2009/07/18

En dag kvar

INFÖR. Hemmaomstarten av Allsvenskan är efterlängtad. Cupvinsten mot Gefle blev en munsbit och aptitretare inför hösten. Nu väntar Uefa Europa League mot Hapoel Tel Aviv, men först dubbelmötet med Nordostdanskarna från Trelleborg.

>> 8 371 sålda biljetter till i morgon. Räkna inte med en jätteuppgång på de siffrorna närmaste timmarna. Under så gott som hela fredagen låg biljettsystemet nere hos de två Blåvittshoparna samt Scandinaviums biljettkassa.

>> Scandinaviums biljettkassa – den nya banken. Stänger klockan 16.00 på vardagar…

>> Hinner Gamla Ullevi bli återställt tills matchen – eller hur fördelar sig spelarna i omklädningsrummet som delats upp i fyra delar? Knôr sällskapsdjuret Hysén in hela truppen i samma fjärdedel?

>> Kul för Häcken med över 10 000 på läktarna. Synd för dem att det inte är Gothia Cup under hela säsongen.

>> Läge för officiella hemsidan att lägga in dubbelmötet med Hapoel Tel Aviv i kalendern. Risk att några spelare tar sig en oplanerad kväll på Park Lane i ovetskapen. Dock är det inte många kvar i ”Parkangänget” - Gustav får börja lära upp de yngre. De måste bara fylla 18 först…

>> Vår nordiska försvarsmakt kan få en ny nationalitet. En blåvit kille så klart. Finska U21-spelaren från EM, Tuomo Turunen, är aktuell. Saknas bara en comeback av Jon Inge Höiland så är alla fem länder representerade.
Jonas Olsson avslöjar inte mycket:
- Jag har sett honom spela.

>> Tuomo Turunen? Bra smeknamn för honom och en försvarsspelare i allmänhet: Tumören. Släpper inte bevakningen i första taget…

>> Har förbundets sida www.svenskfotboll.se blivit kapad av nordkoreaner? Lördag vid lunchtid låg den nere.

>> Och klacken, vi vet vad vi ska göra (nej inte ta på oss kläderna bak och fram).

21 kommentarer:

  1. Läst också i gefledagblad att IFK är intresserade av Amadou Jawo, ganska nytt för mig men det kanske har kommit på tal tidigare? en ganska intressant värvning om nu inte sjölund kommer.

    SvaraRadera
  2. Vad hände med Kriss Kross sen då? Dom var ju grymma

    SvaraRadera
  3. Jag läste också i Gefle Dagblad men ärligt talat verkar det vara helt taget ur luften med Jawo. Ingen substans eller belägg överhuvudtaget i artikeln.

    SvaraRadera
  4. n1bbe, jawo är 3 dagar gammal nyhet. Fast han är nog för dyr 8-10 mille snackas det om.

    SvaraRadera
  5. Mikael Dahlberg i Wernbloom-rollen...kan det vara något? Han behöver en nytändning och kanske kan få med sig Sjölund med hjälp av Hysén. Jag hade nog väntat med mittbacksförstärkning. Hade varit spännande och se hur Dyrestam tacklar situationen tills Kalle känner sig redo.

    SvaraRadera
  6. Omklädningsrummet..?

    SvaraRadera
  7. Vart tog Harry Potter-inlägget vägen?

    Äntligen lite riktig humor här på sidan!

    SvaraRadera
  8. HOPPA BLÅVITT HOPP ALEZ ALEZ ALEZ

    SvaraRadera
  9. Mikael Dahlberg suger, vad ska vi med honom till?
    Nej en spelare som honom vill iallafall inte jag ha till Blåvitt.

    SvaraRadera
  10. Kan vi inte kalla finnen för typ "tummen", "Ture" eller nåt? Tumören känns lite väl. Iof kallar vi ju Carlsson för råttan och det är ju 10 resor värre.

    SvaraRadera
  11. Vi vill ha Dahlberg! Skön attityd.

    SvaraRadera
  12. På hemsidan står det ju för övrigt angående truppen till matchen:

    "Borta jämfört med matchen mot AIK tidigare i veckan är knäskadade Adam Johansson och numera Greklandsproffset Mattias Bjärsmyr."

    Visst, man har fattat att det ska bli av senaste tiden, men jag har inte sett några artiklar, varken i aftonpladdret eller på IFK:s hemsida att det är helt klart, påskrivet och "vi tackar Mattias blablabla". Har ni?

    SvaraRadera
  13. @Anonym 16:46: Harry Potter trollade jag bort så fort jag kunde. Det han dock skickas ut i rss-flödet så en och annan blev nog förvånad. Jag skulle publicera texten på min privata blogg via Google Docs, men skrev fel på något tecken i bloggnamnet och då väljs BaraBen av default eftersom det kommer först i bokstavsordningen bland mina bloggar.

    SvaraRadera
  14. Jag hoppas fasen att vår nye backstjärna kan spela ytterback också.

    SvaraRadera
  15. vi värvar ekong pong pung från djurgården så kan han ta med sig dahlberg så kan han ta med sig o.s.v.

    SvaraRadera
  16. Vi har sommarstängt på Park Lane just nu...

    SvaraRadera
  17. wigeddiwack!

    SvaraRadera
  18. För alla som har levt med cancer eller levt nära någon som har eller har haft cancer - nej, det är inget bra smeknamn.

    SvaraRadera
  19. Han har redan ett smeknamn nötter - Tuki.

    SvaraRadera
  20. Turunen verkar ju inte helt fel. Han har ju bl.a. följande merit:

    Named Finland's U21 player of the year in 2008.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.