2009/07/12

Avspänt i truppen inför AIK borta

TRÄNINGSRAPPORT. På ett soligt och inbjudande Kamratgården gjorde IFK Göteborg i eftermiddag sista träningen innan avresan upp mot Solna. I stundande Gothia Cups kölvatten var träningen besökt av minst två fotbollslag med knattar som passade på att se sina idoler i aktion med sedvanlig autografjakt efter träningen.

Det stora frågetecknet inför morgondagen är hur backlinjen kommer se ut. I Nicklas Carlsson och Ragnar Sigurdssons frånvaro, där den förstnämnda är långtidsskadad och den andre avstängd, och med Mattias Bjärsmyr på väg ut på äventyr så är det oerhört spännande att se hur vår tränarduo tänker komponera startelvan. Bjärsmyr fick dessutom en smäll på låret borta mot Halmstad och stod över torsdagens cupmatch mot Gefle. Och tillråga på allt så har Kalle Svensson verkat haft problem med hälsan sen han kom tillbaka, så det var med en viss spändhet man satte sig i bilen.

När man då kom till Kamratgården var det första man noterade att såväl Kalle Svensson som Mattias Bjärsmyr medverkade. Skönt.

Träningen som sådan var
som de brukar vara - psykningar med glimten i ögat och en vägran att förlora. Att det är en stor och viktig match imorgon gick inte att se några större tecken på. Truppen känns avslappnad och utan bekymmer. Det känns bra och tyder på stort självförtroende och harmoni.
Dessutom är William Atashkade numera med även i tvåmålsspelet. Han har tidigare klivit av för att spara på knät, men idag deltog han fullt ut vilket tyder på att han snart är fit for fight igen.

När truppen presenterades så saknades Kalle Svensson bland namnen, vilket borde innebära ett mittbackspar i form av Mattias Bjärsmyr och Hjalmar Jonsson flankerade av Adam Johansson och Erik Lund. Vem som ersätter Nicklas Carlsson i "wernbloomrollen" är däremot oklart, men rimligen borde Thomas Olsson ha den platsen imorgon understödd av Gustav Svensson och Sebastian Eriksson. Jakob Johansson fick förtroendet mot Halmstad men med en spökande höft och att det är en viktig bortamatch gör att jag misstänker att man vill ha lite mer rutin på denna position.

Sen blir det intressant att se om Daniel Alexandersson får förnyat förtroende på vänsterkanten eller om Nicklas Bärkroths alla succéinhopp till slut ger honom en plats i startelvan. Även Kamal Mustafa som håller till på vänsterkanten är med i truppen, men det vore en rejäl skräll om han fick starta.

Hursomhelst känns det bra inför imorgon och skador till trots så har IFK Göteborg en förbannat bra trupp på Råsunda på måndagskvällen.

IFK Göteborgs trupp:
Kim Christensen, Marcus Sandberg, Adam Johansson, Erik Lund, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Gustav Svensson, Jakob Johansson, Thomas Olson, Tobias Hysén, Nicklas Bärkroth, Stefan Selakovic, Sebastian Eriksson, Daniel Alexanderson, Kamal Mustafa.

Här är några bilder från dagens träning:









20 kommentarer:

  1. Olof, du är guldvärd! Ännu en fantastisk rapport.

    Själv hade jag gärna velat se Dyrestam tillsammans med Bjärsa imorgon som mittbackar. Dyrestam är utan tvekan en av Blåvitts framtida stjärnor. Fast visst, Hjalmar har skött sig bra på mittbacken men någon gång ska ju Dyrestam få göra debut i Allsvenskan och då passar det väl inte bättre än att göra debuten borta mot AIK, så kastas han in i hetluften direkt!

    Krossa gnihet!

    SvaraRadera
  2. tråkigt att Sana inte är med, hoppas på Bärkan från start ist fär Dalex

    SvaraRadera
  3. Go bild på Sella och flygande Tobbe

    SvaraRadera
  4. Kalle S, va det visst såg jag nu.

