2010/09/24

SD-politiker erkänner våldsamt upplopp på Ullevi

SÄKERHET & HULIGANISM. I går berättade vi på BaraBen.com om Sverigedemokraternas förslag att de som begår brott i samband med fotboll bör förföljas, alltså skuggas, av polisen i samband med fotbollsmatcher. Men något som SD glömt att berätta är att en av deras ledande politiker, AIK:aren Christian Westling, erkänt sin del i det våldsamma upplopp som han och hans vänner genomförde på Gamla Ullevi efter guldmatchen 2009. Själv rör sig Westling i Firman Boys-kretsar, vilket säger en hel del om bägge sidorna av den barriären.

Här är bildbeviset, när Westling taggat sig själv under den pitch invasion som polis och åklagare klassificerat som ett våldsamt upplopp och olaga intrång. Utöver taggningen berättar han för sina vänner vart på bilden han är, i ett försök att hävda sig själv som tuff:

Konsekvensen av detta innebär väl att skuggningsförslaget i grund och botten utgör ett förslag om att polisens underrättelserotel i Stockholm ska börja förfölja SD:s egna riksdagsgrupp. De sysslar tydligen med brott som misshandel, våldsamt upplopp och liknande. Snacka om hyckleri, om att kasta sten i glashus, om att pissa i motvind. Sverigedemokraterna säger sig vilja förfölja fotbollssupportrar genom skuggning, med hjälp av polisen. Som riksdagskandidat var han även tillsammans med partiets pressekretterare Erik Almqvist inblandade i en misshandel i Stockholm, bara för att nämna den senaste turen han varit inblandad i.

I normala partier skulle detta innebära en direkt avgång och skandal av stora mått. Inom SD-rasisterna innebär det ingenting, tvärtom så är det fullt möjligt att vara grovt kriminell och fortsatt aktiv som rasist. Det är vad deras rörelse alltid har byggt på. Därmed har vi på BaraBen en rekommendation till polisen: skugga den här dåren Christian Westling, så kan vi i övriga samhället känna oss lite säkrare.

144 kommentarer:

 1. Tuff grabb...
  Läsvärt,bra jobbat.

  SvaraRadera
 2. Från ett nazi-forum nära dig:

  Christopher skriver:
  juli 9, 2010 kl 20:50

  En av SD-toppen har för några år sedan på ett SD möte där ett par dåvarande NSF:are var välkomna åtminstone varit debattglad och avsevärt mer radikal i uttrycksätt och ord. Där kunde både nationell musik spelas, och sjungas med i av SD:arna, ordet var fritt och kunde diskutera även rasfrågan och andra mer tabubelagda ting. Men det var då, i ”hemlighet” och nu är det en annan femma.


  Här har ni nazistpackets verkliga ansikte. Huliganer, nazivurmare och ulvar i fårakläder.

  redaktionen skriver:
  juli 9, 2010 kl 20:55

  Vilka SD-toppar?


  och så kommer samma Almqvist fram igen:

  Christopher skriver:
  juli 9, 2010 kl 22:00

  Det var i landskrona. Erik Almqvist och SDU toppen Emma (ja vad heter hon nu i efternamn…) från Malmö var även där, men hon var så pro-judisk att ingen tog någon notis om hennes åsikter.

  Erik var trevlig och allt annat än politiskt korrekt.


  Detta från nazisternas egna forum. Här är ledande SD-rasister som snackar rasbiologi och sjunger vit makt-sånger. Hur korkade är de som inte förstår att SD är ett högerextremt rasistparti? Jag bara undrar. Snacket om "jag är inte rasit, men..." blir ju patetiskt.

  SvaraRadera
 3. Där är nyckeldelen:

  I normala partier skulle detta innebära en direkt avgång och skandal av stora mått. Inom SD-rasisterna innebär det ingenting, tvärtom så är det fullt möjligt att vara grovt kriminell och fortsatt aktiv som rasist.

  För det är så sjukt sant. I alla andra partier skulle politiker och högt uppsatta medarbetare tvingas avgå när skandaler om misshandel, våld, upplopp och annat skulle uppstå. Men det sker ju extremt sällan i andra partier, däremot sker det hela tiden inom SD. Därför förväntar sig folk detta från dem, de är helt enkelt ett parti som bygger sin existens på våld och hot. Därmed får de räkna med att behandlas på samma sätt från omgivningen.

  SvaraRadera
 4. Blåvit socialism2010-09-24 10:19

  anonym 10:07/ Där har du jävligt fel och försöker ljuga till dig att detta beteende skulle vara normalt. Jag kan till 100 procent garantera dig att om någon medlem i Vänsterpartiet skulle bli påkommen som AFA-aktivist skulle vi sparka ut honom/henne med arslet före. På samma sätt kan jag garantera att Miljöpartiet skulle agera mog militanta veganer, om det uppdagades att de begått brott av den här kalibern. Vad Kristdemokraterna skulle göra om deras medlemmar var med i kristna sekter eller liknande det vet jag inte, men vad SD (inte) gör ser vi ju alla. Det är fullt av våldsverkare i deras led både bland medlemmar och politiker men ingen inom deras parti ens lyfter frågan om att bli av med dessa våldsmän.

  Varför? Här har ni en AIK-huligan som erkänner brott, men kör vidare som inget har hänt? Jaja, allmänheten kommer nog fatta tids nog vad det här är för parti.

  SvaraRadera
 5. men herregud... snälla sluta blanda in politiken med fotbollen, annars sutar jag följa eran blogg.. även om han är en råtta så är detta bara patetiskt

  SvaraRadera
 6. Anonym 10:21/ BaraBen.com har alltid tagit upp samhällsfrågor och politik när det varit relevant och kommer alltid att göra det. Om du inte gillar det, läs någon annan stans. Vi kommer inte backa undan från att ta debatt om sportpolitiska frågor, säkerthet & huliganism eller närliggande ämnen. Vill du enbart läsa lull-lull om hur fantastiskt IFK är på alla sätt och vis finns andra sidor som sysslar med det. Adjö.

  SvaraRadera
 7. det här inlägget sprids som en löpeld på facebook nu...

  RIKTIGT BRA BARABEN! Kläm åt AIK/SD-packet!

  SvaraRadera
 8. Kadio 10:12/ Ditt inlägg är bara ett i mängden av det man kan rota fram för att bevisa vad SD-rasisterna står för. Om det nu verkligen finns folk som inte förstår att detta är ett fascistparti som tagit på sig kostym (jag tror iofs att de som röstar på dem fattar mycket väl och är rasister) så är det dags att ägna de kommande fyra åren år att visa detta till de här människorna.

  SvaraRadera
 9. Pajasartikel, smutskastning av ett riksdagsparti kan du ägna dig åt någon annanstans

  SvaraRadera
 10. Blåvit Socialism : Okej, tro du det om du vill.

  Är väl bara så att andra extremister är bättre på att dölja vad de verkligen sysslar med, både genom att ljuga, maskera sig och vara (kanske) snäppet smartare. Fast iofs, att partitoppen i V tycker kommuniststater är ett föredöme är väl ingenting i jämförelse med en huligan! hujamig!

  SvaraRadera
 11. Baraben 24/9/10 10:29

  Är du på allvar eller?
  Ni har ALLTID backat undan debatt när det handlat om era förebilder i WM. Har ni någonsin tagit ställning när det handlat om vad vår egna lilla firma ställt till med som indirekt skadat IFK? Nej det har ni inte. Och om jag nu mot all förmodan skulle ha fel, länka och motbevisa mig.

  Och nej, jag menar inte inläggen där ni fördömer 12-åriga kids med huliganromantiseringar

  SvaraRadera
 12. http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

  Hela filmen där ni anklagar Almqvist för att misshandla en person.

  Finns alltid två sidor av en historia, den här gången ljög Soran.

  SvaraRadera
 13. anonym 10:38/ Du har uppenbarligen ingen som helst koll. Baraben är den överlägset med huligankritiska supportersidan i Göteborg. Hade du följt den så hade du haft lite koll.

  Helt rätt att klämma åt rasister och annat pack! Låt dem inte tysta er med sitt spammande, vi vet bättre!

  SvaraRadera
 14. Baraben

  Dubbelmoralens högborg in disguise

  SvaraRadera
 15. Blåvit Socialism
  Håller HELT MED DIG!
  Götenorg är av tradition ett säte för den röda, jämställda antirasistiska politiken, och så ska det förbli!

  Kan ju t.ex. berätta om när jag och en polare såg Qviding spela borta i Trollhättan, samma dag som Karl XII tydligen dog eller något. En marsch med alla möjliga högerextremister gick genom hela staden, men det var inte värst, för längst FRAM I MARSCHEN, Gick SD. Detta var fem år sedan, och jag antar att de idag inte gör sådant här. SD KOMMER ALDRIG BLI RUMSRENA, Till skillnad från vänstern! Framåt Kamrater mot ett rasistfritt Sverige

  SvaraRadera
 16. Han sprang in på plan när laget tog guld, det har man ju aldrig gjort själv :).

