2009/04/18

Gästkrönika: Varför finns BK Häcken?

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. I dag tar signaturen "HOLM" bladet från munnen kring Häcken, Göteborgsfotbollen och storebrorsskapet gentemot ett BK Häcken som han avskyr...

Göteborg är en relativt liten stad. Varför kan vi inte samsas om publik, spelare och så vidare? Jag säger absolut inte att vi ska slå oss samman med Gais eller ÖIS. Jag kan köpa att vi är tre riktiga lag, som i Gais och ÖIS fall har något som man skulle kunna kalla för publik och så oss då med riktig publik, som tampas om resurserna i Göteborg.

Men ett fjärde lag i Häcken. Ett femte lag för några år sedan med Frölunda som var uppe och satte käppar i hjulen för oss, det känns förjävligt. Jag skulle kunna sätta en rejäl peng på att de spelare som kommer från Häckens egna led sympatiserar med Blåvitt, ÖIS, Gais etcetera.

När då blåvitt blir totalt utklassat av en klubb helt utan framtid, en klubb som aldrig kommer uppnå några riktiga framgångar vill man bara be dem att stänga igen sin lilla jävla förortsklubb och välkomna de duktiga spelarna/ledarna dem trots allt avlar fram då och då med öppna armar till oss så vi kan jobba tillsammans för en ljusare framtid och spel i Europa.

För det är ju det man vill, att Blåvitt ska ut på allvar i Europa igen, och inte bli försinkade av en liten lokalkonkurrent som inte mer än 200 personer i hela världen på allvar bryr sig om. Man kan vara hur negativ man vill och snacka om att Allsvenskan suger och att alla bra går till andra nordiska lag, men VI SUPPORTRAR ÄR ALLSVENSKAN. Med större drag på matcherna, med fler folk så kommer pengarna, och således också spelarna och bättre PR ute i Europa.

Jag satt i förra veckan och kollade web-tv highlights från de allsvenska matcherna, däribland BP - Häcken 2-0. Publiksiffran var strax över 1000 människor, där förmodligen 50 procent av dem var anhöriga till någon av spelarna och knattelag som fått gratisbiljetter. Inte för att jag bryr mig ett dugg om något av de två skitlagen men ändå skäms man alltså. Det var en match från den högsta divisionen i hela Sverige och den spelades på en åker. Planen var i princip brun och läktarna såg ut som sådana provisoriska läktare man sätter upp under Gothia cup. Pinsamt. Så otroligt synd att sådana små förortsföreningar är såpass duktiga att det i vissa fall når ända upp i det allsvenska " finrummet ". Ett finrum dem själva vid avancemang till allsvenskan gör om till nån sorts blandning mellan festmatcher och bilder tagna direkt ifrån en division 3 match mellan vilka två byhålelag som helst.

Givetvis förstår jag dem också, alla klubbar vill ju självklart nå så högt som möjligt i seriesystemet. Men ja, det är bara riktigt tråkigt att det är som det är.

De flesta blåvita avskyr Gais, AIK och så vidare. Det gör jag med, men långt ifrån så mycket som alla dessa små pisslagen BP, Trelleborg med flera, men framförallt Häcken.

Vad ser man mest fram emot, en match mot BP eller en match mot AIK? AIK har iallafall ordentligt med publik, det är drag kring laget och det ger Allsvenskan PR i andra länder, så är det bara. Med bra PR för allsvenskan kommer spelarna, det tror jag stenhårt på. Det bidrar i längden till att det kommer fler folk på matcherna och så småningom kanske vi kan ha en
supporterkultur / publiksnitt mer likt Premier League eller nån annan större europeisk liga.

Antag att jag har fel i att spelarna kommer med bra PR ute i Europa, då har vi i alla fall haft roligare på vägen och kanske skulle mött lag från lite större städer som (konstigt nog) inte har något fotbollslag i allsvenskan. Jag tänker på till exempel städer som Västerås, Uppsala, Linköping, Karlstad. Detta är inget jag har någon konkret lösning på så det kanske låter löjligt att sitta och gnälla utan att göra något åt det, men jag måste bara få gnälla av mig lite på något jag stört mig på i många år.

Förstår ju som sagt att varje klubb vill nå så högt som möjligt.

Det är bara så tråkigt att se på, att möta, och framför allt att få storstryk av dessa små förortsgängen helt utan framtid. Tänk er en allsvenska där varje match är mot ett riktigt lag, från en riktig stad med supportrar både hemma och borta. Där varje match gäller något och har någon typ av prestige. För att återknyta till detta fenomen inom just vår stad Göteborg så blir jag så trött på folk som håller på Häcken. Varför gör man det? Är det som en ball grej eller vill man sticka ut ur mängden och vara lite annorlunda eller vad handlar det om egentligen? Man kan knappast ha som ursäkt att "farsan var geting", för det var han inte.

Såvida han inte växt upp i en grotta med BK Häckens grundare som fader och hade Häckens torra emblem som enda väggmålning.

Att vi blir bestulna på tre poäng i guldjakten av "våra egna" gör mig bara så grymt irriterad. Det bubblar inom mig. För som redan skrivits, ingen bryr la sig egentligen om Häcken, förutom ett fåtal tomtar som ska vara lite lattjo och stödja dem. " Hisingens stolthet " stod på en flagga i deras försök till tifo i onsdags.

