2009/07/31

"Lill-Alex är aldrig bra, varför får han då spela?"

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. Vill du dela med dig av dina tankar eller åsikter till BaraBens läsare så mejla in ditt material. I dag talar signaturen "Ståplatssupportern" ut kring Blåvitts misslyckande i går.

Den här texten kommer att vara inkonsekvent, gnällig, negativ, spontan, efterklok och helt sakna struktur. Det är kort och gott en skittext, som dock måste skrivas. Jag klarar inte av att sitta inne med all frustration.

Trettio miljoner. För 30 miljoner sade vi adjöss till SM-guld, Svenska cupen-guld, Uefacupspel. Hej då Pontus Wernbloom, välkommen 30 miljoner, hejdå trevlig höst.

Men vad kan göras åt ovanstående? Inget i princip. Att hålla kvar Wernbloom hade gått rent teoretiskt, han satt trots allt på ett kontrakt som sträckte sig över flera år. Praktiskt var det dock omöjligt att hålla kvar honom. Han ville gå. IFK fick en, för dem, jävla massa pengar. Om vi trots det hade tvingat kvar honom hade vi inte bara krossat hans dröm, vi hade också satt oss i en sits där inga unga talanger fortsättningsvis hade vågat skriva kontrakt med oss för rädslan att bli kvarhållna likt Wernbloom skulle ha blivit. Vi var alltså tvungna att låta honom gå.


Trots det; vi har fortfarande sagt adjöss till SM-guld, Svenska cupen-guld, Uefacupspel.

Och hur i helvete kunde vi sälja Bjärsmyr för fem miljoner? Det är kaffepengar. Eftersom han inte ville skriva på nytt kontrakt var han inte lojal mot oss. Således så behövde inte vi vara lojala mot honom, utan vi kunde gott ha låtit honom stanna säsongen ut. Det hade han inte dött utav.

Hur tänker Rehn och Olsson när de tar ut en av planens bästa spelare, Olsson, och ersätter honom med JJ. JJ håller inte på den här nivån, än, det är bara att inse. Och att sedan byta ut Bjarnason mot Alexandersson är också helt huvudlöst. Inte för att Bjarnason hade gjort något jättematch, nej han hade varit ganska kass han med, men Alexandersson är ju ett så säkert misslyckande som något kan bli. Han är aldrig bra. Aldrig! Varför får han spela?

Domarna, fy fan vad dåliga de var. De kan inte vara något annat än mutade.

Ungdomssatsningen är underbar, javisst, men det går inte att slänga in ungtuppar och nöja sig med att de gör ”bra matcher trots deras ringa ålder”. Många unga har varit väldigt bra för att vara just unga men det är också allt. Vi ligger tvåa i Allsvenskan och ska vinna guld. Då räcker det inte att vara bra för sin ålder. Det räcker inte med att ”inte göra bort sig”. Man måste kunna bidra med mer än säkra tremeterspassningar och att ”inte göra bort sig”. I alla fall om det skall bli guld. Något att tänka på när vi hyllar alla ynglingar trots förluster mot TFF och dylikt.

/Ståplatssupporten

45 kommentarer:

  1. ÄR DET INGEN SOM KAN STÄLLA FRÅGAN TILL REHN ANG LILL-ALEX INHOPP I VARJE MATCH

    SvaraRadera
  2. Riktigt dåligt att de två klart sämsta spelarna i hela föreningen får komma in när vi samtidigt har flera stora talanger som Bärkroth och Kamal på bänken. Hur fan resonerar tränarna under match?

    Sedan sätter de in Kalle på två när TVÅ MINUTER återstår av matchen. Allvarligt, AGERA. Alla ser att vi tappar tempot helt i andra halvlek, vi hänger inte med och är trötta, då måste pigga ben in tidigt i halvleken med snabba spelare som håller uppe pressen mot dem.

    I stället gör Rehn-Olsson: ingenting.

    SvaraRadera
  3. Blåvitts andra halvlek var helt värdelös från minut 50, typ. Alltså även innan våra hackkycklingar kom in.

