2009/07/03

Nyhetskollen

NYSTART. Att Allsvenskan kickar igång igen efter sommaruppehållet har inte undgått någon. Serieledande IFK Göteborg åker till Halmstad på måndag och gör sin sista träning inför den matchen på söndag kl 17.00 på Kamratgården.

Serienystart i kombination med Silly Season gör att nyhetsmedierna jobbar för högtryck och pumpar ut artiklar. Här är ett axplock ur flödet av blåvittrelaterade nyheter:

Med skador och spelarförsäljningar i Blåvitt funderar man på att återgå till 4-4-2 inför matchen på måndag. Kollar man på läget i truppen så är en hel drös spelare indisponibla mot HBK av skadeskäl enligt Fotbollskanalen, men ett flertal av dem var enligt ifkgoteborg.se återställda från sina skador inför Nordsjälland så jag tolkar det som om FK har gamla uppgifter. Därmed skall det bara vara Sebastian Eriksson (avstängd), Robin Söder, William Atashkade och Petter Björlund som inte är möjliga att ta ut till truppen inför måndag.

Mest omskriven just nu är självklart Mattias Bjärsmyr där det verkar luta åt Panathinaikos och agent Dahlin har tagit sig ner till Aten under dagen för förhandlingar av Bjärsmyrs kontrakt. Det kan man läsa om här och här. Grekerna verkar vilja ha honom först efter allsvenska säsongen även om Bjärsmyr själv vill gå redan nu i sommar. Brügge skall ha lagt bud tidigare.

Robert Laul propagerar för att en plats i landslagets startelva skall vikas för Pontus Wernbloom redan nu. Tja, varför inte? Det finns spelare han mycket väl kan peta...

Ulf Stenberg på G-P tror att kampen om guldet kommer stå mellan IFK Göteborg och IF Elfsborg men stör sig samtidigt på att Håkan Mild & co inte ville bjussa mångmijonären och öisaren Benny Rosén på att titta på derbyt mot ÖIS från VIP-läktaren. Och att Rosén hade med sig sin kompis och tillika IFK-hedersmedlemmen P-O Johansson och tvingades betala för sin kompis inträde är enligt Stenberg genant för Blåvitt. Det är inte utan att man tycker lite synd om Joakim von... förlåt, Benny Rosén.

-----------------
Tillägg 23:00: Mattias Bjärsmyrs agent Martin Dahlin skall under dagen ha kommit överens med Panathinaikos om en övergång i januari. Stämmer uppgifterna går Bjärsmyr som bosmanfall och IFK Göteborg hamnar i en delikat situation där en tidigare ordinarie spelare med klar övergång skall konkurrera med spelare som har kontrakt som sträcker sig över kommande säsong. Att han går som bosmanfall kan man orda mycket om, men oavsett är det i hans fulla rätt och en del av spelreglerna av idag. Är man cynisk kan man säga att om IFK Göteborg värvar bosmanspelare får man räkna med att några går som bosman - you win some, you lose some. Men en slant och vidareförsäljningsprocent hade inte suttit fel...

Nu blir det intressant att se hur IFK Göteborg resonerar kring på vilka villkor Mattias Bjärsmyr skall konkurrera och även hur Kalle Svensson och Nicklas Carlsson reagerar ifall Bjärsmyr alltjämt blir ordinarie trots utgående kontrakt. Detta är en olustig situation och det är bara att hoppas på att man kan få iväg Bjärsmyr redan nu. Sätts Bjärsmyr i frysboxen kommer kvällspressen att hitta intressanta artiklar och sådan negativ publicitet kan Blåvitt vara utan.

19 kommentarer:

  1. Spelare? "Spelare" ska det vara.

    SvaraRadera
  2. Jobbigt med massa fotbollskanalen länkar

    Sen att Ulf Stendum är en pajas är inget nytt

    SvaraRadera
  3. Okej att Rosén är öisare, men inte skall en människa som pumpar in så mycket till klubben i sitt hjärta ha skit för det. Tänk om fler med de resurserna kunde göra detsamma för sina favoritklubbar runt om i Sverige.

    Värva Toto Schillaci till Blåvitt!

    SvaraRadera
  4. Ingen skugga ska falla på herr Rosén för att han donerar pengar till ÖIS. Men att ÖIS (?) eller Benny (?) gråter ut då han får betala för sin biljett när Blåvitt är hemmalag är ju komiskt. Om han nu är så viktig person för ÖIS kan de väl pröjsa hans biljett utan att göra en grej av det? Att Ulf Stenberg dessutom finner det upprörande vittnar om en tragisk verklighetsuppfattning och taskiga värderingar. Vanliga supportrar ska betala men miljonärs-Benny som inte gjort ett skit för Blåvitt ska få fribiljett....