    SvaraRadera
  5. Vad fan är det med Kalle?

    Är han skadad/sjuk? Man hör ju ingenting heller. Mörkar de?
    Det ligger en hund begraven här...

    SvaraRadera
  6. Bjärsmyr spelar trots att han verkar klar för grekerna, har vi måhända ett skadescenario på gång här? I så fall måste väl Blåvitt peta honom för att inte ha en spelare med som inte vågar gå in i duellerna...

    SvaraRadera
  7. hehe tror Bjärsa är såpass proffsig och jag tror att han gillar blåvitt så mycket att han vill göra ett snyggt avslut mot aik borta. Det kan inte bli ett bättre avslut än att vinna mot de, borta.
    Jag liksom de flesta andra vill ha Bärkroth men samtidigt skulle det kännas lite tryggare defensivt på nåt sätt att ha Dalex på samma kant som "ovane" Lund på vänsterkanten. Det är det enda jag oroar mig för..vår vänsterkant!

    Eller vad tycker ni?

    /Anders

    SvaraRadera
  8. VARFÖR är inte Sana med?? skadad??

    SvaraRadera
  9. Mycket Uppskattat såndant här Olof! Tack!

    SvaraRadera
  10. Visst, skönt med rapport men kan inte hålla med om att det känns lika skönt att man inte kan känna någon stämmning att det är Aik borta imorgon.

    Det skall vara lite mer fokus, lite mer koncentration och för att låta tråkig, lite "hårdare" klimat bland gubbarna.
    Det är trots allt en av årets viktigare matcher.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Laphroaig Baraben2009-07-12 23:33

    alexander/ Håller du kvar vid den åsikten om vi vinner imorn? Känns ju som att man ska hitta sitt segerrecept, vad det än må vara, snarare än att försöka spela över i tuffa ligan...

    SvaraRadera
  12. Jag hejar på Bärkroth, såklart. Dalex kan gärna sitta raden bakom Sana också. Trots att jag gillar Dyre trot jag det blir svårt att göra debut mot aik borta.. Så det blir nog Hjalle som mittback. Jag undrar också vad fan Kalle sysslar med. Om han varit sjuk så mycket som det sägs, då har han något allvarligt fel med sitt immunförsvar. Kom nu, Kalle.

    SvaraRadera
  13. Jag tror Kalle har klamydia

    SvaraRadera
  14. Kanon rapport alltid kul att veta hur träningarna är, har finulat ett tag och kommít fram till en startelva som jag tror får starta imorgon men vi får väl se:

    Kim Christensen
    Adam Johansson Mattias Bjärsmyr Hjalmar Jonsson Erik Lund
    Stefan Selakovic Thomas Olson Gustav Svensson Jakob Johansson Sebastian Eriksson
    Tobias Hysén

    Den såg (estetiskt) bättre ut när jag skrev den i min blogg :P

    SvaraRadera
  15. Löjligt att min kommentar blev borttagen, det var ju faktiskt en ramsa som sjöngs ihärdigt mot gnaget back in the days. Det är väl inget kindergarten ni bedriver här?

    SvaraRadera
  16. Nu var det bara jag som var efterbliven, inget att bry sig om

    Continue please

    SvaraRadera
  17. Glenns brossa2009-07-13 08:04

    Det är underbart att få dessa rapporter från träningarna. Jag är imponerad!

    SvaraRadera
  18. Det vore fair och schysst om de iallafall gav någon förklaring till att ett av årets nyförvärv inte ens får plats på bänken med de skador vi har. Vad hände med öppen kommunikation med fansen?

    SvaraRadera
  19. Seastream/ Det är ingen konspiration. Kalle har drabbats av en jävla massa otur när det kommer till sjukdom och småskador, därför är han fortfarande efter när det kommer till att vara i full trim.

    Stansfield/ just det ja, du postade din ramsa i en ANNAN tråd, och nej, den är inte borttagen. Tänk först, lipa sedan...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.