Jag vill ställa mig och pissa på deras hemmagjorda amatörflaggor. Jag kanske är extrem på den punkten men jag vill bara så gärna att Allsvenskan ska bestå av riktiga lag. Med riktiga tifon och med folk somverkligen bryr sig. Hade Häcken åkt ner i tvåan hade det inte kommit fler folk än vad det gör på Askims IK:s hemmamatcher. Nej bort med såna lag som bara dyker upp och förstör riktigt viktigt grejer i våra liv.

" Det är väl roligt att dem försöker " säger la många. Det är det inte alls. Inte nånstans. Häcken kan ta sitt försök till allsvenska lag, sitt försök till klack och sitt 4-1 på oss och stoppa upp i häcken.

text-tv:s resultatservice borde det stå:

20 procent Häcken/ 40 procent Blåvitt/40 procent fotbollskunniga utan lagtillhörighet
- IFK Göteborg 4 - 1.

Det är min personliga analys på lagtillhörigheten hos de Häckenanställda. Jag vet givetvis inte så mycket om det men ni förstår vart jag vill komma, Häcken är ingenting, knappt värt att prata om förutom i sådana här dystra stunder när dem faktiskt slagit oss med 4-1 och vi tappat 3 kanske guldavgörande poäng i serien.

BK Häcken snor publik från oss (väldigt lite men ändock), dem snor spelare från oss, dem snor poäng i jakten på SM-bucklan från oss. Dem bidrar helt enkelt till den göteborgska konkurrensen som råder, och det kommer ändå inte leda någonstans. Det är mer okej att Gais eller ÖIS, som trots allt är två någorlunda riktiga klubbar med lite fans och framtid konkurrerar och snor poäng av oss. Detta är våra två rivaler i Göteborg och det är bara att acceptera, även om det kanske är en rival för mycket för göteborgsfotbollens bästa.

Men HÄCKEN. De som på något sätt arbetar inom BK Häckens förening "håller" enbart på Häcken av moraliska och rent pliktmässiga skäl, med vissa undantag. Delar av tränarstaben
är fornblåvit, vissa spelare är fornblåvita. Jag kan ge mig fan på att han som klipper planen och han som städar i omklädningrummet efter matcherna sympatiserar med Blåvitt.

Det känns nånstans som att vi dräper varandra inifrån.

Som tidigare skrivits är det inget att göra åt detta problemet och jag har absolut ingen lösning på det, men skönt ändå att få vädra mitt missnöje med dessa småklubbar och i synnerhet Häcken.
Folk kanske inte tänker på det så mycket, men jag lovar, Häckens existens bidrar i hög grad till Blåvitts nackdel. Och det till ingen nytta för ingen bryr sig om Häcken ändå. Häcken bara är där och stör. Bara att dem heter " Häcken " gör mig tårögd alltså, ett av lagen i den högsta divisionen i fotboll i Sverige har ett namn synonymt med "röven ". Vad f*n är det?!

, alla människor som sympatiserar med Blåvitt ska gå på matcherna. Går vi på matcherna stiger publiksiffrorna. Stiger publiksiffrorna får föreningen in mer pengar. Stiger publiksiffrorna får både blåvitt och allsvenskan bra PR ute i Europa. Stiger publiksiffrorna lockar det spelare att spela för oss. Stiger publiksiffrorna har vi allihop mycket roligare och det är fest varje gång det
är match. Stiger publiksiffrorna ser det mycket mer najs ut att kolla på både målsammandrag från matchen, och också på hela matchen som helhet på TV. Som mot Djurgården. Har sett
det videoklippet med highlightsen över 40 gånger. Inte bar för 6-0 krossen, utan också för
det är bara så jäkla vackert med en fullsatt arena och fanatisk publik.

Stiger publiksiffrorna går hela föreningen bättre.

Så småningom kan vi då komma ut och göra oss hörda i Europa, något vi är väldigt långt ifrån just nu. Men publiken finns där, intresset finns där, traditionen finns där så vi har alla möjligheter i världen att vinna vilken titel som helst ute i Europa. Så är det bara, om bara alla hjälper till. En del av kanske 100 på vägen ut i det riktiga finrummet är att på nåt sätt kunna
rensa bort skitgäng som Häcken som kommer och förstör. Ett till synes olösligt problem, jag vet.

Häcken är tyvärr en förening som existerar och det kan man inte göra mycket åt, och det är nog inte första gången de förstör för oss. Jag ogillar dem stark och alla andra små luffarlag som ska vara med och leka med etablissemanget och förstöra allsvenskans publiksnitt, bidra till mängder med fullständigt ointressanta matcher varje år och sätta käppar i hjulet för de riktiga lagen som realistiskt kan komma någonstans med sin förening.

Nyckeln till att komma nånstans med en fotbollsklubb är publik och intresse. Tyvärr har vi återigen förlorat mot ytterligare ett av de lagen som saknar bådadera. En förening som garanterat består av mängder med folk som hålller på oss, och det gör bara så ont i mig. Vår interna konkurrens inom staden gör att vi inte kan hävda oss själva rent globalt och det är bara så grymt tråkigt. Lär er pissa på Häcken gubbar.

