2009/06/01

Gästkrönika: Veni, Vedi, Vici

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. I dag berättar Pär Ödlund om sin hjälte, Pontus Wernbloom.

Jag började gå på fotboll ganska sent i mitt liv 03/04 någon gång det var visserligen innan din tid och en tid då det inte gick så bra för vårt älskade lag. Det var min kusin som fick mitt hjärta att börja klappa för blåvitt och de följande åren kom fotbollen bara att växa för mig. Då var mina idoler Mild, Bengan, Alex (jag hann aldrig riktigt uppleva Erlingmark) och jag trodde aldrig att någon kunde överglänsa dessa spelare i den vördnad jag känner för dem.

Jag hade fel.

För det var ju den där killen som kom ungefär samtidigt som jag, han som alltid flinade och köttade allt som råkade komma i hans väg. Jag ska erkänna att jag inte såg något speciellt mycket i honom till att börja med, inte ens när han presterade, och att jag rent av gnällde en del när han fick för sig att filma. Det hela började nog när han la av med det och började spela igen istället för att lägga sig ner i gräset. Detta parallellt med bloggandet i GP och hur han sa sig skjuta på sina egna från fiendens skyttegrav (kommer nog aldrig att glömma den raden), gjorde att jag började se honom på ett nytt sätt.

Jag började se honom för den han verkligen var, se hans inställning till sporten och IFK. Se hans flin som något ärligt, barnsligt och hängivelsefullt. Se den kärlek som vi båda delar kärleken till klubben. Han har helt enkelt kommit att bli symbolen för mitt supporterskap.
Jag kommer att sakna Wernblom mer än jag saknat dom andra, han är för mig större än någon annan, för mig är han Blåvitt.

Jag fick inte vara med och tacka av dig på planen Pontus så jag skrev det här istället, lycka till i Holland så syns vi på ”gamla” igen när du tröttnat på Europa (för dom lär aldrig tröttna på dig). Tack för den här tiden.

Du kom, jag såg, du segrade.
Boom Boom Wernbloom!

//Pär Ödlund

18 kommentarer:

  1. Riktigt bra skrivet. Måste säga att det är exakt så jag känner också, han kommer bli enormt saknad av mig. Hela texten passar väldigt bra in på mig förutom årtal och vem som fick mig in på denna väg. Han kommer alltid ha en speciell plats hos mig, som är reserverad för honom, som ingen annan kommer kunna ta över.
    Lycka till Pontus!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet.

    SvaraRadera
  3. Den satt som en fläskläpp! Snyggt skrivet om en bra lirare. Sånt är kul att läsa mellan alla svarta rubriker om våld och jävulskap runt fotbollen och dess utövare. Men...varför skriver inte dagspressen lika många millimeter om de fina supportrarna? Det är ju för att det publiceras som drägget fortsätter sätta käppar i hjulen för svensk fotboll. Skriv om de fina supportergängen och gräv ner dräggen i tidningsarkivet.
    pappa B
    Sveriges gladaste man

    SvaraRadera
  4. Veni, Vidi, Vici heter det väl?

    SvaraRadera
  5. Själv började jag gå på Blåvitt vid 00/01 nångång och Mild kommer alltid vara störst för mig men Wernbloom är ju lätt med bland de 3-4 största.
    Bra skrivet.

    SvaraRadera
  6. Men det ska bli jävligt sköj att fira guld nummer 19 - och Wernbloom kommer och hälsar på!

    Var så säkra!

    SvaraRadera
  7. Wernbloom är bra men han går ännu inte att jämföra med Alexander den store.

    SvaraRadera
  8. Mycket bra skrivet!
    Det jag inte förstår är varför Pontus vill flytta? Allt funkar i laget, han får gott om speltid och ansvar, det går bra, han spelar definitivt inte för nåt skitlag, Blåvitt har bästa supporterskaran man kan fråga efter, och Pontus har nära till både polare och familj. Varför vill du härifrån Pontus?

    SvaraRadera
  9. Fint, men det e ju FEL skrivet..Heter som sagt Veni, Vidi, Vici

    SvaraRadera
  10. Besserwisser!

    SvaraRadera
  11. det e ju klart att han vill utomlands! det har ju alla fotbollspelare som dröm och målsättning! Sen när det bästa laget i holland erbjuder honom ett drömkontrakt som man inte kan tacka nej till. Majoriteten i allsvenskan hade tagit ett sånt bud ifall dem blivit erbjudna det!

    SvaraRadera
  12. 1/6/09 18:49

    Bonne, han har ju gjort sin egen veni vidi vici. GÅ och lägg dej;)

    SvaraRadera
  13. Haha...ja du kusinen, det var fint skrivet...jag har lärt upp dig bra.

    SvaraRadera
  14. När han slutade filma???

    Fan, är du full eller? Han lipar och filmar fortfarande alldeles för mycket men det tror jag nog de kommer ta ur han nu...

    Och snälla, inga jämförelser med Mild för de är i olika divisioner och när det kommer till tuffhet sopar Mild banan med Werner...

    SvaraRadera
  15. Det vore roligt om Blåvitt kunde bli så bra igen att man kunde vara med och hävda sig i europa. Då skulle spelare inte behöva lämna av den anledningen. Sedan vore det också kul om vi kunde få skatteregler så att klubbarna kunde konkurrera med Norge, Danmark i löner. Det är dock lite moment 22.

    Förövrig så utgår jag att bara det är löst så är det alla spelares högsta önskan att få spela i blåvitt.

    SvaraRadera
  16. Mkt bra skrivet..

    SvaraRadera
  17. Det finns bara en sak som kan få mig att gå tillbaka till Parken igen. Det är om deras ägare stämmer vakterna på en fet jävla summa i ett civilmål för förlorad arbetsinkomst pga vår bojkott...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.