    Men när matchbilden såg ut som den gjorde så var det två i mina ögon helt tokiga byten, vad som behövdes var nån spelare som kunde snacka igång laget och smälla på lite grand. Istället väljer vi att sätta in de två tamaste vi har i truppen typ, nje Rehn och Olsson, inte helt lyckat.

    Bit ihop och kom igen!

    SvaraRadera
  4. Att ta ut Elmar var inte fel i sig. Hans sista 7-8 minuter var bland det trögaste som skådat. Han var helt slut.

    Däremot att sätta in JJ var ett misstag.

    Håller med om att JJ inte är tillräckligt bra än, men ingen, just INGEN i Blåvitt vinner på att bua åt egna spelare.

    Tack för ordet.

    SvaraRadera
  5. Många som ropade på Bärken igår naturligtvis, men han har väl varit sjuk och inte ens i truppen i söndags? OK att JJ och DA inte är de man helst vill se komma in med tanke på det de visat i år, men det finns ju inte så många alternativ eller hur? Stiller? Kamal? Tycker det är mer befogat att kritisera Selakovic och Gurra efter gårdagen. Klara underprestationer med tanke på deras kapacitet och status i elvan. Om man nu måste jaga enskilda spelare när problemet är att skador och försäljningar slagit sönder vårt lag på några veckor.

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet! Håller fullständigt med om det med att "han gjorde en bra match trots sin ringa ålder" Fuck det! vill ha titlar inga jävla bra insatser på gefle som 14 åring....

    SvaraRadera
  7. Vi fick väl "bara" 17 millar för Boom-Boom, men visst var det rätt mot en trotjänare att släppa honom.

    Elmar tycker jag var en av de bättre, och det var efter att man bytte ut honom som det rasade.

    SvaraRadera
  8. Jag tycker framför allt att vi supportrar måste få slippa säga saker som "men han e bara 20". Spelar man så gör man det för att tränarna tycker man tar en plats och då får man allt finna sig i kritik när det är på sin plats.

    Här kommer min:

    Jakob är faktiskt helt kass, han har inte ett rätt nån gång någonstans på plan.

    Sebbe är om möjligt ännu sämre, jag har slutat orka räkna hur många omställningar han har på sitt samvete varje match. Fan i mig en sämre passningspelare än Andreas Isaksson.

    SvaraRadera
  9. mutade domare? tycker de var bättre för ifk än för hapoel

    SvaraRadera
  10. Domarna var väl inte sämre än average-allsvensk motsvarande? Baseldomaren gjorde ju åtminstone ett matchavgörande misstag, det kan man ju inte säga om gårdagens

    SvaraRadera
  11. Bitterfitta.

    SvaraRadera
  12. Jag vill tillägga att Touronen inte direkt var en höjdare. Han slog nog bort fler bollar än Hjalmar t.o.m. Lägg också till att han inte var speciellt snabb, verkade ha svårt att hitta rätta positionerna och överlag dåligt passningsspel. Nu kanske han var nervös och inte kunde vårt spelsystem riktigt, men hur i helvete kan han gå in och debutera från start i den viktigast i matchen i år, medan Kalle med mest rutin i backlinjen, och som dessutom är inspelad i systemet i ett halvår, bänkas? Vad är felet med Kalle? Vad har hänt? Seriöst!!!

    SvaraRadera
  13. Det största orosmomentet anser jag vara att Kalle aldrig får chansen, vad har han gjort/inte gjort för att ständigt bli förpassad till bänken? Efter gårdagens match så känns Kalle jävligt mycket stabilare än Toumo Tumör!

    Göm Dalex in nån vrå på Kamratgården och släpp endast i JJ mot slutet av matcher som redan är "avgjorda", så slipper han spela med sån jävla press på sig. Fortsätter hans spela vara såhär kommer stackarn aldrig kunna bli en normal människa igen. Bort med pressen från honom!

    // Gurra

    SvaraRadera
  14. Det jag börjar störa mig på är att man från föreningens sida alltid säger att "vi har ett ungt lag, den här typen av matcher tar vi med oss för framtiden" och liknande kommentarer.
    Fan, det snacket har vi fått höra i flera år nu...(senast t.ex. efter Basel-matcherna för ett år sedan)...Eller t.ex. efter matcherna mot Wolfsburg för ett par år sedan.