Forza Blåvitt

/"HOLM"

73 kommentarer:

  1. Är det ingen som korrekturläser texter innan de läggs upp? Ett tips i all välmening, använd inte de/dem om du inte behärskar det, kör i så fall med "dom" rakt över.

    SvaraRadera
  2. hahahahahaha HERREJÄVVLAR sicken hatattack mot häcken. kan va det värsta jag läst i den här vägen.

    SvaraRadera
  3. Häcken finns ju för att ön Hisingen skall få ett lag. Inget konstigt med det.

    Däremot är det Jävligt konstigt att gais och öis finns. Varför? Helt meningslösa lag som drar 3000 personer på en ny arena.

    SvaraRadera
  4. Detta var nog den mest värdelösa tonårs skit jag någonsin läst. Du pratar ju som en fascist som vill ta bort dom som du inte tycker passar in.

    Ta bort allt som inte passar oss...suck....

    Surt att förlora matcher, men vi kan knappast skylla på motståndarna för att dom gör ett bra jobb med sin förening.

    En för alla, alla för Blåvitt.

    /Daniel

    SvaraRadera
  5. Hade vi bara haft åtta eller tio lag i allsvenskan så hade det ju varit drag kring varje match. Där har du lösningen på problemet, även om jag hellre ser att Häcken spelar i allsvenskan än våra Alliansbröder.

    SvaraRadera
  6. Vill börja med att säga att jag är blåvit med årskort men måste säga att detta är det sämsta jag läst på länge. Det du säger är alltså att bara stadslag ska få finnas (dom med stor publik) och även om Häcken lyckas få fram ett tillräckligt bra lag för att spela i allsvenskan då och då, trots att alltid blir av med sina bästa spelare hela tiden, ska dom inte få spela där? Göteborgspubliken i allmänhet har ju varit lite medgångare kan man säga pga att ÖIS hade bra mycket mer publik än IFK på 70-80 talet (har publik rekordet under en säsong 24 000) sedan blev ju blåvitt bättre och Öis sämre och då svängde det och varit så sedan dess. Det är väl för det mesta så att 80 % av barnen börjar hålla på det som är bäst när man växer upp (tyvärr) om 30 år kan det ju ha svängt över till GAIS (hoppas inte). Ska inte blåvitt få spela i allsvenskan då? När jag och 2500 andra entuaster står där på gamla ullevioch säger att jag var på första matchen mot DIF här och såg IFK vinna med 6-0. Ta inte bort den rätten från mig, snälla. Alla lag som går upp i allsvenskan har rätt att vara där oavsett hur lite publik man har...desto mindre publik, desto mindre intäkter, desto större bragd?

    SvaraRadera
  7. Jag förstår helt och hållet vad du menar men det funkar inte så i sverige. Jag förlorar hellre poäng mot häcken än tex gais eller öis. Häcken är ett litet lag som bara finns där och betyder oerhört mycket för hisingen. Visst det kanske inte är bland sveriges bästa fotbollslag men om vi ska få svensk fotboll att bli bra så får vi nästan köra med typ 6 lag i allsvenskan. Jag tycker fotbollen har en liten charm i att just bottenlagen kan slå topplagen någon gång i bland , och olyckligtvis hände detta våra kära änglar.

    Vi säger att fotbolls lag bara skulle funnits i de stora städerna , hur mycket mer publik skulle det draget ? alla våra derbyn ? jag tror det skulle dragit mindre publik till slut och jag tycker det ska vara 3-4 bottenlag som kämpar vid fortsatt spel i allsvenskan. Hur roligt skulle det varit om alla lag i allsvenskan skulle varit ungefär exakt lika bra , tänk dig de lagen som åker ut fast ändå hör hemma i allsvenskan. Nej , låt allsvenskan vara som den är och låt även de små lagen få vara kvar för allas skull.

    "Stå upp för staden göteborg, framåt kamrater ge allt ni har, Vårt lag, Vårt lag är änglarna Mestarnas mästare nummer 1"

    SvaraRadera
  8. Hellre BK Häcken i botten än Kalmar FF i toppen...

    Håller dock med om att det finns för många lag i GBG.

    Häcken bevisar trots allt att det går att spela fotboll utan publik intäkter.
    Men jag undrar hur det gått utan Gothiacup pengarna. Ungdoms fabriken finns ju numera i blåvitt, Hysén var väll den senaste stor spelaren som lämnade? (med reservation för Daniel Larsso).

    SvaraRadera
  9. Jag gillar det mesta av det jag läser, bort med sketgäng som BP å Häcken..

    SvaraRadera
  10. För mig finns bara Blåvitt MEN även en kärlek till fotbollen. Det öppnar upp en match till i Göteborgsområdet för att se på fotboll live, ganska så lyxigt! Kan vi inte ta Häcken av egen kraft ska vi inte skuldbelägga andra utan rannsaka oss själva. Från spelare till supportrar.

    SvaraRadera
  11. Surt sa räven! Vill du ha bort Häcken och liknande lag så får du faktiskt se till att vara bättre, helt enkelt. Om tio år kanske det är just Häcken som spelar ute i Europa och blåvitt nere i tvåan eller nånstans. Storlag kommer och storlag går, inget är beständigt.

    SvaraRadera
  12. haha det här kan vara den argast-galnaste texten jag läst! humor!

