2009/06/02

Splittra Gamla Ullevis kioskmonopol!

SMÅTT & GÔTT. Jag var en av de 3051 personer som följde GT-sportens uppmaning och gick på Öis- Djurgården. Jag och syrran drog med oss vår morsa till Ullevi i söndags, då hon som liten tjej hade den dåliga smaken att se upp till sin storebror och därmed blev Öis:are. Om vi nu över huvud taget kan räkna dem, som bara besöker matcher när deras blåvita barn bjuder med dem, som Öis:are. I varje fall så tänkte jag att det skulle bli en billig uppvärmning inför eftermiddagens restaurangbesök då både min morsa och syrra fick ta mot gratisbiljetter som del av rödblåtts Mors Dag-kampanj.

Men det är fan inte billigt att gå på fotboll alltså. Först kostade min biljett 250 kronor, men tack vare ett krånglande datasystem så lyckades tjejen i biljettkassan inte inkludera serviceavgiften. Slutnota på 230 kronor, det vill säga. För att se bottenmötet Öis-Djurgården.
Serviceavigft för övrigt, vad skall det betyda? Det skulle inte gå långsammare i köerna till Gamla Ullevis biljettkassor om det så rekryterades personal från stadens alzheimersboenden. Snacka om att jag byggde upp en frustration av att stå i kö i nästan tio minuter och ändå bara se en enda ynklig person framför mig bli expedierad. De borde rabattera oss fotbollssupportrar för en bristfällig service, inte ha mage att begära extraavgifter.

Väl med min biljett i hand så dansade jag upp för läktarna i ett solgassande helgväder som hette duga. Värmen var naturligtvis en effektiv katalysator för både törst och hunger. Nere i kioskerna så har Öis ungefär hälften av luckorna stängda, eftersom publiken brukar vara rätt liten. Men trots den katastrofala publiksiffran tar det en halv evighet för personalen att få fram det kunderna vill ha. Främst är det ett uruselt system för fatöl som gör att det tar alldeles för lång tid att tappa upp varje enskild öl.

Men även här överraskas jag av prissättningen. En bratwurst med lite mos och en dricka, med betoning på lite mos för övrigt, kostar 70 spänn. Som prisjämförelse tänker jag på hur de flesta pizzerior utanför Vallgraven erbjuder en hel pizza för samma pris. Det är alltså inte några logiska marknadspriser som erbjuds utan ett medvetet sätt att utnyttja sitt monopol på. Vi har liksom inte en annan restaurang att vända oss till. På Gamla Ullevi är vi fast med en och samma kiosk.

Därför föreslår jag härmed att Gamla Ullevis arenabolag river upp sitt kioskmonopol och konkurrensutsätter kioskmarknaden på arenan. Detta skulle i allra högsta grad vara bättre för utvecklingen av publikservicen på arenan och leda till att alla besökare på Gamla Ullevi får ett bättre bemötande och en service som är värdig "Fotbollens huvudstad". För som det ser ut just nu kommer Gamla Ullevi att förlora på den allt för offensiva prissättningen, i minskad konsumtion från besökarna.

Detta i kombination med en stor brist på service minded spetskompetens gör att jag nu tycker det är dags att få in fler krögare, restauranger och snabbmatskedjor som driver de separata kioskerna inne på arenan i direkt konkurrens med varandra. En intern konkurrens på arenans olika sektioner, skulle inte bara ge Gamla Ullevis besökare rimligare marknadspriser, det skulle sätta kunden i fokus, öka helhetsupplevelsen av arenan som proffsigt skött men inspirera till lite kundservice. Nu stod folk och köade hela pausen för att få sig en öl, men hann ändå inte fram innan start på andra halvlek. När publiksiffran låg på drygt 3 000 personer. Pinsamt. Själv är man rutinerad och köpte mina grejer någon minut in i halvleken, när kioskerna var öde. Men det ska ju inte krävas en upplagd taktik i klass med 4-2-3-1, för att kunna handla utan bekymmer i kioskerna.

Jag ser framför mig hur Burger King, Pizza Hut, Condeco, O'Learys med flera "franchizekedjor" driver sina egna minirestauranger inne på arenan och på så vis kan bygga långsiktiga kundrelationer med fotbollsbesökare, rikta kampanjer till en specifik målgrupp och även göra allmän reklam för sina produkter. Detta inspirerar även till ökat sponsordeltagande i fotbollen från Göteborgs mat-, krog- och restaurangbransch.

