2010/09/21

Blåvittpräst fast med byxorna nere i Rosenlund

GÖTEBORG. En hor- och sexköpsskandal skakar svenska kyrkan i Göteborg. En präst har köpt sex i Rosenlund och blivit ertappad på bar gärning av polisen. Metro skrev i morse:
Sexköpande präst kan förlora kragen
En präst inom Göteborgs stift togs på bar gärning av polisen när han köpte sex av en prostituerad i ett p-hus i Göteborg i april.
– Jag blev plötsligt lite pilsk. Självklart har jag gjort fel, sade han i polisförhöret enligt Metro Göteborg.
Prästen har erkänt och får böta 12 500 kronor. Dessutom riskerar han att få sluta som präst.
Domkapitlet ska pröva ärendet och resultatet kan bli en erinran, prövotid eller att han fråntas sin prästtitel.Och lite senare under eftermiddagen hängde Aftonbladet ut den skyldige.

"Blåvitt-prästen", Ingo, under BaraBens kickoff våren 2008.
"Så säger Herren Gud: Du glömde bort mig och vände mig ryggen. Nu får du bära följderna av din otukt och ditt horande."
- Hesekiel 23:35

"En präst får inte ta en prostituerad eller en vanärad kvinna till hustru, inte heller en kvinna som förskjutits av sin man, ty prästen är helgad åt sin Gud."
- 3 Mosebok 21:7

Hmm. What would Jesus say, whoooooops?
Men detta är ju inget nytt. De fyra stånden: Adel, borgare, bönder och präster.

76 kommentarer:

 1. Han är människa som alla andra...

  SvaraRadera
 2. anonym 22:28/ Haha, eeeeh? Nej, det är han inte. Han är en TORSK som alla andra torskar hahaha.

  SvaraRadera
 3. Huuuuur jävla dum i huvudet får man lov att vara? De katolska präster som begår övergrepp mot barn har ju sin jävla avhållsamhet att skylla på men en svensk präst får ju ha sex och gifta sig. OMG, hur fan tänker en präst när han går till en hora? Snacka om att hyckla med allt han står och säger i predikstolen...

  SvaraRadera
 4. Varför håna så och hänga ut? är det mer ok för att han har det yrke han har? jag tror inte att ingo mår så bra idag.

  och baraben hänger väl ut lika mkt som aftonbladet. trodde mer om er

  SvaraRadera
 5. Dåligt som fan att köra sensationsjournalistik á la Aftonbladet.

  Tråkigt att se att Baraben hänger ut sina egna...

  SvaraRadera
 6. Han får stå sitt kast. Jävligt, JÄVLIGT, ogenomtänkt att gå och köpa en kvinna som präst. Först stå och moralisera över samhället och sedan bryta både mot normer och lagar på detta vis är nog det mest hycklande som en person i ställning av denna typ kan göra. Jävligt illa.

  SvaraRadera
 7. Fy fan vilken hycklare2010-09-21 22:53

  anonym 22:45/ Han mår inte så bra? HAN? Hur mår de kvinnor som smugglas i människohandel över Europa och från som står och säljer sina kroppar till svettiga äckliga feta svenska män - för att de är så fattiga och desperata i sina hemländer att de inte har något val? För att de i många fall har tvingats hit av organisatörer som stjäl deras pass och sätter dem i organiserat sexarbete? Nej, de är väl inte värda att tala om.

  Men du bryr dig om den torsk som åkt fast? Han mår inte bra? Nej det hoppas jag verkligen inte. Han borde skämmas ögonen ur sig och det är helt rätt av Baraben att inte tysta ner detta på något luddig grund om att snubben är blåvit. Vadådå? Han köper en kvinnas kropp och han ska inte kritiseras för det för att han är blåvit? Gå och lägg dig under något gammalt.

  Kan ge mig fan på att det är sexköparen själv (en av dem) som skriver anonymt här. Torskar är fan inget man ska skydda utan de får stå sitt kast när de gör det medvetna valet att bryta mot lagen och utnyttja en av dessa kvinnor.