    Vi har ju alltid ett lag för framtiden, men borde vi inte befinna oss i dåtidens framtid snart...?

    SvaraRadera
  15. Hoppas Dalex inte har tillgång till internet..

    SvaraRadera
  16. Ar Pharazon2009-07-31 11:08

    Jag kopierar över det jag skrev på Svenskafans Blåvitt-forum, då det uppenbarligen passar här också:

    Det som är så jävlig är att Jakob är en oerhört snäll och ödmjuk kille på alla sätt och vis. Som ni såg i intervjun efter Trelleborg-matchen där han fick beröm för sitt mål och att han fixade en straff har han även en stor självinsikt, vilket yttrade sig då han sade "glöm inte att jag missade min gubbe vid deras mål". Hur många andra fotbollspelare påpekar en sådan grej när frågan handlar om att hans offensiva gärningar?

    Ni kan vara säkra på att Jakob själv är medveten om att hans spel har varit sådär det senaste, vilket gör att all bitter skit som slängs på honom både från läktarplats och via forum är väldigt överflödig.

    Tänk er själva: ni är i en svacka där det mesta går emot dig, detta vet du om själv och antagligen känns det inte alls så jävla bra. Utöver det har du också ett par hundra människor som hela tiden påminner dig om det, som står och skriker att du skall ta livet av dig och andra saker som inte hör hemma bland folk som enligt egen utsago är där för att stödja laget i vilket du spelar. Du är nitton år, livet är i sin början och antagligen har du galet mycket att tänka på när du vet att antingen fixar du en karriär inom fotbollen eller så går det inte vägen, vad skall du då göra istället?

    Jag talar för mig själv och många av mina vänner när jag säger att den här tiden är fylld av funderingar på vilken väg man skall ta nu.

    Allt detta samlas ihop till en enorm press som gör att en talangfull kille som t.ex. Jakob kanske till och med tröttnar på fotbollen - som är en så stor del av hans liv och vad som skall vara en källa till glädje osv. Vill ni ha det på ert samvete?

    Ni behöver inte enas till en hyllningskör, men lugna ner er lite med att förbanna honom i vart och vartannat inlägg för i helvete. Och ni som tar med er beteendet till läktaren kan fan stanna hemma nästa match.

    SvaraRadera
  17. vad tänker man med när man tar ut elmer som sprang som en galning hela matchen igenom ( dock lite vilsen ibland) och sätter in Dalex?
    vad tänker man på när man ligger under med 1-2 när det är 5 minuter kvar och slänger in en gammal mittback?
    in med bärkroth. in med någon som kan förändra.... inte jj eller dalex!!

    SvaraRadera
  18. Egentligen är det inget fel på Dalex utan det är mer att vi utnyttjar inte hans kvaliter med det spelsätt vi har nu. Han skall få boll i fart men vi har inga innemittfältare som kan leverera en passning på ytan. Det tar aldelses för lång tid och det är alldeles för många sidledspassningar.
    Jag fattar fortfarande inte varför vi inte ser till att hitta en krativ innemittfältare med blick för spelet. Sen märker man verkligen att vi saknar Pontus, finns ingen tyngd därframme!!

    SvaraRadera
  19. Helt rätt att plocka av Elmar, som nån sa så var inte helt med sina sista tio. Femton.

    SvaraRadera
  20. Som sagt tidigare2009-07-31 11:38

    Det var INTE fel att ta ut Elmar. Han var mer död än levande på slutet och hade inget kvar att ge.

    Sedan vem man sätter in är en annan femma.

    SvaraRadera
  21. Jag vill aldrig aldrig aldrig mer se Jakob Johansson på plan i en blåvit dress! han e ta meig fan den största misär jag har vart me om, ta bort den jävla tjockisen från truppen å de e nu!!

    SvaraRadera
  22. "Och hur i helvete kunde vi sälja Bjärsmyr för fem miljoner? Det är kaffepengar. Eftersom han inte ville skriva på nytt kontrakt var han inte lojal mot oss. Således så behövde inte vi vara lojala mot honom, utan vi kunde gott ha låtit honom stanna säsongen ut. Det hade han inte dött utav."

