På gång


torsdag 23 september 2010

Sherlock Holmes-politiken gör intåg i riksdagenSÄKERHET OCH HULIGANISM.
Och så kom då rasistpartiets första politiska förslag efter att de valts in i Sveriges riksdag: Att avstängda från fotbollsmatcher skall skuggas (se filmen) av polisen.

Eller så låter vi polisen skugga rånare, mördare, våldtäktsmän och andra våldsbrottslingar som faktiskt utgör ett reellt hot mot samhället? Men det är klart att de kan följa privatpersoner som stängts av från fotbollsmatcher runt på stan - i smyg. Det måste rimligtvis vara en väldigt läglig och klok omdisponering av polisiära resurser. Låter som en väldigt väl genomtänkt tanke detta.

Genier i aktion.

63 kommentarer:

 1. Skönt att kommentaren försvinner när man ägnar fem minuter åt att skriva ett svar. Min poäng var iallafall att ert inlägg inte var särskilt sakligt eller seriöst och om ni ska syssla med politiska inlägg kan ni väl iallafall göra det snyggt och inte blanda in rena påhopp som "rasistpartiet".

  SvaraRadera
 2. haha det kommer bli jävligt mycket såna här stolligheter från riksdagen under de kommande fyra åren.

  hur tänkte de här liksom? att folk som inte har begått brott som det döms fängelsestraff för skall följas omkring av polisen, medan de har massa tunga (riktiga) brott att utreda? omg.

  SvaraRadera
 3. Då kan vi ju alla jobba tillsammans för att det ska vara lugnt på och omkring arenorna, så slipper "rasistpartiet" bry sig om huliganerna.

  SvaraRadera
 4. anonym 18:02/ Buhu, är du förföljd? Acceptera att 95 procent av befolkningen tycker detta parti är den lägsta form av rasism och hat som finns.
  När de börjat tala om att skugga "fotbollshuliganer", vad ska de göra med rånare då, halshugga dem?

  SvaraRadera
 5. deras riksdagsmän har taggat sig själv på facebook när han hoppar in på Gamla Ullevi för att provocera Göteborgssupportrar. Beträda innerplan = inte lagligt = avstängning = skuggning.

  SvaraRadera
 6. Roligt förslag då en av deras riksdagsmän har taggat sig själv på facebook när han hoppar in på Gamla Ullevi för att provocera Göteborgssupportrar. Beträda innerplan = inte lagligt = avstängning = skuggning.

  SvaraRadera
 7. Ja nu blir det svettigt för kommunist-huliganerna på Baraben.

  SvaraRadera
 8. anonym 18:10/ Vem är denna SD-riksdagsman som har taggat sig när han gör pitch invasion på Gamla Ullevi? Bild på den?

  Jeppe/ Precis, nu kommer alla BaraBen-skribenter få 10 personliga säkerhetspoliser som följer oss omkring överallt. Det känns rätt tryggt.

  SvaraRadera
 9. Eller nej vänta, det rasistpartiet säger spelar ju ingen roll eftersom 95 procent av riksdagsledamöterna och svenska folket tycker de är trädgårdstomtar. Faaaan! Nu blir det inga säkerthetspoliser som hänger på mig överallt. Illa.

  SvaraRadera
 10. Vilket rasistparti?

  SvaraRadera
 11. Liberal blåvit23/9/10 18:23

  anonym 18:20/ De onämnbara med Jimmy (Ronny, Conny, Sonny) i spetsen.

  SvaraRadera
 12. Okej så baraben har tagit politiskt ställning.. "hata sd" tror det finns många som läser bb har röstat på sd. Och säkerligen någon skribent med, men det är ju bb's mest inkompetenta skribent Korven som skriver det..

  SvaraRadera
 13. Jeppe - (om du nu inte är sarkastisk) så kan jag informera dig om att flera av de ledande baraben:arna är sossar (frankie mfl) och moderater (feldgrau mfl) för de debatterar vilt på facebook om det politiska läget...

  och huliganer? den här sidan är ju den som går till attack mot huliganer och smällare mest av alla...

  SvaraRadera
 14. Emil 18:23, Ett 20-tal baraben-skribenter hade ett politiskt upprop redan före valet där de uppmanade att rösta på de sju riksdagspartierna men inte på främlingsfientliga alternativ. Tror de flesta människor tar ställning för jämlikhet och allas lika värde, vilket parti man än röstar på.
  Jag är moderat men tycker SD är ett farligt parti för det. Och jag är rädd för det faktum att unga svenskar attraheras av högerextremismen, har de avskaffat historielektionerna i skolan?!?
  och att skugga avstängda från fotbollen? kom igen nu, det kan ju vara det mest korkade sportpolitiska förslaget på väldigt väldigt länge.