  SvaraRadera
 8. Knappast första gången2010-09-21 22:56

  Den sliskige fan har ju köpt horor på många andra tillfällen. Till exempel under VM i Tyskland såg jag honom personligen dra iväg med en gatuhora i förtid från resten av Camp Sweden-gänget...

  SvaraRadera
 9. Jag kan tycka det är ok att publicera nyheten, Markus – Ingo offentlig person osv – men hånet? bibelcitaten? inte särskilt kamratligt.

  SvaraRadera
 10. Agnesund/ Kamratligt? Menar folk verkligen på fullt allvar att man ska skydda och hålla folk bakom ryggen för att de är Blåvita vad de än gör? Om Dulee Johnson hade spelat i Blåvitt, hade ni hållit honom om ryggen så som AIK:arna gör med? Det hade fan inte jag i alla fall. Killen får väl räkna med att folk driver med honom om han som präst går och bryter mot både sin morallag som svensk lag.

  SvaraRadera
 11. Hahahaha SEXPRÄSTEN INGO SLÅR TILL!

  Ni ska veta att vi som varit på mästerskap och sett honom i aktion inte är förvånade. Killen har uppenbara psykiska problem som lett fram till en sån här grej.

  Det är förvisso tragiskt i sig, men vad förväntar sig folk då, att sajter forum och bloggar inte skulle ta upp detta och driva med honom? Han får fan skylla sig själv.

  SvaraRadera
 12. Jävlar, där torskade han.

  SvaraRadera
 13. Agnesund/ Hån? Det är ju bara bibelcitat. Hån hade väl varit att citera lagboken, nu är det ju bara en moralisk pekpinne som just präster som Ingo vill peka med mot andra i samhället. De pekpinnarna blir dock rätt så uddlösa när dess företrädare åker fast för precis de moraliskt förkastliga ting de vill att alla andra ska avstå från. Det är väl snarare ett upprätthållande av den kristna moralen i samhället som BaraBen.com ger ett uttryck för här. En kommentar om det Sodom och Gomorra som nu infiltrerat prästerskapet i Sverige, som är ett säkert tecken på samhällets närstående förfall och totala kollapps. Typ.

  SvaraRadera
 14. Han är präst, alltså får han ta all skit som kommer flygande. Med sin "troende världsbild" är det nog inte så troligt att han fattar logiken av den skit han får ta ändå.

  Död åt kyrkan!

  SvaraRadera
 15. Prästers uppgift tillsammans med kyrkan är att ge stöd åt samhällets svagaste personer. Ser inte riktigt hur han uppfyllt detta uppdrag med sin handling.

  SvaraRadera
 16. Religion är folkens opium.
  Rosenlund är prästers opium.

  SvaraRadera
 17. Markus: "byxorna nere", "fyra stånden", wwjd, youtube-hamster – inte hån?

  Översten: Nej, Ingo ska inte "skyddas" – jag är inte emot att nyheten tas upp här.

  SvaraRadera
 18. Och lite senare under eftermiddagen hängde Aftonbladet ut den skyldige.

  Å varför ska du hänga ut honom på Baraben?

  Det här var riktigt lågt Frankie.

  SvaraRadera
 19. anonym 00:18/ Nej, det som är "lågt" är inte att Baraben och Aftonbladet visar vem som ligger bakom detta, det som är riktigt jävla äckellågt är att en präst som dessutom förknippar sig själv med Blåvitt i tid och otid inte bara bryter mot lagen med gör det på ett så här vidrigt sätt, med att köpa sex på horstråket. Jävla äckel är vad han är och jag tycker han kommer undan rätt så enkelt här på Baraben. Hade det varit en AIK-are hade ni fan eldat på tio gånger så hårt.

  SvaraRadera
 20. Mattias Agensund/ Det här är BaraBen, inte Dagen eller någon annan kristen tidning. Det här är en snäll reaktion av Blåvittbloggen, de hade kunnat gå på myyyyyycket hårdare...

  SvaraRadera
 21. Vektor: Hån har varit BaraBens default-läge på sistone, så du har rätt i att jag inte borde bli förvånad.

