2009/07/14

Två mål av Kamal när U21 vände och vann

U21. IFK Göteborgs U21 vände och vann över Jönköping Södra med 3-1 ikväll efter ett mål av Patrik Hansson och två av Kamal Mustafa. Samtliga Blåvita mål kom i andra halvlek.

För första halvlek var nämligen ingen höjdare. Man kunde tro att IFK skulle anföra spelet och dominera från start då laget innehöll bland annat stabila mittbacksparet Svensson-Sigurdsson samt den otroligt tekniskt skickliga och snabba fyrlingen med Bärkroth, Sana, Mustafa och Atashkadeh offensivt. Det var till och med balanserat så att Sana spelade i en mer tillbakadragen roll än tidigare som en av två defensiva mittfältare tillsammans med Niklas Martinsson.

Balansen i laget blev dock sådär på grund av detta och det blev virrigt centralt och inget direkt ordnat anfallsspel framåt. Mittbacksparet agerade dock stabilt och rensade bort de värsta farligheterna. De lägen IFK kom fram till var mest halvchanser signerade Alexandersson, Atashkadeh och Bärkroth. Bärkroth idag i "nummer 10-rollen", en roll han får godkänt i.

I slutet av halvleken kom också baklängesmålet. Slarv på vänsterbacken från Mikael Andersson ledde till att en grön kunde ta sig in i straffområdet och panga upp bollen i Sandbergs högra hörn. Detta var något av det sista som hände i första halvlek.


I andra halvlek kom så de blåvita ut som ett nytt lag, och precis som i matchen igår tog man nu tag i taktpinnen ganska omgående. Man hade också då valt att disponera om laget något. Ragnar Sigurdsson ersattes rakt av med den väldige Patrik "Fox" Hansson, och Johan Lundgren kom in som balansspelare på mittfältet när William Atashkadeh lämnade planen. Vad jag vet klarade sig William utan att skada sig den här gången... Kamal flyttade nu längst upp med Sana som vänstermitt och Danex som högermitt. Det blev nu mer balans i laget med två "riktiga" balansspelare på rätt platser. Det kändes också farligare med Kamal längst fram och Sana kom mer till sin rätt som vänsterytter. I första halvlek var Sana rent bedrövlig.

Utdelningen kom också tämligen omgående när en hörna från vänster, slagen av Kamal, träffar skallen på Hansson som med kraft trycker bollen i nät. 1-1 och nu är det IFK som är klart mest på gång. 2-1 kommer också när Sana kommer loss på kanten, lägger en mycket fin djupledsboll till Kamal som kommer som ett spjut i vänster innerläge i straffområrdet och drar in bollen till vänster om målvakten. Kamal är nu ständigt på språng framåt och det dröjer inte länge förrän han kommer loss igen. Martinsson jobbar fram en boll centralt som kvicke Mustafa är först fram till, målvakten kommer återigen ut men är chanslös när Kamal ännu en gång placerar den till vänster om keppern. Det skall sägas också att Kamals första halvlek är klart godkänd, bättre än många andras, men att han ibland tar väldigt lång tid på sig att släppa bollen. Dribbla en gubbe blir lätt dribba fyra, typ...


IFK fortsätter trycka på men kommer inte till några fler jättechanser, något inte heller Jönköping gör. Matchen slutar därmed 3-1 till IFK Göteborg.

Gällande individuella insatser har jag redan nämnt Bärkroth och Kamal en del. Kamal som med sina två mål och en assist måste utses till matchens lirare. Bland mittbackarna är Kalle den bäste idag. Suverän i huvudspelet och lugn i övrigt. Ragnar aningen nonchalant i vissa moment. Hansson gör ett helt ok inhopp. Sebastian Andersson på högerbacken är för mig en ny bekantskap, han gör en duglig insats men någon a-lagsspelare är det inte ännu av det jag fick se. I slutet ersätts han av Ali Selim som märkligt nog får spela högerback. Det gick sådär för Selim som har sina styrkor i rakt motsatta delen av planen. Mikael Andersson på vänsterbacken gör mig lite besviken idag. Har några bra grejer men slarvar vid målet och är inte lika offensiv som brukligt.

Niklas Martinsson gör en ok insats utan att glänsa på mittfältet. Johan Lundgren däremot tycker jag gör ett piggt inhopp och han är lite lik Sebastian Eriksson i spelstilen när det gäller att fördela boll, och det i mycket raskt tempo. Danex är ok men gör några enkla missar, William är också godkänd men ser aningen ringrostig ut, rätt naturligt. Resten redan nämnda.


