2009/06/17

Inför: Gais - IFK Göteborg (U21)

INFÖR. Ikväll kl 17.00 spelas ett derby i miniatyr. Gais tar emot IFK Göteborg på Gaisgården för en match i Folksam U21 Mellersta. Här är en enklare guide med lite matnyttigt att ha med sig inför avspark.

Hur tar man sig till Gaisgården? För att komma till Gaisgården kör man av Rv40 vid Burger King (Delsjömotet), åker vägen upp förbi BK och svänger vänster efter några hundra meter.

Man kan även åka via Kallebäck och kör då förbi ICA-huset. Ca 400 meter in på denna väg, efter en lång vid vänstersväng, kommer man till en Y-korsning. Här tar man höger så att man åker under Rv40 (Boråsleden) och uppför en brant backe. Efter lite kringelikrokar så kommer man först till en golfbana och precis därefter är man framme vid Gaisgården.

Kom i tid, för det är ont om P-platser.


Vill man åka kollektivt så är det buss 50 som gäller. Då får man åka till Kallebäck och sen knata en bit uppför backen. Det är möjligt att man även kan åka till pendelparkeringen vid Burger King och sen ta sig genom skogen upp till Gaisgården, men där är jag mer osäker på om det går. I sådana fall är det bussarna till/från Landvetterhållet som gäller.

Här är en karta till Gaisgården dels via Kallebäck, dels via Burger King.


Tabelläget: Efter åtta omgångar ligger IFK Göteborg på tredje plats, fyra poäng efter Elfsborg. IFK Göteborg har 14 poäng. Gais ligger sjua på 11 poäng med en match mer spelad.
Vem är vem i Blåvitt? För dem som inte ser så mycket U21- och juniorfotboll kommer det vara många okända ansikten på plan i kväll. Här är därför en vem-är-vem-karta över den blåvita startelvan samt bänken. Varken Kalle Svensson, Nicklas Carlsson, Daniel Alexandersson eller Nicklas Bärkroth behöver väl någon presentation men får vara med ändå för det estetiska intryckets skull. Klicka på bilden för bästa vy.




Till sist. Läser man på Svenskfotboll.se så anges Rambergsvallen som plan. Detta är felaktigt! Jag har märkt att om Rambergsvallen anges som plan på dessa serienivåer så skall man läsa uppgiften med stor skepsis. Det verkar vara så att när SvFF inte vet vilken plan det är så anger de Rambergsvallen. Det har hänt fler än en gång att den planen angetts och så har matchen i själva verket spelats någon helt annanstans. Detta skulle jag ju givetvis haft i åtanke innan jag ändrade på-gång-puffen upptill. Så för att klargöra en gång för alla - Gaisgården är det som gäller, ingenting annat.

Avspark är 17.00. Du kommer väl?

24 kommentarer:

  1. Går det inte att köra av mitt på avfarten mitt i kallebäcksbacken på RV 40 och sedan svänga vänster och sen vänster igen vid Burger King. Då kommer man in på en pendelparkering och Gaisgården ligger väl innanför den parkeringen om jag inte missminner mig. Då blir det närmare att gå och pendelparkeringen borde väl ha lite lediga platser på eftermiddag/kvällen.

    SvaraRadera
  2. 08:16: Det är mer än vad jag vet men om det stämmer så är det kanon.

    Tittar man på Eniro så är det en hel del växtlighet mellan Burger King och Gaisgården. Jag har för mig att pendelparkeringen ligger vid Burger King, men går det att komma igenom skogen så är det bra en bra lösning på eventuella parkeringsproblem. Annars brukar folk ställa sig längsmed vägen som leder förbi klubbhuset.

    Man kan även komma in bakvägen till Gaisgården om man åker upp vägen vid Burger King och svänger vänster efter 2-300 meter ser jag på Eniro.

    SvaraRadera
  3. Vad har hänt med Sana?