    Vi har tidigare skådat gaislogiken. Idag introducerades vi för öislogiken...

    Forza Mild & Seppo!

    SvaraRadera
  5. Per Frick skall få ett helvete när han sätter sin fot på Gamla Ullevi.

    Han nobbar Stockholm och Göteborg, han gillar inte städerna men tycker att Borås är en hemtrevlig stad. Tydligen likt Karlstad.

    Då tänker i alla fall inte jag åka till Karlstad om den staden är lik Borås som är Sveriges (trodde jag) tråkigaste stad.

    SvaraRadera
  6. Glenns brossa2009-07-04 00:43

    "Sätts Bjärsmyr i frysboxen..."

    Varför då? Om en spelare är duktig ska han spela, oavsett om kontraktet löper ut eller ej. Det handlar ju om vad varje spelare kan bidra med till sitt lag så länge de är tillgängliga. Inga frysboxar här inte!!!!!

    SvaraRadera
  7. http://www.az.nl/index.php?id=223&newsid=232743&folderid=18578 boom boom trivs i az

    SvaraRadera
  8. Nej, det är riktigt och jag håller med dig. Till viss del. Det vore rent slöseri att av princip hålla Bjärsa utanför matchtrupperna bara för att han har utgående kontrakt. IFK betalar trots allt för hans tjänster. Samtidigt har Blåvitt två mycket bra mittbackar utanför vårens startelva som är högst likvärdiga med Bjärsmyr (mer eller mindre). De har kontrakt nästa säsong - skall man riskera att göra dem missnöjda genom att låta Bjärsmyr spela likt förbannat eller skall man tänka på framtiden och premiera dem?

    Jag är glad att jag slipper ta det beslutet. Det blir fel oavsett...

    SvaraRadera
  9. Men Olof:

    För ett par månader sen så "avslöjade" BB att Bjärsa ska säljas i sommar. Allt va spikat och klart.. Men nu blir det bosman ändå...

    SvaraRadera
  10. Det har jag ett minne av att jag läst här, ja. Det får den som skrev det stå för. Jag har ingen insyn i turerna kring Bjärsmyrs framtid.

    Jag kan bara spekulera utfall utifrån dagens verklighet. Och det på exakt samma nivå som alla andra. Jag tycker situationen är olycklig i många avseenden. Det hade nästan varit bättre om han gått gratis redan nu så att man slapp problematiken kring hans existens i IFK Göteborg resten av säsongen...

    SvaraRadera
  11. Här är den: http://ifkgoteborg.blogspot.com/2009/02/ifk-goteborg-saljer-mattias-bjarsmyr-i.html

    Jag tolkar artikeln som att man slutat att förhandla om nytt kontrakt och istället planerar att sälja honom till sommaren - inte att någon försäljning är helt klar.

    Bedöm själva.

    SvaraRadera
  12. Frågan vem som är mest girig.
    Bjärs eller hans agent Dahlin? Kan tänka mig att Dahlin får en betydlig större hacka vid Bosman (sign-on-bonus)en att sälja honom nu...eller så får Bjärs mer pengar..

    Tycker det är en skandal. Varför kunde inte Mild & Co på kamratgården fatta att Bjärs skulle bli så bra. Varför gav man honom inte 200 lax i månaden för att sedan sätta en prislapp på 40 mille och erbjuda honom ett 5 års kontrakt. Mycket bättre business, men Håkan är ingen affärsman och Seppo är en kass klubbdirektör. Basta, detta kan bli dyrt för oss i framtiden.

    /CC

    SvaraRadera
  13. Om vi inte får betalt för Bjärsmyr hoppas jag han får lämna plan utan någon som helst applåd eller uppmärksamhet - vad han gör är fel och jag tycker det är konstigt att folk verkar "acceptera" det... spelaren är värd minst 30mkr och även om blåvitt skulle få 5mkr för honom för att köpande klubb behöver honom i europaspel så är det bjärsas fel att klubben och dess satsning på unga spelare (som han själv!) får ett bakslag på 25mkr... Och varför gå till en klubb som inte ens är beredd att betala 500k euro för ens tjänster? Hur mycket tror de på spelaren då? Blåvitt betalade mer för Robert Andersson!