    Hade vi behållt honom säsongen ut hade vi fått noll spänn... Fem miljoner var bra för en spelare som väntade ut ett kontrakt som gick ut...

    Glöm blåvitt resten av säsongen, åk med till Torpavallen och se lite Superetta! Eller varför inte natursköna Ruddalen och Division 1 Södra. :)

    SvaraRadera
  23. Just nu:

    Två Hapoel-spelare sitter i förhör, misstänkta för våldtäkt.

    Allt enligt expressen.se

    SvaraRadera
  24. Ar Pharazon2009-07-31 11:54

    "Jag vill aldrig aldrig aldrig mer se Jakob Johansson på plan i en blåvit dress! han e ta meig fan den största misär jag har vart me om, ta bort den jävla tjockisen från truppen å de e nu!!"

    Fyfan vilken patetisk människa du är som skriver sådana saker anonymt. Du tillför verkligen ingenting och är det någon som borde plockas bort så är det sådana som du som borde tas bort från alla slags forum.

    Som sagt var, jag hoppas att sådana som du inte går på matcherna. Ni förtjänar inte att kalla er fans.

    Igår var det folk som gapade saker som "Gå och häng dig Jakob" och liknande. Det är aldrig, aldrig, aldrig okej att gapa sådana saker. Absolut inte till någon i laget man säger sig heja på, speciellt inte till någon som är 19 år gammal.

    Jag tippar att du aldrig skulle våga säga det där face-to-face med Jakob. För övrigt har han inte en gnutta för mycket fett på kroppen, till skillnad från vad du säkert har där du sitter tryggt bakom din skärm.

    Fan för sådana som dig. Väx upp och skaffa dig en hjärna! Försök med Trollkarlen i Oz.

    SvaraRadera
  25. Det finns inget byte som Rehn eller Olsson kunde ha gjort för att förändra matchen. Vi har helt enkelt en för dålig trupp! Jag har en blåvit själ, men har inga problem med att, såsom hela Sverige stödde IFK under 80-90-talet, följa Elfsborg ute i Europa. Då får man i alla fall se bra fotboll!

    Tragiskt...

    SvaraRadera
  26. Elmar var trött, visst, men lyckades likväl stuptrött ta emot boll och hålla i den lite. Däremot blev det mer och mer felpass och han orkade inte löpa med sista femton. Hur som, ENDA positiva med gårdagen var trots allt hans debut.

    Men Sella, vad är hans j-vla ursäkt? Han tappar alla bollar, gömmer sig längst ut (medan Elmar trots trötthet mötte boll) och joggar lojt hem efter tappad boll. Helt obegripligt att bytet inte kommer på Sella före Elmar.

    Olsson var bra men trött och därför kan jag köpa bytet på honom. var JJ bäst alternativ? Nä, det vete f-n om det var, men så många alternativ på den positionen har vi inte (Stiller har jag inte sett tillräckligt av än men om han nu inte rådominerar i etta vad talar för att han skall räcka till mot HTA). Sedan blev han ju ruggigt bortgjord tidigt på ett förödande sätt. Men, varför behövde han , den offensive mittfältaren, överhuvudtaget täcka nere på vänsterbackplatsen? Var var Hjalmar? Vet Hjalmar det ens själv?

    Och så D'Alex då. Herregud var meningslös han är. Och alltid har varit. Ni som ser träningarna; är han alltså så fruktansvärt imponerande på träningarna att det motiverar att han nu fått 30-40 chanser att vara värdelös på?

    Värst av allt. Vi har Allsvenskans bäste och hetaste anfallare i laget just nu, vilket han onekligen visat i samma match. Hur f-n kan de dra ned honom (jag antar att ni såg Hysén egna reaktion?) på mittfältet i ett läge när vi definitivt behöver fler mål (det behövde vi ju även vid 1-0 men verkligen efter deras mål)? När vi blir tillbakapressade och det enda spel vi har, knappt, är kontringsalternativen. Vi avslutar matchen med Dalex och Kalle på topp. Här har ni en julnöt att fundera på, när senast gjorde någon av de två spelarna mål i ett "kvalificerat" sammanhang?