    SvaraRadera
  13. Att trycka ner Häcken efter en 4-1 förlust är förståeligt, men du vaknar säkert upp snart. Att en klubb som BK Häcken kämpar som bara den med marknadsföring, hets om hisingen tycker jag är superbt. Häcken är nog en utav dem smartaste föreningarna i Sverige, med tanke på försäljningar av tidigare spelare, se Hysén,Källström m.m. Och för att sen värva billigt och smart. Att dem inte ville sälja till oss är helt förståeligt och rätt i den bemärkelsen, Häcken har en identitet, dem är inte Göteborg, dem är Hisingen. Jag tycker det är spännande att höra att varje åskådare som betalar för sig på Rambergsvallen är en ren vinst då dem inte budgetetar med intäkterna från publiken.

    Jag är född och uppvuxen på Hisingen men valet föll på Blåvitt i 6 års åldern, men jag har alltid följt Häcken likt säkerligen ni från Lunden och Torpa säkert följt Qvidings spel i Division 1 Södra osv,det är det lokala ma gillar. Det är inte mer än rätt att Häcken försöker utmana dem 3 "stora" klubbarna från innerstan med sin marknadsföring och mark my words inom en 10 års tid så är Häcken förbi ÖIS när det gäller åskådare. Varför undrar ni? Jo, Häcken bjuder in till Rambergsvallen, den dem nu skall bygga om till 10 000 platser, lägre priser än vad alliansen tar när det gäller biljetter. Plånboken kommer styra i framtiden, Häcken har pengarna, och det har inte folket i dessa tider. Ca 130 000 lever ute på Hisingen, tänk er det, får dem 6 000 av dessa så är Häcken snart ett attraktivt lag för dem allsvenska spelarna.

    Heja Blåvitt så tar vi Rödblått på måndag!

    SvaraRadera
  14. H-O-L-M
    Fotbollsmördare!

    SvaraRadera
  15. Kanske dags att göra som i kvinnokampen mao att kvotera in lag i allsvenskan oberoende av kompetens, får max finnas 2 lag inom en radie på 1 miljon invånare,så att blattnicksele och blomstermåla också kan få komma in,not

    SvaraRadera
  16. Daniel. Lär dig för fan att skilja på de och dem. Så svårt kan det inte vara. Kolla i din gamla skolgrammatik!

    SvaraRadera
  17. Anonym,

    Kanske så att det är du som skall lära dig grammatik. Inte skrivit "de" nånstans. Har jag fel, skriv felet här.

    Mvh Komvux

    SvaraRadera
  18. Ang Daniels kommentar om Hisingen, så finns det olika stadsdelar på hisingen också, man har ju tex sitt egna mästerskap så inte f-n, gillar alla på Hisingen Häcken för egen del Ligger isåfall HisingsBacka Fc närmast om Hjärtat,så man skulle kunna kalla Häcken för en Centrum klubb på Hisingen,vilken skulle kunna utmanas av tex Torslanda IK med sin allt ökande invånarntal och penga starka invånare Tur att allt inte kan köpas för pengar= kärleken till sitt lag

    SvaraRadera
  19. Oj vilken inskränkt åskådning. Orkar inte ens bemöta det hela då jag starkt misstänker att skribent Holm har sin bild av det hela klar för sig

    SvaraRadera
  20. Hahaha riktigt härlig läsning. Skulle vilja påstå att det värsta som Häcken gör emot oss, efter att sno tidningsrubriker i GP, är att sno de otaliga miljoner SEK som Gothia Cup varje år inbringar. Tänk om IFK/ÖIS/GAIS kunde anordnat Gothia och delat på den resulterande kakan...

    SvaraRadera
  21. Anonym,

    Klart jag vet att alla inte gillar Häcken på hisingen, jag är själv uppvuxen i Hisings Backa, men den föreningen har jag själv spelat för men efter olika händelser i föreningen tar jag stort avstånd till den föreningen. Som du menar i Torslanda, där har du en klubb som absolut är beroende av sina invånare. Vilket är roligt om folk i sina omgivningar stöttar "sin" klubb men till vardags kanske följer Blåvitt m.m.

    SvaraRadera
  22. Håller helt med. Häcken bara förstör. Dessutom anser jag att klubben skor sig på Gothiaungdomar som säljer kakor i sitt anletes svett för att få vara med och spela. Dessa pengar går sedan till att betala a-lagsspelare som spelar helt utan anledning eftersom att det inte finns någon som håller på dem. LÄGG NER HÄCKEN.

    SvaraRadera
  23. Blåvitt Mölndal2009-04-18 21:04

    Mycket bra krönika, håller med till punkt och pricka.

    För övrigt anser jag att Rambergsvallen bör förstöras.

    SvaraRadera
  24. Hört talas om seriesystem och div 1-7? Skulle häcken läggas ner går väl VF eller Qviding upp? Korkat resonemang alltså.. se dig omkring och inse att fotboll är större än blåvitt..

    SvaraRadera
  25. Fruktansvärt dålig artikel. Inte relevant någonstans ju. Skärpning för fan..

    SvaraRadera
  26. Mot Häcken ska det ju vara SEX säkra poäng på en säsong. Bli inte förbannad på BKH för det. Rannsaka dig själv och lägg energi till att bidra med något istället. Du besitter ju verkligen ett loosertänk. Framåt blåvitt krossa rödblått

    SvaraRadera
  27. Det är inte Häckens fel att de får plats i Allsvenskan! Det är en bra klubb, med duktig orginastion, vettig talangutveckling, klart de kommer upp i en serie som rymmer så mycket som 16 lag.