Annars har väl "alla" druckit en vattnig folköl på Nya eller nu på Gamla Ullevi, för hutlösa 40 kronor? Var annars än på dessa monopolets två Ullevi:s skulle en intelligent konsument som dig eller mig acceptera dessa priser på en schleten 3,5:a? Det skulle ju helt enkelt inte ske. Fyrtio kronor för en folköl känns ungefär lika balanserat som att försöka ta ut fullpris på en SAAB i nuvarande konjunktursläge...

Dessutom är det väl dags för fler läktarsektioner att börja lobbyarbetet för utbyggnad av de "lokala" faciliteterna i stil med det som Levande Sittplats framgångsrikt gjort inför året. Utrymme för liknande, eller alternativa utökningar av serveringsfaciliteter finns på Gamla. Men finns det några som tycker att 40 kronor för folköl är för dyrt? Det återstår att se.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Efter Öis-Djurgården så lämnade de 3051 åskådarna läktarna. Jag satt kvar och insöp atmosfären från våra läktare i ett par minuter. Drygt fyra eller kanske fem minuter efter att matchen hade blåsts av såg det ut som följer nedan på Gamla Ullevi. Fundera samtidigt på hur det brukar se ut på samma arena när Blåvitt har lirat match, minuter efter slutsignalen...


||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

På tal om allt snack om hur man skulle bli "Öis:are för en dag" som en manifestation mot den vandalism och de hot som drabbat rödblått den senaste tiden så kom jag på att tänka på följande bild som BaraBen.com publicerade i slutet av förra året:

88 kommentarer:

  1. Svårt att somna i värmen ser jag ^^
    Till ämnet i din krönika kan jag endast håla med, men blir ju lätt mörkrädd för den prissättning och det utbud som finns idag. Hade en förhoppning om att utbudet skulle vara lite mer omfattande på ny Gamla. Blir numera endast en dricka inköpt för att rena strupen.

    SvaraRadera
  2. Skecka Öjjs till Heden. Ullevi åt Blåvitt!

    SvaraRadera
  3. Frågan är om deras höga prissättning inte är nödvändig? Hur skulle det se ut om fler skulle köpa under halvlek. Vilket kaos det skulle bli. :-)

    /Fnyq

    SvaraRadera
  4. Måste säga att det är hemskt att se detta. ÖIS var större förut. Men kommer det sig att de får mer folk till sin klack sektion vid derbyn?

    SvaraRadera
  5. Det finns ju faktiskt Max också, om man är hungrig. Eller har de inte öppet när Öis spelar?

    SvaraRadera
  6. Det största problemet är servicenivån på de anställda. De verkar inte intresserade av att sälja grejer. Stod själv i kö för att köpa en extra biljett till J-sektionen när min son skulle följa med på Kalmarmatchen och tjejen i kassan tog ta mig fan en hel dag på sig att sälja tre biljetter till killen framför mig...

    SvaraRadera
  7. Anonym 2/6/09 07:43-
    Max ligger la på utsidan av arenan?

    SvaraRadera
  8. Amen.
    Dessutom verkar de kioskansvariga helt sakna planering. Vid mötet mot BP hade IFK fyllt hela södra kortsidan med publik som köpt billiga biljetter genom diverse olika erbjudanden. I kiosken stod 3 personer vid 2 kassor, och man behöver inte vara nobelfysiker för att räkna ut att köerna skulle sträcka sig 30-40 meter i halvtid. 1 minuts betjäning/kund=30-40 minuters väntetid. Kanske vill någon se matchen också?

    SvaraRadera
  9. Intressant att vänsterFrankie vill ha marknadsekonomi och konkurrensstyrda priser. Blåser det högervindar mån tro? :)

    SvaraRadera
  10. senast jag handlade i kiosken gick det också långsamt, missade ca 5 min av andra, och detta var under IFKs match. Frågan är dock om kedjorna som Olearys är intresserade av att driva en kiosk? Det är ju inte direkt deras nuvarande profil. Dessutom är köpet av en halvtidsmåltid mycket speciellt och utnyttjandet av kiosken är ju minimalt förutom en gång varannan vecka (med normalt spelprogram)

    Har svårt att se hur publiken skulle kunna etablera en relation med en viss kiosk eftersom man naturligtvis går till den som ligger närmast ens egen sektion, finns inte tid att promenera 7 min fram och tillbaks, även om de arbetar effektivare.

