2010/09/23

Explosionerna på Knalleland


IDIOTI. Det här är alltså beteendet som en del yngre klackclowner tycker är häftigt. Att kasta stora jävla smällare mitt på en knôkad klackläktare, sedan fortsätta idiotin med att kasta in smällarna mot vår egen målvakt. Alltså finns det något mått på hur efterbliven man kan bli så har väl dessa stjärnor nu uppnått den gränsen.

Sekunderna efter att den första smällaren kastades in bredvid Sandberg gjorde Elfsborg mål. Jävla idioter är vad ni är och inget annat. Nu är det hög tid att Ultras/Kamratunionen/Änglarna faktiskt tar tag i de skitungar som håller på med sådana här grejer. Hur jävla dum måste man inte vara för att förstå att det man själv tycker är "coolt" faktiskt kan paja hörseln - eller spränga bort ansikte eller en hand på någon supporter på läktaren, eller som i det här fallet sin egen målvakt.

Men det skiter väl bangers-tuffingarna i, det är ju kul när det exploderar. Dumbass.

84 kommentarer:

 1. En av dom yngre2010-09-23 13:18

  Hur kan ni vara säkra på att det är yngre personer i klacken som smäller? vet ni redan vilka det är, är det hög tid att ta tag i saken och stänga av dom! Om ni inte har en aning tycker jag inte ni ska skriva "yngre". Eftersom vissa drar alla yngre i klacken över ett sträck nästa gång... Men håller med, detta är ren idioti

  SvaraRadera
 2. Ren jävla idioti indeed. Säg ifrån!

  SvaraRadera
 3. Fan va korkat2010-09-23 13:20

  Bra, korven. Det är barnungar som gör så här, så tyvärr slutar de nog inte. Barn brukar ju reagera tvärtom.

  En befogad fråga i sammanhanget tycker jag är om det är pengar från plasthinkarna till tifofonden som går till det här???

  Har någon ansvarig koll på det?

  Jag lägger alltid lite pengar i hinkarna och vill gärna ha ett svar ifall jag ska lägga något där igen. Hör jag ingenting kan jag lova att inte lägga i en krona till.

  SvaraRadera
 4. "Dags att Ultras/ .... faktiskt tar tag i de skitungar som..."

  Det är väl just Ultras, U18 och Supras där skitungarna som håller på med sånt finns? Det är ju ingen människa utan undergruppering som tar in liknande saker och tycker det är coolt.

  SvaraRadera
 5. Idioter!! smällde av en nära mig igår och jag kan säga att hade jag sett fanskapet som slängde den så hade det inte blivit roligt

  /M

  SvaraRadera
 6. Om dem nu är så dumma i huvudet och vill slänga smällare, varför inte i första halvlek när antrecovic stod där istället? alla small ju i andra. dra åt helvete

  SvaraRadera
 7. Snubbarna på LS som kastade prylar på GAIS-klacken kan gärna oxå kamma sig tack! Jag flyttade dit från ordinarie klacken för att slippa sånt fåneri.

  SvaraRadera
 8. Samma idioter som får stånd av bengaler. Håll er borta från fotbollen säger jag bara.

  SvaraRadera
 9. Idioter!! Släng ut packet från våra läktare.

  SvaraRadera
 10. LS var bättre förra året! Ta åt er ni nya och kom in i den sköna gemenskapen istället.

  SvaraRadera
 11. Stod precis bredvid där det small. Tjejerna bakom mig fick panik, och slängde sig framåt. En kille for i marken och fick en redig bula under ögat!
  Tjuter lite fortfarande i mitt vänstra öra!

  SvaraRadera
 12. Nej, inga pengar som läggs i Tifohinkarna går till Bengaler, rök eller bangers.

  SvaraRadera
 13. Smällare och bengaler betalas ur egen ficka. Så nej inga tifopengar går till det. Ultras ingår i KU där man kommit överens om att inte använda sig av pyroteknik. Däremot finns det diverse huligangrupper som inte ingår i KU som smäller smällare.

  SvaraRadera
 14. GS Eflsborg UltraS!2010-09-23 14:31

  Oj vad ni fick smaka på stan.


  / GS

  SvaraRadera
 15. Ja, fy fan vad trist mat ni har på er jävla allégata.

