2009/06/10

Vad är det som gör Zlatan så otroligt dålig egentligen?

ZLATANKRITIK. 4-0 till Blågult ikväll och plötsligt börjar alla prata om VM igen. Precis som att det nu är fullständigt självklart att vi kommer vinna resterande matcher. Låt mig påminna om att det var Malta vi mötte, inte Portugal. Jag är fortfarande lika övertygad som jag länge varit; Vi kommer inte till nästa VM. Med det sagt är det alltid skönt att vinna en landskamp. Särskilt när Adam storspelar, Berg lägger ett mål och Hysén är riktigt nära han också.

Någon som däremot aldrig var riktigt farlig var Zlatan. Zlatan är ju mer eller mindre helgonförklarad här i Sverige. Hos mig är han det inte, och har egentligen aldrig varit. Låt mig först klargöra att Zlatan är en av de absolut bästa spelare svensk fotboll vaskat fram genom tiderna, så länge han håller sig till klubbfotbollen. Jag vet inte (och skiter egentligen i) varför Zlatan inte får till det i landslaget. Gång på gång sumpar han lägen, han går själv när det är läge att passa, han passar när det är läge att gå själv och framför allt är han bra jävla seg när det väl är dags att ta en löpning. Visserligen lade han ett mål idag, men det var mer förvånande än förväntat.

Många skulle argumentera ”Men det finns inga bättre alternativ”, ”Vi klarar oss inte utan Zlatan, han lyfter laget” och en massa andra flummiga anledningar till att Zlatan inte ska få värma bänken. Låt mig påminna om att landslaget tidigare klarat sig bra utan Zlatan. Låt mig påminna om ett anfallspar i form av Allbäck och Elmander som gjorde ett strålande (Ja, till och med bättre) jobb i Zlatans frånvaro.

Men, om jag nu inte vill se Zlatan i startelvan, vilka vill jag då se?
Det finns tre herrar som man kan kombinera RIKTIGT bra. Det är Henke, det är Berg och det är Hysén. Det som skiljer dessa herrar från Zlatan är att alla (nåja, Berg har ju dragit utomlands men ändå) är Allsvenskt fostrade lagspelare. Det är inte Zlatan, i alla fall inte på samma sätt. Henke och Hysén spelar i Allsvenskan med spelare av just den kalibern som finns i det svenska landslaget för tillfället. Zlatan spelar ihop med några helt andra grabbar som heter Cambiazzo, Vieira, Mancini och med den typen av spelare behöver man som anfallare inte jobba lite hårt som i vår inhemska men ack så underbara allsvenska. Spelar man som anfallare i Inter får man helt enkelt mer serverat.

Men som vi alla vet vid det här laget är Lagerbäck inte en man av varken föryngring eller förändring, så när sommarlovet är över för landslaget lär vi stå där igen, med samma elva som presterade så underbart mot Danmark.

Förresten, ni minns väl hur det gick i den matchen?

102 kommentarer:

  1. Håller med till fullo!

    SvaraRadera
  2. Blåvit ifrån Piteå2009-06-10 22:37

    Tänk på detta:

    Ju större "stjärna" Zlatan blivit ju sämre har vårt landslag blivit. Givetvis inte bara hans "fel" men ändå.

    Längtar tillbaks till landslaget med Alex, Allbäck och sådana typer som slet häcken av sig. Kolla bara på senaste EM där endast Grekland sprang mindre antal meter än Sverige.

    SvaraRadera
  3. Kan hålla med om att det hade kunnat funka bättre i vissa kvalmatcher med mer utstuderade lagspelare (henke, elmander etc). Men om vi ska upp en nivå till, då MÅSTE Zlatan vara med. Se bara hur Sverige sjönk ihop fullständigt i EM när Zlatan inte kunde spela. Med Zlatan spelade vi jämt med Spanien, utan honom fick vi den i röven.

    SvaraRadera
  4. Lägg av. Sicken skit.

    SvaraRadera
  5. Bättre utan Zlatan? Är du go eller?

    Marcus Berg var för övrigt VÄRDELÖS hela matchen, trots sitt mål.

    SvaraRadera
  6. precis Berg var kass, inte Zlatan. Om du ska kritisera någon så rikta energin mot Kim Källström och Andreas Isaksson. Källström spelar i ultrarapid och Isaksson måste ha blivit lurad att spela en sport som kräver viss kontroll över benen, han är fan helt oduglig jämfört med Kim Cristensen. Kan inte Kim naturaliseras som svensk?

    Och Hjalle på vänsterbacken! Ähhh sköja bara om Riddar-Hjalmar.

    SvaraRadera
  7. Och det var Zlatan som passade till Bergs mål......

    SvaraRadera
  8. Hysen berg
    ELM ELM KIM SEB
    WENDT MAJS BJÄRSA ADAM
    KIM?

    SvaraRadera
  9. Mildälskare2009-06-10 23:06

    Jag försöker att komma på vilken fågelnäbb hans näsa är lik. Är rätt så kass på fåglar men kan gam eller duvhök vara i närheten?

    SvaraRadera
  10. Mildälskare2009-06-10 23:07

    ...altså Zlatans näsa och inte Håkans ;)

    SvaraRadera
  11. Haha du kan inte mena allvar! Zlatan är den bäste vi har, bygg spelet kring honom!!

    SvaraRadera
  12. Zlatan är ju utan tvekan bäst i blågult, skärpning.

    SvaraRadera
  13. Sluta med knarket

    SvaraRadera
  14. Tyvärr Peeman, snacka om lågvattenmärke...

    Tänker inte skriva saker som "jag tänker aldrig läsa baraben mer" eller så, för det kommer jag. Det är en underbar blogg, men just detta inlägg var riktigt kass. Typ som den där Kim.