Sammanfattningsvis en trevlig kväll i solen, med ett u21-lag som ryckte upp sig och visade klassen ju längre matchen led. Till sist en kul grej som hände när Kamal blev utbytt precis i slutet. Han sprang då ut till bänken, men bara för att hämta ett snöre med en nyckel i, till omklädningrummet. Sen tillbaka, rakt över planen, och ut genom ett litet hål i stängslet och sedan fortsatte han springa ner genom en liten stig genom en skogsdunge och mot omklädningsrummet. Lite annat än Råsunda det. Vad han skulle göra? Ingen aning, men kanske sprang han på toa, kanske sprang han rakt in i startelvan i a-laget...

32 kommentarer:

  1. Ingen konst att vinna när Backman var vänsterback och inte nia.

    SvaraRadera
  2. Hur gammal är Patrik Hansson? Är han ett ämne för a-laget? Backar behövs ju helt plötsligt.

    SvaraRadera
  3. Hur såg Kalle ut fysiskt, verkar han hålla för 90 minuter i allsvenskan eller har han en bit kvar? Det är dags för Kalle att ta på sig kaptensbindeln och leda laget.

    SvaraRadera
  4. Tack Erling för en fin rapport, kul att se att vi vinner.

    SvaraRadera
  5. varför får dalex va med i u21?

    SvaraRadera
  6. Man får ha max fyra överåriga spelare i u21-serien.

    21:09

    Han är född 90.

    SvaraRadera
  7. Varför spelar inte David Johansson? Tänkt tanken att vi har det fint ställt med bra högerbackar..

    SvaraRadera
  8. Är väl knappast skumt att Ragnar inte känner sig så inspirerad av att spela i u21 laget.

    Att Kalle däremot spelade bra var ju mycket trevligt.

    Annars är det intressant att se att Bärkroth spelade idag. Han spelade ju en del igår också, och jag trodde tränarna sparade på honom i allsvenksan för att han inte skulle bli överansträngd, då känns det ju konstigt att han spelar 2 matcher på 2 dagar.

    SvaraRadera
  9. David Johansson är iväg med landslaget på fyrnationsturnering. Startar som vänsterback i kommande match.

    SvaraRadera
  10. Tack för dina fina analyser! Idag lyckades jag dessutom släpa mej ut själv och fick ju se en bitvis väldigt underhållande match. Jag håller med om dina spelaromdömen - rakt av. Både Kalle och Bärkan såg väl ut att klara av en hel match nu och de var dessutom lagets stora pådrivare idag. Ska bli skoj att se dem i matchen mot Tff på söndag!

    SvaraRadera
  11. Mikael Anderssons insats vid baklängesmålet är en konsekvens av Sigurdssons slarv i momentet innan. När Andersson försökte lappa ihop med tidsnöd ser det inte bra ut MEN det är momentet innan det sker.

    Fria Andersson nu!

    Annars väldigt bra matchrapport:)

    SvaraRadera
  12. Gött moooooos!

    SvaraRadera
  13. Då har vi tappat Bjärs och fått Kalle samt mittbackseleganten Dyrestam.

    Det kallar jag Håkan Mild-klass.

    SvaraRadera
  14. Jag kan inte för mitt liv förstå hur ni kan hylla Dyrestam efter matchen mot AIK förresten. Det är ju han som helt missar markeringen på Obolo vid målet. Hade Bjärsmyr spelat hade det läget inte ens setts som en målchans.

    Sen snurrar ju Mutumba upp honom x antal gånger. Bara tur att han inte kan skjuta.

    SvaraRadera
  15. Tack för ytterligare en bra rapport

    SvaraRadera
  16. Jonas: Dyrestam gör sin allsvenska debut på ett kokande Råsunda och håller ett sånt lugn i stort sett över hela matchen. Tycker du inte det är imponerande?

    Han fick dessutom veta att han skulle spela från start några minuter innan avspark och han fick inget nervdarr överhuvudtaget.

    Att han gör några misstag är väl inte så konstigt? Han har aldrig någonsin spelat på denna nivån förut. Jag tycker det är anmärkningsvärt att han gör så få misstag som han gör. Han är felfri i stort sett hela matchen och det tycker jag är imponerande.

    Killen är 17 år och spelar redan med sådant lugn. Han är rutinerad och hur säker som helst inom två år och då har de flesta lovande mittbackarna i de andra klubbarna inte ens debuterat.

    Killen är 17 år!

    Glöm inte det.

