2009/06/10

När återvänder Touma och Andreas Johansson?

SMÅTT & SILLYGÔTT. Andrés Vásquez har en riktigt tung säsong i FC Zürich där han inte har spelat en enda match på hela året. I veckan uppgav brittiska Daily Mail att Stoke har erbjudit 21-åringen ett kontraktsförslag.

När BaraBen.com hörde sig för om Englandsryktet med Vásquez själv ville han inte ge någon kommentar men berättade att det fanns flera klubba som hört sig för kring honom. Just nu är Vásquez hemma i Angered på semester och det vore väl inte helt otänkbart att ett par alliansklubbar skulle kunna visa intresse om Stoke-affären faller igenom?

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Bilden är från en av Gais bortaresor, märk väl med en Västtrafikbuss - helt enligt traditionen att ligga i tvåan och bara spela mot lokala lag. Detta är alltså orsaken till varför Gais i folkmun kallas Gays.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

I dessa landslagssnackets tider tycker jag det krävs lite "vettig" analys, från Frankies blogg:



@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Att Öis är ett Jo-Jo lag känner vi alla till. Men nu verkar detta även ha gått upp för Örgrytes sportchef Dick Last...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Bengt "Den attraktive" Andersson står i bonkegänget Öis den här säsongen ut. Det kräver en rejäl, sjuhelvetes hyllning av vår guldhjälte från 2007 inför höstderbyt mot rödblått. Det kan han vara värd innan vi förnedrar honom och hans nya (bonke)gäng på ett parti av det gröna fältets schack...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Igår kom förklaringen till varför Glenn Hysén inte är klar som tränare för Västra Frölunda: Elfsborgs tränare Magnus Haglund avslöjade i BT att "flera europeiska klubbar har hört sig för" kring honom...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Jag undrar när en personlig favorit från hans tid i Halmstad, Sharbel Touma, ska plockas upp från bänknötandet i tyska Borussia Mönchengladbach och få en ny chans i Allsvenskan? Den vänsterfotade 30-åringen var innan sin proffssejour en av ligans bästa offensiva krafter och har säkerligen ett gäng år på allsvensk toppnivå kvar i sig. Det är bara en tidsfråga innan han gör svensk comeback.

I samma ämne var det rätt bisarrt att se hur hovrätten friade Dulee Johnssons tidigare tingsrättsdom här om dagen. Han påbörjade snabbt lobbyarbetet för att få en ytterligare vända i svensk fotboll genom att tala stort och brett om att han var en "ny människa nu". Samma kille har ju tidigare gjort sig ovän med ledande personer inom både BK Häcken och AIK, inte skulle väl någon svensk klubb vara dum nog att värva tillbaka det (förvisso från supporterperspektiv underhållande) största problembarnet som besökt Allsvenskan de senaste åren?

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Årets chockutlåning kan bli Mathias Etéus till FC Trollhättan. Här snackar vi om en centertank som inte slagit igenom i Allsvenskan av en enda anledning: han konkurrerar dels med ligans skyttekung och dels med ligans nya unga stjärnskott. Etéus har en stor framtid för sig och det ligger säkert i Blåvitts intresse att få matchtid för honom, men jag undrar om FCT inser vilken skarpskytt de är på väg att få över till sig?

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Med jämna mellanrum lyfts tidigare djurgårdaren Andreas Johansson fram som ett alternativ för Blåvitt. Ryktet brukar oftast inte ha speciellt mycket grund i sig, men nu när Blåvitt för en gångs skull aktivt söker alternativ till Pontus Wernbloom så har det naturligtvis ploppat upp igen.

Men vad hörs kring "Adde" då? Vad vet vi egentligen?

- Han är tydligen tillsammans med en tjej som haft (har?) tjänstledigt från sin tjänst på Djurgårdens IF/FF/AB:s kansli och därmed ett familjeband till Stockholm.
- Han sägs inte tåla Blåvitt alls och ska enligt ryktet ha uttalat detta rätt tydligt vid ett par tillfällen.
- Dalslänningen lämnade Mellerud redan som 16-åring och har inga naturliga band till vare sig Göteborg eller Blåvitt. I februari blev han målskytt mot Deportivo La Coruna i UEFA-cupens 16-delsfinal och har säkert tre till fyra (enligt lex Henke Larsson sju-åtta) toppsäsonger kvar i sig.

Är detta faktorer som raderar ut Blåvitt som ett alternativ?

27 kommentarer:

  1. Det är fan inget fel med att vara Gay!
    Sluta kalla GAIS för Gay! Gais är skit, det är inte homusexuella.

    SvaraRadera
  2. Gais är gays och lika äckliga.

    Ja, jag är homofob och det är min rättighet att tycka så!

    SvaraRadera
  3. Kalasbra inlägg! Jag gillar südana här analyser!

    Vad finns det mer för alternativ om/när A. Johansson blir/är inaktuell?

    SvaraRadera
  4. Deportivo är ju dessutom blåvitrandiga så att han gör mål på dem tyder på att han hatar allt som är blåvittrandigt.

    Känns ju inte så lovande, direkt.

    SvaraRadera
  5. En kompis till mig som också är från Mellerud och har spelat med Andreas säger tvärtemot vad som sägs i inlägget att Andreas favoritlag i allsvenskan är Blåvitt

    SvaraRadera
  6. Bra Korven!