    SvaraRadera
  15. Helt klockren analys och något även jag påpekat länge. Nu var visserligen inte Berg bra idag heller men det var inte Zlatan heller, MOT MALTA!!! fyyy, det är ändå en spelare som det ägnas 20min försnack åt varenda landskamp... Nä nöta lite bänk skulle han må bra av eller åtminstone lite blåslampa så att han rör på sig lite...

    SvaraRadera
  16. Zlatan var helt klart bra i spelet, grymmt stark i kroppen. Gjorde ett mål och hade en suverän framspelning till sista målet. Berg däremot var bedrövlig att skåda. Hade knappt ett rätt på hela matchen.

    SvaraRadera
  17. "Stjärnor" som Zlatan spelar alltid i första för sig själva, andra mindre "stjärnor" spelar för laget! Därför är "stjärnor" aldrig bra som lagspelare.

    SvaraRadera
  18. Jag kan inte mer än hålla med dig i varenda punkt du skrev kring! Väl skrivet!

    SvaraRadera
  19. Naturligtvis är Zlatan den absolut största svenska spelaren på senare tid, individuellt. Vi tappar oerhört mycket bakåt i större matcher när Zlatan inte är på planen då han dels drar på sig motståndarbevakning samt alltid är ett extra orosmoment. Som tidigare påpekats så finns det inte det materialet på mitten för att lägga fram de bollar som han behöver och det är främst där som felet ligger. Varför Kim? Använd hellre en renodlad köttare eller en renodlad passningsspelare istället för den här halvpajasen. Nu säger jag på inget vis att Kim är en halv-köttare för till det har han lång kvar. Anders Svensson levererade inte direkt heller vad jag såg. I detta landslag så är föryngring=förbättring, helt klart! Skrattretande att man kan vara 27 och fortfarande ha 3 år kvar tills man kan räkna sig ordinarie om man inte är exeptionellt bra.

    SvaraRadera
  20. Jag tycker zlatan var riktigt dålig idag. Även om han gjorde mål och assist så var han ofta stillastående och så.

    //www.fotbollsoraklet.se

    SvaraRadera
  21. Pelé = den svarte Bebben2009-06-11 00:29

    Vad tror ni; gör Barca bort sig? Bryta upp ett vinnande lag och byta bort 30-målskytten Etoo mot Zlatan. Blir de bättre av detta byte? (förutom att tröjförsäljningen ökar)

    SvaraRadera
  22. ÄNTLIGEN någon som drar upp vad jag själv tjötat om på diverse pubar i Göteborg utan att haft orken att göra en stor sak av det.

    Antingen sätter man Zlatan på bänken, utanför truppen eller i en roll där man mer kan få ut hans fulla register. Typ som släpande forward i ett 4-3-3 eller så tar han Kim Källströms plats.


    Tack för att du tystar nötter som Bosse Pettersson som om han fick och kunde skulle hoppa i säng med Zlatan och slicka dennes röv så mycket det bara gick.

    SvaraRadera
  23. Blir så jävla trött på media när de försöker förstora upp en konflikt i landslaget, seriöst!?! vad sa egentligen Källström om Zlatan? snacka om hets...

    SKECKA BLÅVITT!!!

    SvaraRadera
  24. Drar till en elva till kommande EM-kval:

    Eddie

    Adam, Bjärsa, Maestro, Wendt

    Gustav, Källström (Djuric)

    R.Elm, Toivonen, Bajrami

    Zlatan

    SvaraRadera
  25. Zlatan är mäktig så enkelt är det-
    Hata Malmö men älska Zlatskiiiiiiiie... (zlatan)

    SvaraRadera
  26. Det finns tre grupper som fortsatt hoppar på Zlatan oavsett vad han gör.
    - Gajsare som anser att man inte kan vara en bra fotbollsspelare om man inte har spelat i den grönsvarta tröjan.
    - Personer med grumliga rasteorier som inte vill se spelare med utländsk påbrå i landslaget.
    - Jantelagsanhängare

    Eller så är det samma fenomen som Hjalmarhatet, hitta någon att skylla allt på.

    SvaraRadera
  27. zlatan måste tillåtas vara den stjärna han är. anpassa laget efter zlatan. den som inte inser hans storhet har inte rört sig utanför sveriges gränser

    SvaraRadera
  28. Cabrón: Jag håller med dig fullständigt, riktigt bra kommentar.
    Problemet ligger väl snarare att vi inte har någon att spela bredvid Ibra på topp? Henke håller inte gammal god klass, Berg är ingen hit i landslaget direkt och Rosenberg tänker jag inte ens kommentera. Elmander hoppades jag på men har nu inte visat någonting på två säsonger. Sedan att vi har ett innermittfält som inte kan leverera bollar, Kim är så fruktansvärt seg och långsam att han inte borde få starta mot lag bäätre än typ Albanien. Där har vi problemet.
    Låt Ibra vara vår enda stjärna!

    SvaraRadera
  29. skecka Blåvitt

    SvaraRadera
  30. Sverige har samma problem som man hade under 90-talet då Kenneth Andersson var den stora stjärnan (om än inte av samma dignitet som världsspelaren Zlatan). Då vågade man inte göra något på egen hand, utan det enda spelarna gjorde var att mata bollar på Kenneth och hoppades på att han skulle göra något bra - av ingenting. Spelarna hämmades och kämpade inte lika mycket eftersom Kenneth skulle fixa segern.

    Exakt samma problem hade IFK året efter Alex kom tillbaka. Alla bollar spelades ut på högerkanten och så skulle han göra nånting bra - utan att någon annan hjälpte till.