    Lösningen är ju lika enkel som självklar, minimera allsvenskan till tio eller tolv lag och de mindre, men jävligt duktiga klubbarna får komma upp lite mer sällan än vad som är fallet nu.

    Hellre ser jag dock Häcken, Ljungskile eller Frölunda i Allsvenskan än lag från andra ställen. Lokalpatriot är man ju förstås, men om inte annat är det ju närmre till bortamatcherna :p

    Njae, du är ganska så snett ute, men utökningen till 16 lag kan vara det mest felaktiga beslutet SvFF gjort på ett bra tag. Och det säger ju, som bekant, inte så lite.

    SvaraRadera
  28. Snälla Häcken: byt namn! Varfär inte t ex Hisingens IF eller liknande. Alla, precis alla, tänker på en viss kroppsdel när dom hör namnet. För jävligt! Och håller med föregånde: Allsvenskan har inte plats för 16 lag. Tolv är idealet.

    SvaraRadera
  29. fan, den här lilla texten gillar jag, kmmer det tretusen på sin allsvenska premiärmatch ska man fan inte va i allsvenskan, eller så är det något allvarligt fel.

    SvaraRadera
  30. Glenns brossa2009-04-18 23:51

    Herregud, vilka dumheter!

    Ju fler lag som slåss om platserna desto bättre är det ju, varför förstår du inte det?

    Om nu inte våra killar klarar av att fokusera mot småklubbarna har dom inte i Allsvenskan att göra, så enkelt är det. Det är ingen annans fel än tränarnas! Kolla på Kalmar, tror du verkligen att deras skicklighet gav dom segern förra året? Nej, anledningen till att dom tog hem guldet sitter i huvudet på var och en av killarna på plan, en effekt av gott ledarskap.
    Men jag tror att även ledningen för IFK har förstått det nu och vi kommer att se ett lag som bara blir bättre och bättre för varje månad som går i år.

    SvaraRadera
  31. Det här kan nog vara det sämsta jag läst på Baraben. Jag säger inte att det inte ska få publiceras, men det var i särklass det dummaste jag läst.

    SvaraRadera
  32. Jag är sk. neutral åskadare (flyttad 2 år sedan till Sverige). Efter din artikeln väljer hellre Häcken än Blåvitt.

    SvaraRadera
  33. Anonym 00:38
    Dra nu inte bort hela änglakåren över en kam pga den här artikeln, se istället hur mycket konstruktivt tänk det finns ibland kommentarerna till den :)

    (Och att alla som håller med skribenten kommer med rätt befängda och orelevanta idéer :P )

    SvaraRadera
  34. Det överlägset sämsta jag läst på BB, pinsamt.

    /Blåvittfan

    SvaraRadera
  35. Det överlägset sämsta jag läst på BB, pinsamt.

    /Blåvittfan

    SvaraRadera
  36. *FYLLEINLÄGG* Vad trött jag är på alla som kommenterar här som trivs med att blåvitt förlorar mot ett lag som knappt hade gått runt om det inte var för gothia cup, häcken är ett skitlag som knappt hör hemma i div. 2 lyssna på namnet bara Häcken snälla det var det skämmigaste att blåvitt förlorade mot dom. Bort med dom!! vi kommer aldrig nå någonstans med eran svennebanan attityd att alla lag har lika värde även om dom inte har samma publik som oss. Men visst ni trivs i eran ankdamm när ni ändå kollar in Barcelobna eller arsenal när det gäller toppfotboll. Ehhh åt helvte med er allihop jag går hem. *Fylleinlägg*

    SvaraRadera
  37. riktigt pinsam artikel. Blåvitt förlorar mot häcken med 4-1 och enda anledningen till att denna artikel uppkommer är just detta. Fotbollen är död då pengar styr, ser det ut som om det är det som gjort att häcken spelar i allsvenskan? Det finns och kommer alltid finnas lag som inte drar publik tyvärr, men i detta lägga med den match vi haft bakom oss har vi bara oss själva att skylla. Personligen anser jag att det är fruktansvärt patetiskt att skriva ur denna vinkel. Fotboll är fotboll, är fotboll.

    SvaraRadera
  38. Ludwig James2009-04-19 09:52

    Detta var den sämsta text jag någonsin har läst.

    Daniel - din text är helt oläslig, lär dig att inte använda DEM i varje mening. Det är FEL. Subjektsform och objektsform heter det, lär dig skillnaden mellan DEM.

    SvaraRadera
  39. Men det va då helvete vad det ska klagas på stavningen, användandet av de och dem... Klarar ni inte av att läsa en text endast på grund av att författaren inte skiljer på de och dem då har ni för fan ingen jävla läsförståelse som helst. Detta är ingen svenska-uppsats, det är supporterblogg. Ni måste gå runt konstant och må illa när ni hör folk prata annars...

    Sen måste jag säga att jag inte för fem öre håller med detta inlägg. Det är inte på något sett Häckens fel att vi förlorar med 4-1 mot dem. Det är vårat fel, och bara vårat fel. Skulle vi vunnit med 4-1 så hade antagligen skribenten älskat Häcken för det är så skönt med "sex lätta poäng".