    Slutligen stör jag mig på att du i texten relaterar till alzheimerboende, som journalist borde du veta bättre, det är opassande.

    SvaraRadera
  11. Sluta lipa och köp ditt årskort på Levande Sittplats.

    Starköl i barnen, sol, sköna soffor att vräka sig i, schyssta DJ:s, mat av olika slag men framförallt en hel hoper goa LS:are som älskar att håna.

    SvaraRadera
  12. Löjligt att ta upp bilden med Allbäck och tröjan. Ingen tänkande människa kan tro att han visste vad det var för pajasar och det är ännu mindre troligt att han stödjer dem. Han har ju knappast växt upp i klacken utan är ju mer eller mindre framavlad av det officiella ÖIS.

    Däremot var Wisemen rätt kända innan 2007 och PW:s stil på plan kan få folk att tro att han verkligen tycker om dessa visa män. Han har dessutom en social bakgrund som spär på misstankarna om att han tyckte det var ok med att bära en ligisttröja.

    Jag tycker dock inte det är en så stor grej. Folk har ju amerikanska flaggor på kläderna utan att bli stämplade som att stödja bombningar av civila. Men de som bär dessa tröjor har väl en annan social status och kan därför inte kritiseras.

    SvaraRadera
  13. Det största problemet, tycker jag, är den hutlösa förköpsavgiften på 30:-. Den är helt omotiverad.

    Tur man har årskort.

    SvaraRadera
  14. Mkt snack, lite fotboll här nu.

    Vi vill ha mer IFK Göteborg

    SvaraRadera
  15. Håller med om servicen och överhuvudtaget är det ett jävla snålbygge.

    Sedan undrar jag hur fan man kan missa en så enkel sak som toletterna. En ingång på en sidan och en utgång på andra. Hur svaårt kan det vara?

    Ett jävla snille som kom på att sätta båda i mitten.

    SvaraRadera
  16. "Bitter" ditt fån!
    Respektlöst att mena att våran just avtackade hjälte skulle ha någon "social bakgrund" som skulle innebära att han gillar "ligister". För att inte tala om paralellen med hans spelstil och wisemen.
    Att Allbäck skulle vara "mer eller mindre framavlad av det officiella ÖIS" var ju iof humor men det där med amerikanska flaggan och bombningar av civila var ju en tragiskt dum jämförelse. Sammanfattningsvis så är ditt inlägg det tragikomiskaste jag någonsin läst på BB och hoppas att du håller dig långt borta från våra blåvita sidor i fortsättningen. Dra!

    SvaraRadera
  17. Att kritisera och påtala felaktigheter kan av vissa personer uppfattas som gnäll, men är kritiken befogad så....Den stora intressanta frågan är dock - är det någon som lyssnar på kritiken? Om matutbudet är under all kritik - vem bestämmer och kan få till en ändring? Att betala en "serviceavgift" känns som ett mindre rån, speciellt om man dessutom inte får någon "service".
    Oftast brukar pengar/profit/vinst vara det enda språk som fungerar och om man istället tar med sig mat - några ägg&korv mackor? så klarar man sig och när de ansvariga ser att omsättningen går ner i kiosken så kanske-kanske det händer något?

    SvaraRadera
  18. Ok, det var ett korkat inlägg och jag drar åt helvete!

    SvaraRadera
  19. Ärligt talat jag tycker den Nya Arenan suger hästballe och att det är inget annat än en stor jävla katastrof med faciliteterna!! Jag har köpt ett årskort för 4000 och kan inte ens köpa en dricka i paus om jag är törstig för då missar jag tio minuter av matchen. Att då veta att han som planerade arenan säkert har en månadslön på 100 000 och är så inkompetent i arenaplaneringe gör mig inte mer glad. hade med mig tjejen på matchen senast (tog Farsans årskort då han inte kunde gå på matchen) hon fick springa runt halva jävla arenan för att hitta tjejtoan, oxå skandal. Ajg är faktiskt riktigt jävla bitter att de inte kunde bygga en bättre arena när det ändå skulle byggas. Men det är väl därför de har så höga priser för så få hinner köpa sig en öl eller dricka i paus.

