2009/06/26

Man tar sig för pannan

"Man tar sig för pannan. Det finns alltså inga andra sätt för vuxna människor att visa engagemang och glädje än att hoppa i takt? Allvarligt?"

53 kommentarer:

  1. Man kan även läsa en text med titeln: "Att ha HIV är ingen lek" av samma skribent. Smart tjej den där Malin.

    SvaraRadera
  2. Jösses Amalia...Tjänade GP nåt på att jag klickade på den länken? I så fall skäms jag. En så pinsam krönika att den inte förtjänar att bemötas på nåt sätt.

    SvaraRadera
  3. Kvinnan ser tyvärr inte de samhällsekonomiska vinsterna i en idrott som engagerar var och varannan. Visst finns det viktigare saker man kan göra med skattemedel, men oj vilka löjliga och typiska jämförelser hon skriver om utan att fundera kring vad som egentligen är problemet; att man byggt en arena för mycket pengar som inte anpassad efter omständigheterna, byggnadstekniskt och geologiskt.

    SvaraRadera
  4. Man blir ju fan frustrerad av att läsa sånt här... så jääävla efterblivet

    SvaraRadera
  5. Har avreagerat mig i commentsen...

    //D-Day

    SvaraRadera
  6. Sluta hoppa era nördar.

    SvaraRadera
  7. CITAT: "Men okej, jag är inget stor fotbollsfan" men var tyst då din GET.

    SvaraRadera
  8. När man ändå håller på att maila HIGAB kan man ju passa på att hälsa malin trevlig helg!

    malin.lernfelt@gp.se

    SvaraRadera
  9. I dagens GP, eller Metro, kommenterar en "Blåvittsupporter": om vi inte får hoppa är det ingen idé att gå på matcherna".

    Är vi supportrar på Ullevi får att stödja Blåvitt och se på fotboll eller är vi där för att hoppa som småbarn och lyssna på en jävla trumma? Vad är viktigast, Blåvitt eller hoppandet?

    Det blir så jävla uppenbart att Blåvitt för många "supportrar" är mindre viktigt än själva gapandet, skrikandet, hoppandet och supandet. Vi klarar oss utan er. Stick och brinn om det inte passar.

    /ia

    SvaraRadera
  10. Varför ska folk som inte är fotbollsintreserade hålla på och kommentera och tycka till om något som dom inte har en aning om!?
    Då kan ju jag börja resensera Opera också

    SvaraRadera
  11. Bra läsning!
    Fortsät så baraben, blev lite orolig där när ni skrev om Iran och sedan om detta med att hoppa

    SvaraRadera
  12. Googla henne. Det är hennes grej att utan kunskap röra upp känslorna i diverse mer eller mindre stora minoriteter. Den här gånger var det fotbollssupportrars tur. Nästa gång är det någon annan. Hon får sin månadslös och GP fortsätter att klara prenumeranterna genom sitt monopol.

    SvaraRadera
  13. Är det bara hoppandet i takt till trumma man vill stoppa kan jag förstå att våran reaktion ter sig märklig för utomstående.

    Men för oss luttrade är detta en fortsatt kamp för rätten till ståplats. Och varför den är så viktig kan man skriva en hel uppsats om.

    SvaraRadera
  14. Ja herregud, googla Malin Lernfelt så får ni se några exempel på när hon gett sig in i olika debatter helt utan förförståelse och kunskap om ämnet.
    Helt otroligt hur hon kan bli avlönad för att skriva så intelligensbefriade krönikor som hon gör.

    SvaraRadera
  15. Man kan ju tycka att vissa sandlådementaliteter a'la "vi ska hopa merra nu enndå <3" är sjukt löjligt, men Fru Malins "krönika" i GP tar fan alla rekord.

    Det är upprörande hur "lätt" det är att legitimt kasta skit på oss supportrar gång efter annan. Börjar bli bra jävla tröttsamt nu med retards som ska kommentera och göra torftiga jämförelser med barnomsorg, vårdplatser eller annat.

    Prata med data, som det heter. Ge fan i alla spekulationer och allt blaj. Förövrigt måste jag erkänna (återigen) att Almgren agerar riktigt bra.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  16. Tänk om alla hade lärt sig att klappa och sjunga i takt samt lära sig lite nya fräscha sånger istället för att lägga så mycket krut på att hoppa. Man kan skapa stämning på andra sätt än att skutta upp och ner. Vad är nästa steg. Båttutor eller såna där jävla sydafrikanska tutor?