    SvaraRadera
  40. Haha, denna artikeln älskade jag som är Häcken-supporter.

    Varför finns Häcken? Kanske för att vi jobbar på ett annat sätt än övriga klubbar? Se bara på ÖIS, som hela tiden går minus men som räddas av rika finansiärer.

    Sedan är det lite av en myt att vi enbart lever på Gothia Cup. Kollar man de senaste 10 åren så har vi fått över 50 miljoner från spelarförsäljningar som Kim Källström, Dioh Williams, Tobbe Hysén, Jimmy Dixon mfl.

    Läste också i artikeln som ställde sig frågande varför folk väljer att hålla på Häcken, eftersom "farsan" inte gjorde det. Kanske är man trött på den stora idiotiska massan Blåvitt drar till sig? Finns många mellanmjölkare som håller på Blåvitt och som bara går på matcher som Blåvitt-ÖIS och liknande och sedan skiter fullständigt i laget.

    Låt säga att Blåvitt hade åkt ur Allsvenskan och spelat i Superettan nästa år. Hur mycket publik tror ni att ni skulle ha då? Ni har ju bara medgångssupportrar. När det stod 3-0 hade ju de flesta bananer redan lämnat arenan när det var 20 minuter kvar. Patetiskt!

    SvaraRadera
  41. Var inte rädd. Pizzan räcker åt alla.

    SvaraRadera
  42. Jag fattar inte hur Häckens organisation orkar. De kämpar, kämpar, men det kommer aldrig något folk på matcherna. Jag hoppas pizzan hjälper, annars är det nog kört.

    Skribenten skriver många galna lustigheter, men jag håller med om att det är konstigt att det inte finns allsvenska lag i Uppsala, Linköping, Jönköping m.fl. Det skulle skapa större intresse för Allsvenskan.

    SvaraRadera
  43. Måste känna lite respekt för Häcken när de kör över oss med kraft och fart utan att backa hem.

    Ett lag som Lysekil däremot känner jag bara avsky inför. Ett lag där dåliga planer, maskningar och inkast inte är en del av taktiken utan ÄR just taktiken.

    Häcken piskade oss med vår egen spelstil. Hoppas att det väckte Blåvitt.

    SvaraRadera
  44. Detta va seriöst det sämsta jag nånsin läst. BaraBen, det är bra att ni tar in gästkrönikor, men fan kvalité för helvete.

    SvaraRadera
  45. skjut mig. killen kan inte stava och jag hatar den här upprepande artikeln lika mycket som skribenten hatar häcken. tillbaka till skolbänken.

    SvaraRadera
  46. Bra skrivit broder .

    SvaraRadera
  47. Håller med om att Häcken, BP och liknade klubbar minskar intresset för allsvenskan. Hellre potentiella publiklag som Assyriska, Landskrona och Norrköping

    SvaraRadera
  48. Trots några felskrivningar lyckades skribenten verkligen med att framföra även min åsikt. Häcken - klubben som genom att suga ut massvis av pengar från ungdomsföreningar över hela världen, genom att arrangera Gothia Cup, blivit en av Sveriges rikaste fotbollsklubbar. Men kommer dom någonstans? Nej, problemen kvarstår; vem fan vill spela i Häcken? Vem fan vill titta på Häcken?

    SvaraRadera
  49. den gästkrönikan var bara så pinsam!Vi förlorade, spelade som apor på skansen, men lägg det bakom dig! lägg energi på framtiden istället, imån är det kross mot ÖIS som gäller!

    SvaraRadera
  50. Sverige är ett land med nio miljoner invånare varför smålag som Häcken och BP kan spela i högstaserien.

    Som andra redan nämnt, Allsvenskan skulle bli bra mycket intressantare om antalet lag bantades till 10-12 stycken; jämnare matcher samtidigt som smålagen inte skulle få plats.

    SvaraRadera
  51. Seriöst, sämre artikel får man leta efter. Extremt upprepande, dålig svenska och ett oförklarligt hat. Ska man lägga upp en artikel kanske man bör läsa igenom den först och titta om skribenten i fråga kan skriva först.

    Spindel. Lämnade med 20 kvar? De flesta av oss stod kvar och hade ett grymt bra tryck även när vi låg under med 4-0. Som en kamrat sa till mig: "När inte blåvitt visar hjärta får vi väl göra det."

    SvaraRadera
  52. Jag blir mer irriterad över artikelförfattarens misshandel av det svenska språket än jag blir av några byhålelag. Och det verkar som att jag inte är ensam.

    SvaraRadera
  53. BK Goatse ftw.

    SvaraRadera
  54. Hehe, ni är ju klockrena allså.
    När jag skriver den här artikeln är jag kanske 50% seriös och 50% halvt på skoj för att se vilken respons den skulle få och väcka lite debatt. Ingen större skräll att typ 75% inte håller med och börjar tolka texten på sitt eget lilla sätt.

    "Misshandel av svenska språket", "de" och "dem", herregud att ni orkar bry er.
    Jag satt inte och läste igenom det jag skrivit 10 ggr och försökte uttrycka mig så politiskt korrekt som man kanske bör på såna här sidor för att slippa massa tjafs om stavning och språk för att tillfredsställa alla er nördar som lägger tid på att gnälla på grammatiken. Jag bara skrev så som jag pratar, det som for upp i mitt huvud, och jag får la be om ursäkt för det då, jag kunde ha kollat över min stavning/grammatik noggrannare innan jag skickade in det.