    Det är inte bra för balansen i ett lag att ha en spelare som sticker ut så oerhört som Zlatan gör. Det hämmar övriga spelare då de undermedvetet totalt förlitar sig på fixstjärnan.

    Zlatan är en gudabegåvad spelare, men han kan inte göra allt på egen hand. Det han behöver göra i landslaget är att sänka sig till de andras nivå, inte förvänta sig att de andra skall komma upp till hans. Det är lite som när Dan Corneliusson skulle varva ner i nåt av ö-lagen. Han slog geniala passningar som satt i ryggmärgen men det var ingen som hade hans kunnande att de förstod var de skulle vara för att kunna få passningarna.

    SvaraRadera
  31. Zlatan är bäst. Sålänge Lagerbäck inser att man faktiskt ska spela som i Inter och ger Zlatan ALLA bollar så ska det nog gå fint.

    SvaraRadera
  32. ForzaBLÅVITT2009-06-11 08:21

    Zlatan sa ju själv att det är först när Källström släpper bollen som Zlatan kan få lite bollar att röra sig med.....

    Jag tror inte det e zlatan som e problemet det e medspelarna.

    SvaraRadera
  33. "bryr mig engentligen inte"??

    Sedan ett jättelångt inlägg.

    Trodde jag skulle kunna läsa om Sveriges bästa lag här?! Så är det massa skrivande om nån bosnisk gammal MFF spelare, som inte ens spelar i allsvenskan längre!

    SvaraRadera
  34. Bullshit. Bahh, fan va trötta ni är. Blinda jävel. Glömde du kolla EM förra sommarn?

    Och att sen nämna Berg och Hysén förlöjligar nästan dina åsikter. Visst självklart har man blåvita ögon, men nån gång kan man väl försöka ha lite verklighetsanknytning. Vad har Berg visat i landslaget?!

    Det tar emot att säga så, men du tvingar mig PeeMan. Vakna.

    SvaraRadera
  35. "Trodde jag skulle kunna läsa om Sveriges bästa lag här?! Så är det massa skrivande om nån bosnisk gammal MFF spelare, som inte ens spelar i allsvenskan längre!"

    BaraBen bevakar fotboll i allmänhet och IFK Göteborg i synnerhet. Att bloggen enbart skulle fokusera på IFK Göteborg är felaktigt.

    SvaraRadera
  36. Han är bra, men ska ge fan i att gnälla på medspelare när han inte får bollen på fötterna - inget blir bättre av det.

    Speciellt förbannad blir man när han gnäller på Berg. Prata inte om hur förbannad man blir när Mellberg skäller på Adam mitt i ett målfirande, vad fan handlade det om?!!!!

    SvaraRadera
  37. Herregud. Jo Berg och Hysén är ju bättre än Zlatan. Ranegie är väl också bättre. Synd att Långås lagt av, annars hade han också varit bättre. Och Robert Karlsson.

    SvaraRadera
  38. Zlatan hade vid flera tillfällen läge att dribbla vilket han försökte.

    Men han kom INTE förbi världsbackarna
    i Malta! Hur f-n bär han sig åt i Italien?
    Jag gillar INTE Zlatan men jag tror han kan bli en sensation om vi vågat spela honom i en fri roll där han får vandra lite som han vill.

    Zlatan-Klubblag= Världsklass
    Zlatan-Landslag= Borde ej få spela!

    SvaraRadera
  39. Zlatan är för bra för Lagerbäck, som är en ganska korkad och mycket fantasilös och begränsad coach.
    Henke är väl den ende toppspelaren som har funkat riktigt bra i landslaget (även om han också under perioder har haft oerhört svårt att göra mål), men så är ju också fotbollsklokheten en av hans starka sidor. Ljungberg hade ju också länge svårt att hitta sin roll i landslaget.
    Det är ingen händelse att det är relativt begränsade och anonyma spelare (sett ur ett internationellt perpektiv) som Daniel Andersson, Micke Nilsson, Marcus Allbäck, Niclas Alexandersson, Anders Svensson osv. som höjer sig och fungerar riktigt bra i Lagerbäcks landslag.

    SvaraRadera
  40. Vilket skitsnack! Hoppas det är ironi...

    SvaraRadera
  41. Anonym 09:09 = idiot

    SvaraRadera
  42. ... ingen händelse alltså eftersom de opererar på en nivå som Lagerbäck kan förstå och hantera.
    Hade han inte varit en sådan anal kontrollneurotiker hade han kanske vågat släppa lite på tyglarna och kunnat utnyttja toppspelarnas spetsegenskaper ändå, men nu är han ju det.
    Hoppas som fan att de missar EM.

    Inget ont om Alex, som är en hjälte, men internationellt sett håller han ju ingen jätteklass.

    SvaraRadera
  43. Alex HÖLL klass och det är VM de missar ... (inga fler inlägg före kaffet)

    SvaraRadera
  44. Jag tyckte faktiskt Zlatan var riktigt bra igår. Han sprang och tog mycket löpningar. Givetvis missade han en del dragningar, och liknande. Men han gör två klass saker och det resulterar i två mål.

    Det borde räcka

    SvaraRadera
  45. Alltså, Zlatans kommentar efter matchen att Kim spelat för mycket vänsterback är ju klockren.

    Skall Zlatan prestera krävs ju folk med lite matchträning bakom. Lex-Lagerbäck där CV:t är det enda som spelar roll håller inte. Startelvan i landslaget måste bestå av matchtränade och heta spelare, inte spelmotor som spelar vänsterback i 20 av 40 matcher i fucking Lyon.