    SvaraRadera
  20. Frågan är bara varför Frankie var och såg ÖIS-Djurgården.

    SvaraRadera
  21. Patrik: du borde vara glad över att du har både flickvän och årskort. Jag är avis.

    SvaraRadera
  22. Bitter - Inte alls ett korkat inlägg, alla vet att P.W beundrar WMs hårda arbete mot råttor och apor.

    Självklart går han ej ut med detta officiellt av olika anledningar.. Men den som frågar, han vet.

    PS Bort med äckliga kokta korvar och börja grilla lite hamburgare i kioskerna!! DS

    SvaraRadera
  23. 2/6/09 11:36

    he he, du verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan du heller.. "Men den som frågar, han vet" om den som frågar vet, varför frågar han då ;) förlåt, jag kunde inte låta bli

    SvaraRadera
  24. Älskar det amerikanska konceptet som brukar köras på andra sidan pölen, fullt med kiosker överallt drivna som du föreslår Frankie, av olika franchisetagare eller restaurangkjedjor. Vore underbart om det blev så på Gamla med. Dock tror jag att oligopol skulle tillämpas eller att priserna skulle bli rätt höga ändå pga hög hyra + få säljtillfällen. Menmen!

    SvaraRadera
  25. Kan inte annat än att hålla med, jag o min vän fick stå i kassan i 30 min innan den totalt efterblivna tjejen i kassan lyckades printa ut våra förbetalade biljetter...

    SvaraRadera
  26. Om vi tog in kedjor, så skulle ju kioskerna iaf drivas av folk som vill få till så många affärer på kort tid som möjligt.

    Alltså inte som idag.

    SvaraRadera
  27. Jag har tänkt tanken mer än en gång och aldrig kommit på någon nackdel med att dra till lite etablerade, företag som vet hur det ska gå till.

    SvaraRadera
  28. Bitter 09:35/ Jasså? Jag trodde att Allbäck hade ringt Mathias Gravem och Ralf Edström för att få ta i en unik "RFK"-tröja för att kunna kalla sig "RFK för en dag". Det var vad jag trodde.

    Anonym 11:27/ Om du hade läst texten hade du vetat det.

    Anonym 07:43/ Om man går ut från arenan till Max har man ej rätt att få återvända in på arenan igen, din biljett eller årskort är alltså inte giltig för att passera spärrarna mer än en gång. Så nej, man kan inte gå och handla ett skit på Max under match, före och efter går det, men inte under match.

    Sedan tycker jag att Max är del av den horribelt långsamma serviceandan jag kritiserar här, men det är en annan fråga.

    Patrik/ Det är inte arenans fel, med lite smart planering och några enkla lösningar skulle faciliteterna förbättras avsevärt. Nu får vi se om arenabolaget faktiskt bryr sig om sina kunder eller ej.

    SvaraRadera
  29. "marknadspriser" "konkurrensutsätter kioskmarknaden" "konkurrens med varandra" "intern konkurrens" Många fina ord från en gammal kommunist.

    Håller med dig i sak Frankie, marknadsekonomi och konkurrens är kanon och jag kan inte vänta på att det blir verklighet även på Ullevi. Men vi får väl leva kvar med Sovietidiologin så länge det är smygkommunister som styr Göteborg i allmänhet och Göteborgsfotbollen i synnerhet.

    SvaraRadera
  30. Anonyn 09:30: din jävla tönt, lyteskomik är det bästa som finns!

    SvaraRadera
  31. Anonym 13:18/ Om du hade haft någon som helst koll på saker och ting så hade du känt till att det var i Sovjetunionen som dåtidens (efterkrigstidens) moderna fotbollsarenor byggdes och att det i Sovjetunionen inte fanns något som hette långsam service då det var arbetare i full fart med allt möjligt för att det skulle vara icke existerande arbetslöshet.

    Nu vet du det. Sånt snack som "smygkommunister styr Göteborg" blir så kraftigt efterblivet att man tycker lite synd om dig, vi har smygliberaler som styr Göteborg under Sosseflagg, inget annat. Vi har privatiserade ambulanser för helvete, det är så mycket i Göteborg som har blivit sämre och sämre av den nyliberala agendan. Och de absolut största "smygkommunisterna" är väl IFK Göteborg då som inte visade entreprenörsanda och byggde sig en egen arena utan lät stora hemska stygga Göteborgs Stad göra det åt dem...