  SvaraRadera
 22. Lågt? För helvete han har köpt horor, fnask och patrask och med detta får han stå sitt kasst. Rätt åt honom att han blir uthängd...

  SvaraRadera
 23. Vad fan ska det sista betyda? Att han köpt patrask, fel sorts människor? Borde han ha köpt och utnyttjat hedervärda välartade medborgare istället. Det stavas förresten kast, det som är kasst är ditt inlägg.

  SvaraRadera
 24. Vad är det som säger att han köpte sex av ett traffickingoffer? Tänk om det var en självmedveten ung svensk kvinna ur övre medelklasen som ville dryga ut studiemedlet?

  För övrigt luktar inlägget lite "lyft-fram-andras-uselhet-för-att-själv-visa-hur-förträfflig-jag-är!".
  Rätt vanligt beteende så fort nån med inflytande/makt/kändisskap trillar dit, och säger egentligen mer om oss andra.

  SvaraRadera
 25. frankie: onödigt att hänga ut en människa på det här viset.

  SvaraRadera
 26. ja han har barnporr på datorn, barnporr på daaatooorn, ja han har barnporr på daatoorn!

  Kyrkans pengar går till... fnask?

  SvaraRadera
 27. Han är ingen publik person. Vad är värdet att hänga ut den här personen på baraben? Personligen har jag väldigt svårt för människor som är så snabba att döma på grund av andras misstag- speciellt när människan ifråga inte har något allmänintresse.

  Visst, det här är bara en (fotbolls)blogg. Men du sätter dig på höga moraliska hästar när du författar ett sådant här inlägg Frankie. Avsaknad av empati är ytterst skrämmande.

  SvaraRadera
 28. Tråkigt att detta händer,men den som känner till sin kristendom bra. Vet att de bibelversar som hänvisas till här är från gamla testamentet. Jesus sade den som är utan synd kastar första stenen! Han menar att alla faller i synd! De präster som fanns på jesu tid kallade han huggormars avföda då de var så skenheliga och trodde sig vara bättre än alla andra.

  Detta som har hänt är så tragiskt för all inblandade Ingos familj, den prostituerade kvinnan mm, Ingo själv.

  Jag hoppas på att folk kan förlåta Ingo och att han själv kan resa sig ur detta från deta misstag!

  SvaraRadera
 29. Jag antar att vi hänger ut alla andra blåvita supporters som bryter mot lagen? För det kan väl inte vara så att det är densiteten av det faktum att han är präst som gör detta till ett intressant inlägg för baraben?

  Nej fy fan. Baraben och Aftonbladet i samma båt, sensationsjournalistik utan någon som helst tvivel. Ni skriver oftast ganska bra och intressanta grejer men emellanåt gör ni såhär. Varför?

  Men det kanske är detta den generella fotbollssupportern vill åt, att skratta åt andras elände och bara se till sin egen dörr. Inte konstigt att vi fått in ett främligsfientligt parti i riksdagen när samhället i övrigt är så jävla iskallt.

  SvaraRadera
 30. Dave - förlåt pratar du om Ingos elände? Undra vems dag som är jobbigast, den prostituerade kvinnans eller Ingos. Vems jobb som sliter mest på själen. "att skratta åt andras elände och bara se till sin egen dörr."

  Ingo pissar ju för fan på kvinnans elände och hans enda kommentar är "jag var lite pilsk". Det enda som är "taskigt" i den här situationen är väl för i helvete Ingos agerande mot kvinnan.

  SvaraRadera
 31. Anonym 08:44

  Nej Ingos agerande mot kvinnan är inte "Det enda som är "taskigt" i den här situationen". Barabens agerande är även det mycket förkastligt enligt mig.

  Ingo har betett sig fullständigt värdelöst. Han har utnyttjat en annan människans underlägsenhet för sin egen vinnings skull, det är fullkomligt förkastligt. Det bör absolut straffas i enlighet med vår lag, både för hans egen tillrättavisnings skull och för kvinnans upprättelses skull.

  Men det är inte VI folket som skall straffa honom. Detta är virtuell stenkastning som jag inte kan ställa mig bakom, oavsett vad han har gjort. Det är fegt och ynkligt. Billiga poänger har kvällstidningarna gjort sig kända för, baraben sällar sig mer och mer till den mediagruppen.