  SvaraRadera
 16. Håller med. Snubben som smällde av en i tunneln utanför donken kan ju tänka efter lite nästa gång han vill dela med sig av tinnitus och diverse andra skador.. Idiot.

  SvaraRadera
 17. Jag lägger alltid pengar i hinken. Smäller man av fler smällare så lägger jag inte heller en krona till i hinken. Detsamma gäller de andra som jag gtår med (vi är sex som har årskort)

  SvaraRadera
 18. Glään varför ska du sluta lägga pengar när det inte ens är dom som smällde av smällarna igår?

  SvaraRadera
 19. Det är tragiskt att det finns så lågt stående individer på vår läktare.
  Någon vettig person måste väl ha sett vem/vilka det var?

  -VEM VARE SOM KASSTA??

  UT MED PACKET!!!

  SvaraRadera
 20. Jag gillar det starkt! Mer bangers och bengaler... Ultras har fan aldrig bengaler, svintråkigt. Vet det blir böter för klubben osv men fan blir grym stämning och ser snyggt ut, det är värt det!!

  SvaraRadera
 21. Smälla smällare tyckte jag också var kul... När jag var 12

  SvaraRadera
 22. @15:00 Betalar du böterna?

  SvaraRadera
 23. 15:00: "Vet det blir böter för klubben osv"

  Hade du bränt av bengaler om det hade blivit böter för dig? Om inte, är det skitsamma om det blir böter för IFK Göteborg?

  SvaraRadera
 24. Alla idioter som går igång på smällare kan ju samlas i godtycklig gångtunnel och smälla av sina pjäser där så slipper vi andra dra på oss livslånga handikapp bara för att idioterna har begränsad tankeförmåga.

  PATRASK!

  SvaraRadera
 25. Vardagsmat i Europa.

  http://www.youtube.com/watch?v=tA2hwNf4aMs&feature=related

  SvaraRadera
 26. 15:20: Det är möjligt. Men ta i beräknande att IFK Göteborg är en förening, likt alla andra i Allsvenskan, som vänder på kronorna för att få verksamheten att gå ihop. Med en relativt skral ekonomisk ram har man krav från supportrarnas håll att man skall vinna titlar till höger och vänster.

  Samtidigt finns det supportrar på läktarna som medvetet drar på klubben böter för att det enligt dem själva "skapar stämning" fastän att klubben gör allt den kan för att förhindra att det sker.

  På vilket sätt supportar man klubben genom att medvetet förstöra för dess verksamhet?

  För vem eldas det? IFK Göteborg eller för individen själv?

  SvaraRadera
 27. Kan man säga att det blev lite "lokal panik" av smällarna?

  SvaraRadera
 28. http://www.youtube.com/watch?v=gSq8WBLW_-Y&feature=related

  SvaraRadera
 29. jag är lätt med och sponsra denna, sjukt mäktigt ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=Vmn_F8lVjc8&feature=fvw

  SvaraRadera
 30. 15:30: Och du heter?

  SvaraRadera
 31. knallskott kan användas när laget underpresterar grovt och kan då ha inverkan att komma ur "famlandet i mörkret"/irra omkring på plan-beteendet. som en väckarklocka.

  Annars är det inte så kul.

  SvaraRadera
 32. Väckarklocka?? Har du aldrig spelat fotboll eller tror du verkligen de sover på plan(fast man kan tro ibland...)
  Ge faen i smällandet och kom inte dragandes om klackstämning.
  Sen är det fel anklaa yngre om det inte finns belägg. Men agerande tyder på ungdomlig oförstånd men det finns äldre idioter också.
  Släng ut dem, visa att vi inte vill ha dem hos oss.

  SvaraRadera
 33. Snubbarna på LS som kastade prylar på GAIS-klacken kan gärna oxå kamma sig tack! Jag flyttade dit från ordinarie klacken för att slippa sånt fåneri.

  23/9/10 13:31

  Mongo...det returnerades bara saker som Gais först kastat upp, inget att orda om...finns inga ordningsproblem på LS..

  SvaraRadera
 34. Ut med packet. Drägg som dem hör inte hemma på läktarna. Förstår inte hur vakterna som satt och tittade upp inget såg... eller i alla fall inte våga göra något.

