2010/09/15

Här kan du ladda ner den blåvita Android-appen!

SMÅTT & GÔTT. Alla ni som har Android-telefoner kan nu ta del av den användarutvecklade Blåvitt-applikationen som ger er samlat nyhetsflöde kring IFK Göteborg och de flesta supportersajter. App:en fungerar i princip som en avancerad RSS-läsare och gör det enklare för mobilanvändare att hålla koll på det senaste kring Blåvitt.

I Android market söker du helt enkelt på IFK Göteborg eller använder dig av barcode scanner (finns även i flera versioner i Android market) för att ladda ner applikationen direkt till din telefon. Så nu kan du följa både BaraBen.com och Kanal Glenn via den nya Android-appen. Naturligtvis hindrar detta ingen från att surfa in på www.baraben.com direkt via webbläsaren i mobiltelefonen.


Fotnot: Ni som är iPhone-ägare ska få ett tydligt besked här och nu: Nej, BaraBen utvecklar inte någon Blåvitt-app för iPhone, i nuläget. Det vi har sagt är att om ett erbjudande kommer om att forma den på att attraktivt vis så kommer vi att lyssna till detta, precis som vi lyssnar till alla propåer om samarbete som kommer in från olika håll.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@ 

Frankie's GBG (som även han tar plats i den nya Blåvita Android-appen) får Blåvitt kritik för sin oförmåga att avgöra derbyt vid ledning med 1-0 i andra halvlek.
"Det är lite typiskt för ett lag som saknar självförtroende och pondus att de inte går ut och dödar matchen."
Jag tänkte på en liknande grej, nämligen ett lags beteende när motståndarna får en spelare utvisad. Även då kan en slags falsk trygghet kombinerad med prestationsångest sprida sig i laget.

Kraven ökar på att det lag med en spelare mer skall gå in och visa skillnaden, vilket har sina likheter med ett lag som leder en prestigefull match. Plötsligt smyger sig tanken in om att det är värre att förlora än vad glädjen ger av att vinna - och rörelsen i laget är vips som bortblåst.

Precis detta såg vi under derbyt, men vi hade samtidigt tur i att Tobias Sana fick komma in på planen. Han är den typ av spelare, speciellt när han sitter på bänken och samlar ihop till extra hunger, som inte bryr sig om de rådande förutsättningarna i psyk-kriget. Han bara går ut och lägger fram en härlig macka till Tobias Hysén som i sin tur tråcklar in bollen på ett märkligt vis. Hur resten av kvällen gick, ja det vet vi ju alla...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@ 

Enligt Blåvitt var derbyt i princip slutsålt. Samtidigt stannade publiksiffran på strax över 17 000 åskådare, medan kapaciteten skall ligga på nästan 19 000 åskådare. Ja, ett par rader över bortaklacken är avspärrade och en mindre sektion vid bortaklacken såg ut att vara avspärrad. Sedan är det en hel del luckor på de övre ytterkanterna av den blåvita hemmaklacken som gör att en del folk verkade saknas.

Utöver allt detta är jag inte helt övertygad om att nedre hemma-stå var riktigt full heller, det såg ut att finnas gått om plats mellan åskådarna där nere, i alla fall på sina håll. Och som om inte det var nog såg jag en och annan lucka på sittplats.

När vi lägger ihop alla dessa tomma platser så är inte konstiga att den "fullsatta" arenan egentligen hade 1500-1800 lediga platser. Nej, frågan man bör ställa sig är väl snarare om inte kapaciteten för arenan är lite väl lågt lagd, i förhållande till det utrymme som faktiskt finns på ståplats? På arenapremiärmatchen mot Djurgården låg publiksiffran på cirka 18 300 och inte ens då tycker jag att det var helknôkat, sett till ett brandmyndighets- och säkerhetsperspektiv.

Fan, jag tror Gamla Ullevi är byggd för över 19 000 åskådare.
Bortsett till de rent ut sagt horribla toalett- och kiosklösningarna, då.

25 kommentarer:

 1. Det var ju 18 200 biljetter sålda av arenans (officiella) kapacitet på 18 800 (600 platser försvinner av säkerhetsskäl och liknande) varav alltså 1 100 åskådare inte dyker upp. Där hittar man huvuddelen av de 1 500-1 800 platser du tror är lediga.

  SvaraRadera
 2. Fast nu var ju poängen snarare att det går in fler personer på arenan än vad den officiella maxkapaciteten säger/ger utrymme för. Det är helt enkelt inte fullsatt sett till utrymme när det är fullsatt.

  SvaraRadera
 3. insläppet till sektion-N suger röv.. jämt packad kö oavsettt när man kommer.

  SvaraRadera
 4. Kom igen nu era tjockisar, jobba fram en iphone app till oss.
  Så kan ni ju tjäna en slant också.

