2010/09/14

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Jag och Sandsäter hoppades på 3–0 i halvtid och 5–0 efter full tid. Det är den typen av derbymatch mot Gais som vi behöver någon gång. Ett tag såg det ju faktiskt ut som att den förhoppningen inte bara skulle stanna vid en våt dröm. Första halvlek var en rejäl överkörning och med normal utdelning (som vi inte haft mycket av i år...) hade vi gått till halvtidsvila med åtminstone två mål.

Men vafan.

2–1 i slutminuterna (igen) ska man ju inte klaga på.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Offensivt byte igen. JO lär sig. Allsvenskans (tidigare?) sämsta matchcoach verkar definitivt ha tagit åt sig av kritiken.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Det är svårt att motivera att flytta in Elmar i mitten med tanke på insatserna han gör i sin ganska fria roll på vänsterkanten och med tanke på att alternativen på vänstermitt inte direkt överväldigar en. Men vafan.

In med Elmar i mitten nu!@#

Det måste finnas utrymme för honom där. Plocka bort Stiller i matcher där vi förväntas föra spelet och ge utrymme för tre mer tekniska innermittfältare. Seb eller Elmar på den offensiva positionen spelar mindre roll.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5


Kul att Sana får chansen, och tar den. Men det behövs lite mer för att ta en plats i startelvan. En som däremot befäst sin plats i startelvan är Sandberg. Han ser stabilare ut för varje match och bortsett från en situation där han halvt rusar ut trots att Ragnar har kontroll på en djupledsboll och den peniblelt dåliga utsparken på en hemåtpass så agerar han säkert.

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

GAIS, hemma
5 poäng: Elmar Bjarnason
3 poäng: Marcus Sandberg
2 poäng: Ragnar Sigurdsson
1 poäng: Tobias Hysén

5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5

Totalt efter 22 omgångar
1. Stefan Selakovic – 26 poäng
2. Elmar Bjarnason – 21 poäng
3. Tobias Hysén – 18 poäng
4. Sebastian Eriksson – 16 poäng
5. Ragnar Sigurdsson – 15 poäng
6. Jakob Johansson – 13 poäng
7. Tomas Olsson – 10 poäng
7. Robin Söder – 10 poäng
9. Kim Christensen – 9 poäng
9. Adam Johansson – 9 poäng
9. Markus Sandberg – 9 poäng
12. Gustav Svensson – 8 poäng
13. Niklas Bärkroth – 7 poäng
14. Erling – 5 poäng
15. Hjalmar Jonsson – 4 poäng
16. Nicklas Carlsson – 3 poäng
16. Pär Ericsson – 3 poäng
16. Hannes Stiller – 3 poäng
19. feldgrau – 1 poäng
19. Erik Lund – 1 poäng
19. Karl Svensson – 1 poäng
19. Joakim Wulff – 1 poäng

22 kommentarer:

 1. Gais stavas just Gais och inte Gais. Ord som uttalas som ett sammanhängande ord stavas precis så, ord där stavelserna uttalas, som i I-F-K, stavas de med versaler.

  Så har du lärt dig en sak i dag.

  Elmar var inte i närheten av att vara bäst i Blåvitt i går, det var Seb och Ragnar. Så då har du lärt dig en sak till.

  SvaraRadera
 2. Elmar? Var inte det en islänning som brände en straff?

  SvaraRadera
 3. Får kanske ge Sandberg lite mera tid innan man kan göra en vettig analys..men tycker hans spel med fötterna lämnar mer att önska. även en del osäkra ingripanden över lag. otajmade utrusningar mm...

  hoppas han växer till sig och får den PONDUS en målvakt måste ha. Saknar Kim just nu. Trygg och säker med fet pondus. en extra spelare som backlinjen känner stort förtroende för..

  Kom igen nu blåvitt. Knip 4:e platsen i år.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är orättvist att jämföra Sandberg med Kim, som var 28 år när han kom och etablerad i danska ligan. Det märks redan på Sandberg att han blivit säkrare så det blir nog bra.

  Hur många tog sig inte för pannan efter Kims debutmatch när han var ute och sprang 40 meter från mål mot Kalmar i en svinkall supercupfinal...:)

  SvaraRadera
 5. ut med stiller?!?! det var ju när han gick ut som gais fick de där 15-20 minuterna som de vann allt på mitten och började pressa på o även fick in en boll.

  SvaraRadera
 6. Fan, är ni dumma i huvudet grabbar? Elmar brände en straff men var i övrigt outstanding. Han är, tillsammans med Seb, den enda spelaren som vågar vända uppåt och vårda bollen. Han passar inte för passandets skull utan kan hålla i och vänta in de löpningar som iofs aldrig kommer, men ändå. Stiller har bollkänsla som en övermogen grapefrukt och är kanske fotbollsvärldens mest överskattade spelare (efter Kaká). Råttan får för lite beröm också, han var riktigt bra.