  SvaraRadera
 17. anonym 10:44/ Har du även försökt lagstifta om att polisen ska förfölja dem som gjort detta? Tänk efter före du kommenterar, snälla.

  SvaraRadera
 18. Anonym 10:42

  Huligankritiska? Kanske det. Men inte fan när det gäller huliganism som rör IFK Göteborg. Här skyller man oftast på polismakten och motståndare när WM har levt rövare, fast det är väl på direktiv...

  Som sagt, kom med motbevis då istället, det ska väl inte vara så svårt att fixa fram en länk där BB kritiserar WM's verksamhet, om dom nu är så "huligankritiska"

  Seså

  SvaraRadera
 19. Korven: Du är nog den enda i hela världen som inte sett Almqvist version av händelsen. Finns också på youtube och se vad som hände med killen som de"misshandlade" i slutet.

  Jag röstar rött alltid men allt är inte svart eller vitt.

  http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

  SvaraRadera
 20. Game, set, match.2010-09-24 10:50

  Anonym 10:39/ Du, ditt lilla geni, titta på HELA den här: filmen från Soran om våldsdådet och SD-dårarnas tolv lögner om vad som hände speciellt efter 3 minuter, när ämnet avhandlas. Intressant att lögnerna och bortförklaringarna aldrig tar slut.

  RASISTER ÄR ALDRIG VÄLKOMNA I BLÅVITA LED.

  SvaraRadera
 21. Göteborg19042010-09-24 10:53

  Lägg ner för helvete!! Detta är så vitt jag vet ett opolitiskt forum. Om ni nu försöker granska SD kritiskt så förutsätter jag att ni granskar vänstern kritiskt också, men detta hör INTE hemma på en fotbollsblogg. Skärp dig Körva!

  SvaraRadera
 22. 1. BaraBen har officiellt tagit avstånd från rasism.

  2. BaraBen har i alla tider debatterat samhällsfrågor som är kopplad till fotboll eller idrott.

  Inga konstigheter. Ni som retar er på det får väl läsa andra bloggar eller skriva av er lite trollnäthat här, men ni lär inte kunna ändra BaraBens inställning till det hela.

  SvaraRadera
 23. Jag tycker det är bra att den här och liknande artiklar publiceras, det skapar en debatt och debatt är alltid bra. Sen att Bara ben skulle ha någon form av dubbelmoral? Det är väl flera individer som skriver eller? Att tro att alla skulle tycka exakt lika är väl idioti om något. Tack för en bra blogg.
  /B

  SvaraRadera
 24. Inte helt okomiskt så är artikeln dessutom taggad som "Sten i glashus"

  SvaraRadera
 25. Anonym 10:47/ BaraBen kritiserar alltså inte huliganismen eller Wisemen? Vi hyllar alltså huliganism?

  Ida M Henriksson tar avstånd från våldet och kallar våldsverkarna för "idioter".

  Ernst Andersson
  tar upp gatuvåldet i firma-Göteborg i oktober 2009.

  Videovixen frågar hur IFK bör hantera fotbollshuliganismen i mars 2009.

  Frankie ger löpande uppdateringar om kaoset från när Wisemen och Holländarna brakade samman i oktober 2008.

  Korven tar kraftigt avstånd från en våldsattack på öppen gata mot en AIK-profil i Göteborg i augusti 2010.

  Frankie nyanserar huliganproblematiken i förhållande till det allmänna gatuvåldet i maj 2010.

  Ur den krönikan/analysen är det värt att påminna sig om dessa rader:

  "Kontentan av att 15 personer med anknytning till Wisemen och deras undergrupper döms i domstol är inte att "samhället slår ett slag mot fotbollshuliganismen". Slutsatsen är i stället att samhället effektivt väljer ut syndabockar som ska representera de stora problemen. I sociala sammanhang är det oftast invandrare och den "misslyckade integrationen" som får skuldbördan för en misslyckad ekonomisk politik. På det strikt polisiära området finns det två grupper som får ett enormt medialt, politiskt och debattmässigt utrymme - organiserade gäng och fotbollshuliganer. Grupper som naturligtvis bör bevakas av ordningsmakten, men med resurser som står i paritet till hur stort problemet egentligen är.

  BaraBen.com genomförde nyligen en läsarundersökning här på sidan. Här är resultatet:


  ## 35 procent av dem som svarat är mest rädda för polisen när de går på fotboll.
  ## 25 procent är mest rädda för ordningsvakter.
  ## 27 procent räds i första hand huliganerna."


  I detta sammanhang. SD-anhängare som desperat söker syndabockar att skylla diverse problem på, visst känner man igen retoriken?

  Jag skulle vilja be dig hitta en enda supportersajt i Sverige som kritiserat huliganism som fenomen och enskilda huliganincidenter så mycket och så skrapt som BaraBen gjort. Det finns ingen sådan.

  Vi kan fortsätta hela dagen:

  Videovixen kritiserar Supporterunionen (bland annat för att länka till Wisemen) i augusti 2009.

  Och här från förra månaden har vi Videovixens direkta attack mot IFK-huliganerna:

  Våldet kring arenorna hotar den svenska fotbollens grundläggande existensberättigande.

  Och det här är bara exempel som jag spontant kunde hitta med en Googling, det finns dussintals fler. Så, BaraBen är de som tar kritisk ställning mot våld och hat vart den än kommer ifrån. Gör du det?

  Ett annat gammalt citat från BaraBen:
  "Enligt rapporter från Skara brakade två ligor med fler än 100 kategori c gubbar vardera från Wisemen och Firman Boys (med undergrupper) samman häromdagen. Polisen skall inte alls ha fått nys om uppgörelsen utan bråket kunde hålla på i uppemot fyra minuter utan ingripanden. Enligt rådande gatustridslag vann göteborgarna, men vem förlorade egentligen? Firman Boys? Ordningsmakten? Fotbollen? Samhället? Var det här en seger för fler supportrar än firmagrabbarna och i så fall för vem?"

  SvaraRadera
 26. Calle PPPPPPP2010-09-24 11:17

  Göteborg 1904/ Nej, baraben är inte ett "opolitiskt forum" utan en supporterblogg med enskilda skribenter som skriver sina ÅSIKTER. Det är alltså inte någon neutral dynga vi får utan folk som tycker till och tar ställning. Verkar som en del jeppar är inne och läser här för första gången...

  SvaraRadera
 27. Korven/ Den här är min favorit på temat anti-huliganism på BaraBen:
  http://ifkgoteborg.blogspot.com/2010/05/den-unga-blodiga-mannen-var-en-gang-en.html

  SvaraRadera
 28. anonym 11:17/ Smart att gå in och kackla om "visa var ni sågar Wisemen" precis efter att de lagt in typ 15 länkar till texter där de gör det. Haha vem är det som är idiot?

  Sedan tycker jag Baraben ska ta bort ditt inlägg för du pekar ut ett riksdagsparti som sammankopplat med våldsvänstern, du kallar folk för idioter etc etc. Baraben, är det enligt era kommentarsregler:

  "Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede."

  SvaraRadera
 29. Göteborg19042010-09-24 11:28

  Jag opponerar mig inte mot samhällsfrågor utan mot att enskilda individer hängs ut och att det bedrivs en jävla hetsjakt mot ett antal människor. Detta är ett supporterforum som framför allt skall hantera dryfta frågor som rör fotboll. Det gör inte Körvas inlägg. Vad jag vet hängdes inte Hannes Westerberg ut på detta sätt i ett blåvitt forum.

  SvaraRadera
 30. Om någon nu mot förmodan trodde att det var okay att kalla folk idioter till höger och vänster eller att påstå helt galna saker bara för att försöka ge någon slags tyngd åt era argument så hade ni fel.

  [Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.]

  Precis när en ledande BaraBen-skribent sa att "skönt att det är rätt så hög nivå på debatten i de fotbollspolitiska trådarna" på vårt internforum kan vi ju inte låta det spåra ur, eller hur?

  Man kan debattera med varann även om man har olika åsikter utan att spåra ur totalt. Vissa kan det i alla fall och det är DE som är välkomna här.

  SvaraRadera
 31. Göteborg 1904/ Men till skillnad från Hannes så begår ju den här dåren brott på FOTBOLL och det framkommer efter att de lagt fram ett förslag om att polisen ska skugga fotbollssupprtrar. Vad är det du inte förstår? Detta är en fotbollsblogg och dessa är aktiva som fotbollssupportrar. Hur kan du missa den lilla "lilla" detaljen?