    SvaraRadera
  32. Vet inte om det är så vid alla biljettköp, men jag tittade på U21 EM-biljetter och då var det olika serviceavgift på olika sektioner (antar att det är en procentsats på biljettpriset). Varför kräver det mer service att förmedla en dyrare biljett?!

    SvaraRadera
  33. [Varsinn replik, där räcker det. Vi ska inte ha nån pajkastning kring om Göteborgs politiker är "nyliberala as eller smygkommunister". Vill ni ta den debatten så gå ut till en av valstugorna och tjafsa där istället.]

    SvaraRadera
  34. Bara så ni vet:
    Man kan inte gå till Max innan match, köpa en hamburgare och ta med den in på arenan - då blir man stoppad av vakterna. Detta har tydligen kioskinnehavarna inne på arenan satt stopp för...

    Otroligt är bara förnamnet...

    SvaraRadera
  35. BOJKOTTA KIOSKERNA.. haha:P

    SvaraRadera
  36. Anonym 13:32/ Ja den detaljen är tamejfan helt otrolig egentligen. Inte nog med att man vill skydda sig från konkurrens utifrån, vilket jag på något plan kan förstå, men från en av hyresgästerna på arenan? Så dumt så dumt.

    SvaraRadera
  37. Håller med dig om servicen i kioskerna är under all kritik. Fan min 4-åriga brorson hade kunnat langa upp en korv med mos, 2 folkisar och ta betalt snabbare än ungtupparna som står där idag. Missade en kvart av andra halvlek sist =(

    Men det handlar väl om pengar som vanligt och ungdomarna i kioskerna är väl billig arbetskraft?! (dock helt inkompetenta)


    Matchen mot BP tog jag min första och sista körv. Inte mycket till bukfylla där inte. Gratis var det inte heller

    Bojkotta kioskerna! =)

    SvaraRadera
  38. utivårhage2009-06-02 14:19

    Pudding- Med tanke på att en folköl på fat kostar 40 kronor (inköpspris max fyra kronor från Åbros sida) så är det ju ännu mer skrämmande om de anställda går på skitlöner och därför känner sig omotiverade, de har ju skithöga priser på produkterna i kioskerna!

    SvaraRadera
  39. Haha, Anonym 11:29 sätter problemen i perspektiv.

    I övrigt håller jag med Frankie, och det har inget med högervindar att göra. Finns väl ingen tjomme som kan tro att Higab eller vilka det nu är är bättre på att sälja läsk än McDonalds?

    Avd. pinsamt är ju hur kiosktjejerna står och öppnar 2l-flaskor med cola å fyller på pappglas. Fan, min lokala kvarterskrog som snittar 4 besökare om dagen har ju mer avancerade drickalösningar än så.

    SvaraRadera
  40. Här är lösningen: Se till att vara på plats när insläppet öppnar, strosa fram till kiosken och inhandla dricka, godis, korv (eller vad man vill). Snålar man lite räcker både drickat och godiset åtminstone fram till paus. Sitt kvar på platsen under pausen, diskutera matchen med bänkgrannen. Om man prompt måste handla mer, vänd dig till nån av de ambulerande försäljare som stövlar runt på läktarna hela matchen (ja, deras utbud är begränsat, men det är iaf nåt att få i strupen). Direkt efter matchen, uppsök lämplig pub/bar/kiosk och stilla både törst och hunger i goda vänners lag.

    Visst kan service och annat bli bättre, och visst kunde man ha byggt kiosker vid varenda trappa på hela arenan. Men om det nu är som det är, kan man inte lägga om sin plan lite som åskådare, och dricka strax före och strax efter match?

    Bara EN lösning på problemet alltså.

    SvaraRadera
  41. anonym 14:40/ Det ska ju inte krävas att folk planerar i förväg hur de ska göra för att få tillgång till en kiosk. Det finns tusen anledningar från att folk inte vill att de inte kan komma i "god tid" och stå där ensam vid kiosken. Sedan kan folk knappast planera när de blir törstiga eller hungriga i ett försök att undvika köer.

