2007/08/29

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Jag ska villigt erkänna att jag kallt räknade med en svidande förlust och ett hårt uppvaknande ur gulddrömmarna, innan match. Tji fick man för det, och fy fan vad skönt det känns. Det känns dock trist att inte få dela ut några poäng till ett antal lysande spelare. Ragnar skrämmer livet ur Dusan vid två löpdueller under de första minutrarna till den milda grad att det inte blir några fler löpdueller. Gustav Svensson suger upp andrabollar till den milda grad att Tomas Brolins dammsugarmunstycken hade blivit gröna av avund. Alex dominerar och sliter häcken av sig till den milda grad att det knappast kan finnas någon som undrar varför han spelat över 100 landskamper. Adam bryter in från kanten och kommer i fina avslutningslägen ett flertal gånger, Bjärsmyr uppträder nu match efter match som det stora löfte han var för två år sedan, Sella har fått en nytändning på kanten, Bengan är kanske inte stabil men ack så attraktiv, Thomas Olsson går av plan till följd av något annat än en känning, o s v, o s v. Men i dag får de inga poäng.

Halmstads BK, borta
5 poäng: Conny Johansson - Stackarn. Jag kände mig hundraprocentigt säker på att Conny skulle tabba sig på något sätt direkt när han byttes in. Han får trösta sig med de applåder från Blåvittklacken han fick, och den här mycket exklusiva femman. Jag har tidigare delat ut poäng till Blåvita spelare som inte spelat, men i dag delar jag för första, och sista, gången ut poäng till en motståndare.
3 poäng: Pontus Wernbloom - I bland undrar man vad killen käkar. Är det det där pulvret han gör reklam för som gör att han är så jävla rivig? Som gör att han säkert vinklar in en volleyboll i mål? Som gör att han är hundraprocentig i bollmottagningar och tillbakaspel? Som gör att han dribblar av två snubbar på kanten? Jag tvivlade på Pontus i våras. Fan vad gött det är att ha fel ibland.
2 poäng: Hjalmar Jonsson - När Hjalmar slår frisparkar i ribban och direkt i mål är det svårt att inte ge poäng. Trevlig tradition det där förresten, med mål på Örjans Vall.
1 poäng: Jonas Wallerstedt - Kämpen. Han är inte teknisk för fem öre. Han kan knappt slå en passning. Men vad fan gör det.

Totalt efter 19 omgångar
1. Marcus Berg - 37 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 30 poäng
3. Niclas Alexandersson 23½ poäng
4. Thomas Olsson - 21 poäng
5. Pontus Wernbloom - 15½ poäng
6. Andres Vasquez - 14 poäng
7. Gustav Svensson - 11 poäng
8. Mattias Bjärsmyr - 10 poäng
8. Stefan Selakovic - 10 poäng
10. Jonas Wallerstedt - 9 poäng
11. Bengt Andersson - 8 poäng
12. Jakob Johansson - 7 poäng
12. Hjalmar Jonsson - 7 poäng
14. Adam Johansson - 6 poäng
15. Erik Dahlin - 5 poäng
15. Conny Johansson - 5 poäng
17. Eldin Karisik - 4 poäng
18. Jonatan Berg - 3 poäng
18. George Mourad - 3 poäng
20. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng

33 kommentarer:

  1. Om motståndarna kan få poäng borde väl T.O få minus poäng för sin fiskmås skalle. Han har spelat stort de senaste matcherna men att dra på sig ett kort på det sättet i den åldern är pinsamt. Han har tur att det gick som det gick, annars hade han fått bära hundhuvvet. Eller är det åsnehuvvet? Jag vet inte, fråga Vasquez... om han fortfarande är kvar i blåvitt vill säga?

    /Contemp

    SvaraRadera
  2. Varför fick inte Adam några poäng? Han var ju riktigt bra idag.

    Mvh Adams mamma

    SvaraRadera
  3. Adams mamma ? Henne har jag haft som lärare !

    SvaraRadera
  4. - Det var en fantastisk match borde den inte fått poäng i sig själv:)

    - "Conny skall hem till Göteborg" dagens bästa ramsa borde även den få poäng.

    - Alla underbart glada blåvita supportar borde ha poäng för väl genomförd match.