    SvaraRadera
  17. Om man kör på samma resonemang som en del här inne så är det ju likvärdigt med huliganer som säger att folk som inte är huliganer ska inte få uttala sig om fotbollsvåld

    SvaraRadera
  18. ÅRHUNDRANDETS STÖRSTA SKÄMT

    "Öis supporterklackar meddelade i går att de "temporärt" beslutat att avstå från "synkroniserade hopprörelser på läktarna". I gengäld vill de ha en opartisk utredning av vilka tekniska lösningar som är möjliga.

    Ssaxat ur dagens GP

    Nu kommer jag att skratta hela helgen (till att börja med)

    SvaraRadera
  19. Dom har redan stängt av kommentera... fan va pinsamt //D-Day

    SvaraRadera
  20. Misstaget är gjort och kommunen kommer INTE att bekosta nypålning.

    Vad är värt mest då:

    1) Behåll ståplats utan hopp
    2) Ta bort ståplats

    Tänk efter nu jävla nötter.

    SvaraRadera
  21. Vilkem jubelidiot..

    SvaraRadera
  22. Fy fan vad det ska hoppas när säsongen börjar. :)

    SvaraRadera
  23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  24. Varför hör man bara om att det "skakar" på andra sidan ån när det är blåvittklacken som hoppar? Är det för att ÖIS och GAIS inte hoppar eller är det för att vi är så många fler?

    SvaraRadera
  25. Det är lite skevt när kommunen slänger ut flera miljoner på ett pariserhjul men kan inte leverera en riktigt fotbollsarenan utan ett fuskbygge.

    Väx ner!

    SvaraRadera
  26. Har higab gjort ett dåligt jobb får dom väl fixa skiten, låt inte deras inkompetens gå ut över oss. sicka jävla hövven.

    SvaraRadera
  27. Hur kan en som inte ens förstår sig på fotboll ens skriva denna bedrövliga artikel i GP?

    Ska det vara på detta viset skall jag börja skriva om vad som krävs för att få den perfekta creme brulén. För jag har tamejfan INGEN aning hur man ens gör den!

    Hoppa Blåvitt hopp alé alé

    Trevlig helg Bara Benare!

    SvaraRadera
  28. Nu är ju bygget gjort och misslyckat då det gungar när man hoppar! Kostnaden att fixa för stor för att vara motiverad ! Tänk till lite nu alla som skriker. Ställ 100 miljoner i pålning mot vad de pengarna kan användas till istället . Skall kommunen bekosta det ? Skall föreningarna bekosta det ? Skall byggföretaget bekosta det ? De flesta hoppare skriker nog Higab ! Ja visst men var går gränsen för förutsedda eller oförutsedda händelser ? Nu är problemet konkret och det finns två tydliga alternativ. 1 sluta hoppa i takt. 2 Arena ansvariga tar bort ståplats och bygger sittplats av det. Hopparna skriker vi river stolarna vi hoppar så in i helvete vi åker hem till Higab cheferna . Ja det löser ju problemen. Fatta att detta inte är för att jävlas med blåvitt utan en fråga om säkerhet för människor och egendom. Jag satt själv och tittade på taket på Djurgårds matchen och tänkte att måtte det inte rasa. Ja ja alla hoppare fortsätt skrika.
    mvh Hasse

    SvaraRadera
  29. Jävla idiot. Varför i helvete ska en total nolla som henne få rätt att uttala sig i media?

    SvaraRadera
  30. hoppa apor hoppa

    SvaraRadera
  31. Till Hasse-18.44, vad är det som säger att pålning är det enda receptet för att dämpa "skakningarna" av husen. Dessutom, om skakningarna enbart ger lite obehag för de boende,och inte någon skada(på huset) så vet i hunnan om de kan kräva så mycket mer. Tänk på alla spåvagnar/lastbilar som kör genom göteborg och gör så att hus "skakar" ska dessa också bort?

    Higab vill inte ta på sig problemet,utan skjuter över det på oss supportrar. Varför inte bara lägga in stötdämpande mattor på övre ståplats? svårt att se att det skulle kosta några 100-miljoner!

    SvaraRadera
  32. Skickat: den 26 juni 2009 16:10
    Till: Lernfelt Malin (GP)
    Ämne: Ha en fortsatt trevlig dag.

    Hej Malin.

    Hur är det? Hur funkar livet? Själv lider jag av min pollen allergi just nu men det är ju samma visa varje år så man har vant sig. Hur funkar jobbet då? Många sura mail? Misstänker att du fått en hel del sura mail efter det du skrev i GP.

    Man ska nog ha klart för sig att fotbollsupportrar är engagerade. De hade inte följt ett lag i med och motgång, ända till upp till Umeå när det vill sig illa, om de inte vart grymt engagerade. Att skriva en krönika om hur de beter sig som barnungar har en tendens att uppfattas som grymt störande.