  Elmar for president!

  SvaraRadera
 7. "Gais stavas just Gais och inte Gais. Ord som uttalas som ett sammanhängande ord stavas precis så, ord där stavelserna uttalas, som i I-F-K, stavas de med versaler."

  Fast nu är GAIS en förkortning och kan därför stavas med versaler. Sen om folk uttalar det Gajs istället för G A I S betyder väl inte det att man stavar fel för att man stavar det som det var meningen från början?

  SvaraRadera
 8. Korrekt stavning är GA&IS

  SvaraRadera
 9. Sandberg är väldigt bra. Som någon skrev så saknas bara pondusen, dvs det är bara i huvudet på honom begränsningen sitter, och fortsätter han vara lika duktig ett tag till så kommer den också. Skulle tro att han växer mycket mentalt till nästa säsong och hjälper laget till guldet.

  SvaraRadera
 10. Håller med om Elmar, han va riktigt bra i matchen. Kul och se. Han är en klass spelare, definitivt. Gäller bara att uttnytja honom på rätt sätt.
  Sen tycker jag att Erik är värd att nämnas också.. Eller? Jag tycker han gjorde en av sina bättre matcher igår. Sen kan man ju diskutera hur de är, i jämförelse med t.ex sebbes normal nivå. Men jag tycker ändå att Erik va bra.. Passningarna satt rätt. Fina löpningar. Bra i defensiven, stabil.
  Till sist, HYLLA STEFAN REHN i kommande matcher! Kille gör ett grymtjobb med spelarna som iinte syns. Tro mig.
  Peace

  SvaraRadera
 11. Klasspelare heter det.

  SvaraRadera
 12. Memphis/ Läser du mitt inlägg märker du att jag skrivit "Gais" i den löpande texten. Däremot vägrar jag följa skrivreglerna när det gäller tabeller, uppräkningar eller annat där det inte är löpande text. Klubbarnas officiella förkortningar är GAIS, GIF Sundsvall, DIF och inte Gais, Gif Sundsvall och Dif. Och när det inte är löpande text finns det ingen anledning att underlätta något läsande.

  SvaraRadera
 13. vem bryr sig om rätta stavningen på gaijys ?

  SvaraRadera
 14. Sana behöver inte göra ett skit mer för att ha en plats i startelvan.

  Elmar däremot behöver jobba på sin attityd, öka sin toppfart, släppa bollen i tid och sätta sina straffar för att ens drömma om en plats i centrallinjen.

  SvaraRadera
 15. Det som började så bra....och sedan slutar i total misär någon akterseglad mupp vill berömma Erik Lund.

  Kobent, långsam, svag, oatletisk ototalt okordinerad..men framförallt ohyggligt dålig i positionsspelet. Han hade inte utmärkt sig i div 4...

  SvaraRadera
 16. Anonym 06:16/ Det spelar ingen roll att det är bokstäver som förkortar det fulla namnet. Regeln är enkel, uttalas bokstäverna separat skall de skrivas med versaler: SKF.
  Om de däremot uttalas löpande, skrivs de med en versal och sedan gemener: Saab.

  Sedan att det är en jävla petitess och knappast det mest intressanta med blogginlägget, det är en annan femma...

  SvaraRadera
 17. Haha, håller med om Erik. Jag skulle vilja veta vad man tänkte i Aston Villa när et krumt svenskt troll aspirerar på en plats i A-laget. Som en läktarkamrat sa: "Han gör ju inte två likadana löpsteg efter varann!"

  SvaraRadera
 18. Feldgrau! Stabil femma.

  Tycker dock att Sana kunde fått Hyséns poäng. Sana lyckades förändra matchbilden på den korta tid han var inne. Till skillnad från Hysén som själv erkände att han var kass.

  "Målskyttars uppgift är att göra mål" kanske någon argumenterar men är då inte Sanas uppgift att spela fram minst lika viktig?

  Tycker också Sebban förtjänade någon pinne.

  SvaraRadera
 19. "Sedan att det är en jävla petitess och knappast det mest intressanta med blogginlägget, det är en annan femma..."

  Frankies femma? :)

  SvaraRadera
 20. In med Sana från start nu!!!!

  SvaraRadera
 21. Lund har ju för fan spelat i landslaget, men, ja just det, det är ju här inne experterna finns

  SvaraRadera
 22. niklas carlsson en av dem bästa denna måndag...

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.