    Det är ju de som säljer som ska göra alternativen för kunden bättre, inte de som vill köpa som måste skapa en plan för att komma åt produkterna...

    SvaraRadera
  42. Jävligt bra marknadsidéer Frankie, men hur har du tänkt att vi ska dra in pengar till att betala av arenan? Ska dom få hyra kioskerna och pengarna vi får ifrån hyran går till Higab?

    SvaraRadera
  43. Anon 14:40: Det är ju så man gör idag, och det är så man inte vill behöva göra.

    SvaraRadera
  44. Kioskarbetarna är ungefär lika snabba i huvudet som årets upplaga av bollpojkar på IFK:s matcher (Två bollar på plan någon?)

    SvaraRadera
  45. Jacob/ Naturligtvis ska de betala för att få ha dessa utrymmen, de kan ju inte vara där gratis.

    SvaraRadera
  46. 15:44 Självklart, men så hög som hyran måste vara är jag tveksam på om det kommer bli något priskrig.

    SvaraRadera
  47. Anonym 12:20:

    Man får inte ta in kedjor på gamla. Dessutom löser våld inga problem.

    SvaraRadera
  48. Jacob/ Vad snackar du om, skulle hyran för en lokal på Gamla Ullevi vara dyrare än på Avenyn eller Järntorget då eller? Sällan stellan.

    SvaraRadera
  49. Jag är besviken på Gamla Ullevis kommersiella del som jag trodde, efter att man sett skisser och läst om arenan innan skulle vara goda. Var är "butikerna" och "restaurangerna"? Är det Max och souvenirshopperna som avses?
    Håller med skribenten, det är alldeles för dålig service och utbud på arenan. Varför bara dessa kioskluckor? In med lite stil, så som det borde vara!

    SvaraRadera
  50. Jag har i flera år sagt att det behövs nytänkande personer precis som Frankie in i korridorerna där besluten tas. Där sitter det för mycket gråa stofiler som inte har någota som helst visionära ambitioner idag.

    SvaraRadera
  51. Tror jag betalade 132:- för 3 st Color och 3 st cornette matchen blåvitt vs BP

    SvaraRadera
  52. En självklar lösning vore att skippa eventuell hyra eller iaf sätta den låg och istället ta in procent på försäljning.

    De av oss som besökt arenorna på andra sidan vattenmassan känner till det otroliga utbud som erbjuds allt i från Hamburgare till Nachos och friterad kyckling. Nu säger inte jag att Amerikanarnas matkultur är något att hissa till skyarna men det är iaf så det ser ut.
    Dagens faciliteter på GU är bedrövliga för att vara en alldeles nybyggd arena.

    SvaraRadera
  53. Intressant att ÖIS har ett högre publiksnitt än GAIS under våren, stod i GP idag.

    SvaraRadera
  54. Anonym 2/6/09 17:44

    Dom hade ett derby som drog rätt mycket folk därav det "höga" publiksnittet

    SvaraRadera
  55. Bra av Hankins. När det gäller service är GU under all kritik.

    Biljettförsäljning, kiosker, toaletter mm fungerar uselt.

    Inkompetensen regerar.

    SvaraRadera
  56. Inte specielt oväntat från min sidan, dock riktigt tråkigt för öis som en gång var stora.

    SvaraRadera
  57. 18:19 ditt lag gais har också haft ett derby, erat största derby dessutom!

    SvaraRadera
  58. Apropå kioskväldet så blir man ju fan konfunderad... 20 spänn för en liten kaffe och 25 spänn för en sketen korv!
    OCKER!

    SvaraRadera
  59. Det är ju fortfarande korv o mazariner som är i förarsätet. Det är så jävla dåligt så det är löjligt.

    Lite stil o klass någon jävla gång. Please

    SvaraRadera
  60. bojotta vettja

    SvaraRadera
  61. Man kan ju alltid bojkotta kioskerna... det är vi ju bra på nu för tiden!:D... samla ihop fc gothia på vallhalla

    SvaraRadera
  62. Jag har inga invändningar mot priserna. Servicen däremot är katastrofalt dålig.

    Vem fan kom på lösningen med toaletterna?

    SvaraRadera
  63. Jag kommer ihåg hur tankarna var efter premiären mot Djurgården. Då kändes det som om arenan var bra, riktigt bra. Man var överlycklig över närheten till planen jämfört med Ullevi.