    Hur som helst så ger det inte ett speciellt seriöst intryck när man först påpekar att man inte har något med saken att göra och sedan försöker kommentera vad som är rätt och fel.

    Men men, det är väl inte ett misstag du gör om.

    Ha en fortsatt trevlig dag.

    /Adrian

    Hej Adrian!

    Trist med pollenallergi. Men det finns väl bra mediciner i dag? Annars kan man ju sitta inne och spela WoW. Jag kan tänka mig att du gillar det.

    Jo, tack jobbet funkar utmärkt. Det brukar göra det när man har ett jobb som passar en som handen i handsken, vet du.

    En del sura mail har jag fått. Men många trevliga också som tycker att det är befängt att skattebetalarna skall punga ut med hundratals miljoner för att vuxna människor skall kunna hoppa i takt till en trumma då och då. För det är väl ändå lite barnsligt, eller hur? Det är ju jättefint med engagemang. Men någon sorts verklighetsförankring får man ju ha. Mitt jobb går ju lite ut på att kalla saker vid dess rätta namn. Och det är faktiskt fånigt att hävda att hela fotbollsupplevelsen förstörs om man inte får hoppa I TAKT.

    Hur som helst så påpekade jag att jag inte var något stort fotbollsfan. Däremot är jag insatt i kommunens ekonomi och engagerad i frågan om vilka prioriteringar som görs med våra skattepengar. Och det var utifrån den utgångspunkten jag diskuterade. Förstår du nu? Man skulle ju också kunna vända på det och säga att fotbollsfansen skall hålla tyst eftersom de inte vet något om kommunal ekonomi...

    Med andra ord missuppfattade du min krönika lite. Men det är väl ett misstag du inte gör om?

    Trevlig sommar

    Malin Lernfelt

    SvaraRadera
  33. Hon tänder ju på att motsätta sig saker, googla henne å ni får bara upp personer som hon retat upp.

    SvaraRadera
  34. Fyfan vad sur jag blir på en sådan inkompetent kärring som skriver sådan skit, om hon ändå inte bryr sig varför ska hon då väcka känslor in för oss supportrar?!

    fyfan nu ska de hoppas, när premiären börjar!

    FORZA BLÅVITT

    SvaraRadera
  35. Hur fan kunde Andreas Dahl hamna i Bajen?? Han skulle vart en grym ersättare för Boomboom.

    SvaraRadera
  36. Om inte Gamla Ullevi fylls av många glada fans varje match, så får kommunen inte in pengar till annan verksamhet.
    vi fans kan inget om kommunal ekonomi...

    SvaraRadera
  37. Är hon seriös?

    SvaraRadera
  38. Att få oss supportrar att sluta hoppa e ju bara löjligt. det löser inte promblemet med skakningarna endå.
    första gången larm slogs om "jordbävning" var efter Sellas 1-0 mot djurgårn.. ska dom tvinga oss att sluta jubla när det blir mål också eller? , kanske ska vi sluta sjunga också. de låter ju..

    ne fyfan . Gör om gör rätt! jevla higab

    "Ska vi lida för ert misstag?"

    SvaraRadera
  39. Herrejävlar vilken idiotiskt konversation. Det kommer fortsätta hoppas. Den närmaste tiden kommer de hoppas mer än vanligt i protest och sen kommer de avta o man kommer köra max 3-4 hoppramsor per match som kommer dö ut inom 1-2 minuter. Precis som det brukar vara. Och det kommer givetvis bli hoppande och vrål där det blir mål.

    Mer än så är det inte så lägg ner detta bara för hoppandet kommer man bara att få leva med!

    Ingen kan stoppa hoppandet och ingen kan göra så att det blir mer hoppande än normalt. Lägg ner nu för fan detta är bara löjligt!

    SvaraRadera
  40. Det är nog bra om man mejlar fredrik.beckman@metro.se och förklarar ett och annat för honom efter hans lilla artikel om fotbollens kostnader i dagens Metro.

    Undrar om nutidens tidningar medvetet tävlar om vem som kan smutskasta fotbollen mest?
    Återigen får även fotbollsfientlige Jan Hallberg (banderoll?) yttra sig meningslöst.

    SvaraRadera
  41. Jaha, nu tar ni er för pannan, igår skrev ni om pampar, vem orkar bry sig när ni ena dagen slår på männskor som bara vet blåvitts bästa och nästa dag uttalar er så här. AB är ju rena sagoboken jämfört med ert skitsnack.

    SvaraRadera
  42. Nu är jag inte så konstruktiv känner jag men jag har bara ett ord till kärringjäveln:

    IDIOT!!!

    SvaraRadera
  43. Skrev ett svar angående Adrians mail till Malin.