  SvaraRadera
 32. Hahaha, bra där Ken! Han är en torsk som alla andra toskar.

  SvaraRadera
 33. Dave/ Sluta nu TORSK-INGO. Den som är PRÄST och köper horor får väl för fan skylla sig själv.

  Hade det inte varit en präst som gjort sig allmänt känd genom att framträda i medier och ta sig fram till chefsposition i Camp Sweden hade inte en kotte brytt sig.

  Nu är han en "moralens väktare" som blir ertappad med byxorna nere, det är ju sanslöst skrattretande och visar på vilket jävla pajashyckleri religion är.

  Rök ut torsken!

  SvaraRadera
 34. Mattias Agensund/ Hån och häcklande har alltid varit Barabens grej, är det första gången du läser här eller? Det finns ju inte en fotbollsprofil i Sverige som gjort bort sig på någit vis som inte utsatts för olika slags hån eller drift här på Baraben.com. Skulle de skita i det då för att den här prästen håller på Blåvitt? En ordförande i Camp Sweden som är präst köper horsex. Haha, det är ju stor jävla pajashumor.

  SvaraRadera
 35. Bra skrivet Dave och Agnesund. Jag tycker ni för fram viktiga poänger.
  Jag beklagar att Baraben väljer att skriva på detta sett. Fotbollskulturen blir inte bättre av att man hånar personer.

  SvaraRadera
 36. Fy fan vad dåligt att hänga ut på det här sättet!

  Skäms på er Baraben.com!!!

  SvaraRadera
 37. Hahahahahaha.

  10 000 säger att det är pajasen, torsken och jesusälskaren som spammar anonymt här i tråden. Ingen med lite vett kan tycka att det här är något annat än stor jävla humor.

  SvaraRadera
 38. Opertatin kill god2010-09-22 10:13

  anonym 09:57/ Ingo Söderlund köper sex och du "beklagar" att han blir hånad? De som sitter och ojar sig är ju typiska medlöpare, som tycker att det är finemang med den trafficking och slavhandel som ligger bakom denna bransch. Ni är äckliga människor, med Ingo den fete i spetsen. Jävla äckel!

  SvaraRadera
 39. Här hänger vi ut en av de trognaste blåvita supportrarna med namn, hånande citat och en stor bild. För Aftonbladet gjorde ju det.
  Fy fan vad låg av er Baraben. Ingo får sitt straff, mår säkert väldigt dåligt just nu, men tydligen räcker inte det, nej han ska hånas offentligt.

  SvaraRadera
 40. Hade dumjäveln varit mån om att inte få utstå spott och spe skulle han nog inte ha köpt sex av en prostituerad kvinna i ett parkeringshus utan gjort som vanliga människor, gått med på match.com eller dragit ut på sin lokala pub och raggat upp en kvinna. Men nu valde alltså en präst att gå till Rosenlund, visst det är viss personlig tragik att han sjunker så lågt, men det är fan inget han ska komma obemärkt undan med. Det är vidrigt och äckligt, speciellt som den här typen av moralens väktare som präster är, jävla hycklare!!!

  SvaraRadera
 41. Ja, han ska hånas offentligt. ALLA som köper sex ska hängas ut, spottas på, rullas i avföring och få sex timmar vid en skampåle uppställd på Gustav Adolfs Torg en lördag.

  Det är sååå lågt att köpa sex! Han är en skitstövel och jag skulle gärna se att han blir av med jobbet, för att vara präst och ha sådana värderingar funkar INTE!!!!

  SvaraRadera
 42. anonym 10:27/ Tro FAAAAAN han ska hånas. Han är en jävla torsk, det är fan inte okay och speciellt som präst så blir det ju fan en praktskandal. Han bör få höra detta i många herrans år.

