2010/09/29

Glöm blåvita läggmatcher!

BOTTENSTRIDEN. Nu när bara ett fåtal omgångar kvarstår och sista halmstrået för Blåvitt att hamna topp fyra -och på Europa League plats- är så gott som borta så har enskilda blåvita supporterröster börjat diskutera läggmatch i några av de sista omgångarna mot bottenlagen BP samt Gefle för att Blåvitt skall bidra till att spela ner AIK i superettan. Glöm det. AIK får spela ner sig av egen förmåga eller snarare oförmåga i så fall.

Scenariot då supportrar närmast kräver läggmatch känns igen från slutspurten 2007 då AIK-fansen ju faktiskt inte ville att sitt lag skulle vinna mot Blåvitt på Råsunda då en vinst hade kunnat spela guldet i deras främsta nemesis Djurgårdens händer. Pest eller kolera tyckte aktiebolagets fans och sällan har väl gnagarna så fullständigt skitit i att protestera mot ett tveksamt mål som Bjärsmyrs som i blåvita ögon givetvis var mållinjen. Sällan har väl heller vi som då var på Råsunda varit så många och glada. Betänk alltså vad tråkig allsvenskan vore utan möjligheten att återigen få besegra AIK...
Med förra höstens traumatiska avslutningsdebacle i färskt minne så förstår jag verkligen alla änglar som önskar AIK all olycka och mest av allt just nu önskar att de åker ur och går i konkurs. I brist på blåvit toppstrid denna säsongen så har ju säsongens största glädjestunder -förutom Blåvitts bästa matcher- för många med mig bestått i att följa gnagarnas misär i bottenstrid.

Så sent som i måndags kväll blev jag återigen varm inombords över att AIK förlorade ännu en gång och är kvar i bottenstriden. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen sägs det ibland och i mitt fall var det var inte det faktum att Helsingborg spetsade till toppstriden som jag blev så glad av i måndags kväll när jag slog på SVT Text s. 377 när jag kom hem från träning.

Jonas "vi vill (numera) alltid vinna" Olsson med manskap -som tillslut ändå rest sig likt en fågel fenix- tänker knappast avsluta säsongen genom att förnedra sig själva inför alla fans på hemmaplan genom att torska sista omgången och hemmamatchen mot ett Gefle som jag gärna byter mot Norrköping.

Om AIK skall klara sig kvar i Allsvenskan skall de göra det av egen kraft. Om de inte klarar det så förtjänar de stålbadet i superallsvenskan. Men en allsvenska utan AIK är en tråkigare Allsvenska. Jag får själv stålsätta mig det kortsiktiga tänket och betänka den underbara större upplevelsen att även nästa säsong få möjligheten att få piska AIK såväl hemma som borta.

Jag vill tänka mer långsiktigt kring vad som t.ex. ger bäst valuta för årskortspengen samt vad som ändå är roligast för allsvenskan och då vill jag ha kvar AIK i allsvenskan och vill aldrig se Blåvitt göra vad som kan misstänkas vara en läggmatch.

Att Blåvitts ledning ens skulle överväga läggmatch finns inte. Fråga vilken spelare och ledare ni vill i truppen så tycker de definitivt det är roligare att spela -och givetvis helst vinna- matcherna mot AIK än mot t.ex. BP. Och som supporter tycker man självklart att bland de roligaste matcherna är mot de lag som har ett riktigt supporterfölje där det även kan bli lite match om läktarstödet.

Samtidigt så fortsätter ändå en inre hämndlysten röst att viska om att det vore hur gött som helst om AIK åker ur med allt vad det innebär för det hade ändå varit den ultimata grädden på moset med förra säsongens avslutning i minne...

48 kommentarer:

 1. svammel!
  Klart grabbarna ska lägga sig om det betyder Superettan för AIK! Tror du inte AIK hade gjort samma sak om det varit motsatt läge?

  SvaraRadera
 2. 11:52: Har det nån betydelse? Vi är inte AIK.

  ...och förresten så klarar nog Gnhiet att spela ner sig av helt egen kraft. Varför skall vi förnedra oss för AIKs skull? Negativ som positiv?