    Bevis för min teori? Bröderna Elm. Adam Johansson. Allsvensk matchträning spöar kontinentalt bänknötande any day of the week.

    Med det inte sagt att Zlatan gjorde något vettigt igår, förutom mål (som han nästan missa, målvakten gör någon märklig aktion) och målpass (genom ett schwizerostförsvar). Borde bytts mot Hysén i halvtid.

    SvaraRadera
  46. Helt klockrent PeeMaN. Så skönt att se att någon äntligen öppet vågar kritisera den fjanten.

    Alla pratar jämt om hur bra han är i sitt klubblag men jag som bara ser honom i landslaget kan inte se han storhet.

    SvaraRadera
  47. Seriöst. Ska vi peta Zlatan för att spela Berg och Hysen, eller Hysen -Larsson.
    Älskar Hysen och hoppas att han får fler chanser men inte är dina tre kandidater bättre alternativ än Zlatan. Lågare än Glocalnet...

    SvaraRadera
  48. Landlaget är för dåligt. Laget har inget bra passningsspel och är stillastående. De jobbar en och en hela tiden. Därmed blir även Zlatan dålig.

    SvaraRadera
  49. Han suger ju ALLTID när han möter bra motstånd! Kolla i ch.league!

    SvaraRadera
  50. Berg och Kim var värdelösa igår. Hur ska Zlatan kunna spela i en sån omgivning?

    SvaraRadera
  51. Flatans jävla gnällande, viftande och pekande gör att det råder dålig stämning i laget. Dessutom kämpar han inte. Om inte kaptenen kämpar slutar snart de andra i laget också att kämpa. Bänka honom!

    SvaraRadera
  52. Skit inlägg!

    SvaraRadera
  53. Har aldrig vart något fan av Zlatan. Men att säga att Vi har bättre alternativ i Berg/Hysén/Larsson? För helvette väx upp! Nej ta och kamma dig visst har jag gått och sagt under de senaste mästerskapen att man ska peta zlatan, men inte ens jag har menat allvar med det... Han är helt enkelt för bra för det den gamle r.........s t......n!

    Hoppas att även du skämtar annars borde du nog ta och titta lite mer på fotboll eller helt enkelt sluta skriva smörja på offentliga forum...

    SvaraRadera
  54. Vilket skämt!
    Svårt att skatta åt det bara för det var inte ens roligt...

    SvaraRadera
  55. J: take your pills.

    SvaraRadera
  56. Fy fan vilket dåligt inlägg.

    SvaraRadera
  57. Zlatan suger

    SvaraRadera
  58. Tycker inte Zlatan är särskilt dålig i landslaget. Problemet är att alla verkar vänta sig stordåd så fort han är med på planen.

    Hela landslaget har vart rätt kassa några matcher och då är det lätt att gnälla på största stjärnan. Måltorka för Zlatan som varit skadad och avstängd. Det var en massa jävla gnäll på Zlatan innan Em förra året, men då gjorde han ändå 2 av Sveriges mål under turneringen.

    Sluta gnäll

    SvaraRadera
  59. Fattar inte ironin.
    Zlatan och våra mittbackar är de enda i landslaget som känns riktigt heta. Att låta mjäk-Kim slå straffen mot Danmark när man har Zlatan på banan är ju tjänstefel.Avgå. Våga bygga spelet helt och fullt kring Zlatan. Men tyvärr så kommer väl Lagerbäck va kvar tills vår störta spelare genom tidern är helt slut.

    För övrigt saknar jag spelare som Ljungberg, Allbäck, Mattias Jonsson och Alex nåt grymt. Inte enbart för att de höll klass utan för att där fanns nån hunger och glöd hos dem som inte finns på många håll i dagens lag...

    SvaraRadera
  60. Zlatan är väldigt bra, men han får spelarna runt omkring sig att prestera sämre.

    SvaraRadera
  61. utivårhage2009-06-11 14:13

    Hela peeman verkar bara försöka provocera mer och mer. Zlatan var en av de bästa på planen åter igen och då ska han hängas ut? Löjligt. Om vissa kämpade lite mer än att jönsa runt skulle vårt lag vara framgångsrikt igen. Zlatan är kung.

    SvaraRadera
  62. Som vanligt är det BARA spelarna runt zlatan som gör att han inte presterar i landslaget!

    När han är bra i landslaget då, är det då ENBART zlatans förtjänst?

    VÄRLDSSTJÄRNOR ska lyfta sina landslag, det gör INTE zlatan!

    Mot bättre motstånd (inte malta) har han fortfarande en hel del att bevisa!!!!

    SvaraRadera
  63. Du har rätt på ett sätt men fel på ett annat. Sverige är ett lag med en otroligt genomarbetad organisation där varje del vet sin roll i förhållande till helheten. Lagerbäcks defensiva spelidé är att krympa ytor för motståndaren genom zonspel och samarbete lagdelar emellan. Den offensiva idén går till största del ut på snabba omställningar. Var i dessa spelidéer kommer en sådan speltyp som Zlatan till sin fulla rätt? De flesta andra lag, till exempel Barcelona, bygger sin spelidé på merutrymme åt valda individuella spelare. Om Sverige vill få igång Zlatan så måste han ges utrymme. Men då måste också Lagerbäck tänja på sin grundvärdering om fotboll och förändra sin spelidé till viss del.

    Med nuvarande spelsystem så kommer Sverige att ta sig till mästerskap i framtiden, men vi kommer aldrig att kunna prestera i en utslagsomgång. För att vinna enskilda viktiga matcher, som ofta avgörs av individuella prestationer så måste spelare som Zlatan finnas med och ges utrymme.