    Visst behöver vi mycket mer rutin i Europa s a s. Jag trodde bara inte att det var Rehn/Olsson som behövde den rutinen mest...

    SvaraRadera
  27. Hysen var ju offside, däremot sög vi hårt. Utspelade av ett skitgäng.

    /satt i linje

    SvaraRadera
  28. """Just nu:

    Två Hapoel-spelare sitter i förhör, misstänkta för våldtäkt.

    Allt enligt expressen.se"""

    Kom dom på det nu `? Såg i går hur blåvitt blev våldtagna på Ullevi i går

    SvaraRadera
  29. Israeliska spelare förhörs om våldtäkt


    Två av spelarna i det israeliska laget Hapoel Tel-Aviv, som på torsdagen slog IFK Göteborg i kvalet till fotbollens Europa league, har tagits in till förhör om en misstänkt våldtäkt i Göteborg.



    Våldtäkten anmäldes under natten till fredagen och polisen arbetar med att säkra eventuella bevis, rapporterar TV4 Nyheterna Göteborg.
    - Spelarna förhörs med tolk under dagen, säger polisens presstalesman Stefan Gustavsson till TV4 Nyheterna Göteborg.
    Först efter att förhören hållits kan spelarna delges eventuella misstankar om brott.

    SvaraRadera
  30. bra skrivit! lill-alex är nog den sämsta spelaren man skådat i ifk tröjan, jakob johansson är oxå där o nosar!

    SvaraRadera
  31. Att ta ut TO var helt rätt, han var riktigt duktig men han sprang inte många meter på slutet innan han blev utbytt, jag vet inte varför han tydligen ödslar så mycket energi att han alltid bara orkar 1 timme han borde ju vara rutinerad och veta var gränserna går, han springer mycket i högt tempo, hamnar ofta ute vid kanterna istället för centralt och sedan efter ca: en timme "pang" in i väggen. matchen är alltid 90 min.

    Håller sedan med Pharazon ovan 100%

    JJ kommer in och helt utan självförtroende som "de egna fansen" hjälp till att sänka och att han ser seg ut på första målet är väl inte så konstigt. Han är stor och stark dominerar ofta med detta på träningarna, borde inte tränarna efter denna långa tid och alla matcher se vilka brister han har och försöka åtgärda detta för han har ett stort register som fotbollsspelare, men vändningar och kvickhet saknas och jag har aldrig sett han köra detta extra vid träningarna, fan! hjälp honom för han kan bli riktigt, riktigt bra!!

    SvaraRadera
  32. Första halvlek var jämn med ett Blåvitt som medvetet backade hem för att lämna ytor på kanterna och för Hysén. Att kontringsspela är en taktik som många lag spelat och som fungerade hyfsat då HTA bara hade två lägen i första trots att de spelade en snabb fotboll med "one-touch". Här kan hela Blåvitt bli bättre och försöka ta efter. Håll ner tillslagen och rör er!

    I andra slutar vi stå upp, kämpa och springa (precis som mot TFF. Varför händer detta? Tar man inte lärdom av tidigare misstag?
    Och sedan kom bytena...
    TO gjorde en av sina bättre matcher och höll bollen framgångsrikt flera gånger så vi kunde flyta upp laget och borde varit kvar. Ett byte i en match ska ju syfta till att förbättra/förändra en matchbild till det bättre. Med spelare ur form alt. dåligt psyke som inhoppare kommer det aldrig att gå. Jag tänkte "inte JJ och Dalex" när de båda blev inbytta. Kan man inte ta in Bärkroth (även om han varit sjuk så måste han orka 20 min, annars har han inget på bänken att göra) eller Mustafa som båda visat en hunger och en oräddhet som borde passat igår? Vi vek ner oss när det gällde som mest och det gör jävligt ont!
    /Björn

    SvaraRadera
  33. Bra skrivet. Mitt i prick!