  Det är aldrig positivt att förlora.

  SvaraRadera
 3. den som skrivit detta kan med en gång lägga ner verksamheten!! Har vi en chans att genom förlust mot Gefle skicka ner aik till superettan så är en förlust SJÄLVKLAR!! pajas

  SvaraRadera
 4. 11:57: Tattare.

  SvaraRadera
 5. Visst är tankegångarna gällande ajk:s vara elr inte vara i AS blandade även hos mig.
  Men steget från det till att jag önskar att mitt älskade lag skall lägga sig i någon match finns inte.

  och du anonym 11:57
  Byt lag du låter som en gajsare

  SvaraRadera
 6. Anonym 11:57

  Läs igenom artikeln fler gånger...

  Jag har ältat dilemmat ordentligt men insett att jag vill se blåvitt vinna. Samtidigt som jag ju ständigt som alla änglar blir svinglad när aik förlorar hela tiden och om aik åker ur vid säsongens slut kommer jag knappast sörja dem utan känna enorm skadeglädje MEN när nästa säsong börjar kommer man ändå tycka det är trist att vi går miste om de (hat)matcherna...

  Detta var min hela poäng.

  SvaraRadera
 7. Blåvitt ska ALLTID gå för vinst!

  SvaraRadera
 8. Tycker alltid att Blåvitt ska gå för vinst. Tattarna ska vi aldrig bry oss om, de är inte värda vår uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 9. vilket år som helst så hade jag sagt som du MrG men inte iår, inte efter 1november förra året.. de får gärna gå upp till allsvenskan direkt sen, men iår måste de åka ur. // 11.57

  SvaraRadera
 10. Det är dags att släppa 1/11. Vi måste vinna så många matcher som möjligt, alltid.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. Skrev fel i förra kommentaren... men givetvis måste man alltid gå för seger och vilja vinna!

  SvaraRadera
 13. Tänker exakt likadant som MrG, pendlar mellan skadeglädje samt att gå miste om de grymma hatmatcherna. Blåvitt-BP eller Blåvitt-AJK, ingen svårt val vilken av matcherna som är mest eggande att gå på. Men som sagt, det tar emot att inte önska ner gnaget i superettan (för det gör man ju egentligen.

  /Mulle

  SvaraRadera
 14. Visst jag avskyr med AIK.
  Men ser hellre AIK i Allsvenskan än BP, Gefle, Ljungskile eller annan skit.

  SvaraRadera
 15. Vi kan ju faktiskt fortfarande, åtminstone i nuläget, bli fyra och hif vinna cupen. Det innebär europaspel.
  Om matchen mot Gefle inte gäller någonting för något av lagen tror jag förövrigt vi får se den sämsta publiksiffran på en allsvensk hemmamatch för blåvitt sedan vi var 3000 mot Öster nån gång på 90-talet.

  SvaraRadera
 16. Vi är blåvitt
  Bäst i Sverige
  JA!
  Men hur länge till? MFF är våra konkurrenter sportsligt sett, de närmar sig såväl i maratontabell som antal guld. Historien kommer inte minnas vilka två som var de största rivalerna utan dem som var bäst! Vi är bäst och låt oss förbli det!
  Fokuset på Gnhiet är för stort. Visst är det kul som en liten hobby (särskilt för mig som tillfälligt bor i Stånkholm), men att lägga sig i en match pga dem är way fel.
  Fokus på IFK! Inte Ajk/MFF

  SvaraRadera
 17. AWESOME MIKE2010-09-29 13:46

  Om Blåvitt lägger sig försvinner en del av Blåvitts värdighet. Blåvitt lägger sig inte, vi är stolta vackra änglar som kämpar tills vi stupar.

  Vad gäller AIK, jag har funderat fram och tillbaka på detta, men jag vill, efter mycket om och men och med 1/11-taggen som sitter djupt inborrad i hjärtat, ändå ha kvar AIK i Allsvenskan. Av publikskäl och för att det är så gött att spöa dem.

  Men jag kommer inte gråta om de åker ur...

  SvaraRadera
 18. Blåvitt skall alltid gå för vinst.