    Vi kan dock se ett paradigmskifte om vi ser till u21-landslaget. I detta lag så ges spelarna mer utrymme för egna prestationer, och detta är ett medvetet val och ett sätt som Sverige kommer att spela på i framtiden, dock inte med Lagerbäck som ledare.

    Om jag får gissa så är nästa ledare efter Lagerbäck redan utsedd. Sveriges fotbollsförbund har alltid haft och har även nu långsiktiga planer som sträcker sig många år in i framtiden.

    Så vi kan allla förvänta oss ett nytt Sverige där sådana spelare som Zlatan ges mer utrymmer och där dessa spelares skicklighet står mer i centrum. Den stora frågan är om Zlatan är ung nog att finnas med efter paradigmskiftet.

    SvaraRadera
  64. Har du redan glömt bort EM 2008?

    SvaraRadera
  65. oj oj oj.....zlatan helgonförklarad, zlatan får inte kritiseras i sverige os.v. Visst Zlatan har väl sällan eller aldrig varit lika bra i landslaget som i klubblaget, problemet är väl att han alltid antingen måste hyllas eller sågas av både supportrar och media?

    En annan intressant aspekt är väl varför vissa typer av spelare (allbäck, alex, linderoth o.s.v.) alltid får större acceptans än andra typer (zlatan, ljungberg, limpar, till viss del brolin)?

    En fotbollsnation är ständigt präglad av sin fotbollskultur, frågan är väl om vår kultur tar oss så mycket längre än kvalet till VM och EM? Ska vi vara nöjda med det eller vågar vi satsa på spelartyper som inte passar in i normen för hur man förväntas spela och agera för att få acceptans?

    SvaraRadera
  66. oj oj oj.....zlatan helgonförklarad, zlatan får inte kritiseras i sverige os.v. Visst Zlatan har väl sällan eller aldrig varit lika bra i landslaget som i klubblaget, problemet är väl att han alltid antingen måste hyllas eller sågas av både supportrar och media?

    En annan intressant aspekt är väl varför vissa typer av spelare (allbäck, alex, linderoth o.s.v.) alltid får större acceptans än andra typer (zlatan, ljungberg, limpar, till viss del brolin)?

    En fotbollsnation är ständigt präglad av sin fotbollskultur, frågan är väl om vår kultur tar oss så mycket längre än kvalet till VM och EM? Ska vi vara nöjda med det eller vågar vi satsa på spelartyper som inte passar in i normen för hur man förväntas spela och agera för att få acceptans?

    SvaraRadera
  67. Zlatan är en stor egoist som inte passar i det svenska landslaget. Ju större "stjärna" han blir desto sämre presterar Sverige som lag reultatmässigt.

    Utan honom hade vi definitivt haft fler poäng i gruppen. Kolla bara på Danmark. De spelar som ett lag utan superstjärnor.

    SvaraRadera
  68. Den som i grunden är skyldig till detta uddlösa skitspel är Lars Lagerbäck. Släng ut den talanglöse barkbiten. Han har förstört en hel generation svenska fotbollsspelare.

    SvaraRadera
  69. Håller med till 100 procent. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  70. Skummade igenom kommentarerna och tänkte svara lite.
    Nej, artikeln är inte menad som någon provokation.

    Nej, artikeln är inte menad som något skämt och inte heller något ironiskt.

    SvaraRadera
  71. Men hallå.

    Kanske dags å tänka på lite hur Sverige spela som lag. Både Berg och Zlatan gjorde ingen bra match, men å andra sidan va gjorde mittfälltet. Och finns det inget mittfält som har bollen och kan fördela bollen vidare på ett vettigt sätt till våra anfallare blir det inte så lätt för dom. Man ser det gång efter gång i landslaget. Efter 30 minuter e Zlatan direkt ner till halva och hämtar boll bara för å få vara med. Dom får ju inget å spela på förutom nån lång boll från Mellberg o co. Var va våra fyra mittfältare mot Danmark och Malta. Kommer man ihåg nått av dessa spelarna. Va ska man säga om dom spelarna i så fall. Zlatan e som i landslaget precis som han är när Inter möter Man United eller Liverpool. Han kan inte göra det själv men ändå skapar han några lägen och drar på sig mycket bevakning. Han va inte bäst på plan i nån match men han va inte sämst heller.

    SvaraRadera
  72. Ser man till EM förra året var det Zlatan som bar laget. Trots skadeproblem gjorde han två mål. När han gick av planen mot Spenien föll laget ihop totalt i andra... Igår var det faktiskt Berg som gjorde den sämre insatsen av de två även om det smärtar mig att säga det.

    SvaraRadera
  73. Zlatan spelar alltid enbart för sig själv. Därav komiskt att han är kapten. Måste vara sämsta tänkbara.

    SvaraRadera
  74. Håller med, han är en jävla egoist och dåligt föredöme.

    SvaraRadera
  75. Kan inte någon ta och lära Zlatan nationalsången.

    Eller vägrar han bara att sjunga den?

    SvaraRadera
  76. Hur kan du skriva en sån sak som att Zlatan inte skall spela. Har man en av världens bästa spelare i ett landslag ska man fan lira med honom.

    Sverige måste börja spela ett spel som passar de anfallarna som Sverige har att tillgå. Det finns en anledning till att Berg har det svårt på anfallet mot malta. aa visst han gjorde mål, men hur bra va han egentligen plus att det var Zlatan som serverade bollen.

    Sverige måste börja spela ett mer anpassat spel efter de anfallarna de har. Berg e bra i boxen ge han bollen i boxen då och inte utanför straffområdet. (Samma problem förekommer när de spelar med Rosenberg)

    Använd Zlatan o Co på rätt sätt så kmr vi se skillnad.