    Angående artikeln så kan jag också klargöra att:
    - Jag har aldrig sagt att Häcken inte borde få ha ett lag.
    - Jag har inte sagt att det är Häckens fel att blåvitt är dåliga.
    - Jag beskyller inte BKH som förening för att blåvitt förlorade med 4-1
    - Jag har aldrig sagt att jag gör nånting åt detta problem/faktum.
    - Jag säger inte att bara lag från stora städer ska få spela i allsvenskan, men jag önskar.
    -Jag menar inte att vi tillsammans ska utrota föreningen BK Häcken, men jag önskar starkt att den inte hade funnits för göteborgsfotbollens och blåvitts bästa.
    - Jag säger inte att det är nåt fel på Häckens organisation, tvärtom. Helt otroligt bra att en klubb med så lite publik och intresse om och om igen kan ta sig upp i Allsvenskan, och även sopa banan med de välbetalda spelare i IFK Göteborg.
    - Jag bryr mig heller inte överhuvudtaget om skillnaden mellan "de" och "dem".

    Allt jag menar är att det är så synd att de är såpass duktiga som de är, att klubben finns till, föratt för få folk bryr sig om den och den förstör för vårt kära blåvitt.

    Ponera att Göteborg bara hade haft ett lag, dit alla talanger gick tillslut. Då hade det laget utan tvekan haft större chanser att konkurrera i Europa. Kan nån motsäga det?
    Enligt samma princip är det således för många lag i Göteborg som vill ta del av kakan. Kan någon på allvar säga emot det så var vänlig och utveckla ditt resonemang.

    Ett lag med typ 2500 i hemmasnitt som marknadsför sig genom en pizza t-shirt tycker inte jag ska höra hemma i Allsvenskan. Det ger Allsvenskan dåligt rykte. Så är det bara.

    // HOLM

    SvaraRadera
  55. Det är bara det att ska du skriva så folk begriper vad som står där så bör du skriva en så korrekt svenska som möjligt. Att läsa någon slags "Hammarkullssvenska" gör ingen glad men många irriterade!

    SvaraRadera
  56. haha, kul artikel.
    Jag håller med skribenten, häcken bara förstör. Det är som att "slänga pärlor till" svin när dem vinner för ingen bryr sig ändå.

    Sant också det med att fotbollen överlag i Sverige gynnas av fler storstadsklubbar med lite action på matcherna, både på och utanför planen.
    Bra talat men kanske lite väl hatiskt.
    Nu krossar vi öis på måndag!!

    SvaraRadera
  57. Ja du, HOLM. Nästa gång du har lust att skriva av dig vänligen se över språket. Annars är risken stor att ingen tar dig seriöst. Inse att det här inte är en plats där diverse analfabeter ska få klottra ner sina osammanhängande tankar, det kan du väl göra på din privata blogg istället. Varför baraben.com publicerade din text vet jag inte, men trots allt kan knappast du lastas för det misstaget.

    Om en skribent har uppenbara svårigheter att uttrycka sig i text så kanske du inte borde skriva inlägg i en blogg. Du kanske borde hålla dig till att diskutera med din bänkgranne på Gamla Ullevi? I talform. Att innehållet sedan var en smörja av upprepande tyckande och pubertal pajkastning är en annan femma. Men slutligen vill jag säga att det i huvudsak inte var din bristande svenska som kommenterades.

    De flesta kritiska svar angående grammatik härrör från signaturen Daniels inlägg, eftersom det hade drabbats av dem-sjukan vilket är en obehaglig läsning. Minst sagt.

    SvaraRadera
  58. Det var det sämsta på länge! Hur gammal är du Holm?

    SvaraRadera
  59. Åh, herregud vilken vedervärdig text! Jag ser Häcken mer som ett riktigt lag än gajs! vafan! Häcken har en större omsättning än vi för fan! och de har lika mycket publik somn gajs! Ut med gajs och se häcken som våra riktiga rivaler! häcken har trots allt en framtid till skillnad från gajs.. de har varken framtid eller historia!

    SvaraRadera
  60. 23:27. Du verkar vara en riktigt okunnig, korkad idiot! En typisk IFK:are mao. Vilket lag ligger i topp bland Göteborgslagen? GAIS. Vilket lag är äldst? Häcken? Nej, GAIS! Vilket lag har minst tio ggr fler supportrar än Häcken? GAIS! Så gå och dränk dig i Göta älv, din inavlade, misslyckade jävla nolla!

    SvaraRadera
  61. Jag är 20 bast.

    Jag har aldrig nånsin så mycket som skrivit i ett forum innan och skrev denna texten bara för att få skriva av mig lite. Hade inte mer än ögnat igenom den lite snabbt innan jag sände in den.

    Har nu läst den helt och hållet och okej, jag kan la godta att den är lite svårläst på sina håll. Trodde inte för en sekund att den skulle publiceras då jag som sagt är tokamatör inom skrivning på nätet och orkade därför inte sitta och kolla igenom allt serru

    SvaraRadera
  62. Holm, jag förstår helt och hållet vad du vill komma fram till och är av samma åsikt. Ett lag som Häcken förstör mer än vad det ger, det drar ner publiksiffrorna, de är svårare att möte för ett lag som Blåvitt då det blir "lillebror vill slå storebror".