  SvaraRadera
 15. herre min jesus23/9/10 18:30

  hahahaha korven är i god hat-form idag! först får sketungarna en omgång i smällarfrågan och nu rassarna med sitt idiotförslag. vem står på tur? Gais? AIK? Aftonbladet? *väntar med spänning på nästa hatattack*

  SvaraRadera
 16. SD är ett politiskt skämt. Det är bara att skratta åt dem, för det här är bara början. Gött ändå att de vill ha ridning som friskvård......

  SvaraRadera
 17. Frihet åt ultras!23/9/10 18:33

  Emil/ Jaha? Du är Sverigedemokrat? Vem fan bryr sig, passar det inte så kan du väl läsa på något annat ställe på nätet? Hur svårt är det? Hej då!

  SvaraRadera
 18. Om man nu kan förstå texten och tolka den (vilket bland annat korven misslyckas med) så menas det att huliganer skall skuggas före match.

  Detta är väl att stoppa ett "reelt hot" om något (ifall det blir slagsmål på stan). Fast Korven kanske gillar slagsmål och huliganism ?

  SvaraRadera
 19. Frihet åt ultras/ när jag går in på Baraben vill jag inte läsa något om politik jag går in här för att läsa Blåvitt

  SvaraRadera
 20. Va? Har jag missat att ett rasist parti kommit in i riksdagen? Vilket då? De ända antidemorkatiska partierna jag vet om är isf Vänsterpartiet Kommunisterna?!

  Skärpning nu för i helvete!!

  SvaraRadera
 21. SD är ett gäng fega skåne-bönder som inte vågar gå utanför sin egen bondgård!  /J-T

  SvaraRadera
 22. Tur att det finns journalister som tar reda på lite fakta innan dom uttalar sej om politik: http://www.youtube.com/watch?v=7dwmYzZwxrQ&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 23. Äntligen bara ben, Stå upp emot Rasistsvinen i SD, och våga fortsätta! även om det finns idioter även i våra blåvita led, fortsätt!

  SvaraRadera
 24. kommunistbloggen baraben pumpar ut sin propaganda

  SvaraRadera
 25. "Äntligen bara ben, Stå upp emot Rasistsvinen i SD, och våga fortsätta! även om det finns idioter även i våra blåvita led, fortsätt!"

  Medhåll!

  SvaraRadera
 26. Bästa förslaget hitills.
  Supporterpoliser ut, huliganpoliser in.

  SvaraRadera
 27. På en blogg behöver man inte vara saklig och politiskt korrekt, alltså får han göra såna här inlägg om han vill.

  SvaraRadera
 28. "Enligt Mattias Karlsson är det också troligt att SD kommer att jobba för ökade anslag till barn- och ungdomsidrotten"

  Om du nu tvunget måste blanda in politik. Varför tog du inte med det här stycket? AB/GT-människa där.

  Nu röstade jag inte på SD, men tror nog att majoriteten av oss alla tusentals Blåvittsupportrar vill se hårdare tag mot huliganism.

  SvaraRadera
 29. oysterbaka

  SvaraRadera
 30. Nothing But Love

  SvaraRadera
 31. Har dom inte nåt liknande i England?

  SvaraRadera
 32. Anonym 18:42

  Det absolut bästa jag vet är när rasistsvin visar precis hur ignoranta dom är. Tack för att du förgyllde min dag :)

  SvaraRadera
 33. All heder att ni står upp mot rasismen!!

  Och ni som har huvudet uppkört så långt upp i röven att skjortan blir brun kan ju alltid läsa andra bloggar. Håll gärna på andra lag också så slipper vi blåvita supportrar rasismen inom föreningen.

  SvaraRadera
 34. 75:an/ Så om man är mot något är man per automatik för alla totalt idiotiska förslag som kommer för att stävja det man är emot?

  SD-dårarnas förslag här är ju det mest korkade förslaget i mannaminne och det märks även av de SD-sympatisörer som inte på något sätt försöker försvara förslaget, för de vet att det är helt idiotiskt. Istället försöker de snacka massa gojja om att "baraben är en kommunistblogg" hahaha, snacka om genomskinligt.

  Ni kommer få det tufft små rasistas, för era "politiker" har en jäääääävla massa idiotförslag att komma med under de kommande fyra åren. Snacka om att ni kommer få skämmas ögonen ur er...

