2009/06/30

Tobias Hyséns blogg: Jag tror jag är värd 25 miljoner

INIFRÅN BLÅVITT. I söndags kväll såg jag finalen i Confederations Cup. Väntat att Brasilien vände, men fortfarande jävligt imponerande insats av USA. Okej, jag hoppades verkligen att USA skulle vinna efter att de tagit ledningen med 2-0 - för det var så jävla gött att de går och vinner turneringen mot alla odds, men sedan i andra halvlek märkte jag tidigt att det skulle bli tufft, för Brassarna "åkte" framåt direkt.

På tal om vändningar får jag väl nämna semifinalen mellan Sverige och England i U21-EM. Vill ni veta något om matchen är det bättre att fråga de som var där, jag såg inte en endaste minut av matchen. Nej, vi spelade en viktig match mot Vessigebro då! Men Ravelli var speaker under vår plojmatch så jag vet på ett ungefär vad som hände ändå, haha.

Ok, Robins skada då. Så här är det, han säger ju själv, i alla fall i det som jag läst, att det är den första smällen som är värst. Dåså, alltså end of story, så att säga. Om sedan läkaren känner på hans knä och säger att det är okej, är det ju inte bra. Men vad fan, alla gör misstag. Om det däremot är andra smällen som tar hans korsband, då är det skandal, men det lär vi ju aldrig få veta.

Jag kan aldrig tänka mig att läkaren hade skickat in honom på plan om han varit allvarligt skadad. Så enkelt är det, om sedan han har sprungit och haltat hela förlängningen så är det ju en tapperhetsmedalj till Robin. Jag hade aldrig klivit av en semifinal i EM om det funnits minsta lilla sak som jag hade kunnat bidra med till laget. Om man däremot bara är på plan för att vara en mer där ute, då är det tjänstefel av tränarstaben att inte ta ut honom. En spelare kliver inte av i det läget om man inte absolut måste. Men om han inte gör någon nytta där ute på planen, då är det bara att ta av honom - oavsett vad han själv tycker om saken...

När det kommer till Jörgen Lennartssons kommentar "läkaren tog beslutet tillsammans med Robin" så tänker jag: all respekt för Jörgen, men där har han fel. Han och Tommy bestämmer. Visst läkaren kan säga en sak, men märker man att en spelare knappt kan gå, då är det väl ingen mening med att ha honom kvar på banan? Samtidigt har han rätt i att läkaren styr eventuella skadegrejer, men vad fan - ser inte läkaren med som alla andra verkar ha sett att han knappt kunde gå?

Samtidigt så har jag ju inte sett det hela så det är svårt att veta exakt vad som hänt och inte hänt. Men slutprodukten är ju fruktansvärd och med facit i hand skulle Robin naturligtvis plockats av, hade då korsbandet ändå varit av skulle vi ju i alla fall sluppit alla dessa spekulationer i efterhand.

Det viktigaste i slutändan är ändå Robin. Nu måste vi alla, spelare, ledare, fans och alla som har ett hjärta som klappar för IFK Göteborg eller Robin att, stötta honom i detta helvete. Detta så att han kommer tillbaka starkare och hungrigare än någonsin. END OF STORY.

Om vi bortser från Robins personliga elände i allt detta får vi se till hur Blåvitt påverkas av skadan. Jag tycker personligen inte att man hela tiden kan fylla på med spelare underifrån. När det finns spelare att lyfta fram, så visst - gör det, typ som Robin i fjol, Sebban och Gurra för något år sedan, eventuellt så som Bärkroth slår igenom i år. Men det är ändå tidigt. Bärka kommer bli enormt viktigt med sin speed och energi, men jag vill inte se honom gå på pumpen för att han spelar för mycket matcher.

Han är perfekt att ha som inhoppare och för att starta några matcher här och där. Även om det låter tråkigt för honom, så har det varit likadant för nästan alla unga killar som kommer upp och är på gränsen till att slå igenom. Det gynnar honom själv i längden. Och det ska ni veta om Bärkroth, han kommer att bli enormt bra. Enormt.

Det vi skulle behöva få in i laget, egentligen främst på Pontus position är spetskompetens. Tänk på Ragge, Kim med flera. Kan vi hitta en sådan spelare är det guld värt för oss. Bokstavligen. Jag tycker inte att någon ny ytter är prio ett för oss. Först och främst måste vi ersätta Werner. Där har vi ett hål som vi måste fylla på något sätt. Yttrar har vi så vi kan täcka upp med redan nu, tycker jag. Olle (TO) kan säkert ta Werners plats till att börja med, men han är ändå inte samma spelartyp som Pontus, med luftspelet och löpningarna in i boxen. Jakob kan också kliva in där egentligen, med lite förtroende och en kick i hans egna självförtroende, så varför inte? Han är ofta riktigt bra på träning men det har låst sig lite för honom i vissa matcher. Men det kommer lossna förr eller senare. Samtidigt är bägge dessa spelare bättre i de defensiva balansrollerna där bollvinster och passningsspel är de viktigaste egenskaperna.