  SvaraRadera
 32. Korven

  Vad duktigt av dig, men du missade nog min poäng. Jag efterfrågade inte artiklar där Wisemen som firma benämns med namn, utan artiklar där skribenten och Baraben rakt ut fördömer Wisemens verksamhet och inte huliganismen i stort

  Det enda du länkade till som föll mig i smaken var:

  "Ett annat gammalt citat från BaraBen:
  Enligt rapporter från Skara brakade två ligor med fler än 100 kategori c gubbar vardera från Wisemen och Firman Boys (med undergrupper) samman häromdagen. Polisen skall inte alls ha fått nys om uppgörelsen utan bråket kunde hålla på i uppemot fyra minuter utan ingripanden. Enligt rådande gatustridslag vann göteborgarna, men vem förlorade egentligen? Firman Boys? Ordningsmakten? Fotbollen? Samhället? Var det här en seger för fler supportrar än firmagrabbarna och i så fall för vem?"

  Och inte ens det var särskilt magstarkt.

  Sen är det intressant när du kommer dragandes med ett röstningsresultat, och - vad det verkar - presenterar det som huligankritiskt när det i själva verket var precis tvärtom. Den omröstningen uppkom i samband med årets sedvanliga hetsjakt på polisen, och hela syftet med omröstningen var att ni med statistik ville "bevisa" att poliserna utgör större hot än vad huliganerna gör. Kom inte och säg något annat på den punkten

  SvaraRadera
 33. Hahahaha neeeeej baraben hyllar ju huliganer och idoliserar wisemen:

  http://ifkgoteborg.blogspot.com/2010/08/vald-kring-arenor-hotar-fotbollens.html

  JUUUUUUUST DET HAHAHAHA. Rasisterna är fan inte kloka med sina lögner, så fort de inte har ett svar och står där med byxorna nere börjar de ljuga ihop storys eller skrika om "kommunism" eller "censur". Synd bara att 95 procent av folk ser rätt igenom det där. Eller nej, det är fan inte synd alls.

  SvaraRadera
 34. Maria H

  Nu vill jag inte kalla folk för idioter, men det är ju uppenbart vem av er som uppfyller det kriteriet.

  Har du ens läst någon av de "femton länkarna" som postades?

  Gör om, gör rätt

  SvaraRadera
 35. Video som en annan redan länkat till: http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

  När ni bara tar med Sorans utvalda bilder undrar man ju om ni går hans ärenden.

  Om ni skall lägga ut lögner å manipulerade filmer så e det bättre att skippa politiken helt, så kan man fortsätta å njuta av en annars bra blogg.

  SvaraRadera
 36. ALS

  Den där artikeln handlar INTE om Wisemen, vilket Baraben mycket väl kände till då till och med Wisemen själva dömt ut händelsen. Först efter det kom detta upp på Baraben

  SvaraRadera
 37. Anonym 11:31/ Synd att du inte läste länkarna jag skickade till dig. För det enda du svarar på är ju det jag klippte in i mitt inlägg. Hade du faktiskt läst länkarna och varit intresserad av att ta reda på fakta - snarare än att svartmåla BaraBen som någon huliganblogg, så hade du fått läsa följande svidande kritik mot de blåvita huliganerna, publicerad här på BaraBen för drygt fem veckor sedan:

  tisdagen den 10:e augusti 2010
  Våldet kring arenorna hotar den svenska fotbollens grundläggande existensberättigande
  ...när slagsmålen tar sig till arenan eller i vissa fall ända in på arenorna måste vi övriga fans dra en gräns i sanden. Det här beteendet gör att andra lags våldsamma fans känner behov av att revanschera sig och göra liknande attacker. Om ett lags supportrar attackerar vanliga julgranar kommer våra julgranar bli måltavlor för likadana attacker från andra lags fans. I slutändan får vi helt enkelt en ohållbar situation där moralkärringar med åsikten "vi kan inte gå på fotboll för det är farligt" vinner brett stöd i samhället.

  Men det kanske är precis vad ni önskar? Ett läge där ni kan säga, "se, ni vanliga fans behöver oss huliganer för att skydda er från våldet"? En och annan person lär resonera så. Vi har hört det förr. En och annan person lär dessutom faktiskt, på fullt allvar, tro på sig själva när de säger det. Men dessa personer är samtidigt med och skapar en miljö kring fotbollen som gör att vanliga människor är rädda för att gå till arenorna. Och när det sker...

  ...så hotas fotbollen. Och då hotas IFK Göteborg.

  Nu har jag ingen insyn i vilka det faktiskt var som slogs utanför Gamla Ullevi under Gais senaste hemmamatch. Inte heller har jag insikt i vad som egentligen hände på plats. Men en sak är säker, vi lever faktiskt inte i grottmänniskornas tid. Även om vissa trots det beter sig som grottmänniskor. Håll våldet långt borta från våra arenor, så att fotbollen kan fortsätta ha sin berättigade plats i samhällsdebatten. Ert våld skadar vår fotboll.


  Som ett direkt svar på att IFK Göteborgs yngsta firma pekades ut som skyldiga till en attack mot Gais ståplatspublik efter en Gais-match. BaraBen är inte huliganer och dessutom tar vi avstånd från huliganismen, SD är dock huliganer samtidigt som de tar avstånd från huliganismen. De ljuger och förvanskar verkligheten, med andra ord.

  Och ja, någon som kommenterade BaraBens åsiktsbloggande, det är precis vad BaraBen går ut på. Åsikter. Det här är en blogg, inte SVT.

  SvaraRadera
 38. Sverigedemokraternas enda försvar: SKYLLA PÅ ANDRA.

  SD hängs ut med ett jävla hyckleri, deras ledande politiker är våldsmän och huliganer och de tas med byxorna nere.

  SD-anhängarnas enda försvar, nej de tar inte avstånd från huliganerna, de säger istället: NI ÄR HULIGANER.

  Hahaha, fråga vem ni vill inom Wisemen vad de tycker om BaraBens inställning till deras verksamhet så får ni höra hur det ligger till. Wisemen avskyr BaraBen av både ena och andra skälet.

  Goteborg1904/ Hur tänkte du där? Du jämför alltså en POLITIKER som är FOTBOLLShuligan med en byfåne som var gatustenskastare för 10 år sedan? Den ena har med fotboll och en offentlig person att göra, den andra har ingenting med fotboll att göra och hände dessutom flera år innan Baraben grundades. Har du tappat det helt?

  SvaraRadera
 39. Korven

  Det börjar rakt och slutar snett, det var väl ingen nyhet att dessa artiklar slutar i stil med

  "Nu har jag ingen insyn i vilka det faktiskt var som slogs utanför Gamla Ullevi under Gais senaste hemmamatch. Inte heller har jag insikt i vad som egentligen hände på plats"

  Det är precis det här jag pratar om, ni skriver att ni tar ställning men vågar aldrig ta steget fullt ut. Det är lätt att fördöma men svårare att peka ut vilka man fördömer. Om det inte handlar om en minoritet då det vill säga där man har pöbeln att gömma sig bakom - syftar då på ursprungsartikeln - då har man inga problem med att publicera både namn och bild

  SvaraRadera
 40. anonym 11:46/ Men kära du, om de inte är på plats så kan de ju inte veta exakt vad som händer där eller vilka som gör vad. Eftersom de inte själva är huliganer så kritiserar de fenomenet snarare än individer, vilket är helt korrekt utifrån deras samtidigt mediekritiska perspektiv. Att inte köpa floskler och dra alla över en kam. Hur fan skulle du formulera något som du enbart har andra eller tredjehandsuppgifter om?

  Kamma dig eller prestera bättre själv. Sedan kan man ju även fråga vad fan Barabens inställning till något har att göra med det faktum att SD-pack är våldsverkare och huliganer? Du jämför alltså på fullt allvar ett riksdagsparti med en supporterblogg och vill hålla dem till samma standard? Då förslår jag att BaraBen startar ett parti och tar sig in i kommunfullmäktige!

  SvaraRadera
 41. Ge fan i och häng ut folk så här, nån på baraben stormade säkert planen när vi tog guldet? JÄVLA AFA stil ni bedriver här, fyfan säger jag bara.

  SvaraRadera
 42. Anonym 11:46/ Vi undviker i högsta möjliga mån att tala bergsäkert om sådana saker som vi inte är bergsäkra på. Därför om folk vittnar om att IFK-huliganer gjort något dumt så kommer inte vi peka ut en enskild huligangruppering som ansvarig, om inte vi vet att just de ligger bakom. Men det var bara en av många många huligankritiska texter, du kanske vill att jag klipper in ett 20-tal olika kritiska texter till dig innan du fattar poängen? Det är som skribenterna här ovanför säger väldigt intressant att följa hur du försöker diskutera något helt annat än innehållet i bloggposten, för det blir väl helt enkelt svårt att diskutera något när man inte har några argument. Det visar nämligen rätt svart på vitt att SD har huliganer och brottslingar i sina led, samma led som i nästa andetag vill sätta polisresurser på att skugga huliganer och brottslingar.