    Ska vi få en atraktiv Allsvenska hoppas jag på 12 lag, där dem flesta är publiklag. Vilket ökar intresset och statusen för för ligan.

    Beklagar verkligen om jag också missbrukat "de" och "dem" på fel sätt. Hoppas ni kan sova gott ändå .

    SvaraRadera
  63. Blåvitt består till 90% av spelare som hellre vill spela utomlands. Därför bryr de sig inte om bllåvitt, vilket vi kunde se mot häcken.

    SvaraRadera
  64. Sanning sanning.
    Häcken tillför ingenting i allsvenskan. Sverige och blåvitt kommer aldrig komma nånstans med alla era "vara alla till lags" resonemang där ni inte verkar bry er ett skit om att blåvitt faktiskt förlorade mot detta skitgäng.
    Sluta va så diplomatiska hela tiden.
    Gillar ni ens blåvitt på allvar? eller tycker ni bara om att sitta å mysa i små forum och ingen ska säga nåt dumt och alla lagen har lika värde och bla bla bla.
    BK röva kan dra åt helvete, dem tillför INGENTING och är totalt oitressanta fr 99,9% av befolkningen

    SvaraRadera
  65. Hade vi spöat Häcken så hade du älskat dem. Du attackerar också fel problem. Anledningen att allsvenskan är så jämn beror till stor del i tv-avtalen som är helt felutformade. De mindre klubbarna åker aldeles för mkt snålskuts på de större och dessutom är det avtalet utformat så att superettaklubbarna får förmkt pengar. De största klubbarna i superettan konkurerar ju med de sämre i allsvenskan om spelare. Att Allbäck går till Öis i Superettan ska inte vara möjligt om han inte gör det gratis.

    SvaraRadera
  66. tänker precis likadant på det varje dag.

    SvaraRadera
  67. HAHAHAHAHAHA patetisk text, men roligt att läsa när en fjortis med två hjärnceller skriver.

    När ska folk lära sig att det inte är på läktaren man kvalificerar sig för Allsvenskan utan på planen?

    Och du skriver även om riktiga supportrar.. Vi kanske inte är många men nästan alla som håller på Häcken är riktiga supportrar som följer laget i ur och skur, inte som ni i sista omgången mot TFF 2007 hade ni 43 000 på läktarna och bara två månader innan så var det endast 6 000 på arenan, så kom inte och snacka om riktiga supportrar.

    Pratar man med en Häcken supporter på stan kan man lägga ribban högt och diskutera startelvor, nyförvärv och dylikt, men när jag som Häckensupporter kan mer om blåvitt än dom flesta av mina kompisar är det lite pinsamt.

    "Tänker man med röva håller man på blåvitt, tänker man med hjärnan håller man på röva."

    SvaraRadera
  68. Helvete! Bara för en liten torsk kommer all den här bitterheten fram? Hur hanterar du motgångar i verkligheten?

    SvaraRadera
  69. Haha vilken rolig krönika!
    vet inte om du gör dig till eller om du på fullaste allvar tror att de du skriver är rätt...

    De roligaste är nästan när du säger att ÖIS är en förening med framtid.
    ÖIS ligger överlägset sist i allsvenskan och själv kan jag inte se ett lag i årets allsvenska som ÖIS skulle klara av att slå.
    Dom har lagt ner sina sista sura slantar på två dyra anfallare som inte levererar och med dagens finanskris så är nog inte alla gubbar intresserade av att ge ÖIS sina sista pengar...

    men men, men dina opartiska ögon är framtiden för ÖIS lysande!

    Sedan att alla i Häcken håller på Blåvitt är ju det roligaste...
    Aldrig tänkt på att ni har en Tobias Hysén som håller på Häcken?
    Och hans far, Glenn (som du förmodligen skulle betala pengar för att få suga av) har placerat alla sina söner i Häcken...

    De roligaste utav allt är nästan när alla säger att din "krönika" är skit och du svarar med
    "jag va inte seriös"

    Grattis grabben!
    Du har gett mig ett gott skratt

    Puss

    SvaraRadera
  70. Så trött på alla blåvitt supporters som inte kan se något annat än till sitt eget lag. Vill inte dra alla över en kam men det finns nog inga mer omogna supporters än vissa blåvita. Att skylla en förlust på detta sättet är rent pinsamt och varför har denna sidan nästan mer info om andra gbg klubbar än er egen klubb ex. GAIS? Är det viktigt att ex skriva om GAIS tifo? Är nog dags att shape up om denna sidan ska vara någourlunda respekterad i fortsättningen.

    SvaraRadera
  71. Häcken behövs den är ju Hisingen för tusan !

    SvaraRadera
  72. roligare med bajen, en med häcken blir mer stämning på matcherna! men nu är det häcken så då får vi nöja oss med dom :)

    SvaraRadera
  73. Kan vara det absolut roligaste jag har läst, som Häckensupporter. Vet att artikeln är svingammal, men detta sentimentet finns kvar hos er, och jag kan inte säga annat än "gråt mer!"

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.