    SvaraRadera
  77. Så här säger Glenn Hysén om näsan:

    - Sånt där inträffar under en match. Jag tycker ändå att om man är lagkapten så ska man inte gnälla och hålla med gestikuleringar vid felpassningar.

    SvaraRadera
  78. Zlatan tänker bara på sig själv.
    En skam som lagkapten. Tycker att någon med lite fighterhjärta skulle ta över istället.

    SvaraRadera
  79. Anonym 22:11. Varför ska Zlatan lära sig nationalsången? Han är ju Bosnien-Kroat och inte svensk.

    SvaraRadera
  80. Vadå landslaget... skicka Blåvitt! Minns VM 1994 :P ;)

    SvaraRadera
  81. Zlatan är en av världens 10 bästa spelare, i klubblaget. I landslaget har han mestadels kraftigt underpresterat, men skall naturligtvis inte sitta på bänken. Jag köper inte snacket om att "han kan inte göra allt själv". Han borde prestera betydligt mer än han gör, oavsett medspelarnas kvalitet. Zlatan har långt kvar till spelare av Messis, Ronaldos och Torres nivå som har förmågan att lyfta sina lag och prestera när det verkligen gäller. Sen är hans uppträdande som lagkapten naturligtvis helt förkastligt, men han saknar ju totalt all form av självdistans och förmåga att ta kritik.

    SvaraRadera
  82. Maradona vann VM -86 med medelmåttor som lagkamrater, då borde väl Zlatan åtminstone kunnat lyfta Sverige till att vinna mot Albanien, Ungern och ett skadedrabbat och gammalt Danmark?

    SvaraRadera
  83. Både i inläggen för denna artikeln och även i andra inlägg är det många (eller samma person varje gång?)som tycker det är hemskt när man klagar och skäller å varandra ute på plan, medspelare emellan alltså.
    Personen/personerna ifråga har upenbarlgen inte syssla med någon form av lagidrott då de tror att man blir sämre av det. Skulle det vara så att man inte kan ta det, då har man inte psyket att fortsätta utan då bör man lägga av så att man kan göra sig en annan kariär.
    Vissa vill krama varandra jämnt, ni bör inte syssla med lagidrott.

    SvaraRadera
  84. asså helt ärligt om sverige skullle vara utan zlatan så kan sverige säkert gå vidare i kvalmatcherna men när sverige kommer till slutspel så suger ALLA i nästan samtliga matcher. Zlatan kan avgöra en hel match själv och sättet han avgör på kan inte hela landslaget avgöra om de så fick 100 matcher att kunna avgöra. Har ni redan glömt Italien klacken??? Ajax dribblingen mot Nac breda??? Ta alla spelare i landslaget o kolla hur de har skött sig i respektive liga o jämför med Zlatan. Kim har blivit degrarerad till back. nilsson suger åsna, berg kan fortfarande bli stor ge honom lite tid. elmander kommer ingenvart i bolton, elm bröderna kommer att bli riktikt sköna att titta på, mellberg a du han e bara mellberg. zlatan ska man bygga runt men gubbarna är av riktigt dålig kaliber. så är det bara. och att folk säger att zlatan har bra spelare runt omkring sig som serverar honom, då ska ni veta att först ska man ha spelförståelse, kunna läsa spelet innan en dragning har gjorts tekniken är ett måste kyla dessutom och även om en annan svensk spelare skulle var i hans sits så klarar inte vem som helst att göra så många mål och spela fram egna gubbar. Var tacksamma istället för att zlatan spelar för sverige o inte sitt eget land vilket han borde ha gjort från början, så jävla otacksamma som de flesta svenska folket är. ni vet inte vad ni har förrän ni har förlorat det. PS GLÖM INTE ATT ZLATAN ÄR DEN ENDE SOM HAR TAGIT GRE-NO-LI:S REKORD I ITALIEN OCH ATT HAN ÄR DEN BÄSTE SPELAREN GENOM TIDERNA MED SINA GERRINGPRISER.

    SvaraRadera
  85. asså helt ärligt om sverige skullle vara utan zlatan så kan sverige säkert gå vidare i kvalmatcherna men när sverige kommer till slutspel så suger ALLA i nästan samtliga matcher. Zlatan kan avgöra en hel match själv och sättet han avgör på kan inte hela landslaget avgöra om de så fick 100 matcher att kunna avgöra. Har ni redan glömt Italien klacken??? Ajax dribblingen mot Nac breda??? Ta alla spelare i landslaget o kolla hur de har skött sig i respektive liga o jämför med Zlatan. Kim har blivit degrarerad till back. nilsson suger åsna, berg kan fortfarande bli stor ge honom lite tid. elmander kommer ingenvart i bolton, elm bröderna kommer att bli riktikt sköna att titta på, mellberg a du han e bara mellberg. zlatan ska man bygga runt men gubbarna är av riktigt dålig kaliber. så är det bara. och att folk säger att zlatan har bra spelare runt omkring sig som serverar honom, då ska ni veta att först ska man ha spelförståelse, kunna läsa spelet innan en dragning har gjorts tekniken är ett måste kyla dessutom och även om en annan svensk spelare skulle var i hans sits så klarar inte vem som helst att göra så många mål och spela fram egna gubbar. Var tacksamma istället för att zlatan spelar för sverige o inte sitt eget land vilket han borde ha gjort från början, så jävla otacksamma som de flesta svenska folket är. ni vet inte vad ni har förrän ni har förlorat det. PS GLÖM INTE ATT ZLATAN ÄR DEN ENDE SOM HAR TAGIT GRE-NO-LI:S REKORD I ITALIEN OCH ATT HAN ÄR DEN BÄSTE SPELAREN GENOM TIDERNA MED SINA GERRINGPRISER.

