fredag 3 september 2010

Var träningsbråket Sana versus "Råttan" - värre än Mellberg mot Ljungberg?

KAMRATANDAN. I dag "råkade" Tobias Sana och Nicklas Carlsson i luven på varann under förmiddagsträningen. En spelsituation blev lite tuff, varpå Nicklas gick till verbal attack mot Sana, som knuffade till Nicklas och då brakade hela helvetet lös, då "Råttan" tydligen tagit strypgrepp om sin yngre medspelare. Enligt uppgifter från Alltid Blåvitt svarade dessutom Sana på strypgreppet med ett slag mot Nicklas - men dessa uppgifter bestrider Kamratgården.

Det här är naturligtvis inte bra, som enskild incident. Samtidigt är det inte jordens undergång - då Jonas Olsson tog ett välbehövligt snack med spelarna efter träningen. Därmed skall allt vara ur världen.

Men reaktionerna efteråt är naturligtvis lite intressanta. När Alltid Blåvitts redaktionschef Fredrik Janlind kom hem efter träningen han just hade bevittnat (mer om det här) beskrev han det slagsmålet på ett sätt som gav följande efterreaktion på forumet:

Supporteranalysen: ett ögonvittne som ser bråket på Blåvitts träning anser alltså att det var mycket värre än det klassiska slagsmålet mellan spelarna i det svenska landslaget - som var "en piss i havet i jämförelse". Några timmar senare kommer Blåvitts egna respons - till GT och Expressen.

Kamratgårdsanalysen: Det går inte att jämföra med bråket mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg. "Inom Blåvitt väljer vi att tona ner historien." Ja, vem skulle inte välja att tona ner ett slagsmål på sin egen träning? Naturligtvis gör Blåvitt det, det förvånar ingen av oss som följer laget på nära håll. Men problemen uppstår när andra personer bevittnar dessa incidenter och ger en helt annan bild av verkligheten.

Blåvitts trovärdighet inte direkt starkare av de här märkliga utspelen. Nej, ingen behöver göra en höna av en fjäder - det är inte vad jag säger - men det vore samtidigt gött om någon från ledningen röt i från mellan varven.

19 kommentarer:

 1. Äh. Såna gubbar som Conny Karlsson o Glenn Strömberg måste ju ha lackat ur på varann ibland, för att bara nämna några. Sånt händer.
  Inget fel på att Blåvitt tar det internt, och tonar ner det utåt. De e ju ingen stor grej.

  SvaraRadera
 2. kqwertiop3/9/10 01:25

  anonym 01:00/ Problemet med att sköta saker internt blir ju att det inte fungerar när "externa" individer ser det som sker. Det är ju inte internt för fem öre när det står om det i tidningarna...

  då måste det vara smartare att säga "de blev för heta och gjorde bort sig, men nu har vi sagt till dem och snackat ut så inga hard feelings består". inget "vi väljer att tona ner"...det skapar ju bara fler frågetecken kring om de döljer något.

  SvaraRadera
 3. Jag såg vad som hände: Nicklas Carlsson slog en crosspass i ryggen på Sana varpå den senare kallade Carlsson för "idiot" och "husmus". Carlsson svarade med en vinge över kroken på Sana. Sen var spelet igång. Sana slängde konor och tre gubbar fick hålla fast Carlsson. Någon i tränarstaben ringde polisen men de kom aldrig.
  Efter 25 minuter ebbade det hela ut och man körde kvadraten.

  SvaraRadera
 4. Optimus Prime3/9/10 01:51

  Ali 01:33/ Ringde någon från tränarstaben till polisen? Du, din version låter inte alls likadan som den som Alltid blåvitt har gett. Snarare låter den som ett totalt påhitt, så vad fan är poängen med att sprida sånt skitsnack??

  SvaraRadera
 5. Hallå eller!! Har någon spelat någon idrott (Hockey, handboll, fotboll etc) på någon nivå där det finns liiiite allvar med i det hela? Detta händer hela tiden, speciellt de som känner/vet att de måste prestera som faan på träningar jämfört med andra för att få en startplats. Nu är det väl inte att någon blivit misshandlad grovt direkt? Vi snackar en örfil! Who cares...