    Till: malin.lernfelt@gp.se

    " Annars kan man ju sitta inne och spela WoW. Jag kan tänka mig att du gillar det."

    Relevant kommentar, verkligen!

    Du kan ju för övrigt skriva hur många magsura krönikor som helst om vuxna män och kvinnor som hoppar.

    På läktarna styr inte det rationella tänkandet, det handlar om glädjeyttringar och en passion som är svår för utomstående att förstå.

    Du ber inte ståplatspubliken på en konsert att dämpa sig, lika lite som du ber fansen på ståplats på Gamla att vara lugna. Det är en del av spelet och anledningen till att vi faktiskt går på konserter och fotbollsmatcher.

    För att få uppleva stämningen live.
    Lika viktigt för många som resultatet i matchen i sig.

    SvaraRadera
  44. "Hej Malin!



    Jag är förskolelärare och det finns en mängd saker man kan bli upprörd över vad det gäller ekonomiska prioriteringar i dagens samhälle. Jag ser varje dag hur vi inte har pengar i förskolan för att ge barnen vad de borde ha rätt till. Jag själv blir upprörd över alla miljarder som pumpas in i det svenska försvaret varje år, eller obefogat höga löner och fallskärmar till toppchefer runt om i landet, du blir upprörd över eventuella miljoner som skall läggas från kommunen på att förstärka en fotbollsarena som inte håller måttet. Men det är väl egentligen inte det som din krönika borde handla om?



    Om jag som privarperson anlitar ett byggföretag att bygga ett hus till mig och min familj och huset inte klarar av att stå emot det som man normalt förväntar sig att en familj skall kunna företa sig i sitt hus, vad händer då? Är det inte då byggföretaget som gjort felet som borde stå för kostnaden, eller kan man helt frigöra dem från ansvaret? Det kan inte ha kommit som en överraskning för Higab att hoppande ingår i supporterkulturen, IFK:s supportrar har hoppat i takt i flera år nu. Supporters runt om i världen hoppar i takt varje vecka året om. Så jag frågar dig, skall byggföretaget, du och kommunpolitikerna ha rätten att säga till mig och min familj att vi måste smyga upp för trappan till andra våningen i vårt hus då vanlig gång, klampande eller kanske rent av springande uppför trapporna ger oväntade vibrationer i grannarnas hus? Eller vilket annat löjligt exempel som helst men du förstår förhoppningsvis min poäng. Om man anlitar ett företag att utföra en tjänst så har de ett ansvar att utföra dem på ett tillfredsställande vis för de som har beställt den, varan eller produkten skall klara av påfrestningar som anses som normala för just denna produkt. Om så inte är fallet så har de ett ansvar att åtgärda felet som de är ansvariga för. Punkt."

    Skall bli intressant att se vad man får för svar.

    SvaraRadera
  45. Misstaget är gjort.

    Antingen får vi skita i hoppandet eller så införs sitplats.

    Så är det.

    SvaraRadera
  46. Fyfan vad jag avskyr argumentet om att skattebetalarna får betala så mycket till fotbollen med alla huliganer, ompålningar mm.m. Tänk hur mycket fotbollen genererar istället. Idioter...

    SvaraRadera
  47. Fyfan vad jag avskyr argumentet om att skattebetalarna får betala så mycket till fotbollen med alla huliganer, ompålningar mm.m. Tänk hur mycket fotbollen genererar istället. Idioter...

    SvaraRadera
  48. det är inte själva GREJEN att vi inte får hoppa, det är FAKTUMET att ett komunalt bolog inte skött sitt jobb och inte byggt en riktigt bra fotbollsarena som vi alla göteborgare förtjänar!

    SvaraRadera
  49. Jojo så går det när det ska kvoteras. Kön går före kompetens.

    SvaraRadera
  50. Vuxna människor (överklassen) betalar inte fullpris för sina opera- och teaterbiljetter. Det offentliga går in och betalar stora delar av kostnaden, varför då? Undra vad flickan malin tycker om att hennes skattepengar går till opera och teater för överklassen samtidigt som hockey och fotbollsfans får betala hela biljetten själv INKLUSIVE vinster till kommunens bolag.

    SvaraRadera
  51. Ni som kallar henne "jubelidiot" och dylikt: Läser ni artikeln människor? Hon håller ju faktiskt med er om att Higab gjort ett fruktansvärt dåligt jobb som inte sett till att arenan är anpassad till en modern läktarkultur. Det enda hon tycker är att skattepengar ska utnyttjas till mer allmängiltiga saker än att stabilisera en redan alltför dyr arena.

    Plus att hon tycker att det är barnsligt att hoppa bara för att visa att alla andra jävlar ska få veta att dom lever. Och där är jag böjd att hålla med. "Nacksott" på mig också?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.