  SvaraRadera
 43. Hade han inte varit känd som Camp Swedens ordförande och dessutom präst (som många säger en slags moralens väktare) skulle ju vare sig Metro, BaraBen eller Aftonbladet ha brytt sig om detta. Men nu är han både offentlig person och dessutom präst i svenska kyrkan vilket gör det så jävla roligt för oss utomstående och en så sanslöst pinsam affär för kyrkan. Här går deras präst och gör precis tvärtom emot vad de lär ut genom hela sin verksamhet...

  SvaraRadera
 44. Det finns en poäng med att hänga ut en torsk. Den poängen är att det är avskräckande för andra som funderar på att begå samma gärningar. Artiklarna i Aftonbladet och Baraben fyller därmed en funktion utöver att det kan ses som sensationsjournalistik. Presumtiva torskar skall veta att samhället inte tar lätt på detta och att de riskerar hängas ut.

  SvaraRadera
 45. det enda argument för att inte hänga ut sådana här svin är att man tycker att det ska hysch hysch:as kring vilka som är torskar. och de enda som står för det argumentet är torskarna själva!

  häng ut det hycklande prästerskapet!

  SvaraRadera
 46. Då får vi lägga till ytterligare ett fiskepitet på blåvitt.
  Sill och torsk!


  Förövrigt skiter jag fullständigt i morallagar.

  I nästan hela europa är det fullt lagligt så kanske lika bra att skita i moralpaniksverige med sina skitlagar-
  Dom gör horbranchen mer ljusskygg och inbjudande för människohandlare.

  Så stå på dig Ingo.
  Livet går vidare.

  SvaraRadera
 47. Anonym 09:54: Jo, jag har läst BaraBen förut. Hån förekommer förvisso, ibland med satirisk edge men allt oftare på senare tid på en billig peka finger-nivå. Min kritik mot detta inlägg handlar inte om att det skulle vara så förfärligt synd om Ingo. Jag är inte förvånad över reaktionerna i kommentarerna. Där emot tycker jag att det är märkligt att en person som flera av skribenterna här åtminstone är bekanta med utan pardon förlöjligas i redaktionell text. Detta är vad jag menar med att inlägget inte var kamratligt, inte att vi ska acceptera vilket beteende som helst bara för att någon är blåvit.

  SvaraRadera
 48. herre min jesus2010-09-22 12:43

  anonym 12:31- Det är nog inte många som ser på detta som ett moraliskt problem i första hand, utan mer som ett stort jävla hyckleri eftersom det är en präst (som är en moralens väktare) som gjort det. Helt jävla otroligt vidrigt faktiskt.

  SvaraRadera
 49. Agnesund/ Så om du är bekant med någon låter du bli att kritisera den personen när han begår lagbrott eller är en hycklare? Det gör inte jag i alla fall...

  SvaraRadera
 50. Agnesund/ Som religiös borde du väl rasa över detta svineri som prästtorsken Ingo håller på med? Eller går dina sympatier till en enskild brottsling före din religion?

  SvaraRadera
 51. Hahahahahahahahahahahahahahahaha.

  Hamstern är ju världsklass i det här sammanhanget.

  SvaraRadera
 52. uppmaning ! Sluta med den äckliga dubbelmoralen vissa har, ha de de varit fulle-drulle hade alla klankat som fan på honom(med all rätt). Men nu när det är en "blåvittpräst" så ska han skyddas?? häng ut alla jävla torskar säger jag.

  SvaraRadera
 53. Anonym 12:45: Nej, det gör jag inte. Men jag sätter mig inte omedelbart och bloggar om det.

  Anonym 12:46: Jag är självklart besviken och bestört över det inträffade. Men nej, min religion påbjuder mig inte att "rasa" mot syndare.

  SvaraRadera
 54. Lagstifta mot alla former av religion :)

  SvaraRadera
 55. ed undantag blåvittfanatism:)

  SvaraRadera
 56. Men du måste väl acceptera att alla inte är likadana. Frankie verkar ju se rött när det kommer till prostitution (med tanke på hans avslöjande artiklar i GT om de slavliknande förhållanden som hororna på Rosenlund lever i) så det är väl något han brinner för helt enkelt, att stoppa torskarna. Så han gör helt rätt från ett humanistiskt perspektiv, att göra sitt för att stoppa prostitutionen.