Sedan jag bloggade senast har tidningarna spekulerat en hel del i att jag skulle vara aktuell för en ny vända i utlandet. Men med dessa två spelarna (Werner och Söder) borta nu, så känns det fel att lämna. Jag ska inte lova att jag inte kommer lämna Blåvitt i år - för inget är ju hundraprocentigt - men det känns väldigt långt borta just nu. Jag kan även säga att jag inte har fått några konkreta anbud. Visst jag håller ju på Liverpool och Barcelona bland storlagen, men de två lär ju knappast höra av sig, haha.

Det är svårt att säga exakt vilken ambitionsnivå jag ligger på när det kommer till att bli intresserad av att gå utomlands igen, men det kommer krävas ett riktigt bra bud till IFK, plus att jag själv känner att det är helt perfekt. Jag är 27 år gammal nu och fortsätter jag göra mål året ut så skulle jag väl bedöma att jag borde vara värd runt 25 miljoner kronor.

Så, det ska som sagt mycket till för att bli aktuellt just nu.

I höst har vi ett perfekt utgångsläge. Vi har ju helt enkelt fler poäng än alla andra och vi är alltid bättre på hösten. Det med våra spelartapp, ja visst, men det där ordnar sig alltid. Det kliver fram någon som axlar manteln när man minst anar det. När det kommer till konkurrensen är det väl Elfsborg och Helsingborg, precis som tidigare i år, som är skarpaste konkurrenterna.

I vår har Trelleborg och Örebro imponerat på mig, även Gefle trots att de var dåliga mot oss. Negativa överraskningar har varit Djurgården, Hammarby och Malmö, även om de var bra mot oss, haha. Men med den starten borde de ligga högre upp i tabellen.
Jag förvånas av att det går dåligt för Malmö för de har bra spelare. Hammarby? Nja, de har spelat med samma spelare ett tag nu, men med den hemmapubliken borde de vara bättre i alla fall. När det kommer till Djurgården så trodde jag verkligen de skulle få ett lyft efter förra året. De rensade lite i leden och fick in nya idéer. Men de har för dåligt material helt enkelt, det finns 4-5 spelare som håller och sedan är det för mycket "var tredje match"-lirare där. Och i år inte ens det...

Här i stan har vi ju ÖIS som går väldigt dåligt. De har ju gjort samma fel hela året med satsningen på offensiva spelare. De hade ju bra spelare framåt redan sen i fjol.
I stället borde de ha lagt allt krut på att köpa tre eller fyra mittspelare, både innermittfältare och mittbackar. Leinar är okej faktiskt, men det är väl det enda bra köpet de gjort hittills. Och så Bengan då såklart, men det säger väl det mesta.
Nu är Seb Johansson och Johan Sjöberg helt rätt gubbar, kämpagubbar som aldrig viker ner sig. Men jag tror inte de lyckas hålla sig kvar, de är för långt efter. Lyckas de är det fan superbra gjort.
Det är gött att Allsvenskan snart drar igång igen. Jag är spänd på vad som kommer hända från 1 juli och framåt. Just nu tycker jag...
att det é fint med bra väder.
att 220 miljoner e för mycket för Glen Johnson.
att det är gôtt att Torres plita på nytt.
att hade någon sagt innan säsongen att du gör 12 mål i år så hade jag sagt "ja för fan" direkt.
att de inte hade fått samma reaktion på den kommentaren nu, det skulle jag inte vara nöjd med.
att min målsättning är att fortsätta att göra viktiga mål. Skit samma hur många egentligen, så länge det är viktiga mål som mot Kalmar och Örebro.
att jag ska fortsätta jobba hårt för laget.
att jag vill hitta ett ännu bättre samspel med Sella. Där kommer vi ha många mål i framtiden med tror jag...

Jag förstår ingenting när folk klagar på värmen vi har just nu. Har du aldrig varit i Gefle, där är det alltid 40 grader varmt på konstgräset. Det är helt sjukt, vi får dessutom alltid möta Gefle mitt i sommaren. Det är vad som kallas värme det. Det finns fan inget varmare ställe i hela världen.

För övrigt kan jag konstatera att "Örebro borta" är ett stående internt skämt i laget. Varför? Ja, det kan ni ju fundera på.

Med hälsningar inifrån Blåvitt
//Tobias Hysén

tobias.hysén@baraben.com

47 kommentarer:

  1. gött å höra av dig igen tobbe!