    SvaraRadera
  86. Han är bara bra med andra "stjärnor" omkring sig. Saknar fullkomligt förmåga att anpassa sitt spel.

    Dessutom en diva och jävligt dåligt föredöme. Nä tacka vet jag Glenn Hysén och Håkan Mild!

    SvaraRadera
  87. Hur kan man säga att Zlatan aldrig presterat i landslaget!? Förra EM 2008??? EM 2004??? Han har gjort mål mot Spaninen och Italien, regeranade europamästare och världsmästare.. Vad ska han göra för att prestera? Vinna VM? Ja det går ju skitbra med sidleds-danne, kongo eller taco.

    Ni som tycker att Zlatan ska petas borde sluta utala er för ni kan ingen fotboll alls. Ni drivs bara av den svenska avundsjukan. Och sluta säga att han inte är svensk. Han är född svensk medborgare och det är allt som krävs. Det luktar främlingsfientlighet över sådana uttalanden..

    SvaraRadera
  88. Zlatan har all talang i världen men kan inte göra en enda spelare runt honom själv bättre (vilket är den riktiga storheten som Maradona och andra har haft). Henke är precis tvärtom gör andra bättre och är därför mer lämpad i ett lag än tex Zlatan. Visst nu är han gamal och håller inte måttet kanske men det jag vill trycka på är att en "riktig" världsstjärna gör andra omkring sig bättre, inte att alla andra ska göra en bättre...typ.

    SvaraRadera
  89. 1) Att påstå att Zlatan inte är svensk är bara en idiotisk jäkla kommentar. Han är svensk, precis som en halv miljon andra människor med föräldrar födda utomlands. Pajasvarning på den...
    2) Zlatan har en spelstil som inte riktigt kommer till sin rätt i landslaget, lite som att begära att Adam ska vara lika bra som vänsterback som hen är på högerbacken, det går ju bara inte, det är inte hans bästa roll, men trots det är han klasser bättre än någon annan i landslaget och om landslaget ska anpassa sig eller om det ska fortsätta som det har gjort hittills, well..de tviste de lärde, jag skulle nog använda mig mer av hans spetsegenskaper, men sen är jag bara en div. 7 tränare.
    3) Sverige går nog igenom en av de sämsta perioderna sedan 80-talet, man har sedan dess alltid haft en 3-4 spelare som haft nyckelroller i hyfsat stora klubbar (Thern, Bjärred, Schwartz, Brolin, Dahlin, ingesson, Henke, ljungberg, o s v) samt att svensk klubblagsfotboll varit på dekis i jämförelse med resten av europa sedan Bosman, Zlatan är den enda spelaren av hög europeisk klass vi har, så är det, och han är rätt ensam om det också.

    SvaraRadera
  90. 14:09

    Möjligt Zlatan är den med både mest talang och spetskompetens, men det bortförklarar dock inte att han måste försöka göra andra runt honom bättre för att på så vis få upp hela LAGET till en högre nivå.
    Nu är det inte alla som kan göra andra bättre trots enorm talang (vi har alla sett prov på grymma spelare i lag som uppträtt som individer och gått under).
    Jag kan inte säga vad det beror på om Zlatan inte "vill" eller om han bara är en induvidualist.
    Tror ingen förnekar hans talang eller kunnande mer fundersamma på varför han får ut så relativt "lite" i landslaget kontra klubblag. En del hämmas av taktik men i Zlatans fall är inte jag helt övertygad om att det är hela sanningen. Bara för att man är grymt bra betyder det självfallet inte man kan anpassa sig till ett lag. Vi får se om det kan svänga och ifall landslaget kan få ut mer av både Zlatan och laget.

    SvaraRadera
  91. O herre gud jag hoppas du skämtar?

    SvaraRadera
  92. För Henke var ju så jääävla bra mot Danmark? Nej, fyfan... där var det inte många rätt. Han sumpade väl fler målchanser än vad Elmander gjorde mot Portugal!

    Det är tråkigt att säga det men vi har inga alternativ alls till Zlatan! Zlatan är den enda vi har som är en riktigt bra fotbollspelare, därtill har vi ett gäng som är mer eller mindre medelmåttor.

    Henke har ju haft sina perioder av storhet, visst, men han är gammal nu. Mellberg spelar förvisso i Juventus, men den Gamla Damen är inte som hon förr varit och han väntar bara på att bli såld till Olympiacos. Träbenet Källström får i Lyon nöta bänk/spela vänsterback så även där kan man snacka om att vara halvt lyckad...

    Till slut har vi då Zlatan, 25 mål och skytteligavinst i Italien. Rykten om övergång till Barca i eventuell bytesaffär mot Eto'o, han har vunnit 5 titlar i Italien på lika många år (av vilka 2 dock blev honom och Juventus fråntagna i fuskhärvan) och i princip kan man säga att hela Inter's spel är uppbyggt kring Zlatan - nästan alla bollar går genom honom.

    Lustigt att alla förväntar sig att ett skitlandslag som Sverige skall ösa in mål och kvala in till VM utan problem och förluster. Vi är inte bättre än så, sad but true!

    Uppenbarligen kan Zlatan göra mål och jag tror ärligt talat inte att det spelar någon roll vilket lag han spelar i egentligen, talangen finns fortfarande där. Problemet är att i landslaget är det ingen som utnyttjar de grymma bollarna han slår och det är inte heller någon som slår några bra bollar till Zlatan. Allt är långa bollar på Bengt eller så passar de runt tills de får panik och inte vet vad de skall göra, så då får Zlatan bollen i ett otacksamt läge.

