2009/06/12

Fansens röst: Köp in en ersättare till Wernbloom

FANSENS RÖST. Under de senaste dagarna har ni läsare fått rösta på olika alternativ för vem som bör ersätta Pontus Wernbloom som offensiv mittfältare efter EM-uppehållet. Så här röstade ni:

1. Köp in en ersättare
590 (49%)

2. Nicklas Bärkroth
208 (17%)
3. Robin Söder
188 (15%)
4. Jakob Johansson
143 (11%)
5. Stefan Selakovic
56 (4%)
6. Tobias Hysén
13 (1%)

Röster: 1 198

Därmed röstade nästan hälften av läsarna på alternativet "Köp in en ersättare", samtidigt som Tobias Hysén bara fick ynka 13 av 1 198 röster, troligtvis som ett direkt resultat av hans forwardssuccé under våren.

Under omröstningens gång har vi fått ett par frågor kring varför Thomas Olsson inte fanns med som alternativ. Detta var för att vi inte ville ha för många alternativ i omröstningen och valde därför spelare som var tillgängliga för tillfället. "TO" är dock naturligtvis ett fullt tänkbart alternativ för tränarna i sommar.

Men varför röstade du som du gjorde?
Är ditt alternativ den bästa lösningen efter Wernbloom?

45 kommentarer:

  1. to är ju ändå tyvärr skadad och borta så ofta att han inte blir ett hållbart alternativ i längden...

    SvaraRadera
  2. Söder ska spela forward. Känns som att det blir mer och mer tydligt för varje match...

    Bärkroth ska enligt mig inte heller spela offensiv innermitt, men om han nu skulle få chansen skulle han inte klara av att göra det med samma säkerhet och pondus som Wernbloom gjort det. Och det är en viktig position.
    Inte än iaf.

    Selakovic har nog aldrig varit i så bra form som han är i nu. Behåll honom på högeryttern!

    Den jag skulle kunna tänka mig är JJ, men det är lite samma sak med honom som med Bärkroth... Han är helt enkelt inte alls lika bra som Wernbloom och jag undrar om han kommer kunna bli så mycket bättre. Har inte sett honom spela så jättemycket så jag uttalar mig inte om det. Men just nu är det en bit kvar.

    Därför tycker jag att vi ska köpa in en ersättare. Dessutom behöver vi någon erfaren spelare som pushar de yngre. En Mild-typ eller Werbloom-typ som alltid ger allt. Tror det är viktigt då naturliga ledare som WB och Bjärs är på väg ut. Om dessutom Adam och/eller Hysén skulle försvinna inom ett år skulle de finnas få sånna typer kvar.

    SvaraRadera
  3. stasch/ Söder ska spela forward? Och peta suveräne Hysén då eller? Nej nej nej nej nej.

    SvaraRadera
  4. Det jag menade var att Söders position är forward och inget annat.

    Inte att han skulle spela istället för Hysén.

    SvaraRadera
  5. Sist jag såg JJ var mot MFF i U21,där Blåvitt var totalt överlägsna i första halvlek. Jag tror att JJ är redo att ta sista klivet in i startelvan.

    SvaraRadera
  6. Hehe. Så det var med den långa motiveringen ni aktivt valde att inte ha med Olsson som alternativ? Ahaja, jag som trodde att ni glömde bor honom.

    SvaraRadera
  7. Vart är Tobias Sana? Han är väl den enda som kan spela på riktigt i den positionen.

    SvaraRadera
  8. Sana är nog tyvärr för tunn skulle jag tro... Har tyvärr inget bra alternativ att dela med mig utav. Att ändra spelsystemet efter vårt spelarmaterial, ett alternativ?

    SvaraRadera
  9. Om vi köper in en ersättare ska det vara något av rikitgt hög klass och som hellst har spelat i Sverige annars kan det vara. Orkar inte med någon youtubepolack eller liknande som alla andra klubbar kör med nu även om det kan kosta oss SM-guldet på kort sikt. Kör på den inslagna vägen, det är enda sättet för oss att nå framgång på lång sikt.

    SvaraRadera
  10. Jag skulle kunna tänka mig Kalle Svensson eller Nicklas Carlsson i den rollen.

    SvaraRadera
  11. Passa Ölme!

    SvaraRadera
  12. In med Robin Söder som släpande forward på Wernblooms plats. Då har han alla möjligheter att komma rättvänd och med boll. Det är ju det han vill och troligen det som tränarna vill att han ska göra också. Att spela honom ute på kanten är som att direkt döda en stigande karriär.

    I drömmarnas land hade jag gärna sett uppställningen:

    Bärkroth
    Söder
    Hysén-Gustav-Sebastian-Sella.

    Här har vi mycket speed från vänster över mot mitten och stor klass på högersidan. Djupledsbollar på Bärkroth, är inte det varje lags mardröm? Även om Hysén gjort vårsäsongen riktigt bra!

    SvaraRadera
  13. Likt 2007 så hoppas jag att vi värvar, eftersom det sänder ut rätt signal till övriga spelare i laget.

