2010/09/14

2-0 mot grönsvart tog U-laget till DM-final

MATCHRAPPORT Först och främst, att skriva en matchrapport från ungdomarnas matcher nu, efter Olofs dominans på området... Det är väl ungefär som att gå upp och dra ett gitarrsolo på scen direkt efter Slash. Och med den kameran han har så skulle det väl kunna jämföras med att köpa en elgitarr på Netto för 399 spänn...

Nåväl, jag lämnade ändå kameran hemma i höstrusket och begav mig till Överåsvallen för att kolla när grabbarna skulle möta gais i en direkt avgörande DM-semifinal. Och precis som i gårdagens seniormöte skulle vi komma att bjudas på mycket dramatik.

Första halvlek är en rätt jämn historia men det är våra blåvita grabbar som skapar de vassaste chanserna. Man får också 1-0 efter en smart hörnvariant där bollen till slut kommer snett inåt bakåt och nog är det väl Efe Yldrim som kan stå helt ostört och stöta bollen i öppet mål. En ledning man tog med sig in i halvtid precis när stormen dragit in. Det regnade till och med in på sittplats under taket på Överåsvallen. Blåvitts försvar är tämligen säkert i denna 30-minuters halvlek och August Strömberg i målet sätts inte på några större prov.

I andra halvlek händer desto mer. Precis som igår så etablerar gais ett större tryck och det är flera gånger bud på kvittering. Strömberg frejdar dock sitt mål på ett förtjänstfullt sätt. I mitten av andra halvlek händer sen en märklig sak. Assisterande domaren kallar till sig huvuddomaren och dom står en bra stund och diskuterar. Huvuddomaren kallar sedan till sig gais, för dagen överlägset bästa spelare, Erik Berthagen och tar sig en liten diskussion även med honom. Det slutar med att domaren lugnt och behärskat halar upp det röda kortet till ynglingen som får vandra av planen med skammen i ansiktet.

Det dröjer sedan inte mer än en minut eller två innan det röda återigen åker fram. Och det är återigen till en grönsvart spelare. Det är nummer 19 i gais som gör en vansinneskapning bakifrån på David Johansson och det röda åker upp direkt. Två spelare av på två minuter och genant är väl bara förnamnet.

Man kan därmed trycka att IFK borde kontrollera matchen ganska väl men faktum är att gais fortfarande lyckas skapa visst tryck mot det blåvita målet. Luckor skapas dock åt andra hållet och därmed kan våra offensiva krafter komma upp i en del kontringar. Mest minnesvärt är när Sam Larsson glider igenom två-tre killar på mittplan och kommer nästan helt fri med målvakten. Denna lyckas dock komma ut bra och Sam kommer lite ur läge till vänster och missar därmed avslutet. Bollen går dock till hörna och det är en hörna som resulterar.

Precis som alla andra gånger vi får hörna så är det en variant från Sam och Andreas Petersson. Detta för att få ut två killar på kanten och eftersom gais bara spelar med åtta utespelare blir det därmed rätt tomt i boxen. Speciellt med tanke på att ett par tre stycken också dröjt sig kvar vid mittlinjen. Detta ger fritt spelrum i mitten för Efe Yildrim som enkelt kan nicka en sitt andra mål för kvällen på ett inlägg från Andreas Petersson. Nu återstår bara ett par minuter och matchen är givetvis avgjord. Det slutar också 2-0.

August, Efe & Sam

Mina pluspoäng i IFK Göteborg idag går till August Strömberg som alltid är stabil och gör få misstag. Sam Larsson med stundtals fantastiska tekniska prestationer. Faller dock ur matcherna ibland. Även Robin Alnäs är bra idag, vinner mycket boll på mitten. Efe Yldrim gör två mål och väldigt stabil i backlinjen.

En stundtals okej match men det viktiga var vinsten idag. Nu väntar antingen Qviding eller Västra Frölunda i final.

10 kommentarer:

 1. Bra rapport Erling. Överensstämmer med min bild av matchen...

  SvaraRadera
 2. Så dålig var den då inte, klasser bättre än Janlind på Alltid Blåvitt

  SvaraRadera
 3. Helt okej rapport. Man bör väl tänka på att de som skriver rapporter och annat oftast gör det ideelt och att det inte är en tävling mellan dem. Jag kan se brister och annat men så länge de görs med hjärtat är det trevligt att läsa. Även Janlind.

  SvaraRadera
 4. Jag förstod inte riktigt varför det första röda kom?

  (Framgick det av texten?)

  SvaraRadera
 5. Första röda gavs för upprepande könsord.

  SvaraRadera
 6. Anonym 21.06//
  Janlinds var ju ingen rapport i ordets rätta bemärkelse, snarare en notis. Rapporterna på Alltidblåvitt tenderar att ske på forumet, i kortare referat-form.

  SvaraRadera
 7. nån som har någon uppfattning om han Efe Yildrim är nära a-laget? känns alltid som han står mer eller mindre i fokus i u-lagsrapporterna

  SvaraRadera
 8. Jag undrar samma sak som ovanstående. Oerhört imponerande att göra så många mål som mittback. Hoppas de släpper upp honom i a-laget snart, innan andra klubbar börjar rycka i honom...

  SvaraRadera
 9. vad fan är grejen med hela stycken i svart/fetmarkerat??

  SvaraRadera
 10. Anonym 03:25 :
  Är det svårt att läsa eller är du bara ordningsman ( besserwisser ) i skolan ?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.