    Att misstaget inte skulle ha gjorts om Bjärsmyr spelat är säkert korrekt, men så har Bjärsmyr spelat några fler allsvenska matcher än Dyrestam också.

    SvaraRadera
  17. Jonas:

    Titta mer på fotboll, det är mitt tips.

    Dyrestam löser de mest trängda situationerna på ett extremt föredömligt sätt. Han vinner många av nickduellerna mot Obolo och lyckas dessutom nickskarva bollarna till medspelare istället för att blunda och sätta dit huvudet.

    Han kombinerar hårda närkamper trots att han är tunn i kroppen tillsammans med mjuk bollbehandling.

    Han var inte 100%-ig i matchen och får nog ta på sig målet. Men det är en trängd situation och en mycket svår match.

    SvaraRadera
  18. Bjärs har väl spelat ungefär 179 tävlingsmatcher mer än Dyre. Lägg därtill flertalet 21-landskamper och varit på träningsläger med A-landslaget. Dessutom är han hela 6 år äldre.

    Att Bjärs är en bättre back är det väl inget snack om Jonas. Men Dyrestam kommer att bli minst lika bra, troligen bättre och han är redan på god väg. Klart att killen skall hyllas

    SvaraRadera
  19. Vad vi behöver i backlinjen mest är en vänsterback, så en pojklandslagsman i David Johansson låter väldigt intressant.

    SvaraRadera
  20. Tack för en mycket bra matchrapport! tänk om blåvitts officiella hemsida ens kunde vara i närheten av barabens kvalité.. missade U21 matchen igår på grund av den skandalöst dåliga informationen.. där stod jag med lång näsa på en tom lemmingsvallen..

    I övrigt instämmer jag i hyllningskören till Dyrestam, fantastiskt framtislöfte som håller redan nu!

    SvaraRadera
  21. Jonas: Vi vill tycka om Dyrestam, sen om han gör ett par misstag det gör alla.

    SvaraRadera
  22. Jag tycker inte det Jonas kallar för misstag av Dyrestam är riktigt korrekt. Den typen av dueller eller liknande förlorar alla spelare några gånger per match, ingen är 100%ig. Mutumba snurrade väl knappast bort Dyrestam, snarare blev han styr ut mot kanten och fick avsluta därifrån. På målet känns det tveksamt att lasta Dyrestam för det med eftersom vi spelar ett utpräglad zonspel snarare än man-man.

    SvaraRadera
  23. Till anonym 15/7/09 09:54

    Hur svårt kan det vara.

    Officiella har en (1) artikel inför gårdagen match. Som dessutom var med på framsidan med en stoor bild på Kalle.

    Där stod det:
    "Med ordinarie hemmaplanen Lemmingvallen upptagen av Gothia Cup kommer båda att avgöras på Klarebergsvallen."

    Baraben är jävligt bra men officeilla har inte "skandalöst dålig information".

    Du behövde knappt anstränga dig för att hitta.

    SvaraRadera
  24. ALEXANDERSSON ÄR DEN SÄMSTA SPELAREN SOM SKÅDATS. skitdålig var han igår

    SvaraRadera
  25. DYRESTAM ÄR GUD!!!!

    SvaraRadera
  26. Fast nu skyddar ni ju Dyrestams insats i matchen med att han är ny och ung och premiärmatch blablabla.. Men så kan man ju inte hålla på när man skall bedöma spelare? Man bedöms efter prestationen och inte efter omständigheterna som omger den. Dyre var darrig när det verkligen gällde, därför var han inte nån GUD, han var ok.

    SvaraRadera
  27. Tack för att du och Olof håller koll på matcher jag inte kan se själv. Jag tror stenhårt på Dyre för framtiden.

    SvaraRadera
  28. De här inlägget med att Dyrestam inte va bra, fan fan tänker du på--- jag skulle mer säga att han var en av de som verklige gjorde sitt jobb i måndags... All heder åt honom, han fick reda på att han skulle spela 5 minuter innan matchen och gör sin debut, ursäkta men va fan kan man kräva av killen!! ALL heder åt Dyrestam, du kommer va en viktig kugg i IFK maskineriet i framtiden!!! Låt oss nu alla komma till Ullevi och få våra killar prestera de ultimala på söndag!

    SvaraRadera
  29. Jag tror Dyrestam är en världens bästa i sin åldersklass, allvarligt!

    SvaraRadera
  30. någon som vet var och när matchen mot öjs är imån?!

    SvaraRadera
  31. Alex: Klarebergsvallen i Kärra kl 17.00.

    SvaraRadera
  32. dyrestam var bättre än hjalle.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.