  Smart. Not. Fail.

  Anonym 11:54/ Hahaha, ärligt talat lille vän. Barabens skribenter är inte kandidater till riskdagen och politiker för ett parti som vill förbjuda just det beteende som de själva håller på med. Hur dum på en skala ska man få vara för att kommentera en artikel? Jag bara undrar, saxen?

  SvaraRadera
 43. Calle G/ Skicka gärna ditt material till kontakt@baraben.com inom direkt för granskning. Utan bevis i sig är ditt påstående ett brott mot svensk lag (förtal) och därför kommer din kommentar att raderas. Men om du kan belägga det med fakta är det helt klart intressant, speciellt om det blir utspel mot fotbollshuliganer från det partiet.

  SvaraRadera
 44. anonym 12:01/ Hahaha, du gör ju precis som han säger. "Ni i media" buhuhuh det är så synd om oss vi är så missförstådda. Hahahaha.

  SvaraRadera
 45. Det är nog inte bara i SD detta förekommer "korven" sen för att partiet står för det, betyder det att exakt var enda medlem måste hålla med på den punkten? Nej det vet jag att ni inte är kandidater till, men är ni kandidater till Poliser eller vadå?

  SvaraRadera
 46. Sven Carlsson2010-09-24 12:11

  Intressant att folk jämt försöker peka ut Baraben.com som en huliganblogg när det faktiskt är den enda Blåvittsajten som tar i dessa ämnen och som låter debatten förekomma och även lyfter fram kritiska krönikor och analyser av huliganismen.

  På Änglarna.se, Ultras hemsida och Alltid Blåvitt har jag aldrig sett några artiklar om huliganism eller om fotbollsvåldet och verkligen inte om Wisemen. Här förekommer ju debatten hela tiden och här tillåts folk faktiskt kritisera huliganerna.

  Hur många hundra trådar har inte slutat med att Wisemen-folk sagt "men kom och snacka med oss om detta i verkliga livet om ni är så kritiska då" här? Jag har läst en jävla massa av de debatterna iaf.

  Men när ett riksdagsparti har AIK-huliganer i högt uppsatta positiner väljer till synes blåvita supportrar att börja diskutera Barabens syn på Wisemen? Haha, helt sinnessjukt. Här sitter alltså folk som rör sig nära Firman Boys och uttalar politiska förslag om huliganism och annat i ett riksdagsparti och dess sympatisörer är så förblindade av sin rasism att de väljer att börja snacka om Baraben? Det känns desperat, det känns löjligt och det känns urbota dumt.

  SvaraRadera
 47. Korven

  Att det är svårt att peka ut enskilda supporterfalanger för enskilda händelser kan jag hålla med om, när det däremot är solklart vem som har gjort vad har dock oftast inläggen där ni hänger ut folk till höger och vänster lyst med sin frånvaro.

  Sen antyder både du och Frankie att jag skulle vara sverigedemokrat, grundar sig era misstankar i att jag inte tycker som er? Men för att vara snäll kan jag upplysa herrarna om att jag är Socialdemokrat, men för den sakens skulle tycker jag inte att man ska hänga ut folk pga deras åsikter

  "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"

  Det är inget ni anammar i alla fall, sen inbillar i er nog att ni försvarar demokratin

  SvaraRadera
 48. anonym 12:06/ Nej, de är NORMALA supportrar som tar avstånd från:

  1. Våld.
  2. Rasism.

  Väldigt enkelt. Och 95 procent håller med dem.

  SvaraRadera
 49. Åpen 12:02

  Återigen är jag inte Sverigedemokrat utan en riktig gråsosse från Hisingen, så skippa ni;ingen

  SvaraRadera
 50. anonym 12:12/ Hänga ut på grund av deras åsikter? Ärligt talat, du är ju helt snurrig i det resonemanget.

  Det är ju en politiker som är offentlig person och som står för en viss grupp av åsikter.

  Hur är det att hänga ut att påpeka att det är ett jävla hyckleri att säga på ett sätt men sedan göra tvärtom? Speciellt som politiker, eftersom det är de personerna som vill lagstifta om hur alla ska bete sig och som vill förändra normerna i samhället.

  Om du på fullt allvar tycker att det är att "hänga ut" politiker och personer med maktposition när de hycklar och begår brott mot vad de och deras samfund tycker är korrekt så blir det lönlöst att prata med dig. Så skulle ingen socialdemokrat resonera, för det bryter mot hela tanken om att avslöja dem som missbrukar sin maktposition för felaktigheter, hyckleri och korruption. Något socialdemokratin tampats mot i alla tider.

  Men det kanske är den retorik som ska föras nu, när det finns så många lik i garderoben att det riskerar att bli det enda som talas om under de kommande fyra åren. För det lär ske igen och igen och igen eftersom SD är det parti som har överlägset flest dömda brottslingar, före detta nazister och andra knäppgökar i sina led. Det kommer bli en följetong i debatten, det kan jag nästan lova.

  Och gång på gång kommer deras sympatisörer att säga "varför hänger ni ut folk" istället för att ta avstånd från dem som sysslar med brottsliga och enligt deras moral förkastliga beteenden. För det är deras gräsrotsrörelse, våld och hat.

  SvaraRadera
 51. anonym 12:12 (mfl)/ Kan du inte enligt god kotym använda ett namn när du debattera, när du spammar tråden går det ju inte att fatta ett skit av vad som händer, är du en person eller flera och vem är du. Skriv dit ett "Olle" i alla fall så man fattar vem som säger vad.

  Sedan: släpp sargen, om du hade haft någon som helst konsekvens skulle du börjat med att ta kraftigt avstånd från SD-huliganen och Firman Boys, som inlägget handlar om innan du började med andra debatter. Nu skriker du högt och vilt att baraben inte tar tillräckligt med avstånd från Wisemen, det har ju ingenting att göra med innehållet i detta blogginlägg för fan. Håll dig on topic och ta den sidodebatten i sådana trådar där du tycker att mer kritik mot egna huliganer skulle krävas.

  SvaraRadera
 52. Jahopp, de var väl bara en tidsfråga innan Baraben skulle visa sin politiska ställning. Föga förvånande. Jag går in på Baraben för att läsa om Blåvitt. Okej om ni hänger ut AIK:aren, men kan ni inte bara lägga ner att ta ställning i den politiska frågan? Annars har ni en läsare mindre.

  SvaraRadera
 53. [Efter granskning raderades två kommentarer i denna tråd, nummer 1 och nummer 14 då bägge innehöll falska påståenden presenterade som fakta. Håll er till verkligheten eller håll käften, tack.]

  SvaraRadera
 54. anonym 12:26/ Du är ju uppenbarligen inte en Baraben-läsare eftersom Baraben-skribenterna tagit politisk ställning i olika frågor (oftas som enskilda bloggare men ibland även som grupp) ända sedan sajten startade för fem år sedan. De gjorde det vid förra valet, de har gjort det under förra mandatperioden och de gör det nu. Hade du läst här tidigare hade du haft koll på det och vi andra normala människor tycker det är skitskönt att i alla fall vissa i samhället fortfarande vill och vågar ta avstånd från rasism, hat och främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 55. Nemo

  "Nu skriker du högt och vilt att baraben inte tar tillräckligt med avstånd från Wisemen, det har ju ingenting att göra med innehållet i detta blogginlägg för fan"

  Det var ju inte så att jag började skrika hej vilt utan vatten på min kvarn. en Baraben-skribent skrev

  "Vi kommer inte backa undan från att ta debatt om sportpolitiska frågor, säkerthet & huliganism eller närliggande ämnen."

  Vilket jag motsade mig då vi har sett flera exempel på att "backa undan" är just vad dom har gjort. Och det är det som denna sidodebatten bottnar i

  SvaraRadera
 56. Liberal blåvit2010-09-24 12:32

  anonym 12:26- Inlägget tar ju inte politisk ställning för någon, mer än att det pekar ut AIK-SD-huliganen som en jävla hycklare. Det är rätt mjäkigt i sin politiska framtoning och kunde mycket väl ha tagit ställning mot rasismen tydligare!!!

  SvaraRadera
 57. Fan håll er till sakfrågan.
  Förövrigt så tycker jag Baraben skall hänvisa till sin utmärkta Klagomålsdivision(På huvudsidan till höger) för dom som har klagomål.

  SvaraRadera
 58. Olle/ Du vägrar ju att lyssna på reson i sidodebatten. Exemplen på huligan och våldskritik haglar ju i tråden men du bara vägrar att ta till dig den och säger "ne ni tar inte avstånd så som jag vill". Eftersom du bad om exempel, kan du ta fram ett exempel från Änglarna.se eller Alltid blåvitt där de gör detta? Alltså ta fram ett exempel från den blåvita supporterkulturen där folk faktiskt tar avstånd på det sätt som du vill? Jag gissar på att du inte kan det. Här om någonstans tas väl de känsliga och "tuffa" ämnena upp.