  SvaraRadera
 35. Varför tog du inte med det där om satsningen på ungdomar kära skribent?

  Du försöker beskriva korkade populister men hamnar själv i gropen "Korven"

  SvaraRadera
 36. Här är IFK-rasisterna på bild23/9/10 19:51

  anonym 19:45/ Det här är inte riksdagen, det är en blogg. En blogg som skönt nog vänder ryggen till rasismen, till skillnad från en del andra blåvita supportrar som är högerextremister.

  Se bara här vad vi har i våra led:
  BLÅVITA SD-FANS I AKTION.

  SvaraRadera
 37. "Vi är inte heller främmande för ökad kontroll, till exempel skuggning av kända våldsverkare, inför matcher, säger Karlsson."

  Om den "kände våldsverkaren" går på stadens gator som en vanlig man så har han rimligen avtjänat sitt straff och är en fri man som alla andra. Har polisen verkligen rätt att skugga vem som helst, utan skälig misstanke? Är inte det någon form av olaglig övervakning? Jag har ingen aning om hur lagarna ser ut på området, men det känns spontant som om det BORDE vara olagligt i alla fall...

  SvaraRadera
 38. Anonym 19:51/ SD vill inrätta Gestapo. Vem är förvånad.

  SvaraRadera
 39. 19:45
  Skäms inte ett dugg för förslag som gynnar Blåvitt/missgynnar huliganism. Dummast i mannaminne? Då kan du inte vara särskilt gammal.

  Var fick du in rasism i mitt inlägg förresten? Först tänka, sedan skriva kära(?) gaisare...

  Jag har aldrig och kommer aldrig kallar Baraben för kommmunistblogg. För mig är blåvitt ett fotbollslag och Baraben en Blåvitt-blogg. Skiter fullständigt vad eminenta skribenter som Frankie, Erling och Feldgrau röstar på.

  By the way så är 75 min skostorlek.

  SvaraRadera
 40. Anonym 19:53/ Tja, å andra sidan är det ju ur det perspektivet inte värre än vad Bodström, Ask och gänget sysslar med...

  SvaraRadera
 41. anonym 20:03/ Sedan när har Bodström eller Ask föreslagit att medborgare ska förföljas runt på stan av polisen i förebyggande syfte? Medborgare som dessutom misstänks kunna begå ett brott med lågt straff som resultat. Alltså inte potentiella mördare eller våldtäktsmän, utan folk som kan bli avstängda från fotboll. Det krävs rätt så brutal fascistsyn på samhället om man ska tycka att det är ett normalt förslag...

  75:an/ Det får nog stå för dig, bara för att någon annan är blåvit så är han fan inte min vän om han samtidigt förespråkar hatbudskap och rasism.

  SvaraRadera
 42. SD, större än VP.

  SvaraRadera
 43. "Eller så låter vi polisen skugga rånare, mördare, våldtäktsmän och andra våldsbrottslingar som faktiskt utgör ett reellt hot mot samhället?"

  Saken är ju den att i många fall är det samma sak...

  SvaraRadera
 44. vilka är rasistpartiet som åsyftas?
  Stämplar ni alla dryga 330 000 massinvandringkritiska svenskar som rasister för att man tycker att sveriges invandringspolitik, lindrigt talat, är alltför generös?
  Jag tror det är Sherlock som har skrivit artikeln, eller vad hette han, Korven?
  Pinsamt.

  SvaraRadera
 45. Spelmanslag?! Dialekter och folkmål?! Julafton?!?! Gaaaa...hahahaha...jag dööööööör

  SvaraRadera
 46. Öhh, jag är ente rasist, jag ä patriooot

  SvaraRadera
 47. Varför går alla pk-vänner igång så hårt på just SD när det finns kommunister i riksdagen?

  Kommunisterna är ju de som har varit allra bäst på att rensa ut oliktänkande! Stalin, Lenin, Mao och Pol Pot har skördat mer offer än någon annan ideologi tillsammans. Kan någon vara snäll och förklara för mig varför det skulle vara finare att bli avrättad av en kommunist än en nazist? Varför ska kommunismen få finnas till när nazismen inte får göra det? Det mina vänner, skrämmer skiten ur mig.

