2009/07/12

Gästkrönika: En förening så mycket större än ett resultat

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. Vill du dela med dig av dina tankar eller åsikter till BaraBens läsare så mejla in ditt material. I dag hyllar signaturen "Ståplatssupportern!" känslan av att vara blåvit.

Med tunga steg började jag att gå mot grindarna som ledde ut ifrån Örjans Vall. På resultattavlan lös slutresultatet: Halmstad Bollklubb, 0, IFK Göteborg, 0. Besvikelsen var enorm. Det oavgjorda resultatet innebär att Elfsborg nu bara är en poäng bakom oss i tabellen.

Jag målade upp det ena mardrömsscenariot efter det andra i huvudet. Tänkte att saknaden av Wernbloom kommer att vara lika stor som jag befarade, att Söders skada gör att vi tappar hälften av den spets som vi hade. Bestämde mig också för att det här var den sista bortmatchen jag skulle åka på; det blir alltid förlust när jag är med.

Men så hände det något.

En av killarna på räcket drar igång ”Vi älskar Blåvitt” och medan jag vandrar bort från arenan står den mest hängivna delen av klacken kvar och sjunger vidare på samma ramsa.

I det ögonblicket som klacken börjar sjunga på ”Vi älskar Blåvitt” försvinner besvikelsen och byts ut mot stolthet. Stolthet över att heja på- och vara en del av IFK Göteborg. Blåvitt, Sveriges överlägset bästa lag genom tiderna. Vad spelar en sketen bortamatch mot Halmstad för roll i det långa loppet? Vi kommer att resa oss, vi kommer att vinna fler guld. Vi kommer alltid att komma igen. Saknaden av Wernbloom och Söder blev och också mindre. Blåvitt är så oerhört mycket större än två, förvisso gudabenådade, spelare. Vi är 105 år av historia, massvis av segrar och några förluster. Vi kommer att vara minst 100 år av historia till.

Så oavsett om det blir guld i år eller inte, oavsett om Bjärsmyr väljer en fet lönecheck i fetaostland eller inte så kommer Blåvitt att leva kvar och utvecklas. Vi, Blåvitt, är påväg uppåt. Vi har på allvar börjat en ny era som egentligen inleddes samtidigt som Rehn/Olsson tog över skutan.

Nu blickar vi med tillförsikt fram emot hösten, som kan sluta precis hur som helst.
Det kan bli himmel, det kan bli helvete. Hur som helst är vi Blåvitt!

Blåvitt, bäst i Sverige!
/Ståplatssupporten

9 kommentarer:

  1. Fint skrivet

    SvaraRadera
  2. Blåvitt får aldrig dö" - Bebben Johansson

    SvaraRadera
  3. Underbart!

    En för alla, Alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  4. Enkel och hjärtlig krönika GÖTT!

    SvaraRadera
  5. Mycket fint!

    Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  6. Så jävla bra skrivet!!

    SvaraRadera
  7. Sant, men man vill ha allt nu!
    Tålamod är för loosers, så som GAIS å Bajen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.