    SvaraRadera
  4. Olof, din väg blir väl jätteknas om man kommer från någon annanstans än E6 norrut? Iaf, den du nämner är den vägen de flesta tar; RV40, sväng av delsjömotet, sväng vänster under och förbi Burger king, sen som sagt ett par hundra meter sen vänster.

    SvaraRadera
  5. Härlig införrapport, snyggt med bilderna, sjukt bra jobb!

    Bara en fråga; Varför är Sana inte med?

    SvaraRadera
  6. ang. spelare som inte är med (klippt från officiella):
    "Några ansikten saknades på den gröna gräsmattan.
    - Thomas Olsson kör rehab på morgonen och med boll i eftermiddag, berättade fystränare Jonas Hellberg.
    Jakob Johansson hade ont i halsen och nöjde sig med en promenad och Tobias Sana avbröt passet efter en smäll på ett knä. Dessutom har Erik Dahlin problem med en axel efter en smäll. "

    SvaraRadera
  7. Synd att en sån här match inte startar 19, 17 blir ju tajt som sjutton för de flesta.

    SvaraRadera
  8. Tackar vi för, Ja jag kommer!

    SvaraRadera
  9. Sjuk kvalitet på de här rapporterna, som vanligt Olof. Hade det varit en regning dag hade jag dragit en grotesk paralell till GP-sporten och Allsvensk Göteborgsfotboll, men nu skiner solen så jag avstår och nöjer mig med ett stort tack!

    En fråga från en som inte är insatt: Varför får våra äldre spelare vara med, t.ex. Nicklas Carlsson? Är det någon U21+3-regel a la U23 i OS som gäller?

    SvaraRadera
  10. Tror man får ha med upp till 5 spelare oavsett ålder som var med i senaste A-lagstruppen eller något sådant löjligt. :)

    SvaraRadera
  11. 09:51: Jepp, jag förstod det. Jag brukar komma norrifrån och har inte reflekterat att det finns en "bakväg" också. Men jag la till det alternativet som de flesta andra tar.

    SvaraRadera
  12. ...Jag gjorde en rockad på vägbeskrivningarna så Rv40-alternativet blir huvudmotivet. Den andra vägen är rätt knasig om man tänker efter, även för de som kommer norrifrån...

    SvaraRadera
  13. frankie och olof gör baraben till sveriges bästa supportersida just nu.

    SvaraRadera
  14. Man får ha med 4 överåriga spelare i u21-matcherna

    SvaraRadera
  15. 11:27: Rent spontant är det ju jävligt synd. Varför liksom? I OS är väl motivet att öka PR-värdet när Ronaldhino får vara med, men även där tycker jag att det är synd. Det är ju när talangerna kommer i fokus som det blir fantastiskt! U21-EM liksom, nuff said.

    10:47: Agreed.

    SvaraRadera
  16. Olof, tror du att du kunde göra en genomgång av talangerna som du gjort tidigare, det har varit mycket intressant läsning.

    Pascoe

    SvaraRadera
  17. Pascoe: Inte alls omöjligt.

    SvaraRadera
  18. Psycho In Spe2009-06-17 12:20

    Laget ser starkt ut på pappret. Känns som det kan bli gaiskross. Beror iofs på vad dom ställer upp med för lag.

    SvaraRadera
  19. anonym 10:47/ Undrar hur officiella hade sett ut om Blåvitt hade anställt tex just olof och frankie att sköta den. Vi hade nog haft Sveriges bästa officiella klubbsida...

    SvaraRadera
  20. Borde inte Nationalarenan i Solna ligga som schablonarena för alla matcher?

    SvaraRadera
  21. Kostar inträde?

    SvaraRadera
  22. Inget inträde på U21- och juniormatcherna.

    SvaraRadera
  23. Tränar Kamal och Martinsson bara tillfälligt eller är det meningen att dom skall spelas in med tiden?

    SvaraRadera
  24. gais ahde inga alagsspelare med. Mest p92 och yngre

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.