    _ Tränarstaben borde även de få poäng:)

    Jaja! Pontus Wernbloom och vår superklippa Alex ska nog ha resten av poängen om det blev några kvar:)

    Sitter o tokflinar av lycka-en sån ljuvlig kväll:)

    SvaraRadera
  5. Yes Adam var helt jävla grym!
    Iaf i första, men sen e det ju inte så konstigt om man backar, men han var fan i mej grym sen också!
    Var tyvärr inte på plats, men satt o förklara för min polare att hjalmar gjorde två där förra året, och att han kommer göra det igen, o om han gjorde det så borde han byta till halmstad för då blir han skyttekung...!
    hehe kul när han gör ett o faktiskt gör andra vackra saker..

    SvaraRadera
  6. Conny Johansson, ja den mannen kan bli en stark kanidat till årets ärkeängel om det blir guld i höst.

    SvaraRadera
  7. Ha ha ha Hjalle var kung i dag! Vilka frisparkar. Se nu till att den gode Isläningen får ta hand om hörnorna med så blir det garanterat guld i år ;)

    Är bara såååå lycklig just nu och ska inte komma ner på jorden förrän klockafan ringer 06:00.

    SvaraRadera
  8. Alex, Adam och Boom-Boom var klart bäst idag. Skrattade ruskigt gott dock när hjalle kom upp och körde sina överstegs finter och kom till skott, testa han på topp i framtiden kanske? ^^

    Tror även vi hittat Linderoths ersättare i landslaget inom några år. Tydligen sprang Gustav nästan 14 km under matchen, grymt!

    /xezzo

    SvaraRadera
  9. Fyfan va skönt!!
    Vad sysslat T.O med? ,fyfan pinsamt..

    Tycker det känns gött att ha Köttan där upp ,han visar mer och mer kvalitè på topp! ,jag vill ha Hysèn brevid Köttan och sella kvar på vänstern! tror det blir pytt i år isåfall!

    FORZA BLÅVITT!!!!!!

    SvaraRadera
  10. Ja Gustav kommer om han fortsätter denna utvecklingskurva att inom några år axla Linderoths roll som balansspelare i de svenska landslaget.


    /Johannes11

    SvaraRadera
  11. Men nu blev det några avstängningar o räkna med va? Kanske lika väl att vi möter BP hemma då i nästa match. Kila in andres lite lätt nu när han är på gång så vi slipper lite av allt tjöt som varit. JJ från start månne? Eller mouradona? Frågorna är många och jag har inte ett enda jävla svar!

    //Rayman73

    SvaraRadera
  12. Hjalmar körde en överstegare, det är helt sjukt..

    SvaraRadera
  13. Använder dom inte Gustaf som mittback i U21 ?

    SvaraRadera
  14. Kommer matchen upp pa pirate bay? Vore underbart...

    SvaraRadera
  15. Matchens delikatess var när nyss varnade Olsson kapar en gång till och direkt efteråt byter plats med Wallerstedt för att förvilla Hansson. Nästan värt att lägga upp det klippet på youtube

    SvaraRadera
  16. Erikbe: Skrattade gott åt det själv faktiskt, var det ett drag som tränarna kommit på så är det underbart!

    SvaraRadera
  17. Sämsta femman nånsin. ADAM JOHANSSON!?!!??!!?

    SvaraRadera
  18. Helt underbart! Vilken underhållning killarna bjuder på. För första gången i år så spelar man fotboll i 90 minuter. Och att allt funkar så bra är ju för att alla vill vara med och ha boll. Alla rör på sig och hjälper varandra. Ingen stafettpinne fotboll igår där någon slår en pass för att sedan lunka fram. Full fart på samtliga spelare i alla lägen. Det finns alltid flera alternativ för bollhållaren. Någon möter, någon drar i djupled någon breddar och man snackar med varandra och visar att man vill ha boll. Äntligen fick vi se en helgjuten insats. Visst går det att hitta saker som kan bli bättre. Men det kan man alltid. Går ju inte att lyckas med var ända pass. Lite synd, onödigt och orutinerat av TO att dra på sig ett rött kort. Synd att både TO och Walle är avstängda nästa match. Men det är mot BP hemma så jag utgår att vi skall kunna prestera ett underhållande spel utan dom och vinna den matchen i alla fall.

    Många var riktigt bra och skall ha överbetyg. Tycker att detta främst är en laginsats. Men jag vill ändå ge Wernbloom, Alex, Adam och Sella ett extra plus för deras slit och löpvilja. Äntligen ser vi ut som ett lag, en enhet som jobbar för varandra. Ett allsvenskt Barcelona om ni så vill.