  SvaraRadera
 59. Skulle han vara en gnagethuligan? HAHA ser ju förfan ut som en djurgårdsbrat, oavsett vilket av båda så är de illa.

  SvaraRadera
 60. Hahahaha, sicken underbar post! AIK-HULIGAN, SD-POLITIKER, POLITISKT FOTBOLLSHYCKLERI ouh, snacka om upplagt för kaos!

  SvaraRadera
 61. Nemo

  Jag har väl aldrig påstått att varken Änglarna eller Alltid Blåvitt behandlar huliganproblematiken. Jag har heller aldrig sett varken Änglarna eller Alltid Blåvitt påstå att dom så skulle göra heller.

  SvaraRadera
 62. Man får inte kalla folk idiot, det kan jag köpa. Men att bunta ihop 5,7 % av Sveriges befolkning som rasister och dumförklara dem är helt okej?

  Jag vidhåller fortfarande att Korven skriver de sämsta artiklarna på en annars bra blogg.

  Det finns kopplingar mellan AFA och Vänsterpartiet. Inga officiella, men vet folk som "är med" i båda delarna. (Jag vet att man inte betalar medlemsavgift till AFA).

  Jag vidhåller också att man bör vara restriktiv med namnpubliceringar, speciellt när man är så pass välbesökta som Baraben faktiskt är.

  Och det är fortfarande så att Baraben är bra mycket snabbare på att kritisera, hänga ut och namnge huliganer tillhörande andra falanger (främst Firman Boys) jämfört med "våra enga" huliganer.

  "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem."

  SvaraRadera
 63. "Korven" Ahlberg... Att skriva anonymt på internet ät tufft.

  SvaraRadera
 64. anonym 12:45/ Varför skulle man vara restriktiv med publiceringar när folk ERKÄNNER brott? Det är inte direkt oklart om han är skyldig då, vilket är huvudargumentet (och det enda?) för att inte publicera namn och bild på folk som gör dumheter. Speciellt folk i maktställning.

  Sedan är det ju sött med ditt felskrivna Voltaire-citat i slutet, med tanke på att G-P kör den på sin debattsida. Känns inte som du slåss med näbbar och klor för att försvara vanliga folks rätt att kritisera ett rasistparti dock...

  SvaraRadera
 65. Bra korven, hoppas du blir anmäld för förtal, Baraben blir bara mer pinsam.

  Sluta upp med denna hjärntvättning!

  SvaraRadera
 66. Liberal blåvit:

  Tar Baraben inte politisk ställning? Hur förklarar du då orden: "Inom SD-rasisterna innebär det ingenting".. Så alla som röstar på SD är rasister? Okej. Och varför länkas det bara till en artikel där Erik Almqvist framstår som den stora skurken, och inte hans egen version? http://www.youtube.com/watch?v=IdFDhaYTPkY

  Har en känsla av att detta blogg-inlägg inte ens publicerats om det varit någon V-politiker som gjort något så hemskt som att hoppa in på planen när hans favoritlag tagit guld. Snacka om huliganbeteende. Gnagare eller inte - det känns rätt lågt.

  SvaraRadera
 67. Anonym sa...

  "Korven" Ahlberg... Att skriva anonymt på internet ät tufft.

  24/9/10 12:49


  F A I L. Hahaha.

  SvaraRadera
 68. Undrar vilket parti resterande typ 1000 pers som sprang in röstade på...

  SvaraRadera
 69. "Har en känsla av att detta blogg-inlägg inte ens publicerats om det varit någon V-politiker som gjort något så hemskt som att hoppa in på planen när hans favoritlag tagit guld."

  Givetvis inte, och om han tillhört Wisemen istället för FB hade denna artikel också lyst med sin frånvaro

  SvaraRadera
 70. Liberal blåvit2010-09-24 12:55

  anonym 12:50/ Du kan ju uppenbarligen inte läsa, från ditt eget citat:

  "Inom SD-rasisterna innebär det ingenting"..
  Så alla som röstar på SD är rasister?


  INOM skriver han, det vill säga inom partiet. Är alla som röstar på SD alltså medlemmar i SD? I så fall skulle de vara Sveriges överlägset största parti och tvärtom är de ett av de mindre etablerade partierna. Så först och främst kanske du kan börja med att läsa vad som faktiskt står och inte vad du fantiserat ihop?

  Sedan så är det inte att ta politisk ställning att konstatera att folk är rasister när de är rasister. Gå in och läs på diverse vit makt-forum som är öppna för allmänheten så får du snabbt se vad SD-folket egentligen tycker och tänker, när kamerorna är avslagna. Men jag antar att deras egna ord egentligen är en "mediekonspiration"? Kamma daj.

  Baraben borde gå till mycket skarpare attack mot de här pajasarna eftersom det är ett jävla hyckleri de håller på med! Skuggning inom fotbollen och själva har de huliganer i partitoppen! CLOWNER!

  SvaraRadera
 71. anonym 12:54/ Om vi haft samma princip som i USA - där brottslingar blir av med rösträtten - så hade ingen av dem röstat alls. Och "ingen" i SD:s partiledning heller för den delen.

  SvaraRadera
 72. Arbetarbröder2010-09-24 12:59

  Fan vad tröttsamt med Sverigedemokrater som aldrig har några argument att försvara sig med utan bara börjar skrika om Vänsterpartiet (!) så fort SD blir tagna med byxorna nere. Jo, era högerextrema drag, er främlingsfientliga politik och era brottslingar och nazister inom partiet blir nog mycket bättre av att ni skriker "kommunism" i tid och otid. Smart tänkt, eller inte.

  SvaraRadera
 73. Nästa hemmamatch kommer min Stone Island jacka prydas av en glimmande SD-pin, välkommen fram för debatt

  SvaraRadera
 74. @12:59:
  Ja det är bara att hålla med.
  Om man inte är kommunist så är man (random nedsättande svordom) blatte.

  Patetiska SD

  SvaraRadera
 75. Nu håller ni er till ämnet eller så ryker inläggen, det börjar bli en del rätt så skruvade inlägg här. /Mvh Saxen

  Se Bruce Goldings inlägg som ett föredöme på vad som är sakligt, balanserat och genomtänkt, haha.

  SvaraRadera
 76. Liberal blåvit:

  Ahh, sorry. Du har rätt. "Inom SD-rasisterna" skriver han. Ja det är ju inte alls att ta politisk ställning, som mitt inlägg handlade om. Ehh.

  Politiken splittrar bara oss blåvita, därför jag vill slippa läsa om skiten på en BLÅVITT-BLOGG. Det finns andra sajter som avhandlar ämnet. Hej då.

  SvaraRadera
 77. Tydligen så försvarar SDare även huliganism.

  Och att deras representanter är ute och fylleslåss klockan 5 på morgonen ignoreras med anledningen av nån jävla fantasi om att komiken för det första skulle känna personen som får stryk och att denne har kontakter med OG.

  Maken till ihopfantiserade patetiska bortförklaringar har jag aldrig hört.

  I vilket anatt parti som helst hade dessa personer sparkats ut med huvet före.
  Men inte i SD.

  Det är kommunisternas och blattarnas mediakonspiration tillsammans med AFA som alla V är med i.

  SvaraRadera
 78. Göteborg19042010-09-24 13:24

  Arbetarbröder; Det är ju inte extremt svårt att förstå var du hör hemma. Jag kan säga att jag är inte någon SD anhängare. Jag är heller ingen Vänsteranhängare. Jag tycker att det är rätt att lyfta upp frågor som är känsliga i luften. Personligen tycker jag dock (även om jag inte är rasist eller främlingsfientlig) att svensk integrationspolitik är ett fatalt misslyckande. Vi har enorma problem i invandrartäta områden. MEN, återigen. Detta är inte rätt forum för den typen av diskussioner. Man kommer inte att nå någonstans. Då är det bättre att fokusera på sånt som verkligen rör fotbollen. Det som rörde sista matchen förra året är överspelat. Låt oss dock se till att de aldrig kan storma vår arena igen.