    SvaraRadera
  2. Laphroaig Baraben2009-06-29 23:38

    "Men med dessa två spelarna (Werner och Söder) borta nu, så känns det fel att lämna. Jag ska inte lova att jag inte kommer lämna Blåvitt i år - för inget är ju hundraprocentigt - men det känns väldigt långt borta just nu."

    De skönaste raderna jag läst i år. Nu får vi helt enkelt hoppas på att inget storlag lägger ett bud förrän året är slut i alla fall. Önskar gärna Tobbe en ny vända ute i Europa, men först vill vi vinna guld med Blåvitt och helst även kvala in till Champions League nästa år.

    Det är ett elände vi är fast i här i Sverige. Våra bästa spelare, spetskompetensen, lämnar för spel utomlands så de som vinner serierna är sällan lika starka när det är dags för CL-kval och åker ur. Kan Blåvitt hålla dagens stomme och utveckla Kalle/Söder/Bärkroth till toppnivå under nästa år så har vi en rejäl chans att komma in i CL om vi vinner guld i år.

    Förutsatt att inte Ragnar, Gustav och Tobbe blir proffs före dess...

    SvaraRadera
  3. 'Örebro borta'?

    SvaraRadera
  4. De här inläggen är grymma. Säger som alltid, tack Tobbe och Baraben!

    SvaraRadera
  5. Så läsvärda inlägg. Skönt att någon i Blåvitt har talang för att skriva!

    SvaraRadera
  6. Örebro borta = tobbe startade som vänsterback där förra året, slutresultat i matchen 4-2....

    Har jag rätt Tobbe?

    /Mart

    SvaraRadera
  7. Säg till Bjärs att han ska skärpa sig!

    SvaraRadera
  8. Tobbe är kung!

    SvaraRadera
  9. Ge Bjärs några bärs och ge honom sedan en penna och kontrakt :P

    SvaraRadera
  10. Tobias Hysén, du är grym. Mer sånt här hade varit sjukt uppskattat. Tack så mycket :)

    /Stefan Olsson

    SvaraRadera
  11. Örebro Borta måste ju vart förra årets stora plump. Visst det förlorades mot Elfsborg med 3-0 och mot Ljungskile, men så usla som blåvitt var mot Örebro var man nog fan inte i någon annan match.

    Tobbe på vänsterbacken var ju inte direkt tränarstabbens bästa besluta hittills, även om tanken var bra. (Snabb och offensiv kille som ska kunna vara med i anfallen och springa tillbaka snabbt ifall de kontrar.)

    SvaraRadera
  12. Tack Tobbe !!
    Ditt bloggande är mycket uppskattat, och tack även för din inställning gällande stanna eller lämna.

    SvaraRadera
  13. Tack som fan Tobbe!

    Riktigt sköj, återigen, att läsa om hur det ligger till "på riktigt".

    Nu börjar vi med att klämma HBK på Örjans om några dagar.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  14. Robin gjorde nytta, ta inte ifrån honom det!
    Visst haltade han, men England försökte aldrig satsa längs hans kant och få fördel där. Med 105 minuter i huvudet kanske dom inte såg eller förstod hur det var ställt, men hade han gått av hade dom ju garanterat kunnat dra bättre fördel...

    SvaraRadera
  15. I dessa dagar när det verkar vara alla blåvita spelares dröm att lämna blåvitt är det OERHÖRT skönt att höra Tobbes uttalande! Hjärta finns fortfarande, åtminstone hos Tobbe...

    SvaraRadera
  16. Mosa Gefle i cupen

    SvaraRadera
  17. Tackar Tobbe skön läsning.

    SvaraRadera
  18. Lex Maria-anmälan borde göras av U21-läkaren. Han har gjort ett tjänstefel, men jag håller med om att det är Lennartsson som har sista ordet och det är svagt av honom att bara skjuta ifrån sig.

    SvaraRadera
  19. Gott e de Tobbe.
    "Örebro borta"? kan bara vara en sak, men vem det gäller vettesjutton. Spana gärna in:
    http://www-anglakamraten.blogspot.com/

    SvaraRadera
  20. Man kan inte säga "end of story" för att sedan forsätta "historien" i nästa stycke. Annars var det trevlig läsning.

    Och Tobbe, du är värd minst 25,5 miljoner.

    SvaraRadera
  21. Underbart för oss fans att läsa sånt här, skönt med uppriktighet vad gäller värvningar också!

    SvaraRadera
  22. Jag tror att Ragge träffade en trevlig islandshäst i Örebro.

    SvaraRadera
  23. Vi möter Gefle borta i September den här gången, kanske inte är lika varmt där då?

    SvaraRadera
  24. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article5448971.ab

    Är det inte lite fult att stjäla texten härifrån baraben och sen bara skriva att det är skrivet på hans (Tobes) blogg? Källhänvisning borde la kunna krävas eller?