  SvaraRadera
 35. Håller helt med dig i detta! Skönt att Baraben äntligen går in och tar avstånd från sånt.

  Sen använder man särskrivning i engelska: dumb ass!

  SvaraRadera
 36. Jag vill påpeka att jag hädanefter kommer erbjuda skottpengar på dem som kastar smällare och bomber in i folkmassor som på läktare och utanför arenor. Den som filmar en som gör detta under nästa match får 5000 kronor av mig, sedan tänker jag visa videon för polisen och agerar inte de tänker jag ta det med min bror som är med i Hells Angels.

  SvaraRadera
 37. Håller med till 100% ut med idioterna. Dock vet jag inte om det är småbarn eller rättare sagt om det bara är småbarn. Vet att en del WM tycker att smällare är coolt...

  SvaraRadera
 38. Bra skrivet. Jävligt onödigt med smällare. Hur kan det skapa stämning på läktaren? Alla förutom de som är med på att smällen kommer blir skrämda eller i bästa fall tappar fokus på det vi är där för att göra, nämligen att STÖTTA BLÅVITT!

  Vilka är det som gillar smällarna?
  -Inte spelarna
  -Inte domaren (som kanske blåser mot blåvitt en gång extra...)
  -Inte IFKs ekonomi

  Ut med packet säger jag bara!

  SvaraRadera
 39. DETTA ÄR FAN BARA IDIOTI!
  DETTA BÖRJADE I SLUTET AV 2005 PÅ GAMLA ULLEVI. NI GENERATIONENS SUPPORTRAR TROR DET HÖR EN FOTBOLLSMATCH HEMMA, MED .... SMÄLLARE!!!(???)

  TAR ALLTID ILLA VID MIG PERSONLIGEN NÄR JAG HÖR DESSA SMÄLLARE DÅ JAG ÄR BULLERSKADAD OCH FÅR "KATTREFLEXER" OCH HOPPAR TILL MED HJÄRTAT I HALSGROPEN.

  FÅR JAG SYN PÅ NÅN SOM BRÄNNER AV EN SÅN SMÄLLARE.... RÄKNA MED ATT DET SMÄLLER PÅ RIKTIGT. JÄVLA SNORUNGAR!

  SvaraRadera
 40. ...EXTRA STÖRANDE NÄR MAN SER ALLA KLACKLEDARE SOM ELDAR PÅ OCH UPPMUNTRAR OCH FIRAR VID EFTER VARJE SMÄLL SOM AVFYRAS!!!

  SvaraRadera
 41. Vad är det för jävla inavlade fanskap som tycker det är häftigt med att kasta bangers på vår egen målvakt och upp bland vår egen publik. Och dom äckliga ultras-grupperingarna som jublar åt detta? Sista gången jag ställde mig på samma läktare som ultras!

  SvaraRadera
 42. Jag håller med om att det är rejält onödigt bara smälla av bangers här å där mitt bland folk som inte är förberedda. Jag sket nästan på mig när någon ljushuvud drog av en banger mitt i halvlekspausen.

  Tacka vet jag 90-talets Chanpions league matcher när folk sköt av "thunder kings" upp i luften så alla blev förbereda och var med på smällen med det jubel som följde då...

  SvaraRadera
 43. Jag håller med om att det är rejält onödigt bara smälla av bangers här å där mitt bland folk som inte är förberedda. Jag sket nästan på mig när någon ljushuvud drog av en banger mitt i halvlekspausen.

  Tacka vet jag 90-talets Champions league matcher när folk sköt av "thunder kings" upp i luften så alla blev förbereda och var med på smällen med det jubel som följde då...

  SvaraRadera
 44. Moralpanik? Reeelax, jag tyckte om det.

  SvaraRadera
 45. Alla ni som påpekar att detta började -05 var var ni på nittotalet och början av 00talet? Rök bengaler och annat smått & gött var mer regel än undantag på gamla gamla. Skulle istället säga att det började bli oaccepterat runt -05.

  SvaraRadera
 46. manga moralkarringar pa baraben nufortiden, saval nar det galler folks privatliv som livet pa laktaren... snalla pojkar far aldrig kyssa vackra flickor, tank pa det!