    SvaraRadera
  14. Jag håller med CC om att det är oursäktligt dåligt att inte föräkra sig om att talangerna inte går som Bosman. Ge dem ordentligt jäkla bra betalt. Det är ingen jättenyhet att Bjärs kommer att bli riktigt bra. Han har spelat i u21 landslaget länge dessutom som kapten. Det samma gäller för fler spelare. Om man vid en försäljning får in 20mkr för en spelare så kan man ge ett riktigt bra kontrakt.

    Nummer två är att om Bjärsa väljer att gå som Bosman trots att det funnits bud på säg 3-5mkr då skall han så fort som möjligt lämna föreningen.

    Visar man inte den minsta respekt och tacksamhet för den förening som fostrat och skolat en fram till en fantastisk framtid så skall man bort.

    Det är mycket snack om att klubbarna skall vara så jäkla tacksamma osv. Bjärs har fått Sveriges bästa utbildning i att bli bra mittback, det gör att hans medfödda talang kunnat utvecklas på rätt vis. För detta så har IFK dessutom givit honom helt OK betalt. Han betalar tillbaka genom att dra utan ersättning...

    SvaraRadera
  15. Min åsikt i Bjärs-frågan, om han blir kvar i höst, är att vi självklart i första hand skall spela med Kalle/Råttan. Vi har Bjärs som back-up om Kalle&Råttan är i en formsvacka. Dessa måste ju spela in sig i rollen och varför då vänta med det?

    Det som slog mig nu är att det kan finnas en anledning att låta Bjärs fortsätta spela under hösten och det är ju om vi har för avsikt att köpa tillbaka Risp vid årsskiftet....

    För övrigt så lär ju inte Bjärsa vara välkommen tillbaka (efter sin proffskarriär) så länge som Mild sitter som sportchef. Å med tanke på Bjärsas agerande, jmf med ex.v. Pontus, så är jag inte säker på att jag vill ha tillbaka honom. Man får en känsla av Lucic-affären när man tänker på det. Visst killen är en duktig fotbollsspelare, men han saknar klubblojalitet som iofs även gäller för de flesta andra fotbollsspelare.
    Det är därför vi supportrar dyrkar spelare som Pontus, Alex, Mild & Risp. Spelare som tydligt visat var de står. Jag blir ex.v. glad varje gång jag läser om Risp's blogg-kommentar: ".....skulle hellre sitta i turkiskt fängelse än spela för en annan allsvensk klubb än Mesta Mästarna!!"
    Vissa är hjältar andra "bara" spelare i vår vackra klubb. Bjärsa tillhör(de) den senare kategorin.

    SvaraRadera
  16. Går Bjärsa som bosman är det ganska givet för mej att man inte bara petar honom ur startelvan men också ur truppen. Vi har två andra mittbackar som inget hellre vill än att dra på sej den blåvita tröjan och spela!!!! Men inget är ju klart än, det kan hända att vi får pengar för honom i slutändan. Det är bäst för honom! Annars blir det inte roligt för honom om han mot förmodan skulle få spela.

    SvaraRadera
  17. Intressant att läsa alla kommentarer ang. Bjärsmyr. Ngn nämnde att man skulle gett Bjärsmyr bättre betalt. Men problemet är vad jag förstår inte lönen utan att Bjärs ville ha en klausul som reglerade hur mycket han skulle kosta om någon ville köpa honom. Mild var inte intresserad av en sån klausul. Och varför skulle han vara det? Blåvitt har under Milds ledning "aldrig" stoppat ngn spelare från att flytta, men klubben har också sett till att få skäligt betalt. Därför anser jag tyvärr att Bjärs visar prov på bristande respekt för klubben som tagit honom dit han är idag!

    Mvh David

    SvaraRadera
  18. http://en.wikipedia.org/wiki/Mattias_Bj%C3%A4rsmyr redan officiell klubb tydligen....

    SvaraRadera
  19. Det blir lite mycket princip och lite lite pragmatism i turerna kring Bjärsmyr. Han är väl värd lika mycket som PW, men med utgående kontrakt torde övergångssumman sjunka med nära 100 procent. Såvida inte klubben som vill ha honom är fullständigt desperat så kan de ju lika gärna vänta ett halvår.

    Detta som en kommentar till er som tycker det är trist att han inte går redan nu alltså. Summan om han hade gått nu hade nog varit närmast pinsam för alla inblandade.

    Till er som snackar om att han inte förlängde kontraktet så kan man ju bara hålla med. Det var skumt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.