  SvaraRadera
 5. insläppet känns ju som det hade kunnat bli bättre på många ställen...dock är det ju rätt naturligt att det blir lite kö. tycker ändå att det fungerar hyfsat. men visst, det finns utrymme för förbättringar.

  det var ju så också att svenska spel hade bokat 1000 biljetter på nedre hemmastå som dom delade ut gratis till folk med spelkort, kan ha varit så att många inte kände till detta och att dom därför hade ett antal biljetter kvar. eller gick alla åt? någon som vet?

  SvaraRadera
 6. Appen är kanonbra! Bra jobbat du som gjort den!

  SvaraRadera
 7. Det finns massor med RSS-läsare till Iphone, det är bara att lägga till RSS-flöden själv. Funkar hur bra som helst!

  SvaraRadera
 8. Conny Suhlt2010-09-15 16:15

  Jag tror att med lite mer roliga jippon på arenan i samband med match kommer det på sikt att bli mer attraktivt att gå på GU. T.ex kunde man anordna tävlingar i hoppa-hopp-borg, lång-tennis, bredpingis med 8-10pers på var sida om bordet eller kanske dansuppvisning. Sånt kunde man köra i periodvilan. Skulle bli kul och kännas fräscht i fotbollssammanhang. Kan man lösa säkerheten skulle ju även radiostyrda helikoptrar kunna köras av någon från läktarn, där en speaker går runt och erbjuder publiken att t.ex landa på en bild av Glenn Strömberg. Eller att alla vid insläppet får varsin numrerad boll som man i pausen ska försöka kasta så nära mittpunkten som möjligt och så utses en vinnare som får skaka hand med Jonas laget nr de marcherar in och något mer pris. Man skulle också kunna ha allsång under någon halvtimma/timma innan matchen, tror många äldre kunde lockats av detta. Och varför inte någon lokal artist som sjunger en stund medans folk lämnar arenan? En annan idé är att en gammal blåvit profil sjunger i mic när Snart skiner Poseidon ljuder, så har man nya profiler vid varje match (kan vara lärorikt för de yngre supportrarna där många kanske inte känner till Bebben t.ex). Jag tror att vi tillsammans kan skapa ett bättre publikunderlag med våra gemensamma idéer så tänk till och posta ditt bidrag här så planerar vi vidare och hjälps åt.

  SvaraRadera
 9. android? Gosh, why?

  SvaraRadera
 10. Vem är Android? Är han släkt med R2-D2?

  SvaraRadera
 11. Jag hade inte bangat köpa en baraben app för runt 15 spänn på app-store. Lös det!

  SvaraRadera
 12. Exakt lös iphone appen !

  SvaraRadera
 13. Det där med långsamma insläpp beror väl en hel del på all visitation som krävs numera. Själv har man ju vant sig, men de ggr man tar med folk som inte brukar gå på fotboll så undrar dem vad det handlar om.

  SvaraRadera
 14. Joel Alme skrev ett beställningsjobb med riktlinjerna att det skulle vara trevligt, käckt, lätt och att alla skulle kunna sjunga med. Han flyttade till Stockholm för det var en bättre stad tydligen.

  SvaraRadera
 15. iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app, iphone app???

  SvaraRadera
 16. THIS IS AN OUTRAGE! app till android men inte till iphone? jag avgår. skämt åsido, hade varit trevligt med en iphone-app också.

  SvaraRadera
 17. Fan, jag tror Gamla Ullevi är byggd för över 19 000 åskådare.
  Bortsett till de rent ut sagt horribla toalett- och kiosklösningarna, då......

  Jag tycker hela arenan är horribel!

  Kan ju inte finnas en fulare/sämre ny byggd arena, en betongklump med tak och i mitten en gräsmatta från "lapp"land...

  Nä blåvitt borde bygga en egen arena, alt "sponsor" arena, döp den till vad som helst! ICA Stadion, KIA Parken, Higab Arena eller Jätte Gamla Ullevi och Bygg den vid gamla svt huset i delsjön!

  GE OSS EN ARENA VÄRDIG IFK GÖTEBORG!

  SvaraRadera
 18. Som utvecklaren av android appen vill jag gärna påpeka att om någon köper mig en macbook pro så börjar jag givetvis porta appen till iphone...

  SvaraRadera
 19. För att förtydliga så var det på skämt då jag inte har en mac och man behöver mac för att utveckla.

  SvaraRadera
 20. Starta mac insamling !

  SvaraRadera
 21. Det handlar ju helt enkelt om att killen som utvecklat detta jobbar i ett Linux-kodspråk och att göra Mac-grejer är ett helt annat kodspråk.

  SvaraRadera
 22. http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg

  SvaraRadera
 23. Ahlberg - Fixa någon som kan det "kod-språket" då! Ni är ju Baraben!!! AVGÅ, AVGÅÅÅÅÅÅÅ

  SvaraRadera
 24. Det va knökfullt på nedre klacken! Första gången jag stod där. Aldrig mer!

  SvaraRadera
 25. Jag har inte iPhone, jag har Android. Så nu är jag nöjd. Mouhahaha.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.