    Blir det ingen flytt till Barcelona tycker jag att Zlatan skall ansöka om medborgarskap i Italien för att kunna spela i deras landslag, där nere älskar de honom och hyllar honom för den enorma spelaren han är... vilket sorligt nog inte är fallet i vårt många gånger ruttna jantelags-Sverige.

    SvaraRadera
  93. Angående Champions League är det inte riktigt Zlatans fel att han inte lyckas prestera... tittar ni på hans medspelare i Inter är det egentligen inga särskilt spektakulära killar han får lira med, ändå lyckas man vinna Serie A mycket tack vare att Zlatan jobbar hårt och gör hela laget bättre.

    När man sedan möter lag som United i Champions League märker man verkligen skillnaden i klass och United är så bra på alla positioner att Inter står handfallna. Där har vi samma scenario igen, Zlatan kan inte göra allting själv - inte mot sådana ruskigt bra lag som United.

    Elvan i nästa match:

    Ravelli
    Glenn, Glenn, Glenn, Glenn
    Mild, Mild, Mild, Mild
    Zlatan, Zlatan.

    SvaraRadera
  94. Det här var för övrigt ett av de sämsta inläggen jag läst på baraben, utstrålar total okunnighet. Inte nog med att myten om att zlatan inte presterar i landslaget går vidare (det är landslaget som inte presterar) så vill skribenten peta honom från startelvan. What!?

    SvaraRadera
  95. Kan med hålla med om att zlatan inte riktigt levt upp till förväntningarna som han har på sig. Men om man kollar lite närmre på hur han får spela så ser man delvis vad problemet ligger.

    Zlatan dras ner till halvaplan o långt ut på kanterna för att hämta boll, vilket inte stämmer överens med hans spelsätt. Han skall vara nära straffområdet o dominera. Han har ett sjukt målsinne, men om han tvingas gå långt ner på planen hela tiden blir det inte många mål från hans sida.

    SEn för att tala lite om Henke så känns det som om hans tid är över snart, känns inte som om han kan göra mål längre (verken i Helsingborg eller landskapet)

    Vi har ett hyfsat bra mittfält, och ett stadigt försvar. så att köra 4-3-3 är vad jag förespråkar. Zlatan, Hysen och Berg på anfall som kan springa mycket i djupled. Vi har inte så mycket att förlora just nu, är ju bara att satsa framåt. Men sen är ju också Lagerbäck för tråkig.

    SvaraRadera
  96. Sicket skitsnack...

    Zlatan låg ju på ett eller annat sätt bakom 3 av 4 mål. Ska du/ni gnälla så gnäll på backlinjen istället...

    Seriöst, detta var den värsta dyngan som jag läst här!

    /Micke

    SvaraRadera
  97. Man är inte svensk för att man råkat bli svensk medborgare! Jag är också svensk medborgare men kommer aldrig att bli "svensk".

    Iranier

    SvaraRadera
  98. Att påstå att Zlatan var helt ofarlig är ju befängt han är ju direkt inblandad i två av målen, ett som han gör själv och ett som han assisterar till. Jag förstår inte varför så många svenskar hyser agg mot Zlatan istället för att vara stolta över att vi har en världsstjärna i laget. Är det mån tro den berömda svenska avundsjukan som ger sig till kännes igen?

    Visst kan man begära att Zlatan ska prestera bättre än vad han har gjort i landslaget men så jäkla dålig som vissa hävdar har han ju inte varit han var ju våran överlägset bästa spelare i det senaste EM-slutspelet ni såg väl själva hur det såg ut i andra halvlek mot Spanien efter att han hade gått ut?Laget föll ju ihop totalt.

    En stor anledning till att Zlatans insatser i landslaget inte kan jämföras med dem i landslaget är även att han i Inter är omgiven av spelare som är flera klasser bättre än de som spelar i vårt landslag, jag menar inte att man inte ska ställa krav på att han ska prestera vill bara att man ska ta en funderare på varför det inte funkar lika bra i landslaget för honom som det gör i klubblaget.

    Jag är övertygad om att de flesta skulle tycka att den jämförelsen är helt omöjlig om man tänker igenom saken lite.

    SvaraRadera
  99. Cambiazzo? Du menar Cambiasso! kan du inte stava till en sådan fotbollsspelare så ligger det inte mkt i de du skriver! Hämta pappa så han kan förklara för dig vem Cambiasso är!

    SvaraRadera
  100. Stadiongatan2009-06-14 20:10

    Hehe, Berg kan kombinera?

    Killen har ju extremt dålig bolltouch.

    Att han inte lyckades missa det öppna målet från två meter förvånade mig.

    SvaraRadera
  101. Alltid punktmarkerad av 2 spelare och blir attackerad av 4 varje gång han får bollen. Därför Zlatan itne lyckas i landslaget. Men dom andra borde ju kunna få ytor.

    SvaraRadera
  102. Är du blind eller bara du i huvudet? Zlatan är den bästa spelare som Sverige har haft genom tidera. Jag skulle nog hellre säga att Zlatan hjälper laget men att hans medspelare sumpar allt. Det är alltid 3-4 spelare som håller Zlatan, så hur fan ska han lyckas göra mål? och om det är 3 splare som håller honom så är 2 Svenskar alltid fria. så vad gör dm?ja, dom runkar kuk istället för att göra sig fria.....Så du sk inte klaga på någon som öppnar ytor för andra, bara fö att du är okunnig. Och när motståndarlaget anfaller så stannar han alltid vid mittlinjen för han har fattat att det allti kommer att vara 3 backat som hhåller honom då, på så sett så förenklar han backarnas jobb. Men ändå så släpper Sverige in mål.

    Tänk över det du skrivier.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.