    Danne:

    Gå i terapi för f-n. Att du fantiserat om killar och inte litar på dig själv när du är naken med andra killar är inte homosexuellas fel.

    SvaraRadera
  7. Har hon jobbat på Dif´s kansli lär hon ju ändå fått sparken nu.

    SvaraRadera
  8. Vi SKALL ha Adde!

    SvaraRadera
  9. Det där är nåt som Adde bara slängt ur sig. Det är tufft att säga att man hatar IFK. För då tycker man inte som alla andra. Men det är väl klart att han, som alla andra svenska spelare, drömmer våta drömmar om att få gå in på Gamlas perfekta gräs och höra supportrarna skönsjunga Snart skiner Poseidon.

    SvaraRadera
  10. undra hur mycket ryktet om etéus stämmer, tror stenhårt på han. men kanske är bra med en utlåning till fct.

    SvaraRadera
  11. Nej Tack till Vaskaren

    SvaraRadera
  12. Anonym 13:01: "Ryktet" om Etéus känns som fakta då han va och tränade med Trollhättan igår. Läs fct.nu.

    SvaraRadera
  13. kan eteus vara en bra ersättare till wernblom? Har knappt set honom men jag tycker de inhop han gjort lovat gott åsikter/kunskap någon?

    SvaraRadera
  14. 14:31: På sikt kanske, men knappast än. Killen har ju knappt spelat någonting i Allsvenskan. Att då lägga det ansvar som Wernbloomrollen innebär på hans axlar känns inte riktigt bra - varken för honom eller någon annan.

    Etéus kommer säkert att bli en mycket nyttig spelare för IFK Göteborg i framtiden, men man vinner ingenting på att ersätta en av våra viktigaste kuggar med en totalt oerfaren junior.

    SvaraRadera
  15. Minnet är kort, men finns det något exempel på utlåning till klubb i lägre division och sedan "succéåtervänding" till Blåvitt?

    SvaraRadera
  16. Har gaisaren Djurgårdskalsonger på sig?

    SvaraRadera
  17. Andreas Johansson kan väl vara knuten till Blåvitt genom Rehn? Har inte hel koll men det är väl inte omöjligt att de var i DIF samtidigt?

    SvaraRadera
  18. Klart att Adde kommer till blåvitt om vi pröjsar priset... Eller ska Mild snåla som vanligt?

    Adde är polare med Rehn och Hysén och i ärlighetens namn, räcker det inte med en titt på djurgårdens lag och organisation för att inse att den klubben är helt under isen. Finns ju dessutom ingen kvar sen Addes tid i klubben, förutom BigBlackBatong-Dembo och en petad brat-hannesson? Finnen kanske också. Men vem vill umgås med dem?

    SvaraRadera
  19. Gais är gays. Homosex är synd!

    SvaraRadera
  20. IFK är lesbiska.

    Ingen i GAIS är gay.

    Men om man är banan i pyjamas är man ju lesbisk eller gay.

    Ingen vanlig person går omkring med ICA reklam på sig

    SvaraRadera
  21. Anonym kl 03:19 skrev "IFK är lesbiska.

    Ingen i GAIS är gay.

    Men om man är banan i pyjamas är man ju lesbisk eller gay.

    Ingen vanlig person går omkring med ICA reklam på sig"

    Herregud vilka sjuka fantasier du har om bananer i pjamas låt barnens program vara i fred!Gå till psykolog och tala ut om din barndom det lär du behöva!

    Vadå är det inte vanligt att handla på ICA?????? Jösses!
    Gå och lägg dig har mamma gett dig tillåtelse vara uppe så sent!

    SvaraRadera
  22. Att vara okunnig och osäker samt irrationell sjukligt rädd må vara en rättighet men jag kan undar om Danne inte har ambitioner.

    Det är inget fel med att vara gay och inget som man väljer men att vara homofob är att erkänna sig varande okunnig, irrationell och rädd.

    SvaraRadera
  23. Att va gay är helt okej , att vara gay & gaisare är sjukt ...

    SvaraRadera
  24. inte bra att IFK fans hatar gays och lesbiska

    Men för mig som neutral fotbolls konnesör så tycker jag IFK ger ett lesbiskt mesigt intryck med sina fjortis fans i klacken

    SvaraRadera
  25. Varför är så många homosexare i IFK???

    SvaraRadera
  26. När började det här handla om homosexualitet, homosex, gay, lesbisk, ifk, gais, banaer i pyjamas osv? Töntig diskussion.

    Frågan är hur bra Andreas Johansson är om två, tre år och hur mycket han kostar... Är han dyr och samtidigt börjar bli till åren känns det som en onödig värvning. Om det däremot är ett (ur ifks perspektiv) rimligt pris och han har några år kvar på toppen skulle det ju kunna bli en bra värvning... Han är duktig.

    SvaraRadera
  27. "inte skulle väl någon svensk klubb vara dum nog att värva tillbaka det (förvisso från supporterperspektiv underhållande) största problembarnet som besökt Allsvenskan de senaste åren?"

    Jo, AIK är tydligen sugna på att köpa tillbaka honom... hahah :p
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/article5374230.ab

    Israelerna har väl också tröttnat på honom...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.