  SvaraRadera
 47. anonym 16:55/ Nu snackar du om något helt annat, vi snackar om SMÄLLARE här, inte om bengaler.

  SvaraRadera
 48. 17.01:
  dumma pojkar får bara kyssa korkade white-trash slampor :)

  SvaraRadera
 49. Tänk om era mammor såg vad ni håller på med när ni drar iväg smällare på det sättet. Då hade dem allt sagt "Aja baja" lelle Glenn!

  SvaraRadera
 50. Jag tycker att Baraben ska göra en lista på allt som ska förbjudas.

  Gör också en lista på vilka supportrar som är välkommna på GU.

  De supportrar som missköter sig ska givetvis hängas ut med namn, bild och adress på bloggen.

  //E.Honecker.

  SvaraRadera
 51. Game, set, match.2010-09-23 17:25

  anonym 17:01/ Nej, snälla pojkar får kyssa vanliga tjejer. Du och Ingo får kyssa hororna på Rosenlund.

  SvaraRadera
 52. Knappast första gången2010-09-23 17:27

  E.Honecker/ Det behövs inte, för det har redan det svenska samhället, idrotten och IFK Göteborg gjort. Smällare är förbjudna i samhället och strängeligen förbjudna på arenorna. Men det kanske du inte visste, så nu vet du! Så istället för att tycka att det är coolt att vara annorlunda kanske du borde börja följa svensk lag.

  SvaraRadera
 53. mash & bangers2010-09-23 17:29

  23/9/10 17:24@

  KLOCKRENT =)

  SvaraRadera
 54. 23/9/10 17:27

  Då får han ju bara kyssa vanliga flickor och inte white trash brudar. Hur kul vore det? Eller ah eftersom han antagligen själv är white trash så får han väl inte kyssa någon alls i sånna fall. Stackars liten liksom...

  SvaraRadera
 55. du är en idiot.

  SvaraRadera
 56. 23/9/10 17:42

  En fråga bara. Vem är du? .... Intelligensreserven har tydligen fått internet...

  SvaraRadera
 57. anonym 17:48/ Det är Jimmy Åkesson.

  SvaraRadera
 58. Det mest tragiska är ju att ett antal grupperingar säger sig ställa upp på vad KU står för. Men inte faen säger de till de/dem som bryter mot de uppsatta målen för KU. Säger inte att det var nån aktiv medlem i nån av grupperingarna som smällde, men att heja och visa stor glädje över smällandet är ju lika med ett "godkännande". Skärp er och visa lite guts, säg till att sånt här vill vi inte ha, om inte ta då aktiv ställning emot vad KU står för.

  SvaraRadera
 59. Dom jävla nollorna som fjantar sig med smällare o dyl ska inte bara bli uthängda med namn o bild. Dom borde även sitta i en stupstock utanför GU. Sedan kan förbipasserande kasta smällare på dom istället.

  Att smaka på sin egen medicin so to speak.

  SvaraRadera
 60. En relevant frågeställning är om huruvida elelr inte IFK får/riskerar böters för bangers (som ju säkert räknas som pyro/fyrverkeri av förbundet)

  KU och alla grupperingar är väl typ ense om att inte använda pyro så länge det drabbar IFK...

  om så är fallet är det väl bra om KU förtydligar för de individer som nu börjat poppa bangers inne på arenorna. för visst drogs det av bangers i klacken i gaismatchen eller var det mot åtvid?

  SvaraRadera
 61. Franky om det är som du säger så blir jag fan mörkrädd, nu var ja ju inte på plats igår men om det är som du så säger så är det för jävligt.

  KU verkar har gett upp, yngre makter tar vid, någon kamratuppfostran är det inte tal om.

  Suck.

  SvaraRadera
 62. Det finns även idioter som hänger sina banderoller över banderoller som redan hänger, för att få bästa platsen. Det är brist på respekt och en oskriven lag att man inte gör så.

  SvaraRadera
 63. De som lägger pengar i Ultras hink medverkar till att IFK åker på dryga böter för bengaler eller som i detta fall smällare. Köp en bärs eller vad fan som helst istället för dom pengarna.

  SvaraRadera
 64. KU blir ju ett skämt om de inte agerar mot dem som beter sig åt som svin.

