2009/07/22

Stiller och Turunens första träning

TRÄNINGSRAPPORT. Med en spänd förväntan satte man sig i bilen för att ta sig upp till natursköna Kamratgården för att bevaka ännu en träning. IFK Göteborg hade gjort klart med Tuomo Turunen från Finland som man hört många lovord om. När man väl kom fram möttes man av beskedet att Blåvitt knutit till sig även Hannes Stiller på lån från Qviding så helt plötsligt hade man dubbelt upp med nya bekantskaper att stifta.

En träning är en träning är en träning numera. Man har sett åtskilliga under regi av Rehn, Olsson och Olausson, alla ungefär enligt samma mönster och denna utan undantag vilket innebär tre moment - 1. Nåt slags stafettliknande övning. 2. Avancerad variant av kvadraten. 3. Tvåmålsspel över liten plan. Denna träningen skiljde sig inte ur mängden i det avseendet och därför riktar jag inte in mig på några spelmoment utan väljer enbart att fokusera på de två nya herrarna i truppen.

Först Hannes Stiller. Mina första intryck av honom är att han verkar vara en framåt person som verbalt tar för sig men även låter sitt spel tala. Han verkar ganska tung att möta och hans blåvita nummer viskar något om vems tomrum han är tänkt att täcka upp. Hannes Stiller har fått tröja 19. I tvåmålsspelet gjorde han två mål och med tanke på hur många mål som brukar göras under detta momentet rent generellt så är det rätt så bra. Han är stark i kroppen och svår att flytta på så han kan mycket väl göra bra ifrån sig i wernbloomrollen.

Tuomo Turunen är back till positionen. Han kan enligt utsago spela överallt, men känns främst som Bjärsmyrs ersättare. Han har dessutom fått nummer 5 på sin tröja. Raka byten rakt av således. Med finskt ursprung och totalt avsaknad av kunskaper i det svenska språket så avgav han ett ganska tillknäppt intryck verbalt, men det är ju inte så konstigt. När han spelar boll så känns han stabil i sitt passningsspel och när han slår iväg bollen längre så verkar han föredra vänster fot. Mittback som kan spela vänsterback verkar det vara med andra ord, men det sägs även att han kan hålla till på mittfältet.


I och med att inga träningsmoment på en blåvit träning liknar matchsituationer i större utsträckning är det svårt att säga hur deras medverkan påverkar IFK Göteborg mot Trelleborg i nästa match, men utifrån det man sett idag så känns det hoppfullt då ingen av de två nya herrarna gjorde en besviken. Låt mig säga så här: På en blåvit träning finns det få tillfällen att briljera när alla håller sådan klass som man gör, men eventuell inkompetens lyser snabbt igenom. Såväl Hannes Stiller som Tuomo Turunen kan utan tvivel kicka fotboll. Den saken är klar. Detta känns som två mycket spännande nyförvärv att se mer av!

Fler bilder från träningen återfinns här.

21 kommentarer:

  1. Vänsterfotat back alltså? Hjalle in i mitten på Kalles (om han ens har varit aktuell) och dyres bekostnad?

    SvaraRadera
  2. Du är guld värd, olof!

    SvaraRadera
  3. tusen tack Olof!

    SvaraRadera
  4. Är det någon som vet hur långt ner Kalle Svensson är bland tränarna på en skala? När han inte ens fick en minut mot Tff börjar man undra. Någon som vet mer och som kan skriva några rader.

    SvaraRadera
  5. Klass som alltid Olof.
    Du är en sann hjälte.

    SvaraRadera
  6. Kalle är sist på tränarnas lista över mittbackar, det har väl framgått med all önskvärd tydlighet när Hjalle, Dyre och fan och hans lilla håriga kusin sätts in på positionen istället, för att inte tala om finnar med pannband.

    Han kanske helt enkelt inte är bra längre?

    SvaraRadera
  7. Känns bra att få in en vänsterfotad back. Hoppas dock att Kalle ska kunna ta en plats i startelvan inom kort! Har alltid gillat hans spel och får han vare hel och frisk så kommer han att dominera igen! Hoppas att han får chansen inom kort!!

    SvaraRadera
  8. Det lööööser sig, bara Kalle odlar lockarna igen så ska ni se att han briljerar som innan det lilla skottlandsdebaclet!

    SvaraRadera
  9. Jag brukar säga att det är ett rent nöje, men tyvärr inte denna gång... Kolla länken nedan. Den som sitter i ryggstolen var inte på sitt soligaste humör när jag skulle redigera bilder och skriva rapport. Så alltihop skedde med en gallskrikande ettåring i knät... Så rapporten blev som den blev...

    Jag kommer nog förtydliga tankegångar under kvällen när jag får ro att tänka. Tills dess får ni hålla tillgodo med detta.

    mvh

    http://www.pixbox.se/pic_show_id28675245.html

    SvaraRadera
  10. "När han spelar boll så känns han stabil i sitt passningsspel och när han slår iväg bollen längre föredrar han vänster fot."

    Har hört att Turunen är högerfotad MEN han verkar gilla att slå de lite längre bollarna med vänstern. Således dubbelfotad till viss del??
    Am I right?

    // Mange

    SvaraRadera
  11. Hoppas att vi aldrig får se ett pannband på plan, fy fan va fult.

    SvaraRadera
  12. En helt annan fråga: Tänkte ta mig till kamratgården å spana in en träning snart. Vart kan man parkera???Kanske är självklart när man kommer dit men kan va bra å veta så man inte snor håkans plats eller nåt då kanske man får sig en glidtackling.

    //Nisse

    SvaraRadera
  13. Nisse: Det brukar gå bra att parkera på grusplanen mellan gräsplanerna. Men det hade du säkert hajat när du väl kommit dit. Det är rätt givet var man kan stå...

    SvaraRadera
  14. Olof: Tackar för svaret

    //Nisse

    SvaraRadera
  15. En islänning på väg in? Spännande...

    SvaraRadera
  16. Ölme är väl den ende som har kunnat bära upp ett pannband?

    SvaraRadera
  17. Jag måste instämma i hyllningskören. För oss som inte bor i Göteborg är dessa rapporter (från träningar och U21) ett ovärderligt komplement till medias övriga rapportering.

    Tack!

    SvaraRadera
  18. Håkan Mild bekräftar nu att Theodor Elmar Bjarnason är klar för IFK Göteborg! Islänningen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2012. Samtidigt har Robin Söder och Erik Lund förlängt sina kontrakt med Göteborg. Mer läsning finns på ifkgoteborg.se

    SvaraRadera
  19. Vad Kostar spelarna vi köper in då ? Vill gärna höra lite summor... Speciellt Bjarnasson

    SvaraRadera
  20. är stiller väldigt lik wernbloom eller har ett bättre steg?

    SvaraRadera
  21. 23/7/09 11:53: Stiller är snyggare.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.