  SvaraRadera
 48. Forza Blåvitt!23/9/10 22:02

  Någon mer än jag som mår jävligt kasst av att tänka på sista matchen förra säsongen? Som känner ångest och ilska över inte bara resultatet, utan även det vidriga sätt som AJK:s supportrar uppträdde på vid stormningen av planen? Jag vet i alla fall en som inte gör det. Christian Westling, nummer 49 för Sverigedemokraterna i Riksdagsvalet.

  http://sverigedemokratisk.blogg.se/2010/july/huliganism-och-sverigedemokraterna.html

  SvaraRadera
 49. Korven 18:15> http://www.youtube.com/watch?v=fEefhMTX_7Y 2:35 in i filmen så ser du SD, eller som de hette på den tiden Black Army springa in, med SD-politikern markerad. Dock kom personen i filmen inte in i Riksdagen då han endast hade lyckats placera sig på plats 49 på SDs valsedel, vilket tyder på att han inte är det skarpaste kniven i lådan.

  SvaraRadera
 50. SD är intoleranta korkade idioter och ska behandlas därefter. Man må ha synpunkter på svensk integrationspolitik men att utifrån det landa hos SD visar på brist på sans och vett. SD tror inte på det mångkulturella samhället utan vill ha fullständig assimilation och vill värna det "svenska". Det enda lilla problemet är att det inte bara är en korkad tanke, det är dessutom ett omöjligt projekt. Det Sverige de vill ha finns inte längre och kan inte fås tillbaka. Vill man överleva som liten nation måste man vara utåtblickande och öppen för nya influenser. SD vill vrida tillbaka klockan till 50-talet och stanna där.

  SvaraRadera
 51. Gregorian24/9/10 00:24

  Illa illa Baraben, hoppades på att ni inte skulle dra in nån politik i denna blogg.

  Speciellt inte där ni själva tar ställning.

  Ni sjönk just rejält.

  När vi ändå är inne på politik vill jag bara nämna att Sverige är världens mesigaste land, alla tycker som sin granne. När media målar ut SD som rasister så är dem det i svenska folkets ögon.

  Själv har jag ingen aning om dem är det eller inte. Jag själv är definitivt inte rasist.

  Men fel på våran invandrarpolitik är det, nåt så in i helvete dessutom.

  Sluta göra "en aftonbladet" genom att försöka indoktrinera in era personliga åsikter i de naiva svenskarnas hjärnor tack.

  Och förresten, är det någon som har nåt "bevis" på att de verkligen är rasister? Media har ju sin färdiga åsikt så frågan ställs inte ens där. Det bara konstateras att dem är rasister.

  Vill återigen bara understryka att jag inte är rasist. Kan behövas i dessa tider =)

  Puss

  SvaraRadera
 52. Det är väl inget fel på Sveriges invandrings politik? Kasta sten på Polisen, räddningstjänsten och ambulansen är ju fullständigt normalt! Läste också att det börjar kasstas sten på byggarbetere nu också! Jag menar om det funkar så i deras hemländer så ska väl dom få göra det här också? Vi kan väl börja införa stening i rättsystemet? Dra till med något nytänkande kanske? Stenacupen, den som hinner stena 12 brandmän på 30min vinner? Men vad vet jag? Man kan ju också blunda när man ser på nyheterna och tar vagnen ut mot tynnered, angered och bergsjön!

  SvaraRadera
 53. Lars ohly: Vi måste värna om mänskliga rättigheter!
  Absolut, men är det mänskligt att klumpa ihop alla invandrare på ett och samma ställe utan att hjälpa dom ut i det svenska samhället? Nej!
  Vi måste börja ta ansvar för vårat samhälle och få ordning på invandringspolitiken!
  Att som Lars ohly säga: Det blåser in en högervind över Sverige och skylla på alliansen är bara löjligt!
  Det är alla partiernas fel att det har blivit såhär!
  Det är in inget parti som har tagit upp frågan!
  Inte ens när vi har fått en brandbil med krossad framruta och upplopp i Rosengård!
  Det är inget annat parti än SD som vill agera mot dessa problem där av har 5,7% röstat på dom.
  Hade de andra partierna tagit upp frågan hade inte SD kommit in!
  Men det vågar dom inte för då blir det ett jävla liv som det nu om rasism hit och dit! Ska man då bara skylla på en högervind som bara får lust att blåsa in över Sverige? Nä skyll er själva!

  SvaraRadera
 54. Fan vad det värmer att se att inte alla blåvita är lika blinda för verkligheten som skribenterna på Baraben.