  Den som tycker annat är inte supportrar till Sveriges genom tiderna bästa lag.

  SvaraRadera
 19. För att nå en fjärde plats behövs 5 vinster samtidgt som Elfsborg vinner tre, spelar oavgjord en och förlorar en. Inte alls ett otänbart scenario...

  SvaraRadera
 20. Men det räcker väl inte med att komma 4? Måste inte Helsingborg vinna både cupen och AS eller nått också? Nej jag förstår inte alls skribenten, jag klarar mig jättebra utan att behöva åka upp till Stockholm och se AIK nästa år.

  SvaraRadera
 21. Spelar nog mindre roll vad vi supportrar tycker spelarna skall göra, det är trots allt spelarna som skall spela av matchen och de kommer -aldrig- att lägga sig.

  Sen vill jag självklart se AJK i S1, även fast publikunderhållet för hela AS kommer sjunka då tyvärr.

  Får hoppas småklubbarna försvinner ut och större lag kommer upp i AS.

  SvaraRadera
 22. Jag vill inte ha kvar AIK i allsvenskan, och ser inte varför vi skulle kämpa livet ur oss i berörda matcher när vi FAN inte har gjort det särskilt ofta i övrigt den här säsongen.

  SvaraRadera
 23. får la hoppas att Gefle lirar bra då!

  SvaraRadera
 24. aik ska ut!

  sen får de klara av det på egen hand, utan läggmatcher från oss.

  men ut ska dräggen!

  SvaraRadera
 25. Tycker som många andra här att vi alltid ska gå för seger. Dessutom tror jag allsvenskan blir lidande av att ännu ett lag som lockar publik åker ur. Hatar aik, men det är fan så mycket roligare matcher mot dem än t ex bp el. åtvid.
  /JLF

  SvaraRadera
 26. Helt klart hoppas jag vi torskar mot Gefle, om det nu skulle innebära att AIK åker ur allsvenskan. Allt annat är utopi. Ni måste inse att allt som är negativt för AIK är bra. Nu menar jag inte att vi skulle lägga oss, men att vi gör en pissmatch och Gefle en bra match.
  /SFAC

  SvaraRadera
 27. Det måste bli läggmatcher mot BP och Gävle!

  Jag kommer aldrig att förlåta våra spelare om dom spelar kvar AIK i allsvenskan!


  RÅTTORNA SKA UT!

  /J-T

  SvaraRadera
 28. Jag hatar INTE AIK
  Jag ÄR BLÅVIT
  Jag vill ha kvar AIK i Allsvenskan
  Jag VILL att AIK ALLTID förlorar
  Vad VILL JAG?

  SvaraRadera
 29. Tänk på alla småstäder som har lag i Superettan, vad har de gjort för ont för att straffas av AIK?

  SvaraRadera
 30. Jag HATAR AIK.
  Jag ÄR BLÅVIT. Jag ÄLSKAR BLÅVITT.
  Jag VILL INTE ha kvar AIK i AS.
  Jag vill att AIK ALLTID förlorar.
  Jag vill att BLÅVITT ALLTID VINNER.

  (Jag HATAR folk som ens har mage att jämföra vårt vackra IFK med en jävla tattarförening som ajk, anynom 11:52)

  VAD VILL JAG?


  silket jävla dilemma...
  Jag säger såhär. Hoppas verkligen aik åker ur, hoppas inte blåvitt går in för att göra en läggmatch. Men jag blir inte ledsen om de förlorar till favör att aik åker ur. Fan, det går inte riktigt ihop...

  SvaraRadera
 31. Om vi inte har chans på europa i sista omgången mot gefle. Samtidigt som aik åker ur om gefle tar poäng.... då är det fan tjänstefel om blåvitt vinner matchen...

  SvaraRadera
 32. 15:15:
  Såklart går spelarna för vinst.

  Men jag som supporter kommer skratta gott om vi förlorar en avgörande match och knuffar ner AIK.

  Har en känsla av att sången kommer vara mestadels positiv på läktarn under den matchen. :D

  Det känns ändå skönt att man kan ha denna diskussionen när blåvitt låg så risigt till i våras.