    SvaraRadera
  25. Harry Harmynt2009-06-30 12:41

    Kan Örebro borta ha något med Vasquez att göra?...

    SvaraRadera
  26. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/
    fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/
    ifkgoteborg/article5448971.ab

    Hmm, vet inte hur man infogar en länk, hoppas hela kom med nu istället.

    SvaraRadera
  27. Andres gjorde sitt supermål mot Örebro borta, Andres har en jättepenis enligt uppgift, jättepenisar är något man imponeras av i omklädningsrummet. Någon har imponerat i omklädningsrummet, kanske genom en bra tid på ett sudoku?

    SvaraRadera
  28. Har en känsla av att det är Sjölund tobbe pratar om i texten...

    SvaraRadera
  29. Alla ni som spekulerar borde nog tänka på att Hysén spelare vänsterback med blandad (?) framgång under ÖSK borta. Naturligtvis är det detta han hänvisar till och bjuder på sig själv lite i samma svep...

    SvaraRadera
  30. Översten;
    Aaaaaah, nu börjar det klarna. Tobbe har alltså en jättepenis?

    SvaraRadera
  31. Lennart ,med mörtblicken2009-06-30 17:01

    Andres Vasquez gjorde sitt omtalade mål i Örebro, Bengan stod i mål. Andres har stor penis, Bengan har stor penis. En jämförelse ägde rum i omklädningsrummet och Bengan vann och blev matchhjälte istället för Andres. Andres blev sig aldrig lik igen och myten förtäljer att han har skaffat sig andra jaktmarker att mäta penis i

    SvaraRadera
  32. blåvitt är ett fikuslag där de mäter sina penisar med varandra efter matcherna

    SvaraRadera
  33. Jag håller nog inte med om att Bärkroth måste matchas försiktigt. Han har ju varit förste vikarie för Robin nästan hela våren. Om han inte far illa rent fysiskt av att spela varje vecka kan det väl bara vara positivt för hans utveckling?

    SvaraRadera
  34. Mattias Agnesund: Det är just fysiskt han far illa, att gå från att spela 20 minuter varannan match till att börja starta varje match kan vara en ganska så stor omställning för kroppen, vi såg Söder gå sönder av ovan nämda skäl. Det handlar inte om att kroppen är otränad (Bärkeroth är fruktansvärt vältränad verkar det som) utan om att omställningen är jobbig.

    SvaraRadera
  35. Lasseh: Jo, det är säkert sant att det är en omställning, men det ska väl inte ta hela höstsäsongen att genomföra den. Jag uppfattar Tobias som att han menar att Nicklas bör matchas försiktigt för att han är ung och oerfaren och, antar jag, inte ska behöva ta för tungt ansvar.

    SvaraRadera
  36. Ingen som vet hur det går/har gått i träningsmatchen idag?

    SvaraRadera
  37. synd att ingen av våra spelare vill stanna i IFK. Alla har som mål att bli riktiga proffs i Holland eller danmark eller det ultimata spel i riktiga proffsligor som Tyskland,Spanien,England

    SvaraRadera
  38. Meh, BLÅVITT vill inte att spelarna ska vilja stanna kvar i laget; Blåvitt vill ha spelare som inte nöjer sig med Allsvenskan som det ultimata målet; spelare med mycket större ambitioner än så.

    SvaraRadera
  39. Tack för ännu än härlig rapport. 'Örebro borta'? Tobbe som vänsterback kombinerat med Zlatans totaldiss av just den positionen? :)

    SvaraRadera
  40. Kan inte spelare ha lite stolthet istället och spela klart säsongen, köpas av någon klubb i en större liga och ev vinna en titel till här hemma istället för att smita iväg till första bäst skitklubb i Holland, det nya Danmark? Det handlar bara om några matcher till, samt chansen på en titel. Men jag förstår mig inte på fotbollsspelare tydligen...snart får vi ett nytt 2002 eller 2006 om det ska hålla på så här.

    SvaraRadera
  41. Tobbe har spelat för mycket vänsterback, det är vad han gjort. Han ska spela anfallare, det är vad han ska göra!

    SvaraRadera
  42. Jag tycker att BLåvitt spelade helt okej mot Örebro. Man försökte verkligen spela fotboll, skitsamma om man släpper in fyra mål när man i vilket fall försöker.. *gajs*

    SvaraRadera
  43. "örebro borta" - är det en pik till dig tobbe med tanke på dina fantastiska insats som vänterback där ifjol?

    SvaraRadera
  44. Kanske regnet på bortamatchen 2003?

    SvaraRadera
  45. Gött snack tobbe! Är det ngt lag du skall gå till så är det ju Crystal Palace! Lycka till

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.