  SvaraRadera
 65. Visst det är rätt dumt och kasta raketer inne vid läktaren!, jag stog brevid en kille som fick en jävla raket på axlen och han såg inte ut och må så jävla bra!

  SvaraRadera
 66. Tar avstånd från att kasta smällare mot våran egna målvakt, helt klart.
  Men att sedan att läsa en del kommentarer här får en att bli ännu mer rädd. Att folk som anser sig vara "bättre" än andra kommenterar med direkta hot mot dessa som smäller är ju ännu värre.
  Skall debatten tar seriöst, så ska det vara som inlägget som startade detta. Det hjälper inte någon att ni som är emot smällare helt och håller skriver att ni ska slå på dom som smäller, eller att ni vill hänga ut dom. Det skapar bara ännu mer internastrider på internet och på läktaren, tänk på det.

  SvaraRadera
 67. Smällar som skapar stämning eller inte är inte problemet, problemet är att en människa som håller på IFK medvetet utsätter andra människor som håller på samma lag för risk att skadas för livet. Jag vet att det är svårt att tänka i dessa banor om man är lite yngre ( jag har absolut inga belägg för att det är yngre individer som gör detta men antar). Men tänk själv om man som jag ägnar 5 år att studera till ett yrke där jag är beroende av fullgod hörsel och sedan smäller någon bort min möjlighet att utöva detta för att stämningen ska bli lite bättre på arenan eller på vägen dit. Kanske inte mycket till argument, men tänk till lite innan ni skickar en banger och vart den hamnar.
  /B

  SvaraRadera
 68. Man blir orolig vad det är för idioter som hamnat i vår klack.
  Att hävda och hänvisa till filmer att det är ok med bangers i andra länder visar att man inte har eget sunt förnuft och klarar att tänka själv. Vad tillför en smällare. Och mot egen målvakt, och bland sina kamrater. Mitt i en match, varför är ni där. Egen egoistisk självupptagenhet. UT FÖR FAEN FRÅN VÅRA MATCHER. Och ni runt om, stå upp med lite guts och ta dessa gangsters. Eller småungar, whatever, det är inga supporters för de vet inte vad det ordet betyder
  Nu börjar vi bli många som reagerar nästa gång då jävlar

  SvaraRadera
 69. Oavsett vad man har för inställning till bangers så ska det givetvis skötas med förstånd om/när det används. Sen kan jag inte förstå hur folk kan komma med så våldsam kritik mot bangers och sen komma med kritik som får dessa individer att framstå som seriemördare? Va lite konstruktiva i kritiken för fan.. Och ni som säger att detta bara är pack som förstör, ha i åtanke att många av dessa personerna reser land och rike runt för att stötta blåvitt, många tar sig till Europa för att följa laget.. Det vissa kallar idioti kallar andra stämingshöjande. Där med inte sagt att det är rätt eller får skötas oansvarigt OM det används..

  SvaraRadera
 70. Bangers mot våran målvakt tror jag alla nu inser att det inte är okej. Sen fattar jag inte heller varför vissa tar detta som de värsta som finns me smällare, det är onödigt i vissa lägen men kan skapa stämmning också!
  Jag personligen tycker att det är lite väl mycket kritik mot bengaler och bangers. Det skapar bättre stämning om det används rätt, samt ser väldigt snyggt ut rent estetiskt.
  Det är väldigt kontrollerat nu så tycker att förrutom just incidentet med våran målvakt, att debatten är för stor. Tänk på hur det var för fem år sedan på gamla, det var nästan bränningar varje match.

  SvaraRadera
 71. 22:42 Det är inte rätt. Det är så fel så det kan bli då det är olagligt och packet borde försvinna direkt. Att de följer med blåvitt på bortamatcher gör dem inte mindre olagliga och på sättet de beter sig här och på läktaren något mindre efterblivna.
  /D

  SvaraRadera
 72. "Det skapar bättre stämning om det används rätt, samt ser väldigt snyggt ut rent estetiskt. "
  Hur faen kan en bangers se snyggt ut rent estetiskt. Skärp er
  PANG så jävla snyggt
  Är ni där fotbollen och laget eller för ett eget ego
  UT MED PACKET

  SvaraRadera
 73. Det finns de som tycker det är stämningshöjande, och det är väl okej att de tycker det, problemet är ju att vi är ganska många på läktaren som inte håller med, som snarare tycker motsattsen. Och helt ärligt, det är inte okej, och det höjer inte stämningen, att 20 personer smäller smällare för att de tycker det höjder stämningen.