  SvaraRadera
 79. Arbetarbröder2010-09-24 13:30

  Göteborg 1904/ Grejen är ju den att det här blogginlägget handlar om fotboll, inte integrationspolitik. Så när du vill diskutera helt andra politiska frågor på annat håll så håller jag med dig helt. Men i detta fall så är det ju politiska förslag om fotbollen som görs av folk som är fotbollshuliganer. Tro fan det tas upp på Baraben och det har inget att göra med vad jag eller andra tycker politiskt, jag blev bara så trött på massa SD-småglin som sitter och försöker spy ur sig galla om ena och andra men där de inte kan backa upp något alls med några vettiga argument eller lösningar. Jag är kommunist och stolt över det och jag har tusen förklaringar till varför samhället splittras och söndras, den råa högerpolitiken och bristen på förståelse för människors vardag är två. Men jag vet även att samma människor som säger att Sossarna är skit skrek och gapade när Göran Johansson föreslog att man inte skulle placera invandrare i samma utsatta förorter, utan i små kommuner där 100 procent av befolkningen är så kallat "etniskt svensk". Men då protesterar dessa kommuner, ofta med Sd-mandat i kommunfullmäktige, för deras politik går inte ut på att förbättra samhället utan på att skylla samhällsproblemen på invandrare och en obskyr vänster etc. Det är ingen slump att SD är det enda parti utan integrationspolitik, de har ingen som helst, dubbelkolla gärna det. Ändå röstar folk på dem för att de tycker vi har misslyckats med integration, hallååååååå, SD vill ju inte integrera människor utan de vill skicka hem eller assimilera människor, vilket är en helt bisarr och faktiskt i dagsläget svenskfientlig tanke.

  SvaraRadera
 80. va fan haller ni pa med BB lagg ner politiken , ja tror om man graver i era lader hittar man ocksa en del skit!!! hall er till blavitt nu for helvete detta ar patetiskt!!!

  Alex

  SvaraRadera
 81. Stå upp mot dårarna! Dårarna stängs.2010-09-24 13:43

  Alex/ Nej, det patetiska är när politiker, i detta fall SD-politiker, säger att de vill bekämpa en sak men sedan gör den saken själva. Nu råkar det vara huliganism, nästa gång är det något annat. Och jag hoppas att varje gång det handlar om fotboll, så får vi se Baraben granska och genomskåda detta. Tystnaden är den absolut farligaste och tystnaden var den som skapade ett världskrig på 1930-talet.

  SvaraRadera
 82. Lägg ner politiken NU!

  Tack.

  SvaraRadera
 83. mer fotbollspolitik tack! belys rasisternas dubbelmoral och agenda, det är precis vad de är rädda för!!!

  SvaraRadera
 84. Det är faktiskt riktigt roligt med alla SD-dårar som nu tvärvänder från "ingen vill ta debatten med oss" till desperata "sluta debattera oss" så fort alla lik i garderoben börjar komma fram...

  SvaraRadera
 85. Tur att 99 procent av befolkningen och 95 procent av valmanskåren är smartare än så här dock.

  SvaraRadera
 86. Riktigt bra BARABEN, själv röstar jag på Moderaterna, medlem i Blåvitt sedan urminnes tider, årskortsinnehavare sedan urminnes tider. Ser alltid blåvitts matcher, inklusive de flesta träningsmatcher. Jag älskar livet, människor (oavsett hudfärg eller var de geografiskt kommer ifrån) Jag står upp för Blåvitts värderingar.

  Vi som har dessa värderingar måste stå upp och säga ifrån. I alla medier på arbetsplatser, skolor och i hemmet.

  Jag älskar inte AIK, jag tycker illa om AIK, men jag vill inte att de åker ut. De behövs i AS, jag älskar matcherna mot dem. Jag tycker extremt illa om denna fjant till SD-politiker. Det är alltigenom motbjudande att läsa denna text om en person som inte står för det han är och gör. Det finns djur som har mer ryggrad en denna ynkrygg!

  SvaraRadera
 87. Är det någon som ens bryr sig om att kommentera artikelns innehåll?

  Christian Westling är en relativt högt uppsatt SD-politiker. Han kadiderarade till riksdagen com Stockholms sjunde namn och tycker själv att kraftigare lagar är en viktig fråga att driva ( http://valpejl.se/kandidat/48184/Christian_Westling )

  SD lanserar ett bisarrt förslag och ser fotbollsrelaterat våld som en viktig fråga, samtidigt som Christian Westling själv deltar i sådana aktiviteter. Vad man än må tycka om SD som parti, bör väl ändå alla kunna ta avstånd från den formen av politiskt hyckleri?

  Det är precis samma sak som om Hulthén skulle visat sig ta mutor samtidigt som hon säger sig vilja motverka korruptionen i Göteborg eller vad fan som helst.

  Att Baraben skulle "hänga ut" honom är ju helt absurt, han kandiderar för riksdagen och är i högsta grad en offentlig person.

  SvaraRadera
 88. Antirasism javisst!2010-09-24 14:50

  Kalle/ Word! Det är ju rasister som är inne i tråden och spammar om annat för att försöka byta samtalsämne.

  SvaraRadera
 89. Kalle, nej. Här är ett parti som är emot en fråga, men frågar du Westling själv lär han ju knappast vara drivande i frågan. En person kan aldrig tycka som sitt parti i alla frågor.

  Ett bättre exempel än Hulthén-exemplet är att det finns politiker vars parti är starkt emot utförsäljningen av hyresrätter, men ändå gör sig en hacka på dem. Eller som när en partiledare sätter sina barn i friskola, men ändå är emot dem.

  Jag är inte SD, men någon nyans i rapporteringen mot "rasisterna" får det faktiskt vara.

  SvaraRadera
 90. Jag tycker INTE att alla ska avgå, om nu någon tänker skriva det.

  SvaraRadera
 91. Det som gör en mest ledsen är att det verkligen finns folk som tror att SD inte är nassar...

  SvaraRadera
 92. LÄGG NER POLITIKEN HÄR!

  Ni gjorde själva en undersökning om vad folk röstade på här på baraben.
  SD fick 14%
  Ni gör bäst i att hålla smutskastningen utanför bloggen!

  Hade det inte vart för att grabben hade tillhörighet i SD hade detta inlägg inte postats.
  Så fort nån inom SD snor ett tuggummi så ska det smutskastas och läggas ut namn och bild, men när Socialdemokrater köper sex så står ingenting.
  SD gjorde sig inte skyldig till nån misshandel i Sthlm heller, det var bara en del i smutskatsningskampanjen som hjälpte SD till riksdagen, denna gången ett patetiskt försök av Soran. Kolla Almqvists video om vad som verkligen hände.

  Alla supportrar springer in när deras lag vinner guld, även du som skrev denna artikel. Det gör ingen skillnad vilken politisk tillhörighet man har. Pitch invasion som pitch invasion.

  För övrigt växer allas band till SD starkare när ni kallar oss for rasister och nazister, då vi vet att vi inte är det och bara blir mer förbannade.

  /Blåvitt sedan 1983, SD sedan 1998

  SvaraRadera
 93. ! OBS OBS OBS !
  Detta är inte ett inlägg menat att försvara personen i fråga eller något av den vedervärdiga politik han och hans parti bedriver.
  ! OBS OBS OBS !

  Att han kutade in på planen (våldsamt upplopp) efter att de vann SM-guld är väl i klass med p-böter jämfört med att han "rör sig i Firman Boys-kretsar". Det känns som en bra mycket kraftigare anklagelse mot en politiker. Har ni några bevis för detta?

  Också en liten sidofråga: Korven tycker du att en planstormning vid ett eventuellt SM-guld skall klassificeras som våldsamt upplopp?

  SvaraRadera
 94. Sluta blanda in Blåvitt med politik!! bryr mig inte om jag står brevid en M, S, FI, SD eller något annat på matchen sålänge vi båda stöttar Blåvitt.

  Politik kan man ta i andra sammanhang men håll det borta från Blåvitt!!

  o varför känns det som att varje inlägg denna "korven" gör är en massa gnäll bara?? btw så var ditt hets inför matchen mot elfsborg det sämsta hetset någonsin..

  SvaraRadera
 95. Orkar inte skriva en halv roman, men som daglig läsare av BaraBen står jag till 100% bakom de politiska inslagen med granskningen av SD i spetsen.

  Fortsätt.

  SvaraRadera
 96. Undrar bara vilken paritillhörighet alla de blåvittare hade som stormade planen på Nya Ullevi när vi tog guldet 2007. Jag tycker det här var ett jävla skitreportage. Jag älskar Blåvitt och jag älskar Sverige, därför röstade jag på SD. Man är inte rasist för att man tycker att Sverige blir ett sämre land av att ta emot flest invandrare i Europa. Den som inte ser problemen med det är ju inte bara dum i huvudet utan jävligt naiv. Skriv om fotboll och fotbollsrelaterade saker och skit i att ta ställning i andra frågor här på BB. Det blir bättre så.

  SvaraRadera
 97. snacka om motivation om man ser honom mot aik i samma kretsar vilket inte är så troligt dock.

  SvaraRadera
 98. du är dum i huvudet som inte förstår bättre än att det inte handlar om att se till att vi tar en in flest invandrare utan hur vi integrerar de som kommer, kommer man underfund med det problemet så kommer sverige blomstra ut. det spelar ingen roll om du har 30 % i bollinnehav eller 70% det är vad du gör med bollen som räknas ? jag anser inte heller att SD:s politiker har den expertis som krävs för att genomföra en vettig integrations politik. leker man med tanken och antar att integrations politiken failar och problemen kvarstår och sd blir starkare och skulle börja ge bidrag för utvandring vad händer med nativiteten för att inte säga att ekonomin lär kollapsa. som de ser ut nu så kan man glömma att jobba tills man är 65 försök med 67 om inte mer. varför ? för att det inte finns tillräckligt med folk i arbetsför ålder att bära upp de som går i pension.

