2010/09/19

Inför: IF Elfsborg - IFK Göteborg (U19)

Jetmir Kurti har hittat målformen.
INFöR. A-laget är inte ensamma om att spela match idag. En timma tidigare, kl 16.00, möts IFK Göteborgs juniorer Elfsborgs dito på Borås Arena. - Vi brukar se matcherna på Ullevi, men denna gången krockar det. Denna matchen schemalades i februari och ullevimatchen bestämdes senare, kommenterar Eijlert Björkman kollisionen.

Det är ett något stukat IFK Göteborg som åker till Borås i eftermiddag. Man är visserligen slutspelsklara, men man har två raka förluster i bagaget. I lördags bröts Blåvitts hemmasvit när man förlorade med hela 1-4 mot Östers IF.
- Vi diskuterade matchen ordentligt i samband med träningen i måndags. Vi är helt enkelt inte väl förberedda på det motstånd vi får i matchen, utan vi går bara in för att spela av den. Man spelar förvisso i ett lag, men för att laget skall vinna så måste varje spelare vinna sin match mot sin spelare och inte lämpa över ansvaret på någon annan. Vi gjorde en plattmatch, men vi tog också lärdom av det, säger Eijlert Björkman.

Självförtroendet repades en aning i veckan när man slog Gais i semifinalen i Junior-DM med klara 2-0 efter två mål av Efe Yildirim.
- Det är en speciell match när man spelar 2x30 minuter. Det är tufft tempo och en hård match, men vi tycker att vi till slut vann välförtjänt. Det är en stabil insats vi gör, säger Björkman om vinsten.
Finalmotståndare blir Qviding FiF som slog ut Västra Frölunda. Datum är inte fastlagt än.

Eijlert Björkman om...
...Niklas Anderséns avstängning
"Han är avstängd en vecka efter sin utvisning borta mot Halmstad. Det var inte själva utvisningen som gav avstängningen, utan efterspelet där han i sin frustration dunkar näven i avbytarbåset. Jag skrev ett följebrev på domarens rapport där jag gav vår syn på bland annat domarens beteende under utvisningsförloppet, men förbundet tog ingen hänsyn till det. Han är avstängd från allt spel, vilket innebär att han inte heller får spela i Allsvenskan."
I veckan kunde man läsa i Jnytt om att IFK Göteborg har visat intresse för landslagmeriterade 15-åringen Malek Iskander från Råslätt.
- Han är inbjuden till Höstproffslägret i Oslo vecka 44. Det är en del av vår värvningsverksamhet där vi varje år bjuder med ett gäng spelare som vi scoutat under året. I år åker 18 spelare iväg där ungefär hälften är spelare vi bjudit in från andra klubbar. Detta är ett förstasteg i vägen mot en värvning. Andra ledet kan vara att spelaren tränar med oss under ett skollov och när det är dags att börja i gymnasiet så försöker vi se till att han börjar i Göteborg om vi är intresserade av honom, kommenterar Eijlert Björkman.


IF Elfsborg innehar just nu den sista slutspelsplatsen med fyra poäng tillgodo på Öis, som är närmast jagande lag. I söndags vann man med hela 6-0 mot Malmö FF på just Borås Arena. Visserligen kan man ifrågasätta Malmös form eftersom man förlorade mot Öis igår med 2-0, men 6-0 är ändå ett respektingivande resultat.
– Malmö var bra och det kändes nästan lite overkligt med 5-0 i paus. Samtidigt var det fina mål allihop och vi spelar verkligen fantastiskt anfallsspel idag. Vi har tränat på omställningsspel i veckan och det blev en fantastisk feedback direkt då vi gör fyra av fem mål på just omställningar, kommenterade tränaren Håkan Sandberg till elfsborg.se efter matchen.

I den matchen gjorde Richard Yarsuvat och Markus Rohdén tre mål vardera, där Yarsuvat gjorde hattrick på bara sex minuter. Så frågan är hur IFK Göteborg skall gå tillväga för att inte gå tomhänta poängmässigt från matchen.
- Vi vet precis hur de spelar, så vi har tränat extra på att försvara oss mot deras typ av anfallsspel. De vill gärna dra isär motståndarna för att hitta instick till deras snabba forwards. Nyckeln från vår sida blir att ha stort tålamod i vårt lag och hålla ihop lagdelarna så det blir kompakt för dem att anfalla. De brukar starta i ett rasande tempo och dominera stort första delen av matchen, men till slut kommer anstormningen ebba ut och då skall vi vara vara med, säger Eijlert Björkman.

I onsdags gjorde Jetmir Kurti en stormatch i J19 där han stod för hela 9 mål mot BK Häcken. Idag spelar han på topp. Vågar man hoppas på en utdelning av liknande karaktär i eftermiddag?

IF Elfsborg - IFK Göteborg
Juniorallsvenskan Elit Södra
Borås Arena, idag kl 16.00

5 kommentarer:

 1. Kan inte låta bli att känna lite mer för en kille som Öis ratat och som sen i Blåvitt får leka. Får hoppas att Jetmir är på topp denna gång.

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen att dem piskar till elfsborg, lagon tills vi möter dem på onsdag. Framåt kamrater för dubbel elfsborgskross.

  SvaraRadera
 3. än en gång denna Jetmir. När blir han redo för allsvenskan? Låter ju som en ideal spelare för olsson/rehn, mittback/anfallare!

  SvaraRadera
 4. Juniorerna förlorade med 1-5 (0-4) efter en dålig första halvlek. David Moberg Karlsson gjorde Blåvitts mål.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.