  SvaraRadera
 33. HAHAHAHAHAHA FAN vad bra, den göteborgska Stadsåklagare Schultz apropå korruptionen i Göteborg (Jävla svin som sitter o stoppar skattepengar i egen ficka. Mutor, sån skit, money rules... Skit i politiken btw.)

  :
  Det har talats om en göteborgsanda, om att folk håller samman. Det har väl att göra med ett visst fotbollslag här.

  (På Aktuellt 21.00, inget direkt citat).

  Vi lär få höra om detta från Stockholmarna, som annars bara får o får.

  SvaraRadera
 34. det kan inte finnas något mer förnedrande än att aik måste erkänna att det var ifk som gjorde att dem fick stanna kvar i allsvenskan =)

  SvaraRadera
 35. i helvete att vi ska spela läggmatcher!

  visst de skulle vara en underbar känsla att peta ner AJK i superettan o låta dom dra åt helvete!!
  MEN jag ser mycket hällre att blåvitt tar sig till EL än att vi spelar läggmatcher... nu när vi fortfarande har chans på 4e platsen!

  AJK kommer ta sig ur per egen maskin ivf!

  SvaraRadera
 36. man ka ninte säga att vi ska häjlpa AJK att åka ur häller, för de har vi ju redan gjort!!

  6 poäng av 6 möjliga kan man ju inte klaga på som hjälp!!

  SvaraRadera
 37. LÄGG ER FÖR I HELVETE!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 38. Det är ju självklart att vi lägger oss! Vad kan vara ett bättre slut på årets allsvenska än att råttorna åker ner i kloaken där dom hör hemma!

  HAT!

  SvaraRadera
 39. Anonym 23:53

  Hehe, det är ju lysande. AIK får tacka IFK för att de får stanna kvar. Sicken förnedring! Lovely!

  SvaraRadera
 40. Ner med kräken och hoppas på konkurs!

  SvaraRadera
 41. Å andra sidan var det knappast en läggmatch från AIK:s sida.

  Lägger ni er blir det fullskaligt krig.

  SvaraRadera
 42. Det måste ni ju själva fatta.

  SvaraRadera
 43. Hellre att gajs åkte ur.

  Man hade varit tvugna att lägga ner och bilda FC Gothia.. fy fan, då hade min dröm slagit igenom.

  Bara FC Gothia skulle kunna utmana i denna stan.

  SvaraRadera
 44. Alltså visst, skadeglädjen är väll en utav de bästa.
  Men att det sträcker sig så långt att Blå¨vitt skulle spela läggmatcher istället för att kämpa för sin egen stolthet, och kanske till och med komma med i Europa League!
  Och absolut skulle jag gärna ha sett Blåvitt spelat läggmatcher mot AJK, om det vore så att vi inte hade något att kämpa för, och att vi själva i så fall inte riskerar att åka ur.

  Men så är inte fallet nu, och som jag ser det, kommer AJK lyckas ramla ur i vilket fall!
  Dessutom, är det någon här inne som verkligen skulle tro att spelarna skulle gå med på något sådant här, även om man inte hade något att spela för, och även om ingen spelare skulle vilja AJK något väl!

  SvaraRadera
 45. Göteborgstattare!! Klart ni ska lägga er om möjligheten finns att skicka ner oss. Hade aldrig kunnat leva med förnedringen av att rädda kvar blåvitt själv. Till er horor som inte fattar hur Allmänna Idrottsklubben förkortas - lär er det. Låt nu hat och blod genomsyra framtiden mellan Sveriges största stad och dess största ort.

  SvaraRadera
 46. Till er efterblivna 031:or som fortsätter argumentera..

  http://api.ning.com/files/TAQisU8LBDTC4tC2heaDQOeZS-Rrz2YNGCp-ALFZ1sJzULMurkS8G5BTohOglWuUPCEePfSXGLMBkHkrH2gmH7CuAYuO65-A/arguingontheinternet.jpg

  - copy/paste.

  SvaraRadera
 47. Blåvitt lägger sig aldrig!!det är äckligt för fan!sen skulle jag kanske inte lipa om vi förlorar mot gefle

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.