    SvaraRadera
  34. Vad gör "Dalex" på planen?? VAD FAN GÖR DALEX PÅ PLANJÄVELN?!!! Matchen igår var tragisk och jag vill ha min tid tillbaka.

    SvaraRadera
  35. tycker hapoel spelade riktigt fin fotboll, de förtjänade segern!

    SvaraRadera
  36. Anonym 10:12:

    Sebbe är om möjligt ännu sämre, jag har slutat orka räkna hur många omställningar han har på sitt samvete varje match. Fan i mig en sämre passningspelare än Andreas Isaksson.

    Hur fan kan du påstå att Sebb alltid är dålig?! Tycker att han var Blåvitts bästa igår och har varit så flera gånger under våren. Han och Sella har ju dem nästa passningsfötterna i blåvitts trupp.

    Kan bara iställa mig i kören i övrigt; Dalex och JJ avgjorde matchen.

    SvaraRadera
  37. En fråga bara.. Hur många ungdomar spelade igår? INTE EN ENDA! Skyll inte på det! Lund och seb var de yngsta. Men vilka skulle ist spela på deras positioner? Skärpning! Lägg ner snacket om ungtupparna! Dyrestam hade gjort det 1 000 000 ggr bätter än nya finnen i mittförsvareet. Och är inte dyre ungtupp? / undrande

    SvaraRadera
  38. Att peta in Dalex Och JJ är att säga "vi kan inte göra något mer i denna matchen".

    SvaraRadera
  39. "Och hur i helvete kunde vi sälja Bjärsmyr för fem miljoner? Det är kaffepengar. Eftersom han inte ville skriva på nytt kontrakt var han inte lojal mot oss. Således så behövde inte vi vara lojala mot honom, utan vi kunde gott ha låtit honom stanna säsongen ut. Det hade han inte dött utav."

    Fem miljoner är ändå fem miljoner, men största anledningen att sälja Bjärsmyr redan i sommar är den vidareförsäljningsklausul som Blåvitt förhandlade sig till. Den kan bli värd mycket mer än fem miljoner.
    Övergång i vinter = inget kontrakt = ingen klausul = inga pengar i framtiden.

    SvaraRadera
  40. Du ditt jävla rötägg, "vi har fortfarande sagt adjöss till SM-guld, Svenska cupen-guld, Uefacupspel", hur fan är du skapt????

    Kan du garantera den framgången genom att vi hade behållit Wernbloom? Tänk innan du skriver tack!

    Du borde bli analytiker på börsen, du lär ju BARA gå med vinst, med dina teorier!

    SvaraRadera
  41. Ca 50 dagar till elitserien2009-07-31 23:05

    För i helvete Mild.... va faaan har du gjort sista året??? Din snåle faaaaan!!!! Hur i helvete kan du ta in en superettanspelare som stiller till ett lag som jagar titlar?? Hur i helvete kan du värva en U21 finne som e klasser sämre än tex bengtsson i trelleborg, priset e det samma i stort sett!!! du borde faaan i mej skämmas hela helgen, lika bra som du var på plan lika dålig e du som sportchef!

    SvaraRadera
  42. Ar Pharazon:

    Bara för att man älskar och hejar på IFK betyder det INTE att man älskar truppen, tränarna eller styrelsen.

    Man har precis lika stor rätt att klaga på usla spelare i sitt lag, eller hela laget, som man har att klaga på Reinfelt eller resten av regeringen även om älskar Sverige. Det är en jävla skillnad på klubben och dom som för tillfället representerar den.

    Det faktum att Dalex får spela är en tragedi och gör att all respekt för tränarnas förmåga försvinner lika snabbt som den tid den första spelaren att bytas in får på planen, dvs ett fåtal sekunder. Som bäst.

    Vem som helst kan göra ett lika bra jobb som våran tränar duo för tillfället, INGEN gillar Dalex förutom dom. INGEN, inte ens han bror kan ju bli glad när han blir inbytt...

    SvaraRadera
  43. Huvudet på spiken

    SvaraRadera
  44. Fan vad glad jag blev nu! Ser nu att både JJ och Dalex inte är uttagna mot Häcken imon! Känns som att Rehn o Olsson vart inne o läst på "baraben" !

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.