    Dessutom är det mycket lättare att fylla på med kvalité när det finns kvalité i laget. Klart svårare när Ragge, Bjärs, Adam och PW lämnat laget och oket ska bäras av andra.

    SvaraRadera
  14. Vi har för närvarande tre "färdiga" allsvenska innermittfältare; Seb, TO och Gurra. JJ och Sana står fortfarande på tillväxt. Resten är kantlöpare eller anfallare. Jo, vi skulle nog ha användning för ytterligare en färdig innermitt. Såvida vi inte ska gå över till 4-4-2 igen.

    SvaraRadera
  15. Johnny: Det blir inte många nickmål med Bärken på topp...

    Själv tycker jag att det behövs en värvning, mitt förslag är att plocka in någon halvung och halvetablerad spelare, till exempel någon nordisk U21-landslagsman (kolla
    Island, Norge etc.). Kanske är för dyrt dock?

    SvaraRadera
  16. konstigt att INGEN(!?) nämner tobias sana, tror han skulle kunna ersätta wernbloom hyfsat. Som framspelare måste sana vara snäppet vassare än Boom.

    SvaraRadera
  17. Har fortfarande ingen förstått att vi inte kan ha varken sana eller söder i den positionen. Dem är inte tillräckligt fysiska i dagens läge. Teknik har båda två, och söder har nog vassare balans. Men i de senaste matcherna har han tyvärr inte haft en chans i närkamperna. Dock tror jag Stereo kommer testa söder i den positionen i de nästkommande träningsmatcherna.

    Jag ser gärna att vi värvar någon, men det skall inte vara vem som helst och det vet jag att Mild inte gör heller. Killen måste vara av Blåvitt-kvalitet samt passa in hos oss, likt Kim.

    SvaraRadera
  18. Om ingen värvas tror jag Söder får chansen. Men Karl Svensson som någon föreslog vore faktiskt ingen dum idé att testa på den positionen.

    SvaraRadera
  19. Inget av alternativen är bra nog enligt mig för att; Wernblooms största roll i mitt tycke var target. 80% av Kims utsparkar gick på honom, och väldigt många av inläggen. Ha Söder eller Bärkan som target på upp- och inspel? Njaaaaa. Då ser jag nog hellre Kalle som andra nämnt.

    SvaraRadera
  20. att spela offensiv mittfältare är en mycket viktig position i alla lag. Denna funktion kräver en gyllene kombination av styrka/kondition och teknik/snabbhet. Att matcherna avgörs på mittfältet vet vi alla. Därför undrar jag lite skeptiskt om någon av våra idag duktiga påläggskalvar har ALLA dessa kvaliteter. Det räcker tyvärr inte att ha MVG på 3 av dessa 4 punkter. Styrkan är den svaga punkten. Här har kroppsvikten en stor betydelse. Att väga 10 pannor "för lite" kan vara avgörande när man skall "kötta på" i mittfältskriget. det finns undantag se t.ex Barcelona och andra storklubbar, men vi är inte riktigt där än.....*ler*

    SvaraRadera
  21. In med Kalle i backlinjen och upp med Raggi som Offensiv-mitt

    SvaraRadera
  22. Råttan tor jag passat bra in där. stor o stark med hygglig teknik

    SvaraRadera
  23. Jag tror på den här killen som tog finland till U21-EM:

    http://www.youtube.com/watch?v=FF410bs6LR0&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=wWSKXEOb9Jo&feature=related

    SvaraRadera
  24. Skaffa tillbaks Ranegie. Hade ju vart som handen i handsken för honom att spela i Werners roll.

    SvaraRadera
  25. KÖP IN ANDREAS DAHL FÖR 5 MILJONER.
    DÅ VINNER VI GULD

    HEJA BLÅVITT!!!!

    SvaraRadera
  26. Peddape//

    Vill du ärligt se Ranegie i blåvitt? Efter vårens möte häcken - blåvitt, där han hyllar häckens klubbmärke framför blåvitts klack. Nej du, aldrig den spelare i en blåvit tröja

    SvaraRadera
  27. TOBIAS SANA VAFFANN!!!

    SvaraRadera
  28. Kalle eller Råttan som offensiv mittfältare..? Har ni noll koll. Ni kan aldrig ha spelat fotboll.

    SvaraRadera
  29. Gustav svensson! PW ersättare e Gurra! Han har mycket offensiva kvaliter som han inte får fram i den rollen han har för tillfället! På gurras nuvarande position är svaret "Råttan"! Råttan är mer av en defensiv mittfältare än back. Han är riktigt bra och borde få visa vad han går för!

    SvaraRadera
  30. Jag tror att positionn bakom Tobbe hade varit perfekt för Söder.
    Söder är som bäst när han får komma rättvänd centralt med bollen.
    På vänsterkanten kommer han rättvänd men alldeles för långt ut på kanten och på anfallet får han bara massa höga långbollar som är omöjliga för honom att vinna. Så sätt Söder på Wernblooms position så ska ni se att han kommer göra bra ifrån sig!