  SvaraRadera
 99. Har någon polisanmält Westling än? Det finns uppenbarligen bildbevis på när skiten begår en olaglig handling.

  SvaraRadera
 100. Inte ett okej inlägg detta! Han må vara AIK:are, men inom en inte allt för avlägsen framtid är det vår tur att storma planen och fira och då vill vi inte ha folk från något annat lag som sitter och pekar ut folk på nätet.

  SvaraRadera
 101. re: Tänk på att vi är många änglar som stöder SD så var lite försiktiga med era förolämpningar och politiska lögner om SD!

  SD för Sveriges bästa!

  glöm inte du att ifk göteborg är ett arbetarparti och inget annat idag imorgon för alltid

  SvaraRadera
 102. Hur i h-e kan man klaga på den här artikeln. Lila blådårar...

  SvaraRadera
 103. Jättebra artikel, förstår inte dom som klagar. Det är viktigt att syna SD i sömmarna från alla håll och kanter. Det "klagas" alltid när just SD granskas. men INSE nån gång att det är ett fascistparti och inget annat. Läs om deras "så kallade" kulturpolitik tex, där vill dom kontrollera vad vi ska läsa och skriva "det som upprör och provocerar ska inte ha några anslag, bara det som förskönar och förfinar" Det tolkar jag som att dom ska inrätta nån slags åsiktspolis som bestämmer vad som är bra och fålig kultur/konst.

  Visst ska SD få finnas precis som alla andra partier, men det är även viktigt att dom synas rejält för vad dom faktiskt står för.

  SvaraRadera
 104. Det är tragiskt att se alla SD-dårars inlägg här på baraben. SD är ett parti utan lösningar med en syn på människor som är rasistisk och med en argumentation som sliter isär landet och ställer svaga grupper mot varandra. De har ingen lösning på integrationsproblematiken utan vill slänga ut eller assimilera folk. De tror inte på ett mångkulturellt samhälle och med en sådan inställning så skulle de på sin höjd vara kapabla att regera bullerbyn, Sverige ÄR mångkulturellt, låt oss utnyttja det istället för att längta tillbaka till 30-talet.

  SvaraRadera
 105. att hålla på blåvitt och røsta på en gnagare hur fan tanker man då?
  ut med aik ur allsvenskan och riksdagen!!

  SvaraRadera
 106. Jaja, vi har fattat, ni är röda.

  SvaraRadera
 107. En röst på SD, är en röst på AIK!

  SvaraRadera
 108. Sverige 2010?2010-09-24 18:21

  "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem."
  Borde kanske ändras till:
  "Jag delar inte dina åsikter och jag är beredd att döda dig ifall du framför dem."

  SvaraRadera
 109. Tycker Pontus Wernbloom formulerade sig bra:
  "Det viktigaste är att man röstar, bara man gör det.
  Det spelar nästan ingen roll var man står, bara man röstar.
  Det är bara Sverigedemokraterna eller någon annan jävla skit som vinner på om man inte röstar"

  SvaraRadera
 110. Det finns inga raser.Det finns bara världsmedborgare.

  SvaraRadera
 111. Sverige 2010? : Vem har pratat om att döda här?? Dessutom, när det kommer till politiska mord, de senaste 10 åren i sverige, står rasister och nazister för 14 politiska mord, islamister, tex, har begått 0.

  SvaraRadera
 112. Moralpanik hos sillarna.

  Humor.

  SvaraRadera
 113. JAG HAR ALDRIG SETT SÅ MÅNGA IDIOTER!!!

  Jag tror verkligen att om centerpartiet hade skrivit ett förslag i riksdagen om att förfölja fotbolls hulliganer och 1-år senare stormar Federley in på en plan och rör sig i firma kretsar så hade vi nog läst det på varenda fotbollsblogg i hela sverige, med bild och namn.Vad fan är skillnaden i det och den här artikeln? Just det ja.. han var sverigedemokrat. Tänk utanför lådan alla som kritiserar artikeln, se den för vad det är. Tänk bort partibenämning. Vad har vi då?

  *Ett parti (vilket som hellst) föreslår kraftag mot fotbollshulliganer.
  *En parti medlem (och iallra högsta grad offentlig person) är huligan.

  VAD ÄR KONSTIGT MED ATT DET STÅR I EN FOTBOLLSBLOGG????

  Herre jävvlar, bara för att det råkar vara stackars SD så blir här ett jävla ramaskri. Blir förbannad, tyckte det var en jävligt bra artikel och Korven sköter sig utmärkt som alltid!!!

  Fy fan sicka jävla gnällspikar sverigedemokraterna är som skriver här!!

  Fortsätt BaraBen!!!! BRA INLÄGG!!!

  SvaraRadera
 114. Håller med Mössan, det enda SD gör är att lipa! snyft alla är så dumma mot oss!

  SvaraRadera
 115. Jag har en fråga till alla som kallar SD rasistiskt. Släpp PK-sargen och berätta vad som gör SD rasistiskt.

  Att börja med att läsa partiprogrammet kanske är en bra idé.

  Nå?

  SvaraRadera
 116. Detta är eder och stenkastar-vänsterns sätt att tänka:

  "Helt klart är men emot något om man kritiserar politiken kring det. T ex alla som kritiserar skolpolitiken hatar barn. Så är det bara, säger du emot och försöker debattera så är du pedofil."

  SvaraRadera
 117. Sverige 2010?2010-09-24 19:13

  Jag ville inte ändra för mycket från originalcitatet kanske.
  Men byt ut döda mot valfritt ord istället då! T.ex.
  Fish slappa

  SvaraRadera
 118. Som sagt, har du inga argument: Dra fram rasistkortet.

  Patetiska ifk.

  SvaraRadera
 119. Blir så j-a lack. Har blåvitt sådana supportrar som uppviglar sverigedem Va f-n händer????

  SvaraRadera
 120. Man kan inte hålla på blåvitt om man är Moderat, alt. sverigedem. Kolla stadgarna, hönshjhärnor.

  SvaraRadera
 121. Blåvit M sa...

  Sicken blådåre!!!! Är du sjuk eller bor i Öregryte???? Fy f-n.

  SvaraRadera
 122. Traditionellt brukar Blåvitt ses som ett väldigt rött lag, Röde Ruben, Torbjörn Nillson, Roger Gustavsson mfl, det är ju iofs helt ointressant. Jag menar det är ju inget problem för tex en moderat att hålla på Blåvitt, men extremister på högerkanten måste ju rimligtvis tycka det är obekvämt att hålla på Blåvitt.

  SvaraRadera
 123. Idrottsföreningen Kamraterna är en "arbetarklubb" Bildades. 1904. Gillade, höll man på ÖIS alt. Gajs så låt vara. Men kom aldrig att Blåvitt skulle vara en förgrening till nasseparti, där går f-n gränsen.

  SvaraRadera
 124. Det lär ju inte bli något bloggpris i fortsättningen...

  SvaraRadera
 125. Göteborg19042010-09-24 21:15

  Och ni som vidhåller att Blåvitt är ett "rött" lag kan väl vakna och se vad som händer. Sossarna rasar, Vp rasar. Tror ni inte det händer bland blåvita supportrar??? Tiderna förändras. Dags att inse att den kommunistiska läran funkade inte. Det kommer inte att bli kolchoser i Sverige. De kommunistiska staterna rasar. Inse att verkligheten har kommit i kapp och förbi och så även i de Blåvita leden. Blåvitt är öppet för alla även om jag helst ser att kommunister kan söka sig till GAIS. :-D

  SvaraRadera
 126. Ohly föreslog faktiskt sänkt skatt för fotbollsspelare. Den enda samhällsgrupp (om man nu ens kan kalla dem det) som han tycker förtjänar sänkt skatt. Resten av partiet var emot, eftersom de tror på världens högsta skattetryck. Det är hyckleri och således en anledning att fråga varför ingenting skrivits om detta?

  För övrigt är IFK Göteborg ingen arbetarklubb. IFK Göteborg har alltid varit och kommer alltid vara folkets lag. Det vill säga: det spelar ingen roll om du har 1 miljon på banken eller behöver låna pengar för att ha råd att gå på matchen. Alla är vi lika mycket IFK Göteborg.

  Man kan dessutom fråga sig hur den diskussionen kom upp? SD är knappast varken överklass eller höger (i annat än integrationsfrågan där de är extrema). Deras partiprogram stämmer mer överens med Socialdemokraternas än Moderaternas.