  / anonym 12:45

  SvaraRadera
 57. Typiskt! De kristna är ofta värst!

  SvaraRadera
 58. Den här kristenifieringen leder till samhällets totala förfall och udnergång. Utvisa de kristna till Israel.

  SvaraRadera
 59. usama bin hisingen2010-09-22 16:38

  Word!

  SvaraRadera
 60. usama bin hisingen2010-09-22 16:38

  Word!

  SvaraRadera
 61. Har inget emot att baraben tar det här på sin blogg. Bra att sådant här kommer fram, varför tysta ner?

  Men hur i helvete kan folk skriva att det är sjukt roligt, humor m.m?
  Då har man fan taskig humor. Detta är tragik, inget annat!

  SvaraRadera
 62. patetsikt baraben, skriver lika smaskiga artiklar som kvällspressen. Skärp er!

  SvaraRadera
 63. Gnid in skiten bara.. Så jävla lågt så jag finner inte ord.

  Stoppa förföljelsen av människor!
  BARA FÖR NI KAN, BETYDER INTE DET ATT NI MÅSTE. Vidrig personsyn. Nästan i klass med aik-fansen som hade downs syndrom.

  sluta tack!

  SvaraRadera
 64. Typiskt kristet beteende!

  SvaraRadera
 65. Eftersom Baraben bjöd in Ingo på deras Kick-off för några årsen (Då säkerligen denna präst också köpte sina tjänster), borde alltså Baraben, med Hankins i spetsen, uppmuntra folk att köpa horor!

  SvaraRadera
 66. Hat/ Va? Hur tänkte du där? Innebär det att Reinfeldt kommer uppmuntra till rasism när han går upp i talarstolen i riksdagen för att snacka mot Sverigedemokraterna? Eller att Blåvitt uppmanar till huliganism och bengalbrännande när de bjuder in sin publik till match trots att de vet att huliganer och bengalbrännare finns i den?

  Hade baraben vetat att Ingo var en torsk skulle de nog inte ha tagit i honom med tång, för att använda ett i dagarna poppis uttryck.

  SvaraRadera
 67. vektor: Ironi.
  Det brukar vara populärt på diverse Blåvittsidor som handlar om IFK Göteborg i bloggform.

  SvaraRadera
 68. Är det nån som hört Ingo i predikstolen? Har han nånsin där pratat nånting om att det skulle vara fel att köpa sex? Han kanske inte alls är en hycklare?
  Jag vet inte, jag har aldrig lyssnat på honom.

  Det är ju även lite patetiskt att folk tycker det är fel bara på grund av att det eventuellt skulle vara "hycklande" av honom och inte fel i sig.

  Om man inte tycker det är fel i sig att betala för sex och om han inte hycklar (jag vet inte, men det är ju fullt möjligt att han inte hycklar), så är det ju snarast fint av honom att betala för sex istället för att ragga upp nån andrasortering på en krog och inte betala ett öre. Det är ju i det perspektivet snarare en win win situation.

  SvaraRadera
 69. olof/ Nämn gärna den del av svenska kyrkan som är för prostitution? Haha, du får nog rätt svårt med det.

  SvaraRadera
 70. Moralist och hycklare skulle nog ingen skriva under på som känner Ingo Söderlund som människa eller predikant.

  Men en person som har svaghet är han uppenbarligen och som vet om det. Enligt närstående vänner till honom har han tagit ansvar för rehab direkt efter det inträffade helt förkrossad över vad han hamnat i för sitution. Detta enligt mina vänner som är stadigt folk med fötterna på jorden.

  Så i värsta fall stenas en människa som insett sitt fel och påbörjat åtgärder för det långt tidigare (eller åtminstone 5 månader tidigare).

  SvaraRadera
 71. Hänga ut är en sak, mobba är en annan.

  SvaraRadera
 72. Sant!

  Det är klart värre o bli uthängd

  SvaraRadera
 73. frankie... kära nån va pinsamt inlägg!

  SvaraRadera
 74. Haha det är alltså synd om torsk-prästen i detta fall? Gå och kamma dig, dummaste jag hört. packet ska ha det!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.