    Tack för underhållningen alla spelare, ledare och supportrar som bidrog till denna fest.

    Ha D Gött!

    SvaraRadera
  19. Kunde Feldgrau gett poäng till 11 spelare, så hade han gjort det. Alla kan tyvärr inte få poäng, oavsett hur orättvist där är eller ej.

    Heja Conny! Heja Seb! Heja Hjalmar!

    SvaraRadera
  20. Kul att SEB fick se rött. Han borde visserligen åkt ut mycket tidigare.

    TOs utvisning skyller jag nog mer på domaren än på TO. Vad jag förstår sa TO "bara" något i stil med "Nu får du ge dig".

    Vi blev även lurade på minst en straff. Någon som mins det?

    Bäst var ändå att se Adam och Alex på högerkanten. Vilket lir! Bästa i allsvenskan på många år!

    Connys missar; Vet ej om jag tycker det var så himla uselt som alla vill påskina. Tror tex inte den attraktive hade gjort bättre ifrån sig. Frisparkarna var riktigt bra slagna och på andra störde Boom-Boom på ett förtjänsfullt sätt.

    Hoppas nu bara vi slipper se Mourad och Gerba mot BP.

    SvaraRadera
  21. Sa till min polare innan matchen att Seb är en sån spelare som fortsätter att toktackla även när han fått varning. Jag fick rätt

    SvaraRadera
  22. Domarn va ju de sämsta som hänt sen Djurgårdsmatchen. Såg matchen live, herrejävlar vad dålig han var! Men Alex och Adam har så gött spel på högerkanten samtidigt som hela laget lirar grym fotboll. Ragge e köng som vanligt.

    SvaraRadera
  23. För att avika från matchen lite.

    Tog med oss e ännu oinvigd halvängel på sin första match (han åktemed för ölens skull)

    Och när Toll gick upp på räcket säger han glatt att "är inte det klubbchäfen"?
    "Nej det är Toll"
    "Vem är han då?"
    "Han var ordförande i änglarna."
    "Okej, så han är ingen speciell idag då eller?"
    "Jesus var en kille som predikade om änglar, som en jävla massa människor lyssnade och trodde på.
    Toll är en kille som predikar om änglar som en jävla massa människor lyssnar och tror på"

    F.Ö. så borde Ragnar få en egen ramsa snart som fan.

    Gött å se efter matchen hur frmaför allt Sella verkligen skriker av glädje när spelarna tackar klacken.

    SvaraRadera
  24. Fy fan vilken match, samtliga spelare borde ju få en femma! Om Blåvitt hade spelat hälften så här snabbt och fantasifullt i varje match så hade vi vunnit sm-guld enkelt! BP-Kross på söndag!

    SvaraRadera
  25. Alex och Adam dominerade sin kant totalt och inte ett poäng? hmm...

    SvaraRadera
  26. Gustav Svensson och Adam Johansson!!!!

    SvaraRadera
  27. anonym 09:25, som svar på din fråga:
    Ja, Gustav Svensson spelade åtminstone senaste matchen, träningsmatch som slutade 3-4 mot Wales, i U 21-landslaget.
    Men han imponerade långt ifrån lika mycket där som han gör på den defensiva mittfältspositionen i IFK.
    Däremot så imponerade Bjärsmyr kraftigt i matchen mot Wales, speciellt med sitt lugn och sin vilja att spela bollen.
    För övrigt så sållar jag mig helt klart till skaran som tycker att Adam Johansson förtjänade femman. Som han spelade igår borde han vara given i landslaget.

    SvaraRadera
  28. Adam Johansson var bannemig bäst ;O

    SvaraRadera
  29. DOCK!, är Wallerstedt välsignad med (typ) världens största skalle som nästan alltid kommer väl till hand.

    SvaraRadera
  30. DOCK!, är Wallerstedt välsignad med (typ) världens största skalle som nästan alltid kommer väl till hand.

    SvaraRadera
  31. Kul att se så många inlägg här denna vecka. Måste vara ett tag sedan som så många tyckte till efter matchen Feldgrau? Det är du helt klart värd. Feldgraus femma är ett kul inslag som behövs framöver.

    Ha D Gött!

    SvaraRadera
  32. hudds/

    Sist var hemmaförlusten mot malmö. Lite ironiskt kan tyckas då vi inte förlorat sen dess!

    Keep up the good work Feldgrau!

    /xezzo

    SvaraRadera
  33. Låt Vasquez spela nu för fan!!!
    Han e ju grym!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.