  SvaraRadera
 6. Håller helt med Anonym 01:00. Fattar inte alls vad folk hetsar upp sig över. Jag har spelat fotboll i en massa år och både själv varit inblandad i och bevittnat ett antal sådana här situationer. Det är mycket känslor och mycket adrenalin när man spelar fotboll, eller åtminstone ska det vara det. Därför tycker jag bara att det här är ett sundhetstecken. Och ja, jag sa samma sak 2002 när Mellberg och Ljungberg hade varit i farten.

  SvaraRadera
 7. För offentliga utskällningar i media:
  Ring Zoran Lukic eller Gnaget våren 2010.

  SvaraRadera
 8. Brand New3/9/10 03:44

  Den kommentaren jag postade stod i relation till det jag fått information om. Sen var väl "en piss i havet" något utav en egen värdering/tolkning från min sida. Då jag kanske tycker att ett slag känns värre än den klassiska "nacksvingen".

  IFK går ju själva ut med att man "tonar ner", är inte det då att underminera sig själva genom att erkänna att man inte delger oss allt?

  SvaraRadera
 9. Elitspelare3/9/10 07:37

  Man märker att ingen av de som kommenterar har någon som helst koll. Sånt här händer hela tiden inom lagidrott på hög nivå. I alla lag. På den här nivån är alla vinnarskallar. Ni måste förstå att detta inte är korpen.

  SvaraRadera
 10. 3/9/10 07:37:
  Haha, men du. Det händer inte alls hela tiden. Då skulle man sett rätt många slagsmål på de träningar man varit på. En del smågruff och att folk skriker åt varandra har man självklart sett en hel del dock.

  ...och du, korpen lär innnehålla mer slagsmål än elitspelarnas träningar. Märks att du snackar dynga.

  SvaraRadera
 11. Jag var där och det var en rejäl holmgång.

  Att det sedan i långa loppet inte behöver betyda så mycket, det tror jag alla som sysslat med idrott inser, psykbryt kan vi alla få.

  Jag lägger skulden helt på Sana, han tappade fattningen helt, vilket han tyvärr gjort på matcher i U21 med.

  Rekomenderar fler folk att besöka både träning och U21, så slipper ni sitta på nätet och gissa er till.

  Blåvitt mörkar rätt rejält här, vilket i sig nog är bra i detta fall. Det är väldigt tydligt att spelarna inte mår bra.

  SvaraRadera
 12. I u21matcher tycker jag dock den som skäller mest är Bärkroth och inte Sana.

  SvaraRadera
 13. Tror inte att det var så ofarligt och tycker att de första kommentarerna från JO (att det efter träningen var överstökat) är godtagbara. Men på något sätt känns det lite, ja vad ska jag säga, märkligt.

  SvaraRadera
 14. Äh kom igen nu! Alla som följer fotboll vet att sånt här alltid tonas ner. Oavsett om utomstående sett vad som hänt eller ej. Löjligt kan tyckas, men inget att analysera sönder. Om man inte hyser agg till folk på Kamratgården faktiskt VILL bidra till att sänka deras trovärdighet.

  SvaraRadera
 15. "Nej, ingen behöver göra en höna av en fjäder"

  Gör inte det då.

  SvaraRadera
 16. Elitspelare: Vaddå att ingen som kommenterat har någon koll? Hälften av kommentarerna innan din, däribland min egen, sa ju precis samma sak som du. Nolla.

  SvaraRadera
 17. Det där med att alla slåss på träning är sådant jävla skitsnack. Själv har jag säkert bevittnat 150 träningar med Blåvitt och ALDRIG har jag sett ett sådant bråk tidigare. Så lägg ner snacket om att det är bråk jämt, det kanske är det i era korplag, men i Blåvitt är det EXTREMT ovanligt.

  SvaraRadera
 18. Lugna och fina nu! Sana blir inte kvar i Blåvitt mer än hösten ut. Han har knappt tagit plats på bänken i år och såna gubbar blir inte långlivade i föreningen. Klart han är frustrerad pojken, men han är också för vek för att spela i Allsvenskan.

  SvaraRadera
 19. Helllveeteee..5/9/10 13:20

  Ni snackar gojja hela bunten, Sana kommer fri mot målvakten och blir kapad utav Falsetas bakifrån, Rehn och Olsson friar, Sana blir sur och i nästa spelsekvens går han in hårt i ryggen på Carlsson, då ställer Carlsson sig upp och tar strypgrepp på Sana och säger till sana " Jag dödar dig om du gör så en gång till " Därefter uppstår bråket, så snälla va tysta.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.