    Dock kan det väl hända att några kalla innanför västen(inte gais-västen) och 6-0 hjälpte till att förgylla dagen och intrycket från arenan. DÅ kändes det som om arenan var världsklass.
    Nu några matcher senare när man har landat med båda fötterna på jorden igen kan man konstatera att sikten från platserna är det enda som är bra och stämningen (akustiken lite skum emellanåt). Allt annat är rent ut sagt dåligt!

    Så slutsats: Är Gamla Ullevi en modern arena? Svaret är ett NEJ!

    SvaraRadera
  64. Bättre med billig korv som göder kapitalister än dyr som göder blåvitt. Så säger baraben. Jävla råttblogg!

    SvaraRadera
  65. anonym 10:09/ Om du hade haft koll över huvud taget så hade du vetat att det inte är Blåvitt utan ett antal bolag som fått uppdrag av arenabolaget att driva kioskerna på arenan. Om försäljningen ökar för att proffs kommer in och sköter detta ökar även inkomsterna och då gynnas arenabolaget. Så vakna ur din koma.

    SvaraRadera
  66. > 12.32
    Har du någon aning om vilka som ligger bakom kioskverksamheten på Gamla? Dom är proffs ut i fingerspetsarna kan jag lova.
    Att dom sedan rent logistiskt inte har världens bästa förutsättnigar att jobba är en annan femma.

    Jag kan dessutom lova att det inte är många som har råd med de investeringar som krävs för att hyra / köpa in sig i ett projekt av den här storleken. Visst är det en vacker tanke med många små entreprenörer men det är av flera anledningar inte möjligt i praktiken.

    SvaraRadera
  67. Burger King2009-06-03 13:27

    Anonym 13:13/ Du är ute och cyklar kompis. Först målar du upp det som att några snabbmatsproffs driver kioskerna när det de facto är kombinationen Tvåkanten, Dubliners och Albatross Golfkrog som fått möjlighet att husera på arenan, det borde naturligtvis finnas samarbeten med stora kedjor som exempelvis Burger King, Sibylla med flera. De så kallade investeringarna du säger är ett hinder finns inte, de kostar mycket mer att investera i mindre lokal reklam än att fronta en hel arena för sitt företag. Jag vet, för jag jobbar för en av de bolag som uteslutits från arenan trots att vi visade stort intresse. Och pengar är knappast problemet, det är snarare att arenabolaget inte brytt sig om att tänka längre än "en dyr korv räcker la till våra fotbollsfans".

    SvaraRadera
  68. När jag hörde under arenabygget att MAX skulle finnas på arenan tänkte jag äntligen skulle man få slippa dessa äckliga jävla korvar!

    Men någon lämna hjärnan hemma när de skulle bestämma om matutbudet inne på arenan.

    Kan man få ändring till nästa säsong?

    SvaraRadera
  69. > 13:27
    Jag skrev aldrig att det var "snabbmatsproffs" som låg bakom kioskverksamheten.
    Och eftersom jag är en av som som arbeta med Levande Sittplats-konceptet i över ett år nu så kan jag lova att jag har hyfsad koll på förutsättningarna kring serveringar / rättigheter / förutsättningar och ev kommande projekt på arenan. Puss! :)

    SvaraRadera
  70. Helvete vad illa det blev med meningsbyggnaden när man försöker jobba och skriva inlägg samtidigt.
    Men det gick väl att förstå hyfsat trots allt. :)

    SvaraRadera
  71. Anonym 14:51/ Då borde du ha rätt bra koll på att förutsättningarna mellan er pub och övriga kiosker är jävligt olika.

    SvaraRadera
  72. Visst är det skillnad. Men en förutsättning för LS-baren är utrymmet och att vi har tillgång till "det enda hörnet" på arenan.
    Jag kan inte skriva något om ev planer för övriga delar av läktarna här men det begränsade utrymmet och logistiken skapar en del problem.

    Jag kan dock informera om att krögarna som har ansvaret för det hela är mycket bra att ha och göra med och verkligen är inställda på att det skall funka på alla försäljningsställen, från Il Profesore och loungen till kioskerna och LS-baren.

    SvaraRadera
  73. Att frankie väljer att se på Öis- Djurgården för 230 spänn men kan integå och se sitt eget lag möta GAIS för samma summa säger väl en del om hängivenheten.

