart!

    SvaraRadera
  18. Var är alla mongos som spytt galla över klubben senaste veckan?

    SvaraRadera
  19. här har du ett mongo! Hur fan kan man
    sälja en spelare som allt ihop hänger på till ett pris av 35milj jättebra att vi tar 35milj med oss till superettan!! ska vi sälja lite backar också när vi ändå håller på allt för att tjäna pengar trodde det va idrott ifk höll på med men det visar ju sig gång på gång att så inte är fallet

    SvaraRadera
  20. Här är ett mongo!
    35 millar e på tok för lite för Berg! Slarvigt av Blåvitt att inte ha lite budgivning på grabben, det fanns ju fler intressenter?

    Nä, Hasse Borg i MFF hade nog kunnat fixa det dubbla!

    Bränner mina IFK- attiraljer (en hel del faktiskt) i protest...

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  22. Vilken lättnad, hade nästan gett upp allt hopp om Blåvitts styrelse.

    Om det stämmer som "anonym 23:12" säger så är det ju synd, för vi kommer kunna sälja Gustav dyrt med.

    Så dåligt ändå att blåvitt inte lyckas få ihop ett rkb utan att ge bort spelare gratis. Riskkapitalister ska ju vara just villiga att ta risker. Att få potentiella föräljningar helt "gratis" är ju bara för dåligt.

    Funns det någon annan klubb som gjort liknande eftergifter för att få ihop ett rkb?

    /Roffe

    SvaraRadera
  23. Underbart att läsa! Bra jobbat blåvitt!!

    Nu börjar jakten på bergs ersättare!

    SvaraRadera
  24. Värst vad folk är kategoriska. Detta är ju en utmärkt möjlighet att sprida kompetens, att ha en spelare som gör mycket mål gör inte så mycket nytta när vi har en organisation som inte är lika proffsig som laget på planen (ingen direkt kritik, dom kanske bara är för få?). Eller så kanske är dags att investera i en fullstor konstgräsplan så vi får bättre träningsmöjligheter.

    Blåvitt är inte bara startelvan och fem man på bänken. Låt riskkapitalbolaget göra värvningar och placera lite pengar på att utveckla saker och ting runt om laget och kamratgården nu när chansen finns, det är fortfarande mycket som kan förbättras.

    SvaraRadera
  25. Nu kan vi väl skita i det jävla riskkapitalbolaget? IFK Göteborg bygger ju nu på att satsa på unga spelare, oftast med lokalförankring samt ett par storspelare. Vi säljer spelare dyrt och kan därmed köpa bra spelare. Vi behöver inget riskkapitalbolag som snor hälften av våra pengar! Vi kommer, med all säkerhet, sälja fler spelare inom inte allt för avlägsen framtid för stora pengar, truppen är riktigt talangfull. Redan nu har vi en riktigt bra ekonomi.
    Skippa riskkapitalet Blåvitt! Framåt I F K

    /Petter

    SvaraRadera
  26. Nu fick ni ekonomiska muskler igen. Bra för er men som Elfsborgare känner jag stor sorg. Hade räknat att ni skulle hålla till i allsvenskans ekonomiska bottenskikt ett bra tag till.

    SvaraRadera
  27. Bra jobbat av Mild och Stig. Nu fick vi lite flyt, det kan vi ju behöva efter allt oflyt eller om det är nu det börjar visa sig vad de nya ledarna går för.

    SvaraRadera
  28. Här är ett mongo till:
    Faktum kvarstår då att Göteborg värderar de sex spelarna i korgen till 44miljoner. Det är på tok för lite.

    Förövrigt så tycker jag inte man skall hylla någon bara för att de har varit extremt korkade men sedan korrigerar pga tryck utifrån.
    Jag tror att platser som den här är en anledning till att Berg plockades ut från korgen.

    Skådespel åt folket så hyllar ni igen. (nötter)

    SvaraRadera
  29. Skitkul att få 38 mille eller whatever? Ärligt talat tycker jag det är kul när IFK vinner matcher och det gör de vanligtvis när Mackan gör mål. Det är svårt att värva ersättare. Hoppas de försöker med Oremo.

    SvaraRadera
  30. Får la ställa in mig i ledet med mongona. Jag är inte nöjd med försäljningen av Berg. Gillar inte Blåvitts policy att släppa spelare så fort de vill iväg. Förstår inte varför man själva stressat fram den här försäljningen av Berg. Han var (som det känns) vårt enda hopp till en hög ligaplacering i oktober. Som en av de andra mongona sa så fanns det väl fler intressenter? Nej, 35 millar är inte ok, även om det är mycket pengar för en svensk klubb.

    F.ö. skönt att se att det faktiskt finns några fler pessimistiska mongon till här inne!

    Hata Groningen!

    /JE

    SvaraRadera
  31. Alltså dom som kritiserar affäreren förstår nog inte hur illa det stod till med IFK:s ekonomi.
    Det är klart man kan vara tuff när man redan har pengar på banken. Det finns inget självändamål att ha mycket pengar men det finns ett absolut minimum man måste ha som buffert occh för att kunna agera snabbt när detta behövs.
    Nu har vi skaffat oss det utrymmet och kan vara tuffare nästa gång.

    SvaraRadera
  32. "För mig låter det som IFK är ute på djupt vatten. Det går inte att ändra villkoren på det här sättet. Då kan man riskera en stämning från de som redan har tecknat sig, säger Gunnar Ek."

    På grund av att man plockade bort berg ur korgen när blåvitt såg att det kom fler o fler investerare ju närmre mackan kom en övergång. Detta är inte bra!

    SvaraRadera
  33. Väl talat anonym 10:57!

    SvaraRadera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  35. Ett mongo: Fattar inte hur de kan sl�ppa honom innan s�songen �r slut. En riktigt bra spelare som Marcus kommer det alltid nya chanser f�r. Och chanser f�r bl�vitt att f� �nnu mer pengar efter skytteligaseger(20+?), n�gra landskamper och mer intresserade klubbar. Visst bl�vitt beh�ver pengar det vet vi men jag vet att vi hade f�tt b�ttre bud om vi hade tvingat kvar Marcus till n�sta sommar/H�st. Han �r ingen Seb som man blir �verlycklig n�r det kommer ett anstaka bud p�. Nu �r v�ra chanser p� SM-guldet s�mre. Guld och kanske europa. Pengar igen. Tycker 35 miljoner �r en struntsumma f�r en anfallare som �r s� j�vla iskall och dessutom bara 20. 60 millar minst! Och Gröningen fick ju precis 75 för en av sina gubbar. Dom hade accepterat. Arrrgghh

    SvaraRadera
  36. När har vi kunnat tacka nej till utlandsbud på våra bästa spelare? Inte ens när vi stod på vår ekonomiska topp med 100 millar på banken kunde vi hindra spelare som Jeppe och Adde från att gå vidare. I den ekonomiska situation föreningen befinner sig kan vi omöjligen tacka nej till Groningens bud. Nu har vi äntligen resurserna att förstärka laget på flera punkter.

    SvaraRadera
  37. väldigt fin artikel. /v

    SvaraRadera
  38. Vad är det för spelare du tänker på då? e det typ Christan Karlsson Jocke Persson Stefan Bärlin Typer du menar det va ju sånt dom värvade senast dom hade pengar!!!!!!!!

    SvaraRadera
  39. Mycket bra gjort av IFK. Har anledning att tro att det är Mild som med lite hjälp att inse allvaret är den som tagit till orda.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.