  SvaraRadera
 55. Folk är verkligen så stora idioter som man befarar. Att svensk integrationspolitik inte funkar speciellt bra är alla överens om men problemet är att det inte finns enkla lösningar. SD säljer in enkla lösningar genom att peka på folk med utomeuropeiskt ursprung och anklaga dem för allehanda oförskämdheter och genom att ställa dessa utsatta, fattiga och arbetslösa människor mot fattiga pensionärer och unga arbetslösa så försöker de slita isär vårt samhälle. Ska vi lösa några problem i vårt land måste vi mötas och hålla ihop landet men det verkar inte idioterna som lagt sin röst på SD ha fattat.

  SvaraRadera
 56. Här är IFK-rasisterna på bild sa...


  Hur vet du att det är IFK? Han till vänster i bilden har ju Göteborgs stads "bild" lejonet åt fel håll.

  Rasister e dom helt klart.

  SvaraRadera
 57. Liberal blåvit24/9/10 09:27

  anonym 01:55/ Är du så dum som du verkar eller låtsas du? Rasistpartiet vill ju inte hjälpa invandrare, de vill kasta ut invandrare och de vill tvinga invandrare "att bli svenska" med en slags assimilering snarare än integration. Har du inte läst ett skit av vad de gamla nazisterna står för innan du propagerar för dem?? Jag undrar dock: Vad är denna svenskhet? Hur definieras den och varför får du och inte jag bestämma dess utformning? Framför allt: Hur många tror ni håller med om den, om en minoritet - är det inte i så fall osvenskt.

  Som de 95% som röstade på demokratiska partier istället. Och visade att nazi-slöddret är i minoritet. Om allt de säger och tycker.

  SvaraRadera
 58. herre min jesus24/9/10 09:32

  Gregorian/ Men är du helt kocko eller? Det är för fan ett högerextremt parti som vuxit fram ur vit makt rörelsen. Har du noll jävla koll på vad du har röstat på?

  Oh my god, det är inte konstigt att de fått så mycket röster när folk "vill röra om i grytan" och "missnöjesrösta" osv. Hur fan kan man rösta på ett parti med en armé nazister i sina led om man är missnöjd??? För i helvete, de har ju ingen som helst lösning på några av de problem som ni talar om.

  SvaraRadera
 59. Anonym 09:27

  Att SD har vuxit upp ur vit-makt rörelsen javisst! Men dom har också ändrat sina principer! Dom säger bara rakt ut va dom tycker och det får vissa att börja gråta... Titta bara på vänstern! Dom ändrade sitt namn från KVP: komunistiska vänster partiet till bara vänster partiet... För att inte folk skulle börja skrika och för och komma in i riksdagen!!!! Det är ju även så att de principer som vänstern står för också grundar i folkmord och förtryck! Men alla kan ju ändra på sig! Men det är ju klart... Stora stygga högern..!!

  SvaraRadera
 60. anonym 11:21/ Det hade blivit lite lättare att snacka med dig om du haft någon som helst koll på något alls. Ändrade VPK (ja, de hette så inte KVP som du skriver) sitt namn för att komma in i riksdagen? Haha, för din information så satt de redan i riksdagen sedan sisådär 70-80 år när de ändrade sitt namn. Så din lilla teori stämmer inte riktigt.

  Sedan är det intressant att SD-dårarna börjar skrika "kommunism" så fort det blir en debatt om att de faktiskt är en rörelse från nazismen, för det gör ju deras nazi-rötter och rassepolitik så jävla mycket bättre.

  SvaraRadera
 61. Om 85% av alla invandrare hade gått och röstat hade inte SD kommit in i riksdagen.
  Då hade vi sluppit dessa förslag.

  SvaraRadera
 62. Gregorian25/9/10 01:25

  Herre min jesus / Vad spelar det för roll vad de växte fram ur? Jag lever i nutiden och det är deras nuvarande syn på saker och ting jag bryr mig om.

  Jag har full koll på hur jag röstat, nämligen inte alls för jag bor i utlandet och fick ej hem valsedel.

  "Armé nazister", va!?

  Vakna mannen. Mycket i Sverige är fel, våga tänk själv och sluta med att försöka framställa dig som så ädel.

  Kram

  SvaraRadera
 63. Så, efter en lång dags debatt stänger vi tråden för den här gången. Tack alla ni - både som håller med, som hatar innehållet, som är neutrala eller som tycker något helt annat - som hållit en hög nivå på debatten. Se här, det går att debattera även känsliga ämnen utan att spåra ur, vilket 9 av 10 inlägg är ett bra bevis för. Dock har vi en bit kvar till våra kommentarsregler om sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt, men det ser mycket bättre ut i kontroversiella trådar i dag än för ett par år sedan. Där ska alla som deltagit på ett vettigt vis ha en stor eloge.

  /Admin.

  SvaraRadera