    SvaraRadera
  74. anonym 18:17/ Det finns något som heter SOLIDARITET med sina kamrater. Men det fattar väl inte en Gaysare något om, han bara tycker om sin parkbänk och vill ha den för sig själv.

    SvaraRadera
  75. Anonym 15:54/ De kan vara bra att ha att göra med, men gå in på Il Professore och titta på deras inredning/utbud/priser och säg mig att de är konkurrenskraftiga. Det är ett riktigt plasthak med endast Åbro och höga Avenypriser. Det bäddar inte för någon större omsättning direkt.

    SvaraRadera
  76. Pinsamt Hankings! Verkar som man saknar saker att skriva om efter denna meningslösa artikel!

    1 Det året IFK fick kvala sig kvar emot frölunda hade ni runt 4000 pers på era matcher. Inför denna match hade ÖIS 1 poäng på 11 spelade matcher och givetvis påverkar dålig tabellplacering lagetspublik. Lägg då till mors dag samt 28 grader värme och matchstart kl 13.00!

    2 Luktar lite för mycket sosse! Det går inte att jämföra förortspizza med att äta på en idrottsarena. Dock kan man hålla med om biljettpriset. VI ÖISare har råd att betala och behöver inte vänta in socialbidraget! Ingår förresten ett säsongskort på ifk:s matcher när man går på A-kassa?

    SvaraRadera
  77. 3/6/09 20:53

    haha en bitter öisare mitt i vimlet. kör hårt!

    SvaraRadera
  78. Stör mig på sosseblåvitt och komunistgais!

    Inte mycket till liv när man orkar skriva en lång spalt om att en bratwurst med mos och en dricka kostar 70:-! Snackars bittra sosseblåvittare!

    Anders Borg blir snart vår nästa VD och Gösta Boman vår sportchef.

    SvaraRadera
  79. 3/6/09 20:53 Såå skönt å va öjsare. sämsta laget i allsvenskan alla kategorier

    SvaraRadera
  80. 3/6/09 20:53: 2002 var vårt snitt 11 417

    SvaraRadera
  81. Anonym 21.15:

    Du är med andra ord en av killarna i klippet (artikeln)? Är du inte lite glad över det iaf?

    SvaraRadera
  82. Lite offtopic:

    80 och 90 talister går inte ihopp med service, det vet alla vid det här laget.Inte med kvalite etc heller för den delen, ego generationen är verklighetsfrämmande indeed. Läste något kul om att just 80 talisterna tar med morsan när det ska löneförhandlas med, ha ha...
    Hur är det med en sådan sak som att gå på toa tro...?
    Ja jösses snacka om en förlorad och inkompitent generation. Lite kul är det allt, sorry alla ni 80-90 talister som faktiskt kan vara lite självgående, ja i den mån ni finns ;)

    Poängen är att en arbetsgivare får det h*n betalar för och inget annat.

    SvaraRadera
  83. Hmmm ser en del "borgeliga" kommentarer om Frankies marknadsekonomiska termer/tänkande från texten. Blir väldigt kul då självaste CH Hermansson lärt upp nyliberaler under årtionden om hur marknadsekonomi fungerar! Sug på den ni, och faktum är om man vet något om ideologier och hur många band som finns om dom måste jag småle åt sådanna kommentarer. En del saker är lite mer genomtänkta än andra sedan hur de brukas är en helt annan sak, makt förblindar alla oavsett, hudfärg, socialbakgrund och ideologi.

    SvaraRadera
  84. Ingen arena som har ståplats kan väl kallas för en modern arena.

    Annars har jag haft samma problem som alla andra på Gamla Ullevi. Missar alltid ca 5-10 minuter av andra halvlek pga att jag vill gå på toa och köpa mig en öl.

    När vi spelade mot gefle och det var 7000 på plats var det knappt någon skillnad på köerna i och med att de då drog in på personal/stängde vissa kiosker.

    Detta är ett stort problem som måste lösas.

    Förövrigt anser jag att vi inte bör vattna planen mer, gräset slits så otroligt snabbt. Leråker att vänta i höst?

    SvaraRadera
  85. Mkt bra skrivet, hatten av!

    ...lite småkul att höra skribenten tala i marknadsliberala termer...när fan blir gammal blir han religiös? =)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.