  SvaraRadera
 127. Bra där! SD är varken höger eller vänster. Tarvligt, och i och för sig ganska lyckat, försök av vänstern att lägga skulden och skammen hos högern genom att kalla SD extremhöger. Likadant gör man med nazister, som ju faktiskt är nationalSOCIALISTER.

  SvaraRadera
 128. Bra skrivet, hoppas vi kamrater slipper sådana rötägg i vår förening. Inga rasister hos kamraterna!

  SvaraRadera
 129. Nu har vi fått radera tio inlägg, varav sex från "höger"-håll och två från "vänster"-håll och ett par som låg på gränsen till förtal. Vi säger det igen, vi har sagt det förr:

  Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.

  Det är alltså inte okay att flippa ur och skriva massa galen dynga bara för att man själv inte håller med. Kan man inte föra en någorlunda sansad debatt bör man hålla käften.

  SvaraRadera
 130. Tycker Körven är ute på farlig mark. Håll din politisk syn så för dig själv, detta så länge som du är skribent på Baraben. Vill du göra politisk karriär så gör det någon annanstans.

  SvaraRadera
 131. Peter på stats @ GU2010-09-24 22:24

  anonym 21:22/ Du har väldigt fel där, ser man över politikens sakinnehåll går det i de flesta fall inte att se vart SD står för de har ingen sakpolitik (ännu?) och där de har det är den väldigt mycket mer som moderaternas än sossarnas. Bortsett från ett par skattefrågor, en del av utrikespolitiken och en del generella åsikter om bättre välfärd och förhållanden för pensionärer så står S och SD långt ifrån varandra, rent konkret. Att så inte skulle vara fallet är en myt som vissa vill odla för att locka över S-väljare till SD. All denna info kan du själv läsa dig till rätt snabbt, om du är intresserad av att jämföra...

  SvaraRadera
 132. Knappast första gången2010-09-24 22:25

  anonym 22:20/ Vad menar du med farlig mark? Hotar du skribenten för att han har en annan åsikt på saker än dig? Är det din metod? Jävla dålig stil i så fall. Krokodiltårar säger jag bara!

  SvaraRadera
 133. Korven! Fortsätt med vad du gör! Viktigt att någon tar ställning till detta även inom supporterkulturen. Till alla som inte fattar att detta är viktigt och sitter med bortförklaringar och försvarar denna skymf mot Sverige och dess befolkning: vakna!

  Okej för att det är lite för lätt idag att komma in i landet och leva på bidrag eller vägra integrera sig, men det innebär ta mig fan i helvete inte att vi behöver sådana dårar i våran riksdag!!!! Det finns andra sätt!! Korven du ska ha all cred för ditt läsvärda inlägg.

  SvaraRadera
 134. WM Östra GBG2010-09-24 22:35

  Dö korven >> förstår din tanke, men menar du helt seriöst att SD är det enda partiet som vill införa hårdare kontroller, och hårdare straff, för fotbollshuliganer/firmor? Vilken jävla deja-vu värld lever du i?

  Jag är själv aktiv inom WM (och röstade på SD), och bland våra firmor finns nog sympatisörer från alla riksdagspartier representerade. Från extremhögern till V (Afa är av förklarliga skäl inte högexponerat)

  Uppenbarligen klarar vi (dumma huliganer) av att lägga partisympatierna åt sidan när det gäller Blåvitt, men det framgår ju med all tydlighet att många skribenter här lägger stort intresse i hur läktargrannen röstade.

  Vidare är det ju bara tröttsamt att läsa hur många ondgör sig över "rasismen" inom SD. Även under den "röda eran" utvisades människor på vaga grunder (minns bara de apatiska barnen). FP lade fram förslag om förbud mot burka, samt hårdare krav om att lära sig svenska. Låter ju väldigt humanistiskt, enligt mångas retorik kring SD härinne.

  Avslutningsvis kommer jag följa min WM-kollegas (läs tidigare inlägg) exempel. Hädanefter kommer jag bära en SD-pin på min SI-jacka. Korven, och ni andra, är välkomna att komma fram och fortsätta debatten "face to face".

  SvaraRadera
 135. 24/9/10 22:25

  Tycker du att jag hotar eller är det bara så att jag en avvikande åstikt än dig och utgör ett hot?

  Min åsikt är att Baraben skall vara politiskt neutrala.

  Jag har dasspapper om du behöver :).

  SvaraRadera
 136. (S)å trött på att folk inte kan sansa sig2010-09-24 22:49

  WM Östra GBG/ Jag kan ju berätta en sak för dig, det är du och inte "Korven" som politiserar och polariserar de blåvita läktarna om du springer runt med partisymboler på fotbollsmatcherna. Då är det du, inte han, som gör att vi splittras. För att kritisera politiker på en blogg är en sak, men att röra sig på blåvita matcher med partisymboler är en helt annan femma.

  Nästa steg är att din motståndare tar på sig en röd stjärna. Steget efter det är politiska sånger och banderoller. Då har vi italien till 100 procent i Sverige. Låt det stanna vid debatt på nätet, snälla. Det här är inget skämt, man måste kunna skilja på debatt på nätforum och att aktivt politisera på läktarplats. Tror vare sig ena eller andra sidan gynnas av det.

  Ps: Heja Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 137. På många sätt är det tragiskt att folk ska spåra ur totalt i debatten så fort det handlar om följande två ämnen:

  - Politik
  - Huliganism

  Det kvittar vad som skrivs inom dessa två ämnen, direkt när solen går ner kommer internetspammarna fram och skriver ena galnare grejen än andra. Hur tror folk att man för en debatt framåt eller vinner sympatier om man "skriker och gapar" med svordomar och skit som värsta barnrumporna? Ärligt talat.

  SvaraRadera
 138. Haha alltid dessa WM som ska in och skriva "vi har folk från alla politiska tillhörigheter bland oss". Vi som vet verkligheten känner dock till att ett eller två vänsteralibin knappast täcker upp för 99 högerfolk. Det är inte att vara representerade bland alla. Jag vill gärna träffa en socialdemokrat inom WM-led, jag vill hävda att det inte ens existerar, trots att det är Sveriges och Göteborgs största parti...

  SvaraRadera
 139. OH MY FUCKING GOD, OFF TOPIC ÅT ALLA HÅLL. CHEESUS.

  SvaraRadera
 140. Anonym 15:59/ "Så fort nån inom SD snor ett tuggummi så ska det smutskastas och läggas ut namn och bild, men när Socialdemokrater köper sex så står ingenting."

  Hur tänker du nu?
  Som jag minns det blev det ett jävla liv sist en Såsse köpte en toblerone på "företagskortet"... Att ha en riksdagsman i samröre med kriminella och fotbollshuliganer tycker jag slår liiite högre, framförallt när man precis erkänt våldsamt upplopp... För att ta ett annat partis riksdagsman som exempel istället, Centerns Federley, som är så mån om sin plats i riksdagen att han inte ens vill bjuda minderåriga på cigaretter och blir misshandlad istället för att begå en, förvisso jävligt banal, brottslig handling.

  Att genast krypa i fosterställning vid en diskussion och skrika "alla är emot oss, det är synd om oss" är så typiskt SD, och andra minoriteter också för den delen. Stå upp för din jävla sak istället. Stå upp för granskningen av kriminella i ditt parti. Stå upp och försvara och ge fan i bortförklaringar. Det blir (är) så jävla patetiskt annars.

  SvaraRadera
 141. Peter på stats @ GU

  I de frågor SD har sakpolitik är de i fler frågor närmare (S) än (M).

  Afghanistan, RUT-avdrag, folkhemmet, skatterna, skattesänkningar för pensionärer och ut ur EU (med vänstra delen av (S) och V) är bara några frågor där de har klart mer gemensamt med (S) och vänstersidan än med Moderaterna och övriga Allianspartier


  IFK Göteborg är folkets lag, tänk på det!

  SvaraRadera
 142. En kille från WiseMen som har en SD-pin på sin Stone Island-jacka?
  Wow, inte dåligt impad man blir...
  Härligt att de motsvarar alla ganska högt ställda förväntningar som man har haft på dem den senaste tiden...
  ;-)

  SvaraRadera
 143. Tack som fan Baraben för att ni finns och tar ställning mot rasism.

  SvaraRadera
 144. Så, efter en lång dags debatt stänger vi tråden för den här gången. Tack alla ni - både som håller med, som hatar innehållet, som är neutrala eller som tycker något helt annat - som hållit en hög nivå på debatten. Se här, det går att debattera även känsliga ämnen utan att spåra ur, vilket 9 av 10 inlägg är ett bra bevis för. Dock har vi en bit kvar till våra kommentarsregler om sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt, men det ser mycket bättre ut i kontroversiella trådar i dag än för ett par år sedan. Där ska alla som deltagit på ett vettigt vis ha en stor eloge.

  /Admin.

  SvaraRadera