  De som smäller kanske får en bättre stämning i sin lilla grupp, men det är ganska många runt omkring som snarare blir svinsura och arga än imponerade.

  SvaraRadera
 74. syftade på bengaler i det fallet med snyggheten.
  Men ja, en enstaka smällare och bengal är dels olagligt och dels väldigt onödigt.
  Det jag menar och en del med mig är att det faktiskt kan se sjukt snyggt ut med ett ordnat och stor kaostifo.
  En höstkväll på g.a med kanske 40 bengaler , rök och bangers samt flaggor över hela läktaren som vifftas med. Det tror jag även spelarna blir taggade av, detta ska givitvis skötas under ordnade former i den meningen att det bränns och folk vet om det. Inte enbart som mot dif för några årsedan, även om det var väldigt mäktigt det också.

  SvaraRadera
 75. Man tycker att det borde inte bli sånt stort problem.

  1) Om vi antar att någon mot allt sunt förnuft kastar en smällare bland alla människor så är det ju bara för ultras/capos/någon KU (vem det nu är som står på räcket den matchen) att säga till att det inte är acceptabelt och ta lite ansvar?

  Kan vi inte skapa stämning med sång, utan måste smälla av smällare så är det riktigt tragiskt..

  Men så länge 'grupperingarna' tycker det är coolt att vara lite egna och göra som dom vill (samtidigt som man snackar om KU osv osv) så är det väl svårt att få bort hos mindre kids som ser upp till dessa individer.

  SvaraRadera
 76. Det är olagligt att köra för fort också. Ska du/ni slå alla som
  kör för fort på käften också? Härlig nivå nu.. Släpp sargen och var glad att det finns folk som åker land och rike r
  runt och faktiskt försöker skapa STÄMMNING. För det är vad det handlar om i grund och botten.

  SvaraRadera
 77. Gubbe 40år2010-09-24 09:33

  Tror faktiskt att jag skiter i att stå i klacken längre. Det finns andra platser där man slipper sådana här tråkigheter.
  Ingen stor förlust för klacken, men ändå en röst mindre som sjunger, gapar och jublar.

  Tack för mig.

  SvaraRadera
 78. Anonym 09:08

  Om du tycker det är att skapa stämning att smälla löjliga smällare som skrämmer våran egna målvakt och skadar besökare så tycker jag riktigt jävla synd om dig. För något brutalt fel måste det vara med dig och alla som gör det...

  SvaraRadera
 79. Vardagsmat i Europa å se hur stämningen är där... liiite skillnad

  SvaraRadera
 80. 10:55//

  Ja men klart, om man gör så i Italien så är det klart man ska göra så i Sverige. Kanske dags att titta mer på Tyska ligan för vissa här inne.

  Eller varför inte skapa en egen Svensk supporterkultur?

  Till sist är det ändå så att många ogillar sånt här. Många ogillar Bengaler och bangers. Många är vi som ogillar bengalar och framför allt Bangers som faktiskt OCKSÅ reser land och rike runt, och lägger enorma pengar på att skapa stämning på Bortamatcherna också.

  Tänk på andra än er själva för en gångs skull va fan.

  SvaraRadera
 81. Jag stod längst upp på J sektionen i klacken och en jävla idiot kastar en smällare så den råkar explodera 40 cs framför mig... det var jätteskönt..............

  SvaraRadera
 82. ja och sen inför vi sittplats på alla arenor och vi får bara sjunga mellan 40-45 minuten sen ska det vara tyst! osv... jävla glädje dödare gå och va bitter nån annan stans mer bangers och sång

  mvh martin

  SvaraRadera
 83. Martin du överdriver, vi vill ha en klack där vi kan lägga energi på sång och stötta laget utan att vara rädd för att få en banger på sig, hur svårt kan det vara att förstå.

  Bort med skiten!!

  SvaraRadera
 84. idiotin i borås ja visst men hur stort är problemet?!?! kan va läge å snacka priser på våra tickets i stället. där snackar vi om ta död på fotbollen!!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.