    SvaraRadera
  31. Mothman:

    Medhåll. Så kan Söder och Tobbe dessutom växeldra.

    Dvs. ett 4-4-2, men vi tutar i media och gubbarna att det är något helt annat.

    Vi kommer inte kunna ersätta PW med en likadan spelartyp, därför är det lika bra att justera spelsätt.

    Såvida Jakob inte får fjutt på benen.

    SvaraRadera
  32. Värva Ballack! Tror han hade passat perfekt i den rollen. BRa driv, bra huvudspel, bra skott.

    Vad fan är problemet?

    SvaraRadera
  33. Den perfekta spelaren att plocka in utifrån. Gudjohnsen från Barca. Hans kontrakt går ut och vill inte vara kvar. Skicka Hjalle att lösa dealen så blir det bra!

    SvaraRadera
  34. Det som oroar mig är vem som kommer kämpa när ingen annan gör det och vem som kommer skälla på gubbarna om dom inte jobbar osv... Hysen? njaa

    SvaraRadera
  35. Real M pröjsade en miljard för Ronaldo som Adam krossade i landskampen så vi säljer Adam för 2 miljarder till Barcelona och köper vem vi vill

    SvaraRadera
  36. Psycho In Spe2009-06-13 00:56

    Vi borde sikta på Adde där. Tror att Mild är ute efter honom också. Hoppas det löser sig. Vi skall för f-n spela i Uefa Euro (eller vad det heter) + förhoppningsvis CL-kval nästa sommar. Då behöver vi någon med erfarenhet från dessa sammanhang. Svaret är Adde och jag tycker det är värt att hosta upp en hel del stålar för att lösa honom. I så fall är det ju en spelare som stannar ett antal år likt Alex gjorde - ingen som blir proffs igen. Vi är ett storlag och det duger inte med en intern nödlösning som ersättning för en sådan som PW.

    SvaraRadera
  37. Vi kan ju inte ha Sana o Bärken som är 2 äppel höga där i mitten!! Vi behöver en stor stark bollvinnare på mitten!

    SvaraRadera
  38. mycket av Blåvitts offensiva spel är/var uppbyggt kring pontissimo. han var bollmottagare och fördelare. titta på senaste matcherna och se hur många mål han varit direkt inblandad i. Blåvitt måste antingen, till viss del, ändra offensiv spelidé eller skaffa en liknande spelare. vi leder just nu allsvenskan och har inte råd att försöka spela in en yngling på denna betydande plats när vi kommit så långt. glöm mao jacob och småpojkarna. söder glöder (den ende av ynglingarna som är ngt bortsett från vad(?)problemen, men är inte den typ av spelare. glöm omskolning av defensiva backar som solna. dessutom måste en ny mittback spelas in, just på mittbacksplatsen.
    Jag anser härav att vi måste köpa in en spelare med minst samma kvaliteter som pontus. alltid leta bättre än det vi har. jag tror ex att kim källström med ett återhämtat självförtroende och stöd från oss lojala skulle kunna ersätta och tillföra ännu mer. (vet inte om han kan lösas ekonomiskt etc) tänk hajs och kim i samma blåvitt. eller köp allsvenskans mest lämpliga anfallsspelare.
    köp köp köp köp, det var länge sedan nu, men vi har en jävla chans att vinna titeln i år.

    tack för ordet och
    hata gajjs

    SvaraRadera
  39. Håller med föregående talare som nämnde att Andreas Johansson hade varit en bra lösning. En riktigt bra innermittfältare som besitter alla de kvalitéer som en spelfördelare bör ha, bra teknik, snabb och hyfsat stark och dessutom utrustad med ett finfint skott. Härlig passningsspelare dessutom.

    Med tanke på hur mkt vi fick för Wernbloom är det absolut värt att lägga 8-10 mille på Adde, köp!

    SvaraRadera
  40. Tror nog att Andreas Johansson är något dyrare. Dessutom tjänar han nog minst det dubbla om inte ännu mer än vad han kommer tjäna här.

    Jag vill gärna ha han men är inte lika säker på att han vill hit.

    Sedan vet man inte vad man skall tro, då någon säger att han aldrig vill spela för Blåvitt och en annan säger att han absolut kan tänka sig Blåvitt då han hade dom som favoritlag som liten pojk. Men som sagt, jag vet inte vad jag skall tro.

    SvaraRadera
  41. Byt spelsystem!

    Söder OCH Hajsen på topp. Så kan vi ha bärken och Selakovic på kanterna.

    /Peter Beardsly Never dies

    SvaraRadera
  42. Byta spelsystem nu - när hela laget går som tåget??? E du go eller!

    SvaraRadera
  43. sellas fc på svenskafans antyder att håkan har träffat zlatan muslimovic, hoppas att det stämmer.

    SvaraRadera
  44. vem fan är andreas dahl.... Han hade en lyckad halv lyckad sista säsong på utgånde kontrakt...Nej tack

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.